Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 11:

Οι παράγραφοι 3, 4 και 5 του άρθρου 5 ν. 3448/2006 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, οι φορείς του δημόσιου τομέα ανακοινώνουν στον αιτούντα τους λόγους απόρριψης βάσει των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση που η απορριπτική απόφαση βασίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 1 στοιχείο β’, ο φορέας του δημόσιου τομέα συμπεριλαμβάνει αναφορά στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος, όταν είναι γνωστός, ή, εναλλακτικά, στον αδειοδότη από τον οποίο ο φορέας του δημόσιου τομέα έχει λάβει το σχετικό υλικό. Βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μουσεία και αρχεία δεν απαιτείται να περιλαμβάνουν τέτοια αναφορά.» (άρθρο 1 παρ. 4 οδηγίας 37/2013)
4. Κατά της απορριπτικής απόφασης του οικείου φορέα επιτρέπεται η άσκηση διοικητικής προσφυγής ενώπιον του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος κρίνει κατά νόμο και κατ’ ουσία. Η προσφυγή αυτή ασκείται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης.
5. Οι ως άνω αποφάσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης υπόκεινται σε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του κατά τόπο αρμόδιου Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου».