Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 20 Μεταβατικές διατάξεις

  1. Έως την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων Νομοθετικής Πρωτοβουλίας στα Υπουργεία, οι καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων οφείλουν, κατά το σχεδιασμό και την εκπόνηση νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων, να τηρούν τις αρχές καλής νομοθέτησης.
  2. Μετά την έκδοση των διαταγμάτων των άρθρων 12 και 13 του παρόντος, προωθούνται κατά προτεραιότητα οι διαδικασίες, ώστε η στελέχωση των Γραφείων Νομοθετικής Πρωτοβουλίας να έχει συντελεστεί μέσα σε έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού.
  3. Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος αξιολογείται ανά διετία. Κάθε δύο (2) χρόνια τροποποιούνται οι διατάξεις του παρόντος, ώστε να συμπεριληφθούν στις νέες διατάξεις τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της εφαρμογής του.
  4. Ο τροποποιητικός νόμος του παραπάνω εδαφίου περιλαμβάνει την συνολική αναδιατύπωση των διατάξεων του νόμου για τη ρυθμιστική διακυβέρνηση.
  5. Η λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης (ΚΕΚ) που συστήθηκε με τον ν.3133/2003 «Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης» (Α’ 85) συνεχίζεται ως την ημερομηνία που ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέραν του τριμήνου από τη συγκρότηση της ΚΕΚΗΝ. Από την ίδια ημερομηνία καταργείται και ο ν.3133/2003 (Α’ 85). Εργασίες κωδικοποίησης διενεργούμενες από την ΚΕΚ, οι οποίες δεν έχουν περατωθεί κατά την ανωτέρω ημερομηνία, συνεχίζονται από την ΚΕΚΗΝ.
  • 4 Αυγούστου 2011, 12:38 | Χρηστος

    σε αυτό το άρθρο ήδη καταστρατηγήται η έννοια του αρχικού άρθρου, που λέει τίποτα δεν θα έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο εάν δεν είναι πλήρες.