1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:48 | Μάριος Κ.

    Τελειώνοντας αυτή η διαβούλευση και με την ελπίδα να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα αλλά μια ουσιαστική διαδικασία εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω τις προτάσεις που κατέθεσα όλες αυτές τις μέρες.
    – Μέριμνα για την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στους πίνακες διορισμού, τους οποίους λέτε ότι θα κλειδώσετε τον ερχόμενο Ιούνιο. Είναι άδικο να μείνουν μετέωροι άνθρωποι που χρόνια πασχίζουν μέσα από τις θεσμοθε

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:48 | ΣΤΕΛΚ

    Κα υπουργέ
    Πριν λίγες μέρες έπεσε και σε μένα το ταβάνι του σπιτιού μου στο κεφάλι αλλά για δεύτερη φορά όταν άκουσα με προσοχή όσα εξαγγείλατε περί νέου τρόπου προσλήψεων εκπαιδευτικών και αξιολόγησή .τους
    Άντε πάλι τα ίδια, Φτού και από την αρχή ,πάλι βαλθήκανε να φτιάξουν την παιδεία ισοπεδώνοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές.
    Πάλι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πληρώσουν τις δικές σας αυθαιρεσίες.
    Πάλι τελευταίος θα βρεθεί ο Μαθητής και ο Εκπαιδευτικός.
    Μας θυμίσατε ακριβώς κατά λέξη όλα όσα είχε εξαγγείλει πριν από μια δεκαετία ο τότε υπουργός παιδείας Κος Αρσένης ο οποίος μας διαβεβαίωνε όπως και εσείς τώρα ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι στην παιδεία και στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά μάλλον η σημερινή εικόνα δείχνει το αντίθετο.
    Μάλλον διαψεύστηκε πανηγυρικά αφού δεν άλλαξε τίποτα έστω προς το καλύτερο.
    Ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός συνεχίζουν και παραμένουν έρμαια του πολιτικού συστήματος. , το οποίο και αναδιαμορφώνουν κάθε φορά που αναλαμβάνουν την εξουσία οι εκάστοτε υπουργοί κατά το δοκούν έτσι ώστε να το μας το παρουσιάζουν ως το σωστότερο και το ποιο επιτυχημένο ενώ στην πραγματικότητα άλλα είναι τα σχέδια που επιθυμούν εμμέσως να πετύχουν με την εφαρμογή του.
    Το μόνο που κατάφερε ο Κος Αρσένης είναι να πετάξει μέσα σε μια μέρα χιλιάδες συναδέλφους μας στο δρόμο και μαζί με αυτούς όνειρα, μόχθο και αξιοπρέπεια, λέξεις που δεν ταιριάζουν στο δικό σα λεξιλόγιο.
    Τώρα έρχεστε εσείς για δεύτερη φορά να μας πετάξετε στο δρόμο, όσους από εμάς καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
    Αυτή την φορά μας βρίσκεται και κάπως ανήμπορους πλέον ,αφού γεράσαμε ακόμα κατά 10 χρόνια αλλά δεν έχουμε σταματήσει ακόμα να μαχόμαστε για τα ιδανικά μας ,ενώ εσείς οι πολιτικοί(όχι όλοι) τα θυσιάζετε στο βωμό της δόξας του ευκαιριακού χρήματος και της προσωπικής σας ανέλιξης στα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα..
    Καλά μυαλό δεν βάλατε ακόμα?
    Ποιος σας είπε ότι ο λαός ψάχνει για νομοθέτες και Εθνοσωτήρες?
    Ποιος σας πληροφόρησε ότι οι εκπαιδευτικοί οι λειτουργοί της κοινωνίας μας, ψάχνουν για τον Σωτήρα που θα τους βγάλει από την δήθεν κρίση που μαστίζει τάχα τον κλάδο μας και τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης?
    Σας ζήτησε κανένας από εμάς την βοήθειά σας?
    Σας πληροφορήσαμε μήπως ότι έχουμε πρόβλημα με τον τρόπο πρόσληψής μας και δεν το γνωρίζουμε?
    Αλήθεια γνωρίζετε εσείς καλύτερα τις ανάγκες του σύγχρονου μαθητή και τα προβλήματα που πραγματικά δημιουργούνται στη σχολική τάξη από ότι ο εκπαιδευτικός (Ωρομίσθιος,Αναπληρωτής,Μόνιμος) που μάχεται καθημερινά μέσα σε αυτήν παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που συχνά συναντά.?
    Για ποιο λόγο βαλθήκατε να αλλάξετε ριζικά και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θέματα που άπτονται ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης και μάλιστα χωρίς την σύμφωνη γνώμη εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο?
    Γιατί βρισκόμαστε πλέον προ τετελεσμένων γεγονότων και στο μόνο που μας ζητείται η γνώμη είναι να συμφωνήσουμε ή όχι στα νέα σας σχέδια που πλήττουν τον κλάδο μας και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο αυτού του ηλεκτρονικού φακελώματος, δημόσια διαβούλευση το ονομάσατε, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πειστήριο για την αξιολόγησή μας εάν δεν συμμορφωθούμε στα δικά σας σχέδια? Όλα τα έχετε μελετήσει και σχεδιάσει. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!
    Νόμοι υπάρχουν Κα υπουργέ αλλά κανείς σας μέχρι τώρα δεν τόλμησε να τους βάλλει σε ισχύ και δεν τους εφάρμοζε, γιατί όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας για να ορθοποδήσει μια κυβέρνηση πρέπει να υπάρχουν και να δουλεύουν σωστά τα παράθυρα και τα ρουσφέτια, οι αϊτονύχιδες και τα λαμόγια..
    Διαπιστώσατε ότι ο χώρος της εκπαίδευσης διέρχεται κρίση και αποδώσατε ανεύθυνα χωρίς δεύτερη κουβέντα ότι ο τρόπος πρόσληψης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σας δημιουργεί τα οποιαδήποτε προβλήματα.
    Και εμείς διαπιστώσαμε εδώ και πολλά χρόνια τις πραγματικές αιτίες που ταλανίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης και τις βροντοφωνάζουμε:
    1.Δεν μπορούμε να δουλέψουμε ποιοτικά σε μια τάξη που στοιβάζονται 25-30 μαθητές σαν τα τσουβάλια.
    2. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς σωστό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μαθητή και όχι στις πελατειακές σχέσεις που έχετε συνάψει εδώ και χρόνια με τις ίδιες συγγραφικές ομάδες που καραδοκούν να πλουτίσουν εις βάρος του μαθητή
    3.Ξεκινήστε την ΠΔΣ από την έναρξη του σχολικού έτους και επενδύστε σε αυτήν.
    Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να πατάξουμε την παραπαιδεία και να ελαφρύνουμε οικονομικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
    4.Προσλάβετε μόνιμο προσωπικό γιατί υπάρχουν κενές θέσεις.
    Στις άγονες γραμμές υπάρχουν ακόμα σχολεία τα οποία κάθε χρόνο εκπέμπουν SOS
    προκειμένου να εξασφαλίσουν εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων .
    5.Να επανδρώσετε τα εργαστήρια που υπάρχουν στα σχολεία με εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνεργασία με τον διδάσκοντα καθηγητή να βοηθούν τον μαθητή στην εφαρμογή της νέας γνώσης.
    Τα εργαστήρια θετικών επιστημών στα σχολεία έχουν πιάσει αράχνες!!!!!!!!
    Μάλλον εσείς διαπιστώσατε άλλου είδους κρίση.
    Αντί λοιπόν να δείξετε ευαισθησία και υπευθυνότητα και να κοιτάξετε με ποιους τρόπους θα διορθώσετε τα όποια λάθη έχουν γίνει εις βάρος των μαθητών και όλες αυτές τις ελλείψεις και τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά κατά την παραμονή του στο σχολείο, αεροβατείτε και δεν δείχνετε την ανάλογη σημασία που αρμόζει ενώ αναλώνεστε σε μέτρα που αφορούν τις προσλήψεις εκπαιδευτικών λες και εμείς φταίμε για τα χάλια σας.
    Αντί λοιπόν να ασχοληθείτε με την σοβαρότητα που χρήζει το πρόβλημα ,σας απασχολεί αρχικά πως θα ξαναπιστοποιήσουμε την διδακτική και παιδαγωγική μας επάρκεια, αφού και αυτή αποτελεί αρνητική συνιστώσα στην κρίση που πλήττει την παιδεία όπως εσείς την εκλαμβάνεστε.
    Συγκεκριμένα μας λέτε:
    Α) Το πτυχίο σας δεν έχει καμία αξία
    Β) Να δίνετε συνέχεια εξετάσεις στο ΑΣΕΠ αν θέλετε να διοριστείτε.. Εμείς θέλουμε άξιους εκπαιδευτικούς και μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα αποδείξετε την αξία σας.
    Γ) Θα πρέπει να είσαστε συνεχώς επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ για να προσμετράται και η προϋπηρεσία σας
    Δ)Θα είσαστε δύο χρόνια δόκιμοι εκπαιδευτικοί
    Ε) Θα αξιολογηθείτε και μετά θα μονιμοποιηθείτε
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ?
    Μάλλον αναφέρεστε στους νέους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν προϋπηρεσία στο χώρο της εκπαίδευσης γιατί αλίμονο αν αναφέρεστε στους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια τους κρατάτε σε καθεστώς ομηρίας πάνω από δέκα χρόνια με χιλιάδες ώρες στο ενεργητικό τους. Ίσως αυτούς θα πρέπει να φωνάξετε στο ρόλο του αξιολογητή.
    Μόνο μέσα από αυτές τις προτροπές σας ισχυρίζεστε ότι θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε την νέα βαρυσήμαντη έννοα που εισήγαγε η κυρία υπουργός με τις ευλογίες της νέας κυβέρνησης ο οποίος θα αφήνει και την τσάντα του στο σχολείο, φαντάζομαι όχι εξεπίτηδες
    Ωραία ακούγεται και το επικροτούμε αλλά για να φτάσουμε ως εκεί απαιτούνται αρκετά χρήματα και προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.
    Αλήθεια που θα βρεθούν τόσα χρήματα για να υλοποιηθούν τα προγράμματά σας και να γίνουν οι αντίστοιχες προσλήψεις, όταν μας κλείνετε την πόρτα με το καλοστημένο παιχνίδι του ΑΣΕΠ που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως ΚΛΕΙΣΆΡΑ στο σύστημα των προσλήψεων?
    Μάλλον άλλα είναι τα σχέδια που είχατε στο μυαλό σας .<>
    Όσο αφορά για τα σχέδια σας για την παιδεία μας είπατε ότι δεν γίνονται αμέσως θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου και μάλιστα σε τόσο βάθος που ξαναβλέπω τα δισέγγονά μου να διαβουλεύονται για το ίδιο πράγμα.
    Άλλο ένα καλοστημένο επικοινωνιακό κόλπο που χρησιμοποιείται για να θολώσετε τα νερά και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από τα σημαντικά προβλήματα.
    Αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού στους ημετέρους σας που αμφιβάλλω αν και αυτοί θα σας πιστέψουν και όχι σε εμάς γιατί μπουχτίσαμε.
    Καλά-Καλά δεν καθίσατε στην αναπαυτική σας πολυθρόνα και φαγωθήκατε να διασπάσετε για άλλη μια φορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών ρίχνοντας από την μία λάδι στη φωτιά και από την άλλη στάχτη στα μάτια των υπόλοιπων οικογενειών που εμπιστεύονται τόσα χρόνια τα παιδιά τους στα χέρια μας ότι δήθεν δεν είμαστε άξιοι και πρέπει να περάσουμε τις ειδικές δοκιμασίες του ΑΣΕΠ για να πιστοποιήσουμε την αξία μας ,όταν από τα δικά μας χέρια έχουν βγει ΑΞΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
    Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε και σε μας και στην ευρύτερη κοινωνία τις πραγματικές σας προθέσεις καθώς κα τις πιέσεις που δεχόσαστε και δεν παραδέχεστε ότι για άλλη μια φορά η παιδεία θα βρεθεί στα χέρια των μεγαλοεπενδυτών οι οποίοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος του μαθητή(Φροντιστήρια Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια,Κολέγια Ιδιωτικά Πανεπιστήμια)
    Αλλά έτσι έχετε μάθει να βρίσκετε τον αποδιοπομπαίο τράγο και να φορτώνετε όλες τις παρασπονδίες σας σε αυτόν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!
    Να είστε σίγουροι ότι όταν μετά από χρόνια ομηρίας, εργασιακής καταπίεσης, μόχθου και χαμένου χρόνου καταλήξουμε κάποιοι από εμάς μόνιμοι εκπαιδευτικοί το πρώτο πράμα που ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να σκεφτούμε θα είναι το ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

    1.Μείωση των θέσεων στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και στα ΤΕΙ σε <σχολές που η προσφορά τους στην αγορά εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση
    α) Έχουμε όλοι δικαίωμα στην γνώση αλλά όχι στη εξειδίκευση (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ=ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ)
    β) προτιμότερο ΑΝΕΡΓΟΣ στα 18 παρα στα 35-40 με οικογένεια και υποχρεώσεις έχει μεγάλη διαφορά
    2. Να πάρετε πίσω τη φράση ΔΙΑ ΒΙΟΥ εκπαίδευση. Δεν ταιριάζει σε επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος που έχουν δώσει όρκο στο να υπηρετούν τις επιστήμες και την τεχνολογία, εκτός και αν δεν μας θεωρείται επιστήμονες.
    Ή μήπως την βάλατε για να φοβηθούμε?
    3.Να διοριστούν άμεσα όσοι βρισκόμαστε στους πίνακες Αναπληρωτών-Ωρομισθίων μέχρι και ο συνάδελφος που έχει μέχρι και 1 ώρα προϋπηρεσίας.
    4. 50% ΑΣΕΠ- 50% ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
    5. 24μηνο+Επιτυχία ΑΣΕΠ
    6.Μαζικοί διορισμοί
    7. Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων
    8. ΝΑ επιστραφούν τα χρήματα στο ακέραιο που έχουν αρπάξει από τα δημόσια ταμεία και το κράτος τα γνωστά –άγνωστα λαμόγια που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την δημόσια περιουσία και έχουν ξεπουλήσει την χώρα μας και η παραδειγματική τιμωρία τους όπως τους αρμόζει .
    Σας ενημερώνω ότι τα δικαιώματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών προστατεύονται από το αθρο 21 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ εκτός και αν είστε έτοιμη να το ισοπεδώσετε και αυτό.
    Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει άμεσα εις βάρος των δικαιωμάτων τα οποία έχουν διεκδικήσει με δημοκρατικές διαδικασίες ο κλάδος των εκπαιδευτικών να ξέρετε ότι βλάπτει έμμεσα και τους μαθητές αφού εκπαιδευτικός και μαθητές αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας.
    Να είστε σίγουροι ότι θα μας βρίσκεται πάντα μπροστά σας και σε θέση μάχης αν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις σας θα θίγουν άμεσα ή έμμεσα ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματά μας στην εργασία.
    Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα ξανασκύψουμε για δεύτερη φορά το κεφάλι.
    Ο λαός δεν ξεχνά εύκολα. Αυτός σας ψήφισε αυτός και θα σας δείξει και το δρόμο για το σπίτι σας όπως έπραξε και με πολλούς άλλους που τόλμησαν να παίξουν με τον χώρο της παιδείας και της εργασίας.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:47 | Μάριος Κ.

    Τελειώνοντας αυτή η διαβούλευση και με την ελπίδα να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα αλλά μια ουσιαστική διαδικασία εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω τις προτάσεις που κατέθεσα όλες αυτές τις μέρες.
    – Μέριμνα για την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στους πίνακες διορισμού, τους οποίους λέτε ότι θα κλειδώσετε τον ερχόμενο Ιούνιο. Είναι άδικο να μείνουν μετέωροι άνθρωποι που χρόνια πασχίζουν μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες του Υπουργείου για το διορισμό τους.
    – Αύξηση των θέσεων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ειδικά αν πρόκειται να αυξηθεί η βαρύτητά του ως τρόπος διορισμού, ώστε να μην παρατηρούνται τα τραγικά ποσοστά που είδαμε στον πρόσφατο διαγωνισμό, όπως ένας διοριστέος ανά 50 υποψήφιους.
    – Διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ των τεχνικών ειδικοτήτων μαζί με των υπόλοιπων ειδικοτήτων, ανά 2ετία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο «πετά» τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων να γράψουν τελευταία στιγμή, μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα φέτος να μην έχουν γίνει ακόμα οι διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών .
    – Διατήρηση του θεσμού του 24μήνου, ο οποίος αφενός περιορίζει την αιώνια παραμονή του εκπαιδευτικού στον πίνακα αναπληρωτών και αφετέρου προϋποθέτει το κριτήριο της επιτυχίας στο ΑΣΕΠ.
    – Αύξηση των θέσεων της ΑΣΠΑΙΤΕ για τις ειδικότητες που το πτυχίο της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού, ώστε να σταματήσει το παράλογο φαινόμενο να απαιτείται διδακτορικός τίτλος για να καταλάβεις μια από τις ελάχιστες θέσεις και να παρακολουθήσε%|

  • ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ Κομοτηνή, 3/12/2009

    ΚΟΜΟΤΗΝΗ 69100

    ΘΕΜΑ: Θέσεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης για τη δημόσια διαβούλευση πάνω στις προσλήψεις, μεταθέσεις –αποσπάσεις και στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

    Έπειτα από την έκτακτη συνέλευση του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα να λάβει μέρος η Ε.Λ.Μ.Ε. στη δημόσια διαβούλευση που ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας για θέματα πρόσληψης εκπαιδευτικών, αποσπάσεις-μεταθέσεις και τέλος επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, με απόψεις και θέσεις οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. Της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ και οι οποίες τίθενται δημόσια:

    1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών
    • Εύλογο σε χρονική διάρκεια μεταβατικό στάδιο και όσο χρειαστεί, ώστε να απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν: α) προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση ένα χρόνο ως αναπληρωτές ή δύο χρόνια ως ωρομίσθιοι και β) μία τουλάχιστον επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
    • Διατήρηση 24μηνου με μια επιτυχία σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    • Αξιοποίηση μορίων απ’ όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που έχουν πετύχει οι εκπαιδευτικοί ,χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ νέου συμμετοχή τους σε άλλο διαγωνισμό.
    • Δέσμευση ότι η προϋπηρεσία θα μετρήσει για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, τουλάχιστον τόσο στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών όσο και για το μόνιμο διορισμό.
    • Να συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο οι πίνακες 60% (επιτυχόντες ΑΣΕΠ) και 40%. Άλλωστε, ο πίνακας 40% (όσοι έχουν προϋπηρεσία) προέκυψε μετά το 2002 από την ανάγκη οι επιτυχόντες και μη διοριστέοι του ΑΣΕΠ να έχουν κίνητρο να αναπληρώνουν κενά σε απομακρυσμένα σχολεία. Και στους δύο πίνακες να προσμετράται ο βαθμός πτυχίου, τα μεταπτυχιακά, η προϋπηρεσία, (τα δυσπρόσιτα καλώς δίνουν διπλά μόρια, μόνο που πρέπει να επαναπροσδιοριστούν κάποια δυσπρόσιτα – αυτό πάντως, αν γίνει, θα πρέπει να ισχύει εφεξής και να μην έχει αναδρομική ισχύ), ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.

    • Όλες οι προσλήψεις σε ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, ΣΔΕ, κτλ να γίνονται από τους παραπάνω πίνακες. Σε όσα σχολεία ή τύπους σχολείων δεν προσλαμβάνονται από πίνακες, να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των συναδέλφων αυτών στους πίνακες 40% και 60%.

    • Κατάργηση του θεσμού της ωρομισθίας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:39 | ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

    Κυρία Υπουργέ,

    Ποια η συνέχεια και η αξιοπιστία της Πολιτείας; Είναι δυνατόν να αλλάζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις, πού αποσκοπούν στη ενθάρρυνση των γεννήσεων και λαμβάνονται στα πλαίσια του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος «… οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», για την προστασία των πολυτέκνων και την άσκηση δημογραφικής πολιτικής;.

    Επιπλέον των ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ, έχει κρίνει ότι: «… η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στους νόμους υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος».

    Σημειώνουμε επίσης ότι κατ΄ επανάληψη έχει κριθεί από το ΣτΕ ότι: «δεν είναι συνταγματικά ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδας». Γνωρίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης και οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν εστία αντιστάσεως.

    Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για κατάργηση του ισχύοντος νόμου για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, τότε θα πρόκειται για βόμβα στο δημογραφικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Χώρα στο άμεσο μέλλον.

    Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την πρόσφατη εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. «….Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας, ο ρόλος των πολυτέκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.

    Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειές σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη».

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:37 | ΣΤΕΛΚ

    Κα υπουργέ
    Πριν λίγες μέρες έπεσε και σε μένα το ταβάνι του σπιτιού μου στο κεφάλι αλλά για δεύτερη φορά όταν άκουσα με προσοχή όσα εξαγγείλατε περί νέου τρόπου προσλήψεων εκπαιδευτικών και αξιολόγησή .τους
    Άντε πάλι τα ίδια, Φτού και από την αρχή ,πάλι βαλθήκανε να φτιάξουν την παιδεία ισοπεδώνοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές.
    Πάλι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πληρώσουν τις δικές σας αυθαιρεσίες.
    Πάλι τελευταίος θα βρεθεί ο Μαθητής και ο Εκπαιδευτικός.
    Μας θυμίσατε ακριβώς κατά λέξη όλα όσα είχε εξαγγείλει πριν από μια δεκαετία ο τότε υπουργός παιδείας Κος Αρσένης ο οποίος μας διαβεβαίωνε όπως και εσείς τώρα ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι στην παιδεία και στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά μάλλον η σημερινή εικόνα δείχνει το αντίθετο.
    Μάλλον διαψεύστηκε πανηγυρικά αφού δεν άλλαξε τίποτα έστω προς το καλύτερο.
    Ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός συνεχίζουν και παραμένουν έρμαια του πολιτικού συστήματος. , το οποίο και αναδιαμορφώνουν κάθε φορά που αναλαμβάνουν την εξουσία οι εκάστοτε υπουργοί κατά το δοκούν έτσι ώστε να το μας το παρουσιάζουν ως το σωστότερο και το ποιο επιτυχημένο ενώ στην πραγματικότητα άλλα είναι τα σχέδια που επιθυμούν εμμέσως να πετύχουν με την εφαρμογή του.
    Το μόνο που κατάφερε ο Κος Αρσένης είναι να πετάξει μέσα σε μια μέρα χιλιάδες συναδέλφους μας στο δρόμο και μαζί με αυτούς όνειρα, μόχθο και αξιοπρέπεια, λέξεις που δεν ταιριάζουν στο δικό σα λεξιλόγιο.
    Τώρα έρχεστε εσείς για δεύτερη φορά να μας πετάξετε στο δρόμο, όσους από εμάς καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
    Αυτή την φορά μας βρίσκεται και κάπως ανήμπορους πλέον ,αφού γεράσαμε ακόμα κατά 10 χρόνια αλλά δεν έχουμε σταματήσει ακόμα να μαχόμαστε για τα ιδανικά μας ,ενώ εσείς οι πολιτικοί(όχι όλοι) τα θυσιάζετε στο βωμό της δόξας του ευκαιριακού χρήματος και της προσωπικής σας ανέλιξης στα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα..
    Καλά μυαλό δεν βάλατε ακόμα?
    Ποιος σας είπε ότι ο λαός ψάχνει για νομοθέτες και Εθνοσωτήρες?
    Ποιος σας πληροφόρησε ότι οι εκπαιδευτικοί οι λειτουργοί της κοινωνίας μας, ψάχνουν για τον Σωτήρα που θα τους βγάλει από την δήθεν κρίση που μαστίζει τάχα τον κλάδο μας και τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης?
    Σας ζήτησε κανένας από εμάς την βοήθειά σας?
    Σας πληροφορήσαμε μήπως ότι έχουμε πρόβλημα με τον τρόπο πρόσληψής μας και δεν το γνωρίζουμε?
    Αλήθεια γνωρίζετε εσείς καλύτερα τις ανάγκες του σύγχρονου μαθητή και τα προβλήματα που πραγματικά δημιουργούνται στη σχολική τάξη από ότι ο εκπαιδευτικός (Ωρομίσθιος,Αναπληρωτής,Μόνιμος) που μάχεται καθημερινά μέσα σε αυτήν παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που συχνά συναντά.?
    Για ποιο λόγο βαλθήκατε να αλλάξετε ριζικά και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θέματα που άπτονται ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης και μάλιστα χωρίς την σύμφωνη γνώμη εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο?
    Γιατί βρισκόμαστε πλέον προ τετελεσμένων γεγονότων και στο μόνο που μας ζητείται η γνώμη είναι να συμφωνήσουμε ή όχι στα νέα σας σχέδια που πλήττουν τον κλάδο μας και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο αυτού του ηλεκτρονικού φακελώματος, δημόσια διαβούλευση το ονομάσατε, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πειστήριο για την αξιολόγησή μας εάν δεν συμμορφωθούμε στα δικά σας σχέδια? Όλα τα έχετε μελετήσει και σχεδιάσει. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!
    Νόμοι υπάρχουν Κα υπουργέ αλλά κανείς σας μέχρι τώρα δεν τόλμησε να τους βάλλει σε ισχύ και δεν τους εφάρμοζε, γιατί όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας για να ορθοποδήσει μια κυβέρνηση πρέπει να υπάρχουν και να δουλεύουν σωστά τα παράθυρα και τα ρουσφέτια, οι αϊτονύχιδες και τα λαμόγια..
    Διαπιστώσατε ότι ο χώρος της εκπαίδευσης διέρχεται κρίση και αποδώσατε ανεύθυνα χωρίς δεύτερη κουβέντα ότι ο τρόπος πρόσληψης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σας δημιουργεί τα οποιαδήποτε προβλήματα.
    Και εμείς διαπιστώσαμε εδώ και πολλά χρόνια τις πραγματικές αιτίες που ταλανίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης και τις βροντοφωνάζουμε:
    1.Δεν μπορούμε να δουλέψουμε ποιοτικά σε μια τάξη που στοιβάζονται 25-30 μαθητές σαν τα τσουβάλια.
    2. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς σωστό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μαθητή και όχι στις πελατειακές σχέσεις που έχετε συνάψει εδώ και χρόνια με τις ίδιες συγγραφικές ομάδες που καραδοκούν να πλουτίσουν εις βάρος του μαθητή
    3.Ξεκινήστε την ΠΔΣ από την έναρξη του σχολικού έτους και επενδύστε σε αυτήν.
    Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να πατάξουμε την παραπαιδεία και να ελαφρύνουμε οικονομικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
    4.Προσλάβετε μόνιμο προσωπικό γιατί υπάρχουν κενές θέσεις.
    Στις άγονες γραμμές υπάρχουν ακόμα σχολεία τα οποία κάθε χρόνο εκπέμπουν SOS
    προκειμένου να εξασφαλίσουν εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων .
    5.Να επανδρώσετε τα εργαστήρια που υπάρχουν στα σχολεία με εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνεργασία με τον διδάσκοντα καθηγητή να βοηθούν τον μαθητή στην εφαρμογή της νέας γνώσης.
    Τα εργαστήρια θετικών επιστημών στα σχολεία έχουν πιάσει αράχνες!!!!!!!!
    Μάλλον εσείς διαπιστώσατε άλλου είδους κρίση.
    Αντί λοιπόν να δείξετε ευαισθησία και υπευθυνότητα και να κοιτάξετε με ποιους τρόπους θα διορθώσετε τα όποια λάθη έχουν γίνει εις βάρος των μαθητών και όλες αυτές τις ελλείψεις και τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά κατά την παραμονή του στο σχολείο, αεροβατείτε και δεν δείχνετε την ανάλογη σημασία που αρμόζει ενώ αναλώνεστε σε μέτρα που αφορούν τις προσλήψεις εκπαιδευτικών λες και εμείς φταίμε για τα χάλια σας.
    Αντί λοιπόν να ασχοληθείτε με την σοβαρότητα που χρήζει το πρόβλημα ,σας απασχολεί αρχικά πως θα ξαναπιστοποιήσουμε την διδακτική και παιδαγωγική μας επάρκεια, αφού και αυτή αποτελεί αρνητική συνιστώσα στην κρίση που πλήττει την παιδεία όπως εσείς την εκλαμβάνεστε.
    Συγκεκριμένα μας λέτε:
    Α) Το πτυχίο σας δεν έχει καμία αξία
    Β) Να δίνετε συνέχεια εξετάσεις στο ΑΣΕΠ αν θέλετε να διοριστείτε.. Εμείς θέλουμε άξιους εκπαιδευτικούς και μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα αποδείξετε την αξία σας.
    Γ) Θα πρέπει να είσαστε συνεχώς επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ για να προσμετράται και η προϋπηρεσία σας
    Δ)Θα είσαστε δύο χρόνια δόκιμοι εκπαιδευτικοί
    Ε) Θα αξιολογηθείτε και μετά θα μονιμοποιηθείτε
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ?
    Μάλλον αναφέρεστε στους νέους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν προϋπηρεσία στο χώρο της εκπαίδευσης γιατί αλίμονο αν αναφέρεστε στους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια τους κρατάτε σε καθεστώς ομηρίας πάνω από δέκα χρόνια με χιλιάδες ώρες στο ενεργητικό τους. Ίσως αυτούς θα πρέπει να φωνάξετε στο ρόλο του αξιολογητή.
    Μόνο μέσα από αυτές τις προτροπές σας ισχυρίζεστε ότι θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε την νέα βαρυσήμαντη έννοα που εισήγαγε η κυρία υπουργός με τις ευλογίες της νέας κυβέρνησης ο οποίος θα αφήνει και την τσάντα του στο σχολείο, φαντάζομαι όχι εξεπίτηδες
    Ωραία ακούγεται και το επικροτούμε αλλά για να φτάσουμε ως εκεί απαιτούνται αρκετά χρήματα και προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.
    Αλήθεια που θα βρεθούν τόσα χρήματα για να υλοποιηθούν τα προγράμματά σας και να γίνουν οι αντίστοιχες προσλήψεις, όταν μας κλείνετε την πόρτα με το καλοστημένο παιχνίδι του ΑΣΕΠ που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως στο σύστημα των προσλήψεων?
    Μάλλον άλλα είναι τα σχέδια που είχατε στο μυαλό σας .<>
    Όσο αφορά για τα σχέδια σας για την παιδεία μας είπατε ότι δεν γίνονται αμέσως θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου και μάλιστα σε τόσο βάθος που ξαναβλέπω τα δισέγγονά μου να διαβουλεύονται για το ίδιο πράγμα.
    Άλλο ένα καλοστημένο επικοινωνιακό κόλπο που χρησιμοποιείται για να θολώσετε τα νερά και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από τα σημαντικά προβλήματα.
    Αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού στους ημετέρους σας που αμφιβάλλω αν και αυτοί θα σας πιστέψουν και όχι σε εμάς γιατί μπουχτίσαμε.
    Καλά-Καλά δεν καθίσατε στην αναπαυτική σας πολυθρόνα και φαγωθήκατε να διασπάσετε για άλλη μια φορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών ρίχνοντας από την μία λάδι στη φωτιά και από την άλλη στάχτη στα μάτια των υπόλοιπων οικογενειών που εμπιστεύονται τόσα χρόνια τα παιδιά τους στα χέρια μας ότι δήθεν δεν είμαστε άξιοι και πρέπει να περάσουμε τις ειδικές δοκιμασίες του ΑΣΕΠ για να πιστοποιήσουμε την αξία μας ,όταν από τα δικά μας χέρια έχουν βγει ΑΞΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
    Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε και σε μας και στην ευρύτερη κοινωνία τις πραγματικές σας προθέσεις καθώς κα τις πιέσεις που δεχόσαστε και δεν παραδέχεστε ότι για άλλη μια φορά η παιδεία θα βρεθεί στα χέρια των μεγαλοεπενδυτών οι οποίοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος του μαθητή(Φροντιστήρια Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια,Κολέγια Ιδιωτικά Πανεπιστήμια)
    Αλλά έτσι έχετε μάθει να βρίσκετε τον αποδιοπομπαίο τράγο και να φορτώνετε όλες τις παρασπονδίες σας σε αυτόν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!
    Να είστε σίγουροι ότι όταν μετά από χρόνια ομηρίας, εργασιακής καταπίεσης, μόχθου και χαμένου χρόνου καταλήξουμε κάποιοι από εμάς μόνιμοι εκπαιδευτικοί το πρώτο πράμα που ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να σκεφτούμε θα είναι το

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

    1.Μείωση των θέσεων στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και στα ΤΕΙ σε <σχολές που η προσφορά τους στην αγορά εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση
    α) Έχουμε όλοι δικαίωμα στην γνώση αλλά όχι στη εξειδίκευση (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ=ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ)
    β) προτιμότερο ΑΝΕΡΓΟΣ στα 18 παρα στα 35-40 με οικογένεια και υποχρεώσεις έχει μεγάλη διαφορά
    2. Να πάρετε πίσω τη φράση ΔΙΑ ΒΙΟΥ εκπαίδευση. Δεν ταιριάζει σε επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος που έχουν δώσει όρκο στο να υπηρετούν τις επιστήμες και την τεχνολογία, εκτός και αν δεν μας θεωρείται επιστήμονες.
    Ή μήπως την βάλατε για να φοβηθούμε?
    3.Να διοριστούν άμεσα όσοι βρισκόμαστε στους πίνακες Αναπληρωτών-Ωρομισθίων μέχρι και ο συνάδελφος που έχει μέχρι και 1 ώρα προϋπηρεσίας.
    4. 50% ΑΣΕΠ- 50% ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
    5. 24μηνο+Επιτυχία ΑΣΕΠ
    6.Μαζικοί διορισμοί
    7. Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων
    8. ΝΑ επιστραφούν τα χρήματα στο ακέραιο που έχουν αρπάξει από τα δημόσια ταμεία και το κράτος τα γνωστά –άγνωστα λαμόγια που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την δημόσια περιουσία και έχουν ξεπουλήσει την χώρα μας και η παραδειγματική τιμωρία τους όπως τους αρμόζει .
    Σας ενημερώνω ότι τα δικαιώματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών προστατεύονται από το αθρο 21 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ εκτός και αν είστε έτοιμη να το ισοπεδώσετε και αυτό.
    Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει άμεσα εις βάρος των δικαιωμάτων τα οποία έχουν διεκδικήσει με δημοκρατικές διαδικασίες ο κλάδος των εκπαιδευτικών να ξέρετε ότι βλάπτει έμμεσα και τους μαθητές αφού εκπαιδευτικός και μαθητές αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας.
    Να είστε σίγουροι ότι θα μας βρίσκεται πάντα μπροστά σας και σε θέση μάχης αν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις σας θα θίγουν άμεσα ή έμμεσα ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματά μας στην εργασία.
    Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα ξανασκύψουμε για δεύτερη φορά το κεφάλι.
    Ο λαός δεν ξεχνά εύκολα. Αυτός σας ψήφισε αυτός και θα σας δείξει και το δρόμο για το σπίτι σας όπως έπραξε και με πολλούς άλλους που τόλμησαν να παίξουν με τον χώρο της παιδείας και της εργασίας.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:35 | kostas papadopoulos

    Κυρία υπουργέ, θέτω μια απορία μου και θέλω απάντηση.
    Πως είναι δυνατόν να θεωρεί ο νόμος παιδαγωγικά καταρισμένους τους Φυσικούς, Χημικούς και όλες τις άλλες καθηγητικές σχολές (εξαιρώ μόνο τις Παιδαγωγικές) όταν και εσείς γνωρίζετε ότι τα παιδαγωγικά μαθήματα σε αυτές είναι μαθήματα ΕΠΙΛΟΓΗΣ και ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ; Με λίγα λόγια υπάρχουν καθηγητές Χημικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι και άλλοι που θεωρούνται από τον νόμο ότι τα πτυχία τους εμπεριέχουν παιδαγωγική κατάρτιση και ας ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ. Απίστευτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και όμως ο νομοθέτης θεωρεί ότι ένας γεωπόνος δεν είναι παιδαγωγικά καταρτισμένος, ενώ ένας Χημικός είναι και ας μην έχει παρακολουθήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ παιδαγωγικό μάθημα, μιας και είναι στην ΕΠΙΛΟΓΗ του να το παρακολουθήσει ή όχι προκειμένου να συγκεντρώσει τις διδακτικές μονάδες και να πάρει το πτυχίο. Δηλαδή εγώ που είμαι γεωπόνος και ας παρακολουθήσω τα 1 με 2 παιδαγωγικά μαθήματα επιλογής που έχει το εκάστωτε τμήμα Βιολογίας, Χημείας κ.τ.λ. δεν θεωρούμαι παιδαγωγικά καταρτισμένος. Ο νομοθέτης έχει φτάσει στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ με το να θεωρεί ότι ένα πτυχίο καθηγητικής σχολής (είτε έχει περάσει επιτυχώς κάποιος τα 2-3 το πολύ παιδαγωγικά μαθήματα είτε δεν έχει περάσει ΚΑΝΕΝΑ, μιας και ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ δίνει την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ), είναι ισοδύναμο της ΑΣΠΑΙΤΕ!!!!!!!!!!!
    Είναι πασιφανές ότι η παραπάνω νομοθεσία κάνει αυθαίρετες, αντιφατικές και πλήρως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το ποιος είναι παιδαγωγικά καταρτισμένος ή όχι. Το θέμα χρήζει άμεσα ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και δικαίωσης. Είναι γνωστό ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει παρέμβει και ζητάει απαντήσεις, μετά από πλήθως καταγγελιών.
    Ο νομοθέτης ονομάζει ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ με πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ ή κάποιο ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ (καθηγητικής σχολής δηλαδή) και τους ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΧΑΜHΛΟΤΕΡΑ και ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ χωρίς πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ ή ισοδύναμο, όταν στην πρώτη κατηγορία είναι σίγουρο ότι υπάρχουν καποιοι οι ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ, σύμφωνα με το όσα γράφτηκαν παραπάνω.
    Αυτή είναι η αλήθεια και η ελληνική πραγματικότητα και είμαι σίγουρος ότι σε κάποιους δεν αρέσει. Δείχνει απλά το χάλι και το μπάχαλο της τεχνικής εκπαίδευσης. Αφού άλλωστε διορίζονται αυτοί που ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ.
    Κυρία Υπουργέ,
    στην καινούργια νομοθεσία, ασχοληθείτε εσείς τουλάχιστον, σοβαρά με το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής κατάρτισης μιας και προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ασχολήθηκαν.
    ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ σε προηγούμενους διαγωνισμούς που έγραψαν πολύ καλύτερα από τους ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΣΠΑΙΤΕ διορισθέντες.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:24 | ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 25 ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.
    ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΕΝ ΘΥΣΙΑΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ(ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΕΝΑ).ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΖΩΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ;ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΣ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΚΕΝΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΚΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ.
    ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ,ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ «ΠΡΟΣΟΝΤΑ» ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ.ΑΝ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΝΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΟΜΩΣ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΝ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
    Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.ΕΝΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΘΠΗΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΛΑΓΗ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΜΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ.ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:18 | kostas papadopoulos

    Προτείνω όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που γράψαμε YΨΗΛΟΤΕΡΑ από τους διορισθέντες που έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ (τους ΄΄άξιους παιδαγωγούς΄΄ που έχουν την προκλητικότητα να γράφουν χαμηλότερα στα παιδαγωγικά και στο μάθημα της ειδικότητας και να διορίζονται), να καταφύγουμε ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και να ζητήσουμε ΔΙΟΡΙΣΜΟ, το οποίο μας το στερεί αυτή η αυθαίρετη νομοθεσία. Δεν είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ να μας πετάει έξω, και να ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ.
    Προτείνω να πάρει θέση ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και με ομαδικές υπογραφές να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε, γιατί ο νόμος χαρακτηρίζεται από πλήρη αναξιοκρατία
    Κυρία υπουργέ, μετά και από σύσταση του Συνηγόρου του Πολίτη για σαφείς απαντήσεις στο θέμα της παιδαγωγικής κατάρτισης και στο κατά πόσο είναι ΔΙΚΑΙΟ να διορίζονται χαμηλόβαθμοι έναντι υψηλόβαθμων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    Ακούστε επιτέλους τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ που διάβασαν, διαγωνίστηκαν, απέδειξαν ότι κατέχουν στις εξετάσεις το αντικείμενο και εσείς τους ΠΕΤΑΤΕ έξω διότι δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ. Όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ ζητάμε ΔΙΚΑΙΩΣΗ έναντι μιας αντιφατικής και πλήρως νομικά ασαφής και αντισυνταγματικής νομοθεσίας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:17 | πετρος τσικρικας

    Θα σχολιασω μονο το ΕΤΗΣΙΟΣ διαγωνισμος ΑΣΕΠ που θελετε να εφαρμοσετε , αφου ολα τα αλλα εχουν σχολιαστει επαρκως .

    Σκεφτειτε τι παραβολο εχει να εισπραξει το κρατος απο τους χιλιαδες εκπαιδευτκους που θα κανουν αιτηση .
    Προτεινω να το αυξησετε απο 20 σε 50 ευρω. Θα λυσετε το οικονομικο προβλημα του κρατους !!

    Σκεφτειτε επισης ποσοι ιδιοκτητες φροντιστηριων αυτη τη στιγμη τριβουν τα χερια τους απο ικανοποιηση !! τετοιο δωρο χριστουγεννιατικα ουτε που το περιμεναν !!

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ??

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:15 | ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

    Είμα αναπληρωτής στην Σκύρο Και είμαι επιτυχών στουs δύο τελευταίους ΑΣΕΠ. Είναι άδικο να ξαναδώσουμε ΑΣΕΠ. Τι θα γίνει με εμάς που είμαστε σε δυσπρόσιτο και έχουμε πετύχει στον προηγούμεν ΑΣΕΠ;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:09 | ΜΑΡΙΑ Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

    θα ήθελα να θέσω ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως απόλυτα δεν ταιριάζει σε καμία από τις σελίδες διαβούλευσης, αλλά σίγουρα έχει άμεση σχέση με τους διορισμούς και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

    Μας ειδοποιήσατε πρόσφατα να προβούμε σε υποβιβασμούς σχολείων όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία…

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να προβούμε συλλογικά και υποχρεωτικά σε συνενώσεις όμορων σχολείων; Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά θεωρώ πως απλά μαθηματικά μου χρειάζονται για να καταλάβω ότι έτσι το Υπουργείο μας θα εξοικονομήσει πόρους (λειτουργικά έξοδα, επιπλέον διορισμοί, μετακινήσεις στελεχών). Επίσης υπάρχουν και τα καθαρά παιδαγωγικά οφέλη (φοίτηση μαθητών σε άρτιες σχολικές μονάδες, πιο ομαλή λειτουργία ολοήμερων σχολείων, αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, καλύτερη εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, κοινωνικοποίηση των μαθητών, ευρύτερη παροχή υπηρεσιών στήριξης των αδύναμων μαθητών….και η λίστα νομίζω δεν έχει τέλος!!!).

    Μήπως να το υπολογίσουν οι οικονομολόγοι μας κι αν προκύπτει το σχέδιο αποδοτικό όσον αφορά στην εξοικονόμηση πόρων να το επιχειρήσουμε χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος; Εξάλλου το όποιο πολιτικό κόστος πιστεύω πως θα είναι βραχύχρονο αφού οι ίδιοι οι γονείς όταν δουν τη διαφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες ενός 1/θεσίου κι ενός πλήρους 6/θεσίου σχολείου θα υποστηρίξουν την κίνηση.

    Δεν το χωράει ο νους μου ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά επισκέπτομαι σχολεία σε κάμπο που απέχουν μεταξύ τους ανά 3 χιλιόμετρα το ένα από το άλλο και είναι της οργανικότητας: 6/θέσιο, 2/θέσιο, 3/θέσιο, 4/θέσιο (όλα για υποβιβασμό), αλλά όποιες προσπάθειες κι αν έγιναναπό μένα, από προκατόχους μου κι από άλλα στελέχη της εκπαίδευσης -Προϊσταμένους Γραφείων και Διευθύνσεων- καμία προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Μήπως να πάψουμε να το αφήνουμε στο φιλότιμο των γονιών ή στην καλή/κακή μας τύχη (πότε θα σταματήσουν να κάνουν παιδιά για να κλείσουν από μόνα τους τα σχολεία;)

    Δεν είναι δυνατόν να στέκουμε αμήχανοι μπροστά στο επιχείρημα «Μη μας κλείσετε το σχολείο κι ερημώσει το χωριό μας»!!! Πρέπει να ξυπνήσουμε απ’ αυτό το όνειρο και ν’αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: Δεν ερημώνουν τα χωριά όταν κλείνει το σχολείο. Όταν τα σχολεία κλείνουν, τα χωριά είναι ήδη έρημα…Και δε θα γυρίσουν, όχι δε θα γυρίσουν οι άνεργοι νέοι στα χωριά τους για να στείλουν το παιδί τους σ’ ένα 1/θέσιο σχολείο με 6 τάξεις κι ένα δάσκαλο που όση εμπειρία και να διαθέτει θ’ αναρωτιέται μέχρι το τέλος της χρονιάς πώς να διαχειριστεί τον ελάχιστο χρόνο του…

    Μαρία Θ.Παπαδοπούλου
    Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:07 | 30ΜΗΝΟ

    32 .000 μόρια σημαίνουν :
    10 χρόνια ωρομίσθια
    10 χρόνια σε 10 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας
    10 χρόνια μετακομίσεις
    10 χρόνια μακριά από τα παιδιά μου
    10 χρόνια όπου το αυτοκίνητο έγινε το σπίτι μου
    10 χρόνια όπου ο πιο κοντινός μου άνθρωπος είναι ο βενζινάς μου
    10 χρόνια όπου ο σύζυγος μου είναι ο μόνιμος χορηγός των εξόδων μου που τρέχουν
    10 χρόνια συνεχείς αποχωρισμοί κάθε Ιούνιο με τους μαθητές-τριες μου, να έχουν πάντα την ίδια θλιμμένη έκφραση στα μάτια τους και το ερώτημα τους – σταθερό : «Θα μας ξαναέρθετε κυρία;»
    10 χρόνια από τη ΖΩΗ ΜΟΥ !
    Και ΝΑΙ μετά από 10 χρόνια είμαι πια στο 30ΜΗΝΟ και ΔΕΝ ΖΗΤΩ – ΑΠΑΙΤΩ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ…γιατί σε 10 χρόνια από τώρα θα είμαι 48 ετών και δεν έχω άλλα αποθέματα χρόνου και υπομονής……

    Εγώ προτείνω:

    – ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟ 30ΜΗΝΟ-ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 2/3- Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 2/3 !

    – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ+ΑΣΕΠ

    – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

    – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 60-40%

    – ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ( ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ, ΠΔΣ, ΣΔΕ, κτλ…)

    – ΝΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ – ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ

    – ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:05 | kostas papadopoulos

    1. Δώστε δυνατότητες και σε αυτούς που δεν έχουν διδακτορικό να μπουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Στους γεωπόνους κάθε χρόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ σε κάθε παράρτημα παίρνει 1 με 2 άτομα. Μεταπτυχιακό, Proficiency δεν αρκούν αν δεν έχεις διδακτορικό. Η ζήτηση από γεωπόνους σε κάθε παράρτημα έναι 70-80 υποψήφιοι για 1 ή 2 θέσεις.
    Μη στερείτε την δυνατότητα σε ανθρώπους που θέλουν να καταρτιστούν παιδαγωγικά και που δεν έτυχε να έχουν διδακτορικό, να μην μπορούν. Είναι αδιανόητο, να θες σε πολλές ειδικότητες διδακτορικό για να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Αν είναι δυνατόν, ερευνητικό κέντρο είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και θέλει διδακτορικό; Για ποιο λόγο να παίρνει τόσα μόρια ένας διδάκτορας που έχει μάλιστα διδακτορικό στην ειδικότητα του (όχι στα παιδαγωγικά) για να μπει στην ΑΣΠΑΙΤΕ; Δεν σημαίνει ότι θα καταρτιστεί παιδαγωγικά καλύτερα από έναν που έχει μεταπτυχιακό. Θεωρώ ότι οι διδάκτορες θα χρησιμοποιήσουν την παιδαγωγική κατάρτιση γία να διδάξουν στα πανεπιστήμια, για να καταρτιστούν παιδαγωγικά ως ΔΕΠ Πανεπιστημίων. Δεν είναι όμως δυνατόν να ανταγωνίζονται για να μπουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ κατόχους πτυχίων που θέλουν να πάνε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βάλτε τους σε ξεχωριστεί κατηγορία, έτσι ώστε να δώσετε την δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να μπουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Θεωρώ ότι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ που πέτυχαν στα παιδαγωγικά και έχουν ήδη διαβάσει παιδαγωγικά βιβλία, θα πρέπει να έχουν μόρια ή να μπαίνουν υπεράριθμοι στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Τόσοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ ζητούν μια δικαίωση, είτε τμηματικό διορισμό είτε παιδαγωγική κατάρτιση και διορισμό όσοι από αυτούς δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση. Ακούστε τους επιτέλους και μη τους δίνετε απλά κάποια μόρια να μπουν αναπληρωτές όταν και εκεί προηγούνται οι έχοντες πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ, δημιουργούντας έτσι ένα αδιέξοδο.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 17:03 | ΕΦΗ ΤΑΤΣΗ

    ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.
    2.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ.
    3.ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ,ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ.
    3.ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΑΝ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ Η ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:57 | ΕΛΕΝΑ ΖΑΡΖΑΝΗ

    Είμαι 35 χρονών έχω δύο παιδιά. Έχω δώσει 3 φορές ΑΣΕΠ, τις 2 φορές ήμουν επιτυχών αλλά όχι διοριστέα. Στον προηγούμενο ΑΣΕΠ πήγα Φροντηστήριο για τον ΑΣΕΠ έδωσα 3000 ευρώ, παραμέλησα την ανατροφή των παιδιών για να διαβάζω για τον ΑΣΕΠ, κατάφερα να είμαι επιτυχούσα Παράλληλα από το 2001 κάνω πρόσθετη διδακτική στήριξη για να μαζέψω και μόρια.Τελικά φέτος με παίρνουν αναπληρώτρια. Με το υπάρχον σύστημα κάποια στιγμή θα γίνω μόνιμη χωρίς να ξαναδώσω ΑΣΕΠ. Είναι άδικο να με αναγκάσετε να μπω και πάλι στην διαδικασία του ΑΣΕΠ.Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας αν κάθε φορά αλλάζει το σύστημα.
    Στην διαβούλευση δεν αναφέρετε τι θα γίνει με εμάς που είμασταν επιτυχόντες στον προηγούμενο ΑΣΕΠ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:57 | ΕΛΠΙΔΑ

    Διαβάζοντας αρκετά προσεκτικά τα όσα γράφτηκαν στα πλαίσια της διαβούλευσης διαπίστωσα ότι το 24μηνο με επιτυχία στο ΑΣΕΠ θεωρείται από την πλειοψηφία ως ένα δίκαιο μέτρο το οποίο και το κριτήριο ΑΣΕΠ καλύπτει, αν δεχτούμε ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να αποφανθεί ως προς την κατάρτιση ενός εκπαιδευτικού, και θέτει ένα ανώτερο όριο παραμονής στην αναπλήρωση ή την ωρομισθία. Τα ως άνω θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το Υπουργείο στο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει.
    Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μη καθηγητικές σχολές. Το πολύ μικρό αριθμό εισακτέων στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Στα πλαίσια της όποιας μεταβατικής περιόδου αποφασιστεί θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όσοι έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες και δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Με το «60-40″ που δηλώσατε ότι θα ισχύσει και για φέτος θα διοριστούν άνθρωποι με πολύ λιγότερη προϋπηρεσία γιατί θα έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Σε πολλές ειδικότητες υπάρχουν συνάδελφοι με 30μηνο (έως 30-06-2008) ή 24μηνο με ΑΣΕΠ που δεν έχουν προλάβει ακόμη να εισαχθούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ αν και υπάρχει ειδική προκήρυξη για αυτές τις δύο κατηγορίες.
    Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την προσωπική μου άποψη το υπάρχον μεικτό σύστημα (διοριστέοι του ΑΣΕΠ και διορισμοί από πίνακα με προϋπηρεσίες) δεν χρίζει αλλαγής αλλά κάποιων βελτιώσεων που θα εξασφαλίζουν την μέγιστη αξιοκρατία.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:55 | Αναστάσιος Νέστορας

    Με αφορμή την πρόσφατη αναγνώριση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στους αποφοίτους του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (ΔΤΨΣ), του Πανεπιστημίου Πειραιά, ως απόφοιτοι των λοιπών τμημάτων Πληροφορικής προασπίζουμε το δικαίωμα των χιλιάδων Πληροφορικών της εκπαίδευσης για ισότητα και ισονομία, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

    Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη δίδει στους αποφοίτους του ΔΤΨΣ την απόλυτη πρόταξη στους διορισμούς του ΑΣΕΠ σε σχέση με τους απόφοιτους των λοιπών τμημάτων Πληροφορικής αλλά και την απόλυτη πρόταξη στους πίνακες διορισμών – αναπληρωτών – ωρομισθίων του ΥΠΕΠΘ, ανεξαρτήτως μορίων, καθώς πλέον δεν χρειάζονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

    Κυρία υπουργέ αυτό είναι μια κατάφωρη αδικία καθώς βάζει απολύτως αδικαιολόγητα τα παιδιά από το ένα πανεπιστήμιο, από τη μια σχολή, μπροστά από τα άλλα. …”
    Γεννιέται εύλογα πλέον το ερώτημα, γιατί μόνο το Τμήμα ΔΤΨΣ εισήχθη στις καθηγητικές σχολές και οι υπόλοιπες σχολές Πληροφορικής έμειναν έξω; Γιατί όταν όλοι οι απόφοιτοι Πληροφορικής διδάσκουν στα ολοήμερα Δ.Σ σε όλες τις τάξεις (Πρώτη-Δευτέρα-κλπ), το ΥΠΕΠΘ δεν τους θεωρεί παιδαγωγικά και καθηγητικά επαρκείς; Επίσης, πως γίνεται απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής που έχουν περισσότερα μαθήματα παιδαγωγικής – διδακτικής από παραδοσιακά τμήματα καθηγητικών σχολών, όπως αυτό του Φυσικού-Μαθηματικού-Χημικού κλπ, να εξακολουθούν να πρέπει να παρακολουθήσουν την ΑΣΠΑΙΤΕ.

    Προς αποκατάσταση του αισθήματος κατάφωρης αδικίας που δημιούργησε η αναγνώριση μόνο του Τμήματος ΔΤΨΣ από το ΥΠΕΠΘ ως καθηγητική σχολή, σας παρακαλούμε προς άμεση αναθεώρηση του νεφελώδους πλαισίου των καθηγητικών σχολών Πληροφορικής, με ένταξη όλων των τμημάτων Πληροφορικής του κλάδου ΠΕ19-20 στις καθηγητικές σχολές.

    Άλλωστε υπάρχουν και άλλες σχολές πληροφορικής που έχουν πολλά υποχρεωτικά παιδαγωγικά μαθήματα… αλλά δυστυχώς οι απόφοιτοί αυτών των σχολών αδικούντα κατάφωρα!!!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:52 | alexander

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ…ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 24+ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕ ΑΞΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ Κ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ 3-8 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ Η ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ..
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24+ΑΣΕΠ ΡΥΘΜΙΣΗ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ 0,8 ΤΟΥ ΜΟΡΙΟΥ ΜΟΝΟ…ΕΙΧΑ 23,08 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ 2 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ.
    ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΤΑ 27+ΜΟΡΙΑ + ΤΙΣ 2 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ..ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 50 ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 24+ΑΣΕΠ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ…ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Κ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ..ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ.
    ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ 24+ΑΣΕΠ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ…ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ..
    ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ?ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ?Η ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ?
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ 24+ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ…
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…8 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ+2 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ 2002-2006
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ…

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:52 | π

    Εχω δόσει ΑΣΕΠ και ειμαι επιτυχων τρεις φορες πολυ κοντα στους διοριστεους και τις τρεις. Ειναι πολυ δυσκολο να πεισω τον ευατο μου να διαβασει με την ιδια ενταση για τεταρτη φορα.
    Προσωπικα θα ηθελα κατα καποιο τροπο να μοριοδοτειται η επιτυχια σε οποιονδηποτε διαγωνισμο ΑΣΕΠ του παρελθοντος, καθως και να συνεχίσει να ισχυει το 24μηνο για δυο τουλαχιστον χρονια.
    Κατι τελευταιο:
    ειναι ευκαιρια να μπει ενα τελος σε προνομιακες προυπηρεσιες( Σιβιτανιδειος, ΣΔΕ, ΟΑΕΔ, κτλ). Ολες οι σχολες των οποιων η προυπηρεσια μοριοδοτειται να προσλαμβανουν απο τους εκαστωτε πινακες και οχι απο δικοους τους στημενους μηχανισμους.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:45 | Στατιστικός

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.Όσα σας παραθέτω
    είναι προσωπική εργασία και δείχνουν την πραγματικότητα.Όποιος έχει
    αμφιβολίες να τα επιβεβαιώσει και μόνος του.Τα παρακάτω είναι οι διορισμοί για το έτος 2009-2010 κατά ειδικότητα μπορούμε να δούμε το σύνολο των διορισμών κάτα ειδικότητα, τους διορισμούς από ΑΣΕΠ και πίνακες αναπληρωτών,τους διορισμούς από τον συγκεκριμένο νόμο για τους πολύτεκνους και το ποσοστό διορισμών των πολυτέκνων κατά ειδικότητα.

    ΔΕ01.01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 7, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 7,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.10 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.11 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.12 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΔΕ01.17 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 122, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 73,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 49,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 40,16%.

    ΠΕ02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 676, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 611,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 65,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,62%.

    ΠΕ03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 289, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 268,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 21,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,27%.

    ΠΕ04.01 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 212, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 189,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 23,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,85%.

    ΠΕ04.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 89, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 74,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 15,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 16,85%.

    ΠΕ04.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 46,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 16,36%.

    ΠΕ04.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 28, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 23,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 17,86%.

    ΠΕ05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 132, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 122,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,58%.

    ΠΕ06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 17, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 64,71%.

    ΠΕ07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 123, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 120,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,44%.

    ΠΕ08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ09 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 44, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 40,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 90,91%.

    ΠΕ10 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 11, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 72,73%.

    ΠΕ11 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 503, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 436,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 67,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 13,32%.

    ΠΕ12.01,12.02,12.03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 8, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12,04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ12.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ13 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 50, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 27,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 23,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 46%.

    ΠΕ14.01,14.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 9,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ14.04,14.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 15, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 12,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 80%.

    ΠΕ15 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 25, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 25,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΠΕ17.02,17.06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 20, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 10,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ17.05 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 77,78%.

    ΠΕ17.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 13, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 84,62%.

    ΠΕ17.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 4,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 66,67%.

    ΠΕ17.12 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ18.01,18.26,18.27,18.28 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.02,18.03,18.35,18.40 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 9,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 46,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 83,64%.

    ΠΕ18.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 14, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 13,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,14%.

    ΠΕ18.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 7,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 77,78%.

    ΠΕ18.08 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 0,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 100%.

    ΠΕ18.09 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.12,18.13,18.14,18.15,18.16,18.17,18.30 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 38, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 11,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 27,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 71,05%.

    ΠΕ18.18 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 4, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 25%.

    ΠΕ18.22 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 50%.

    ΠΕ18.23 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.25 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 2,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 66,67%.

    ΠΕ18.31 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 33,33%.

    ΠΕ18.33 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 83,33%.

    ΠΕ18.36 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 9, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 8,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 11,11%.

    ΠΕ19,20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 12, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 7,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 5,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 41,67%.

    ΠΕ34 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 16, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 13,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 3,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 18,75%.

    ΤΕ01.02 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 6, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.03 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.04 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 4, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.06 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.07 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.13 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 1, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 1,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.19 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 55, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 55,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.20 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 3, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 3,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΤΕ01.30 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 0%.

    ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ 2807, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 2245,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 562,ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 20,02%.

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Π.Χ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 33, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 4,ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 29.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.

    Η Κα Υπουργός οφείλει να αναζητήσει τα στατιστικά στοιχεία από τους υπαλλήλους του υπουργείου και να τα λάβει σοβαρά υπόψιν της.Η προνομιακή μεταχείριση των πολυτέκνων να σταματήσει τώρα.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:44 | Μάριος Ιωάννου

    Ζω και εργάζομαι σε ακριτικό νησί από το Σεπτέμβριο του 2007 λόγω του διορισμού μου ως μόνιμου εκπαιδευτικού.
    Προέρχομαι από το χώρο της «παραπαιδείας» στον οποίο εργαζόμουν από το 1987. Ήμουν ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης για 10 περίπου χρόνια. Από τη μικρή εμπειρία που έχω στη Δημόσια Εκπαίδευση , έχω κάνει κάποιες διαπιστώσεις που θα ήθελα να σας εκθέσω:
    Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι διορισμένοι με ΑΣΕΠ. Οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει για τους περισσότερους από αυτούς είναι ανάμικτες.
    Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς συναδέλφους, κυρίως νέους σε ηλικία και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ , με ελάχιστη εμπειρία στη διδακτική πράξη, απλούς διεκπεραιωτές του έργου τους, να «αλωνίζουν» τις σχολικές τάξεις με ύφος 100 καρδιναλίων ,με συμπεριφορά «σατραπίσκου» προς τους μαθητές, επιβάλλοντας ποινές επί δικαίων και αδίκων για αστεία παραπτώματα.
    Υπάρχουν Συνάδελφοι (μόνιμοι) διορισμένοι με ΑΣΕΠ που είναι ο περίγελος συναδέλφων και μαθητών για πλείστες όσες γκάφες και ανεπάρκειες…
    Οφείλω να ομολογήσω πως οι μαθητές του σχολείου μας είναι ήρωες αφού ξυπνούν καθημερινά στις 6:30 για να πάρουν το λεωφορείο για το σχολείο που είναι αρκετά χλμ. μακριά ενώ επιστρέφουν στο σπίτι τους στις 16:15. Αλλά οι εν λόγω συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά , όταν διαμαρτύρονται πώς δεν καταλαβαίνουν …! ειρωνικά, με σχόλια του τύπου «Εγώ έχω μεταπτυχιακό στην διδακτική και είμαι επιτυχών του ΑΣΕΠ , δε θα μου υποδείξουν οι μαθητές τη δουλειά μου!»
    Από την άλλη υπάρχουν και εξαίρετοι Δάσκαλοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα παιδιά. Καθημερινά γίνομαι δέκτης σχολίων από τους μαθητές. «Ελπίζουμε δάσκαλε να έχουμε τον τάδε και του χρόνου!»
    Υπάρχει Συνάδελφος (μόνιμος) με πλήρες ωράριο που στις κενές του έβδομες ώρες κάνει επιπλέον μάθημα σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστήριο.
    Υπάρχει Συνάδελφος αναπληρωτής με πλήρες ωράριο που δέχτηκε, αν και δεν είναι υποχρεωμένος, να μετακινείται 60 χλμ. προκειμένου να διδάξει στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη του σχολείου που εργάζομαι. Οι μαθητές του μου είπαν « κύριε , πώς είναι δυνατόν αυτός ο καταπληκτικός Δάσκαλος να είναι αναπληρωτής; »
    Υπάρχει Συνάδελφος ωρομίσθια, καταξιωμένη για 15 χρόνια στην «παραπαιδεία», με αποκλειστική απασχόληση στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, με πλήρες ωράριο, που χωρίς κανένα όφελος σε μόρια η χρήματα φέρνει τους μαθητές της Γ Λυκείου στο σπίτι της…!!! κάνοντας πολλές ώρες επιπλέον για να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις τα παιδιά αυτά.
    Μεγάλη μου τιμή να έχω αυτούς τους ανθρώπους ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. Αλήθεια πώς επιβραβεύουμε αυτούς τους αληθινούς Δασκάλους;
    Γι΄ αυτό νομίζω πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι κατάλληλος για όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά δε νομίζω πως επιλέγει τους αληθινούς Δασκάλους με ήθος και αυταπάρνηση, γιατί οι αρετές αυτές φαίνονται στο Εκπαιδευτικό έργο, μέσα στη σχολική τάξη και με την παρουσία των μαθητών. Τις αρετές αυτές κανένας ΑΣΕΠ δεν μπορεί να τις αξιολογήσει! Θεωρώ πως θα είναι μεγάλο λάθος του Υπουργείου να αλλάξει το υπάρχον σύστημα διορισμών.
    Έχω την άποψη πως πρέπει να διατηρηθούν οι Ενιαίοι Πίνακες με επιπρόσθετη μοριοδότηση την παλαιότητα λήψης πτυχίου.
    Επιπλέον πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση πριν ο κάθε πικραμένος από μας διδάξει σε σχολική τάξη.
    Ευχαριστώ για την τιμή
    Υ.Γ. Διορίστηκα με ΑΣΕΠ με 96/100 στο γνωστικό, σε μεγάλη ηλικία, όμως αυτό τάχα σημαίνει ότι είμαι και καλός δάσκαλος…;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:40 | Σ.Κ.

    Κυρία Υπουργέ,
    αισθάνομαι μεγάλη χαρά που επιτέλους μπορεί ν’ ακουσθεί η φωνή μου, η φωνή του «απλού πολίτη». Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που κάποια κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει δικαιοσύνη και να φέρει την τάξη σ’ αυτή τη χώρα. Εύχομαι να τα καταφέρει.
    Θέλω λοιπόν να σας πω ότι επικροτώ την απόφασή σας να διορίζετε μέσω ΑΣΕΠ. Χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μη δημιουργηθούν εκ νέου αδικίες. Το πρόβλημα είναι όντως μεγάλο. Δίκιο έχουν οι παλιοί αναπληρωτές, δίκιο όμως έχουν και τα νέα παιδιά που αισθάνονται ότι πρέπει κάποτε να ξημερώσει και γι’ αυτά μια καλύτερη μέρα.
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας για τον ΑΣΕΠ, καλό θα είναι να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αδικεί και τα νέα παιδιά.
    Χρειάζεται βέβαια δύναμη ψυχής ώστε να μπορεί κανείς να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να μην υποκύπτει σε άδικες προτάσεις. Σας το εύχομαι ολόψυχα και σας ευχαριστώ.

    Μια συνταξιούχος εκπαιδευτικός

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:36 | menia

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ
    1. ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.ΛΑΘΟΣ(ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ-ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ)
    2.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΔ Ή ΤΗΣ ΠΔΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ)
    ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ(ΠΔΣ,ΤΑΔ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,,,ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:34 | Γιάννης Γεωργίου

    Πρέπει να φτάσουμε σταδιακά σε ένα σύστημα προσλήψεων κατά το οποίο, για το διορισμό του εκπαιδευτικού να είναι προαπαιτούμενη η κατοχή, τουλάχιστον μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στην διδακτική του επιστημονικού αντικειμένου του. Μέχρι τότε οι διορισμοί πρέπει να γίνονται μέσω των υφιστάμενων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά μόνο της διδακτικής του κάθε επιστημονικού αντικειμένου και όχι σε κάθε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ,(η μοριοδότηση αυτή πρέπει να βαίνει στη διάρκεια του χρόνου σταδιακά αυξανόμενη).Τέλος σταδιακά πρέπει η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας να μηδενιστεί.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:33 | βασω-φιλολογος

    ποιοτική παιδεία σημαίνει διδάσκω το μάθημα που έχω σπουδάσει δεν σημαίνει εξυπηρετώ το υπουργείο και διδάσκω ιστορία ενώ είμαι ξένων γλωσσών.Κ.Διαμαντοπούλου διορθώστε τα κακώς κείμενα .ΟΙ προσλήψεις των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί το αγκάθι στην εκπαίδευση

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:30 | Σοφία

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΗ…ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ:
    Η έπαρση, η οποία διαφαίνεται στα κείμενά σου, με κάνει να εύχομαι να δώσεις εξετάσεις, να Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ε Ι Σ, με την ελπίδα να μη μεταδώσεις αυτή σου την αλαζονεία και σ’ άλλους μαθητές!
    Όσο για το πού βρίσκομαι και τι κάνω εγώ, είναι τα μόνα πράγματα για τα οποία δε μίλησα, ώστε εσύ να τα γνωρίζεις! Ακριβώς γιατί έμαθα να μην είμαι τόσο ατομίστρια και υπερόπτης, βλέπε «κρυμμένο» συνάδελφο.
    Δεν έβγαλα αυθαίρετα συμπεράσματα για την προσωπική σου ζωή ( κάτι που εσύ έκανες), αναφέρθηκα σε στοιχεία της ζωής σου τα οποία εσύ εκμεταλλεύεσαι για να μονιμοποιηθείς! Εγώ το μόνο που θέλω είναι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! Λέξη που κάνει, προφανώς εσένα, να…»ξεβολεύεσαι».
    Όσο για τους τρίτεκνους, ναι έχω «δυσάρεστα συναισθήματα», όπως λες, γιατί θεωρώ άδικο να μου παίρνουν τη θέση μέσα από τα χέρια, όταν «μάτωσα» για τα μόρια που μεσω ΑΣΕΠ πήρα, κάτι που σου εύχομαι να βιώσεις. Και τότε, ναι, θα μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ…στην αδικία, αλλά και γενικότερα.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | Βαγγέλης Τσούρμας

    Kα Υπουργε,
    εγραψαν τοσοι και τοσοι και ελπιζουμε οτι καποιος θα βρεθει να μας διαβασει.Κυριως ομως ελπιζουμε οτι αυτος ο καποιος θα συνειδητοποιησει οτι η τεραστια πλειοψηφια των οσων συνδεονται με τη διαδικασια αυτη ειναι σφοδρα αντιθετοι με την αλλαγη του συστηματος προσληψης.
    Αντιθετως,ολοι καλοδεχονται την προοπτικη να διατηρηθει ο υπαρχων πινακας,καθαρος απο αλεξιπτωτιστες και δικαιος προς αυτους που με κοπο πετυχαν στο κριτηριο που η κυβερνηση ΠΑΣΟΚ εθεσε,το διαγωνισμο ΑΣΕΠ.Αυτους που καποια στιγμη κριθηκαν αξιοι να μπουν στην ταξη και εμειναν εκει για χρονια,περιμενοντας οτι οι κοποι τους θα οδηγησουν στον πολυποθητο διορισμο.
    Αν,οπως ισχυριζεστε,εχει σημασια για σας η δημοσια διαβουλευση και οι γνωμες των πολιτων,αρκει μια στατιστικη ερευνα στα δημοσιευμενα σχολια και οι αποριες σας θα εχουν λυθει.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:17 | ΕΦΗ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΕΤΩΝ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ.Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ,ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ…ΚΡΙΜΑ…ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:16 | arroyo

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ!
    Η ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?
    ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΣΕ
    ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:14 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Συνάδελφοι,

    η διαβούλευση πλησιάζει στο τέλος.

    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απ’ όλους, που θα χρησιμοποιήσω και προσωπικά δεδομένα, πράγμα αντίθετο στα πιστεύω μου.

    Απευθύνομαι κατ’ αρχήν στους συνομηλίκους μου (42 ετών) και σ’ όσους είναι κοντά εκεί. Αναφέρεστε πολλοί από εσάς στην επετηρίδα. Και τι κρίμα που την κατάργησαν αφού ήταν το πιο δίκαιο σύστημα και διάφορα άλλα τέτοια. Και ερωτώ συνάδελφοι.

    Κάποιος που πήρε πτυχίο μαθηματικών το ‘92 ξέρετε με τι σειρά έμπενε στην επετηρίδα; Περίπου με 11000. Ξέρετε κατά μέσο όρο πόσοι διορίζονταν κάθε χρόνο τότε; Περίπου 200. Για κάντε λίγο τη διαίρεση σας παρακαλώ. 11000:200 = 55 χρόνια. !!! Ακριβώς τόσο θα κάναμε να διοριστούμε με την επετηρίδα. Θέλετε να αυξήσουμε το μέσο όρο επειδή τα 8 τελευταία χρόνια παίρνουν περισσότερους (κι ας μην χρειαζόμαστε όλοι); Να τους κάνουμε 400; Είναι 27,5 χρόνια. Να τους κάνουμε 500; Που δεν είναι. Είναι 22 χρόνια. Ας βάλλουμε 25 χρόνια αναμονή.
    23 χρονών περίπου είμασταν όταν τελειώσαμε + 25 αναμονή = 48 χρονών στην πιο αισιόδοξη περίπτωση. Αυτό μας προτείνετε λοιπόν; Και μέχρι τα 48 τι θα κάναμε; Θα κλαίγαμε τη μοίρα μας; Όχι βέβαια. 25χρονα παιδιά είμασταν τότε (μετά το στρατό), έπρεπε να βάλλουμε το μυαλό μας σε λειτουργία και να βρούμε διεξόδους. Κανένας απ’ όσους προσπάθησαν σοβαρά δεν βγήκε ζημιωμένος.

    Κάποιοι που γράφουν για τους απόφοιτους 1990-1997 μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Για να μας πει κάποιος απόφοιτος του ‘97 με τι σειρά μπήκε στην επετηρίδα και πόσα χρόνια ήταν το αναμενόμενο της παραμονής εκεί;

    Για όσους απέκτησαν προϋπηρεσία απ’ το 98 και μετά και δεν έχουν διοριστεί ακόμα ας απαντήσουν στα εξής:

    Πως είστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν τόσα κενά στην ειδικότητά σας και θα δουλεύετε σίγουρα ως αναπληρωτές; Πως μπορείτε και ποντάρετε σε κάτι τέτοιο; απορώ. Προσψπικά πιστεύω ότι από του χρόνου θα αλλάξουν τα πράγματα.

    Αν δεν υπήρχε η ρύθμιση Στυλιανίδη (έπειτα από πίεση των αναπληρωτών γυμναστών που έλεγχαν την Π.Ε.Α.), που άρχισε να διορίζει με δύο επιπλέον πίνακες ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ καθηγητές, τι θα κάνατε; Θα φωνάζατε ακόμα; Τους υπόλοιπους φορολογούμενους τους ρωτήσατε αν έχουν διάθεση να φορολογούνται για κάτι τέτοιο;

    Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που τα πήραν όλα με τη ρύθμιση της Γιαννάκου ας απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά στα εξής:
    Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι θα γινόσαστε πολύτεκνοι χωρίς τη ρύθμιση; Αν το ποσοστό είναι μικρό, τότε είναι ολοφάνερη η συναλλαγή που κάνατε με το κράτος. Σου δίνω παιδιά δώσε μου διορισμό σε βάρος κάποιου άλλου.

    Γιατί οι πολύτεκνοι που δεν είναι εκπαιδευτικοί να μην έχουν κι αυτοί σίγουρο διορισμό σε μια δουλειά της ειδικότητάς τους κοντά στο σπίτι τους χωρίς άλλες υποχρεώσεις;

    Θα κάνατε τα επιπλέον παιδιά, που κάνατε για να διορισθείτε, αν η κοινωνική βοήθεια που είχατε ήταν ένα γενναίο μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί μέχρι τα 18 του και φυσικά και όλες τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας; Αν η απάντησή σας είναι «ναι» τότε μπράβο σας τα αξίζετε γιατί τα θέλετε πραγματικά.

    Συνάδελφοι,

    όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα είναι η υπερπροσφορά πτυχιούχων από όλες τις σχολές που δίνουν και διέξοδο στην εκπαίδευση (εκτός των παιδαγωγικών πλέον). Τα περί ικανότητας κάποιου που δούλεψε ως αναπληρωτής σε σχέση με κάποιον που δεν δούλεψε, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

    Πιστεύω ότι είμαστε όλοι στο ίδιο μετερίζι για να διεκδικήσουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, ολοήμερα γυμνάσια και λύκεια, καλύτερες εγκαταστάσεις, καλύτερες αμοιβές συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα, καινούργια αναλυτικά προγράμματα σπουδών και άλλα πολλά.

    Όσων αφορά όμως τις προσλήψεις ας είμαστε ρεαλιστές. Όσο οι θέσεις είναι λίγες και οι ενδιαφερόμενοι πολλαπλάσιοι πρέπει να υπάρχει σύστημα που δεν θα αποκλείεται κανείς εκ των προτέρων. Προτάσεις γι’ αυτό έχουν δημοσιευθεί αρκετές, ακόμα και για μεταβατική περίοδο.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σε βελτιωμένο διαγωνισμό συμφωνώ, αλλά σε διαγωνισμό. Δε γίνεται διαφορετικά, τόσοι που είναι οι ενδιαφερόμενοι. Και εφόσον πριμοδοτούνται οι έχοντες προϋπηρεσία στο δημόσιο να πριμοδοτούνται με κάποιον τρόπο και οι έχοντες προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

    Ευχαριστώ για την υπομονή που δείξατε.

    Κωνσταντίνος Ταμπάκος
    μαθηματικός
    Τρίκαλα

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:06 | Κατερίνα

    Κυρία Υπουργέ,
    Θεωρώ ότι το σύστημα προσλήψεων που προτείνετε είναι πολύ άδικο για όλους αυτούς τους συναδέλφους που έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα, έχουν εξαντληθεί οικονομικά, σωματικά και ψυχικά, προσδοκώντας ένα διορισμό με τη προϋπηρεσία τους. Πολλοί από αυτούς έχουν αφιερώσει χρόνο στο διάβασμα για το διαγωνισμό του Ασεπ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό δύσκολο είναι όλο αυτό το πακέτο, ειδικά για ανθρώπους πιο μεγάλης ηλικίας με υποχρεώσεις.
    Η δική μου περίπτωση είναι διαφορετικη. Πηρα το πτυχίο μου το 1988 και ασχολήθηκα με φροντιστήρια, περιμένοντας να διοριστώ. Έρχεται η κατάργηση της επετηρίδας και ο ΑΣΕΠ.
    Εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση με μειωμένο ωράριο για έξι χρόνια και απολύθηκα.
    Συμφώνα με το νόμο γράφτηκα στο πινακα αναπληρωτών. Με το μόρια της προϋπηρεσίας και του τελευταίου ΑΣΕΠ( έχασα το διορισμό για δυο μόρια) εργάζομαι πρώτη χρόνια σαν αναπληρώτρια.
    Στο πινακα διορισμών δεν μπορώ να γραφτώ γιατί πρέπει να εργαστώ σαν αναπληρώτρια τις σχολικές χρονιές 2009-10 και 2010-11. Το Ιούνιο 2010 όμως θα κλείσετε τους πινακες διορισμών.
    Τι θα γίνει με τις περιπτώσεις σαν τη δική μου; Έχουμε προγραμματίσει τη ζωή μας, έχουμε αφήσει τις εργασίες μας και δεν είμαστε πλέον νεαροί. Το θεωρώ εξαιρετικά άδικο να βρεθούμε ξαφνικά χωρίς δουλεια, ειδικά όταν οι συνάδελφοι από τον ΟΑΕΔ ,μετά την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, βρίσκονται στους πίνακες αναπληρωτών για μια χρόνια και όχι για δυο όπως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και το 2010 διορίζονται. Να τονίσω ότι το 2010 θα διοριστούν από το πίνακα διορισμών μόνο οι συνάδελφοι αυτοί.
    Πιστεύω στη δημόσια εκπαίδευση και επιθυμώ να εργαστώ σε αυτή από τότε που πηρά το πτυχίο μου. Ο δρόμος μου όμως ήταν και είναι γεμάτος ματαιώσεις. Εσείς ετοιμάζετε άλλη μια…..

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:04 | ΣΠΥΡΟΣ

    Το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει αντικειμενικό και αξιοκρατικό. Για να γίνει αυτό πρέπει:

    1. Όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό θα προσδώσει στη διαδικασία ένα βαθμό αντικειμενικότητας και θα κάνει το σύστημα αδιάβλητο (σε ένα βαθμό).

    2. Να καταργηθεί ο πίνακας αναπληρωτών, στον οποίο κύριο μέσω μοριοδότησης είναι η προϋπηρεσία και δεν λαμβάνονται υπόψη στο βαθμό που πραγματικά πρέπει τα υπόλοιπα προσόντα. Πρέπει σ’ αυτό να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι και σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις η προϋπηρεσία μαζεύεται με ώρες δουλειάς που προσφέρονται «μεγαλόψυχα» από κάποιους. Πρέπει να σταματήσει πια ο Έλληνας να υποτιμάει τον εαυτό του και ενώ κατέχει πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, να παρακαλεί κάποιους για μερικές ώρες και μετά να λέει και ευχαριστώ. Είναι αντιληπτό, λοιπόν ότι την μεγαλύτερη προϋπηρεσία σήμερα την έχει αυτός με το μεγαλύτερο «δόντι».

    3. Η αξιοκρατία του συστήματος θα διασφαλιστεί αν γίνει προσεκτική μελέτη της μοριοδότησης για κάθε ένα από τα προσόντα του υποψηφίου.

    Υ.Γ. Δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά αυτές είναι οι παρατηρήσεις που έχω κάνει εδώ και καιρό βλέποντας τα πράγματα από έξω.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:03 | θεόδωρος

    πρέπει κατά την γνώμη μου οι επιτυχόντες ασεπ,τουλάχιστον δύο φορές, να διορίζονται. Δηλαδή πόσες φορές πρέπει κάποιος να δώσει για να αποδείξει ότι αξίζει; Είναι ψυχοφθόρο και κουραστικό να δίνει συνέχεια

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΒΟΡEΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Παπαναστασίου 56 Τ.Κ. 54642,Θεσ/νίκη τηλ./Fax 2310943396 http://www.lampsi.org

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ
    Ο σύλλογος «ΛΑΜΨΗ» ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από καρκίνο. Είναι ένας σύλλογος καθημερινών ανθρώπων που ενώθηκαν από την κοινή ανάγκη ν’ αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και σκληρή δοκιμασία.

    Στόχος της «ΛΑΜΨΗΣ» είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των καρκινοπαθών παιδιών , των γονιών τους αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

    Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας εκθέσουμε ένα ιδαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, που δικαίως μας απασχολεί .

    ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ;

    Σύμφωνα με το νέο ν ό μ ο π ε ρ ί ε ι δ ι κ ή ς α γ ω γ ή ς, οι γονείς των παιδιών με νεοπλασίες που τυχαίνει να είναι ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ο ί, έχουν το δικαίωμα να εργασθούν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής , ως γονείς παιδιών με αναπηρία πάνω από 67%.
    Θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο νόμος π α ρ α β λ έ π ε ι τ η ν π ε ρ ί π τ ω σ η τ ο υ θ α ν ά τ ο υ τ ω ν π α ι δ ι ώ ν , ζήτημα που για μας είναι συχνό φαινόμενο.
    Τ ι θ α γ ί ν ε ι μ ε α υ τ ή ν τ η ν π ε ρ ί π τ ω σ η ;

    Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι μόνο τώρα μπορούν αυτοί οι γονείς να εργαστούν και να προσφέρουν απρόσκοπτα γόνιμο έργο; Γιατί όσο διάστημα το παιδί τους είναι σε φάση θεραπειών και παλεύει κυριολεκτικά για τη ζωή του, δεν είναι σε θέση οι γονείς να κάνουν χρήση του νόμου. Μόνο ΑΝ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΦΕΣΗΣ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ μπορούν στην πραγματικότητα να εργαστούν κανονικά στα σχολεία και γι`αυτό το λόγο πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία.
    Πιστοί συνοδοιπόροι των παιδιών τους στον κυρίαρχο αγώνα της διατήρησης της ζωής τους, οι γονείς-εκπαιδευτικοί ακολουθούν μια πορεία «Δια Βίου Εκπαίδευσης» , που τους οδηγεί εκ των πραγμάτων στην επανατοποθέτηση και στον επαναπροσδιορισμό των αξιών και προτεραιοτήτων της ζωής τους . Η βιωματική μάθηση τους επιτρέπει να αποκτήσουν πολύτιμες και πλούσιες γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες. Η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση με παιδιά και οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών που βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα, τους εξοπλίζουν με ιδιαίτερες ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και γνώσεων που άπτονται της ειδικής αγωγής. (Ο παιδικός καρκίνος παρουσιάζεται και σε παιδιά με διάφορα σύνδρομα , μπορούν να προκληθούν ανάλογα με την περίπτωση κώφωση , τύφλωση –προβλήματα μειωμένης όρασης , μαθησιακές δυσκολίες, ψυχολογικά προβλήματα, κλπ.).
    Η πολιτεία λοιπόν θα έπρεπε να τους αναζητεί η ίδια μια και δεν είναι και τόσος μεγάλος ο αριθμός τους, για να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τη γνώση τους, την εμπειρία τους, την άλλη ματιά τους απέναντι στη ζωή. Μια ματιά σαφώς παιδαγωγική που με την κατάλληλη επιμόρφωση θα είναι δραστικά αποτελεσματική στους χώρους της ειδικής αγωγής με τις καταλυτικές τους παρεμβάσεις σε παιδιά , γονείς και συναδέλφους.
    Όταν οι γονείς αυτοί έχουν φτάσει στο σημείο να μπορούν και να θέλουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά που αφορούν την ειδική αγωγή, τότε η πολιτεία θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα παράγουν έργο γόνιμο και ουσιαστικό.
    Στην ανακοίνωσή σας αναφέρετε ότι
    «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.»
    Ζητάμε λοιπόν οι γονείς-εκπαιδευτικοί που τα παιδιά τους έχουν νοσήσει από νεοπλασματική νόσο και έχουν αναπηρία πάνω από 67% να συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα αίτησης για ένταξή τους στους Ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής (ή να προβλεφθεί κάποια άλλη ρύθμιση , αν αυτοί καταργηθούν) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι η πολιτεία θα αξιοποιήσει ένα δυναμικό χρήσιμο και απαραίτητο για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες .

    Ελπίζοντας ότι θα λάβετε υπ’ όψιν σας και αυτή την παράμετρο πιστεύουμε ότι θα μεριμνήσετε για το ζήτημα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Με τιμή
    Για το Δ.Σ.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ
    Δασκάλα Φυσικός

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 16:00 | ptyx;io 1990

    ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΨΩ ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ
    ότι και να κάνετε εμάς τους παλιούς δε μας ακυρώνετε
    τη σχολή μας τη διαλέξαμε και την αγαπάμε

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:59 | Γιαννης

    Ως Έλληνας Πολίτης, που επέλεξα να εργασθώ στο Ελληνικό Φροντιστήριο, έχω την αξίωση της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία που ελέγχει και αδειοδοτεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα η οποία επιλέγεται καθολικά από το κοινωνικό σύνολο. Καταθέτω τη δίκαιη πρόταση της ηθικής ανταμοιβής χιλιάδων επιστημόνων που προσθέτουν στην Ελληνική Παιδεία και αξιώνω, στο εξής, η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια να προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:58 | ΔΡΟΣΟΥ ΟΛΓΑ

    Σήμερα που κλείνει ο διάλογος για το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών θέλω αρχικά να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και την κα Διαμαντοπούλου για τη δυνατότητα που μας έδωσε να έχουμε το βήμα και να εκθέσουμε τις απόψεις και τις αγωνίες μας για το μέλλον.

    Συμπερασματικά και διαβάζοντας τα 2000 περίπου μηνύματα των συναδέλφων συμπεραίνω ότι στην πλειοψηφία μας οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να συνεχιστεί το 60% – 40% καθώς δεν αντέχουμε να μείνουμε μετέωροι και να ξεκινήσουμε από την αρχή να προσπαθούμε για το διορισμό μας τη στιγμή που ήδη έχουμε όλοι κάνει θυσίες.

    Η ρύθμιση του 24μήνου + ΑΣΕΠ είναι άδικο να πάψει να υφίσταται καθώς περιλαμβάνει επιτυχία στις εξετάσεις, παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ) και 24 μήνες πραγματικής προυπηρεσίας (6 περίπου χρόνια μετακομίσεων και οικονομικής επιβάρυνσης). Σε αντίθετη περίπτωση αναρωτιέμαι τι θα απαντήσει η κυβέρνηση σε κάποιον με 23,99 μόρια + ΑΣΕΠ που θα μείνει απέξω από τους διορισμούς τον Αύγουστο του 2010; Ότι στην Ελλάδα όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε; Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός των τελευταίων 60 ημερών μου δείχνει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο οπότε περιμένω το σχέδιο για τις προσλήψεις να ισχύσει από το σχολικό έτος 2012 – 2013 και μετά τουλάχιστον. Θα έχουμε έτσι όλοι τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε για το νέο σύστημα και οι παλιοί εμπλεκόμενοι δεν θα αδικηθούν χάνοντας μια δεκαετία από τη ζωή τους.

    Όσον αφορά τον ΑΣΕΠ προτείνω να γίνεται για όλες τις ειδικότητες κάθε χρόνο για να έχουν όλες οι ειδικότητες ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και διορισμού. Θυμίζω ότι στις τεχνικές ειδικότητες είχε να προκηρυχθεί ΑΣΕΠ από το 2004 και καλύπτοταν τα κενά με αναπληρωτές και ωρομίσθιους τόσα χρόνια. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι απαράδεκτο. Χρειαζόμαστε ίσες ευκαιρίες όλοι. Και μάλιστα δίκαιη κατανομή των θέσεων για τις ειδικότητες με ίδιες αναθέσεις. Αξίζει να αναφέρω ότι στην προκήρυξη 5Π/2008 στην ειδικότητα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου δόθηκαν 12 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ έναντι 72 θέσεων για τα ΑΤΕΙ Ηλεκτρολογίας. Οι ειδικότητες έχουν κοινές αναθέσεις μαθημάτων άρα πρόκειται για κατάφορη αδικία εις βάρος των αποφοίτων πολυτεχνείου.(Για το ζήτημα αυτό έχει στείλει επιστολή και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος στις 16/11/2009 και ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κ.Μουτζούρης στις 20/11/2009).

    Αυτό που τελικά χρειάζεται είναι να νιώσουμε ασφαλείς και δικαιωμένοι από την νέα ηγεσία του υπουργείου… Εκεί καταλήγω..

    Σας ευχαριστώ και πάλι.
    Μηχανικός, M.Sc

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:56 | Αγγελόπουλος Γεώργιος

    Οι προτάσεις του υπουργείου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα μόνο να συμπληρώσω ότι χρειάζονται και κάποια συμπληρωματικά τεστ ώστε να σκιαγραφείται το ψυχολογικό προφίλ του υποψήφιου. Πολλοί καθηγητές έχουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των μαθητών και ιδίως των εφήβων. Χρειάζονται άνθρωποι με επικοινωνιακές ικανότητες, υπομονή, επιμονή, ευελιξία και διάθεση να δουλέψουν με δύσκολες ηλικίες.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:52 | EK

    Παρακαλώ όπως συμβουλευτείτε το αυστραλέζικο σύστημα εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

    Έχει επαινεθεί και αποδειχθεί από τα πιο προηγμένα συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι μία χώρα με 20 εκατ. πληθυσμό έχει 7 πανεπιστήμια στα 100 καλύτερα του κόσμου.

    Μην προσπαθείτε ‘to reinvent the wheel’! Δείτε τα best practices από άλλες χώρες και αξιοποιείστε τες!

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:49 | ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

    Έχω απολυτήριο Λυκείου με 19, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…

    Έχω πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής με 9,42, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…(όχι μόνο το βαθμό, αλλά και το πτυχίο)

    Μετράω 41 μήνες προϋπηρεσίας εως και σήμερα, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…

    Ήθελα να δώσω ΑΣΕΠ εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δεν είχα ΠΟΤΕ δικαίωμα και κανείς δεν το υπολογίζει…

    Θέλω να σταματήσω να πηγαίνω από περιοχή σε περιοχή, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…

    Θέλω να λέω στους μαθητές μου ότι θα τους βοηθήσω και του χρόνου, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…

    Βλέπω άτομα με σεμινάρια 400 ωρών και ήδη διορισμένους δασκάλους να παίρνουν τις θέσεις μας, αλλά κανείς δεν το υπολογίζει…

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;;;;

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:46 | Έφη

    Κα Υπουργέ,
    διαβάζοντας κάθε μέρα όλα αυτά τα σχόλια και τις προτάσεις διαπιστώνει κάποιος ότι το δικαιότερο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών είναι το ήδη ισχύων με τις κατάλληλες βελτιώσεις ώστε να κλείσουν τα «παραθυράκια» απόκτησης προϋπηρεσίας και εισαγωγής στους πίνακες με πλάγιους τρόπους.Κάποιες προτάσεις βελτίωσης είναι οι εξής:
    -Μεταβατικός χρόνος αρκετός ώστε να διοριστούν εκπαιδευτικοί με μεγάλη προυπηρεσία(24 μόρια τουλάχιστον και μόνο για όσους απόκτησαν την προυπηρεσία στα σχολεία και όχι σε εκκλησιαστικά,ΤΑΔ,σχολές ΟΑΕΔ,Σιβιτανείδιο,ΠΔΣ,Βουλευτικά γραφεία) χωρίς επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
    -Διατήρηση του πίνακα ΑΣΕΠ+24μηνο(είναι απολύτως δίκαιος γιατί πληρεί όλα τα κριτήρια που εσείς θέτετε αλλά και είναι εναρμονισμένος με το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο).
    -Εγγραφή στον παραπάνω πίνακα μόνο με επιτυχία στον ΑΣΕΠ.
    -Διατήρηση του ποσοστού προσλήψεων 60%ΑΣΕΠ-40%ΑΣΕΠ +24μηνο
    Πιστεύω ότι με τον παραπάνω τρόπο δεν αδικούνται οι εκπαιδευτικοί που χρόνια υπηρετούν την εκπαίδευση κάτω από δύσκολες συνθήκες βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις περισσότερες φορές την οικογένεια τους,επίσης δεν αδικούνται οι εκπαιδευτικοί που και στα σχολεία έτρεχαν και για τον ΑΣΕΠ διάβαζαν και πέτυχαν(πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι προς όφελος κανενός να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αντί να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό στο σχολείο αναγκάζονται να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στον ΑΣΕΠ ξανά και ξανά)και τέλος δίνεται η ευκαιρία στους νέους μέσω του ΑΣΕΠ να διοριστούν.
    Το πρόβλημα στην εκπαίδευση δεν είναι ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών.Το πρόβλημα είναι η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών,η συνεχής επιμόρφωση,η έλλειψη ψυχολογικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:44 | Αγγελοπουλος Νικολαος

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ. Θλιβομαι…Ουδεις αξιοτερος των αλλων ειμι μονον οεαυτος μας.Κρυβομαστε πισω απο την αχνη της ανασφαλειας,της ανεπαρκειας και του βολεματος.Φοβομαστε μη βγει ο ηλιος και αποκαλυψει τη γυμνια μας, που στηριζει με σερναμενα ποδια μια παρε,ω,χο,η,μενη εκπ/ση στους νεους μας χωρις σκοπο,χωρις αξιες,χωρις ιδανικα ετσι, για να διαιωνιζεται το συστημα εκεινο που τροφοδοτειται απο γονεις που δεν ειναι διπλα στα παιδια τους,δασκαλους που δεν ειναι παιδαγωγοι,πολιτικους που ξεγελανε το λαο.Ολοι μας πρωταγωνιστες μιας αρρωστημενης καταστασης που εχει παραμερησει τον ανθρωπο ως αξια και εχει βαλει στη θεση του αλλες,ανωτερες αξιες. Το πλουτισμο,την ευδαιμονια,τον παραγκωνισμο,την περιθεριοποιηση,το κυνηγι μιας θεσης στον ηλιο.Πωλουνται και αγοραζονται τα παντα.Πωλειται το αυτονοητο.Το να ζησει οκαθενας μας με αξιοπρεπεια.
    Ετσι αποκομιζω ως απανθισμα τις θεσεις,ευτυχως λιγων,δασκαλων,γονεων,εμπλεκομενων στην δημοσια διαβουλευση για την παιδεια,απο τη μια μερια.
    Απο την αλλη ομως ενωνω και εγω τη φωνη μου με εκεινους,τους πολλους,που αγωνιουν,ως γονιος και δασκαλος, για το τι ειδους εκπ/ση παρεχουμε στους μαθητες μας.Τι πιο υγιες τι πιο αληθινο,οι γονεις διπλα στα παιδια τους,οι δασκαλοιμε εργαλεια τη γνωση και το παραδειγμα τους να πεισουν τους μαθητες τους πρωτα οτι τιποτα δεν κερδιζετε χωρις κοπο.Ο καθενας στην ηλικια που ειναι εχει μεριδιο ευθυνης για τα λογια και τα εργα του.Ολοι κρινονται και κρινομαστε με βαση σταθερες αξιες,δοκιμασμενες στο χρονο για να βαδισει ο καθενας την πορεια της ζωης του αλλα και η κοινωνια ως συνολο.Δεν αποδομουνται τα παντα.Πετιεται το αχρηστο αφου δοκιμαστει και υιοθετειται το ωφελιμο.Προαγεται ο πολιτισμος και ευημερει ενας λαος,ο κοσμος ολος,οταν ολα γινονται στο φως,οταν ολοι μας εμπνεουμε τους νεους μας και σφυρηλατουμε την προσωπικοτητα τους με πιστη και αισιοδοξια για καλυτερη ζωη απο τη δικη μας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:44 | Παππά Όλγα

    Κυρία Υπουργέ. Είμαι πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Χορού και Ρυθμικής. Το εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα μας είναι η αναγνώριση του κλάδου των καθηγητών του έντεχνου χορού. Ενώ ήδη έχουν ιδρυθεί τα καλλιτεχνικά σχολεία , ως αναγνώριση της αναγκαιότητας του χορού στην εκπαίδευση ,ενώ εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνονται πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες έντεχνου χορού από το υπουργείο με συμμετοχή στις επιτροπές αξιολόγησης ανθρώπων του κλάδου μας, εντούτοις αποκλείεται από τις εγκυκλίους του υπουργείου σας η ανάμιξη μας(ως εξωσχολικοί παράγοντες),μας απαγορεύετε να συνοδεύσουμε και να υποστηρίξουμε και αυτούς τους ίδιους τους μαθητές μας. Ακόμη τα πτυχία μας είναι αδιαβάθμητα εδώ και χρόνια , μετά την κατάργησή της ισοτιμίας από το ΙΤΕ, επαγγελματικά δικαιώματα δεν έχουμε αφού το υπουργείο δεν αναγνωρίζει τον κλάδο μας, πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση είτε ως μεταπτυχιακό ,είτε ως σχολή ανώτατης εκπαίδευσης π.χ χορολογία όπως έχει προβλεφθεί για τούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες μουσικούς, κάτοχοι όλοι διπλωμάτων του υπουργείου πολιτισμού βάση του νόμου 1158/81 δεν υπάρχει. Νοιώθουμε πολίτες Β΄ κατηγορίας στην ίδια μας την χώρα αφού ακόμη και αλλοδαποί συνάδελφοι εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης έχουν πανεπιστημιακά διπλώματα και αναγνωρίζεται η καλλιτεχνική τους αξία και η σημασία τους στο εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα τους . Μας μπερδεύουν με τους γυμναστές ενώ δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση αφού η καλλιτεχνική και αισθητική αγωγή των παιδιών δεν πρέπει να συγκρίνεται με τον αθλητισμό και την εκγύμναση του σώματος με άλλα κριτήρια και στόχους. Όλα μας τα έγγραφα, τα ερωτήματα μας και οι αναφορές του σωματείου μας προς το υπουργείο έμειναν αναπάντητα και χωρίς καμία θετική υποστήριξη. Ελπίζουμε σε μια συνάντηση από κοντά ώστε να ακούσετε τα προβλήματα μας. Υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα σε αυτή τη χώρα προσπαθώντας αποκλεισμένοι παντελώς από τα βασικά δικαιώματα της μάθησης ,της ανάπτυξης και της προώθησης της τέχνης της Τερψιχόρης που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε εδώ , να καλλιεργήσουμε το κάλλος και την αρμονία των προγόνων μας στα Ελληνόπουλα που ακολουθούν ουραγοί των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:37 | ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

    1 ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΣΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΟΣ!!

    2 ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΑΣΕΠ …..ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΣΕΠ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ!!!!

    ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!!!

    ΚΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ……………..

    ΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ
    6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ 16 ΣΧΟΛΕΙΑ

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:27 | Girogos

    Η παιδεία αποτελεί τη βάση κάθε κοινωνίας. Στο σχολείο συντελείται η πρώτη επαφή του παιδιού με την κοινωνία, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί στο μέλλον να συμμετάσχει ενεργά ως πολίτης. Οι λύσεις στα διάφορα προβλήματα και τα λοιπά μέτρα που λαμβάνονται στο χώρο της παιδείας μπορούν και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής συνύπαρξης. Οι εγκληματικές πράξεις, η τάση για αυθαιρεσία, διαφθορά, η ξενοφοβία και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, όλα αυτά είναι θέμα παιδείας. Επομένως το θέμα της πρόσληψης και της συνεχής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αν και μια μόνο πτυχή της όλης συζήτησης για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς ο εκπαιδευτικός παίζει μεγάλο ρόλο στα μηνύματα και στους στόχους που θέλει να περάσει στους μαθητές το όποιο εκπαιδευτικό σύστημα. Επί του θέματος έχω τις εξής απόψεις:

    Πρώτον: ο τρόπος πρόσληψης δεν πρέπει να λαμβάνει μόνο υπόψη τις γνώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και την ικανότητα τους να μεταδίδουν τη γνώση αυτή στα παιδιά, πράγμα που με τον υπάρχον σύστημα δεν συμβαίνει
    Δεύτερον: δεδομένου του κρίσιμου χαρακτήρα της παιδείας για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας, η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ότι γίνεται για τους υπαλλήλους σε άλλους τομείς του δημοσίου, βασισμένου σε μια επιστημονική προσέγγιση και μακριά από το κυνήγι μορίων, πολιτικές σκοπιμότητας και της νοοτροπίας «άντε να μπω στο δημόσιο να ησυχάσω». Αυτά δεν αρμόζουν στο ρόλο του εκπαιδευτικού και στο έργο που επιτελεί.
    Τρίτον: λόγο ακριβώς του σημαντικού έργου που επιτελεί ο εκπαιδευτικός, η αξιολόγηση του σε τακτική βάση είναι αναγκαία καθώς επίσης και η συνεχής επιμόρφωση του

    Με βάση αυτές τις δύο παρατηρήσεις προτείνω τη καθιέρωση μιας διαδικασίας πρόσληψης σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα διαγωνίζονται στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ όπως συμβαίνει και τώρα πάνω σε θέματα τόσο γενικών όσο και ειδικών γνώσεων, ανάλογα με το αντικείμενο τους (φιλόλογοι, φυσικοί, εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης κτλ). Αφού επιλεγούν οι πρώτοι βάσει της βαθμολογίας τους και την προσμέτρηση ενδεχομένως των επιπλέον τίτλων, πέρα του πτυχίου, που διαθέτουν, θα ξεκινάει το δεύτερο στάδιο στο οποίο οι δόκιμοι πλέον εκπαιδευτικοί θα εκπαιδεύονται στο πλαίσιο μιας Σχολής Δημόσιας Εκπαίδευσης που θα ιδρυθεί και στην οποία θα λειτουργούν τρία τμήματα: νηπιακής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ενδεχομένως θα μπορεί να λειτουργήσει και ένα τέταρτο για διοικητικό προσωπικό, όπου θα μπορούν να φοιτούν και άτομα με πτυχία όπως στις οικονομικές επιστήμες, στη δημόσια διοίκηση κτλ, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού εκπαιδευτικών σε γραφεία την ώρα που υπάρχουν άπειρα κενά στα σχολεία). Στην σχολή αυτή οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί θα ακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα περιλαμβάνει μαθήματα παιδοψυχολογίας, εξοικείωσης με τα διάφορα εκπαιδευτικά πρότυπα και τους τρόπους προσέγγισης των μαθητών, μελέτη και εξοικείωση με το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων όπως αυτό ισχύει και την διδακτέα ύλη καθώς και μαθήματα εμβάθυνσης των γνώσεων τους πάνω στο αντικείμενο τους. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί θα αμείβονται όπως ακριβώς συμβαίνει με τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Μετά το πέρας της φοίτησης τους στη σχολή αυτή, θα ξεκινάει το τρίτο στάδιο που θα αποτελείται ουσιαστικά από πρακτική άσκηση. Οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται στα σχολεία και θα διδάσκουν κανονικά για ένα σχολικό έτος, στο τέλος του οποίου θα αξιολογούνται και θα αποφασίζεται αν πληρούν τα κριτήρια μόνιμου διορισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια φοίτησης τους στη σχολή. Η αξιολόγηση αυτή θα ενεργείται από το προσωπικό της σχολής που θα πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία που έχουν τοποθετηθεί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Σε περίπτωση που κάποιος κριθεί ότι παρουσιάζει κενά θα μπορεί να επαναλάβει το δεύτερο και τρίτο στάδιο. Σε περίπτωση και δεύτερης αποτυχίας θα αποκλείονται από το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ή τουλάχιστον θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα μετά το οποίο θα μπορεί να λάβει μέρος πάλι στη διαδικασία, αρχίζοντας πάλι από το πρώτο στάδιο.

    Η νέα σχολή θα είναι αρμόδιο και για την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς αλλά και για τη συνεχή αξιολόγηση τους. Στο πλαίσιο της σχολής θα διενεργείται διαγωνισμός από τον οποίο θα περνάνε όλοι οι ήδη διορισμένοι εκπαιδευτικοί κάθε πχ 5 ή 10 χρόνια, ώστε να κριθούν ικανοί. Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει κενά (λίγο δύσκολο ύστερα από τόσα χρόνια στο επάγγελμα) θα τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα του δίνεται η ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα και να επαναλάβει την διαδικασία αξιολόγησης. Σε περίπτωση δεύτερης αποτυχίας τότε θα απολύεται. Το γεγονός ότι ένας δημόσιος υπάλληλος είναι μόνιμος δε σημαίνει ότι μπορεί να παραμένει ακόμα και αν δεν είναι χρήσιμος, εις βάρος των φορολογουμένων.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:26 | ΑΣ

    Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια των περισσότερων συναδέλφων, είναι φανερό ότι όσοι θίγονται από τις προτεινόμενες αλλαγές αντιδρούν. Αυτό είναι και λογικό και ανθρώπινο. Παρά πολλοί έχουν ταλαιπωρηθεί γυρίζοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μακριά από τις οικογένειές τους με την ελπίδα να έλθει ο πολυπόθητος διορισμός. Και πλέον βλέπουν αυτό το όνειρο να απομακρύνεται. Το πόσο δύσκολο να σκεφτεί κανείς αντικειμενικά, όταν το θέμα τον «θίγει» προσωπικά, φαίνεται από σχόλια του τύπου «αυτό που αφορά εμένα να μείνει όπως είναι γιατί είναι σωστό και δίκαιο, αυτό που αφορά άλλους (π.χ. πολύτεκνους, ΠΔΣ, κλπ) να αλλάξει, γιατί είναι άδικο». Η «αδυναμία» αντικειμενικότητας φαίνεται σε συμπεράσματα του τύπου:

    a) To 80% όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση συμφωνούν να μην αλλάξει το υπάρχον σύστημα. Άρα η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (και της κοινωνίας άραγε;) είναι ενάντια στις προτάσεις του υπουργείου.

    Απάντηση: Εδώ δεν έχουμε δημοσκόπηση για να γενικεύσουμε για όλον τον πληθυσμό. Εδώ γράφουν όσοι θέλουν και προφανώς αυτοί που «θίγονται» άμεσα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι άλλοι γιατί να γράψουν; Γιατί να συγκρουστούν; Αλίμονο αν έτσι βγάζαμε συμπεράσματα. Κάθε ομάδα ανθρώπων τότε που διαμαρτύρεται θα μπορούσε να σταματήσει οποιαδήποτε αλλαγή πάει να γίνει στη χώρα.

    β) Το παρόν σύστημα είναι το πιο αντικειμενικό (κάποιοι είπαν ακόμα και να καταργηθεί ο ΑΣΕΠ!).

    Απάντηση: Η επιλογή των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο δημόσιο ανήκει στην κατηγορία του τρόπου επιλογής όταν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις εργασίας. Ποια εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα επιλέγει με βάση το χρόνο απόκτησης πτυχίου ή με τα χρόνια εμπειρίας; Δεν ζητάει αποδείξεις ότι θα είσαι καλός στη δουλειά για την οποία θα σε προσλάβει;

    Αν το πτυχίο κάνει κάποιον αυτόματα ικανό να γίνει εκπαιδευτικός (μακάρι να τον έκανε, βάζοντας τα απαραίτητα κριτήρια και μαθήματα εντός του πανεπιστημίου), τότε και το απολυτήριο λυκείου κάνει αυτόματα κάποιον ικανό να περάσει σε οποιαδήποτε σχολή. Προς τι τότε τα παιδιά δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις; Μήπως γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες; Μήπως γιατί δεν πιστεύουμε ότι το απολυτήριο λυκείου τους κάνει όλους ισάξιους για οποιαδήποτε θέση;

    Κατά την άποψή μου, το υπουργείο οφείλει να βρει τον σωστότερο τρόπο να προσλαμβάνει τους καλυτερους εκπαιδευτικούς για το δημόσιο σχολείο. Ο διαγωνισμός είναι ο πιο αντικειμενικός τρόπος αφού μιλάμε για χιλιάδες προσλήψεις τον χρόνο. Οφείλει βέβαια να κάνει ένα διαγωνισμό αδιάβλητο, αντικειμενικό και ταυτόχρονα ικανό να μετρήσει τις πραγματικές ικανότητες των υποψήφιων προς διορισμό. Σε αυτόν τον τομέα πιστέυω ότι πρέπει να κατατεθούν απόψεις, αφού ο παρόν διαγωνισμός του ΑΣΕΠ «χωράει» πολύ μεγάλη βελτίωση. (σε παρένθεση βέβαια βάζω την άποψή μου ότι και στις πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχουν μαθήματα που οι διαφορές μεταξύ των βαθμολογητών δείχνουν ασάφεια στον τρόπο αξιολόγησης, αλλά εδώ δεν διαμαρτυρόμαστε, γιατί δεν μας αφορά προσωπικά και γιατί έτσι πολλοί κάνουν φροντιστήρια). Ξαναγυρνώ, για να πω ότι το υπουργείο στη συνέχεια οφείλει να στηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους (μας), να μην στραγγαλίζει την προσπάθειά τους με ασφυκτικά αναλυτικά προγράμματα που δεν τους αφήνει δυνατότητα για προσωπικές παρεμβάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών τους, να τους δίνει τη δυνατότητα να επιμορφωθούν, να τους αμοίβει δίκαια και να τους (μας) αξιολογεί δίκαια. Και σε αυτούς τους τομείς πρέπει να δούμε τις προτάσεις του υπρυργείου και να κάνουμε τις δικές μας.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι είναι θεμιτό ο καθένας να κάνει τον προσωπικό του αγώνα, αλλά είναι και τίμιο να αναγνωρίζει ότι αυτός είναι ο δικός του αγώνας και άρα δίκαιος για αυτόν όχι για όλους, ούτε βέβαια για τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας.

    ΑΣ, μαθηματικός

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:21 | Στατιστικός

    Παρακάτω παρουσιάζονται οι προσλήψεις έτσι όπως γίναν το έτος 2009 κατά νομό.Παρατηρούμε λοιπόν ότι:
    ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΕΓΙΝΑΝ 43 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 3 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 40 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 25 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 7 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 18 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΓΙΝΑΝ 22 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 8 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 14 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ 19 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 6 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 13 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ 17 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 6 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 11 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 24 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 4 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 17 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 245 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 242 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 3 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 175 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 173 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 2 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 53 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 51 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 2 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 93 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 93 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 0 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 93 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 92 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 1 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 56 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 46 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 10 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΓΙΝΑΝ 137 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, 137 ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ 0 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:19 | Κωνσταντίνος Ταμπάκος

    Συνάδελφοι,

    όσο λέω να σταματήσω να γράφω με το σκεπτικό ότι πλέον έχουν εξηγηθεί ακόμα και τα αυτονόητα τόσο νέα σχόλια μου δίνουν αφορμή να συνεχίσω.

    Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε κουραστεί όλοι πλέον. Αισθάνομαι σαν να κάνω μάθημα σε μαθητές λυκείου και να προσπαθώ επί σειρά μαθημάτων να τους εξηγήσω με λογικούς συλλογισμούς ότι η λύση της εξίσωσης 3x + 4 = 10 είναι x = 2 και αυτοί να μην το καταλαβαίνουν με τίποτα. Για τέτοιο πράγμα μιλάμε.

    Θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στο θέμα.

    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη απ’ όλους, που θα χρησιμοποιήσω και προσωπικά δεδομένα, πράγμα αντίθετο στα πιστεύω μου.

    Απευθύνομαι κατ’ αρχήν στους συνομηλίκους μου (42 ετών) και σ’ όσους είναι κοντά εκεί. Αναφέρεστε πολλοί από εσάς στην επετηρίδα. Και τι κρίμα που την κατάργησαν αφού ήταν το πιο δίκαιο σύστημα και διάφορα άλλα τέτοια. Και ερωτώ συνάδελφοι.

    Κάποιος που πήρε πτυχίο μαθηματικών το ’92 ξέρετε με τι σειρά έμπενε στην επετηρίδα; Περίπου με 11000. Ξέρετε κατά μέσο όρο πόσοι διορίζονταν κάθε χρόνο τότε; Περίπου 200. Για κάντε λίγο τη διαίρεση σας παρακαλώ. 11000:200 = 55 χρόνια. !!! Ακριβώς τόσο θα κάναμε να διοριστούμε με την επετηρίδα. Θέλετε να αυξήσουμε το μέσο όρο επειδή τα 8 τελευταία χρόνια παίρνουν περισσότερους (κι ας μην χρειαζόμαστε όλοι); Να τους κάνουμε 400; Είναι 27,5 χρόνια. Να τους κάνουμε 500; Που δεν είναι. Είναι 22 χρόνια. Ας βάλλουμε 25 χρόνια αναμονή.
    23 χρονών περίπου είμασταν όταν τελειώσαμε + 25 αναμονή = 48 χρονών στην πιο αισιόδοξη περίπτωση. Αυτό μας προτείνετε λοιπόν; Και μέχρι τα 48 τι θα κάναμε; Θα κλαίγαμε τη μοίρα μας; Όχι βέβαια. 25χρονα παιδιά είμασταν τότε (μετά το στρατό), έπρεπε να βάλλουμε το μυαλουδάκι μας σε λειτουργία και να βρούμε διεξόδους. Κανένας απ’ όσους προσπάθησαν σοβαρά δεν βγήκε ζημιωμένος.

    Κάποιοι που γράφουν για τους απόφοιτους 1990-1997 μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Για να μας πει κάποιος απόφοιτος του ’97 με τι σειρά μπήκε στην επετηρίδα και πόσα χρόνια ήταν το αναμενόμενο της παραμονής εκεί;

    Για όσους απέκτησαν προϋπηρεσία απ’ το 98 και μετά και δεν έχουν διοριστεί ακόμα ας απαντήσουν στα εξής:

    Είστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν τόσα πολλά κενά στην ειδικότητά σας και θα δουλεύετε σίγουρα ως αναπληρωτές; Πως μπορείτε και ποντάρετε σε κάτι τέτοιο; απορώ. Του χρόνου θα δείτε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

    Αν δεν είχαμε την ατυχία ως χώρα να έχουμε υπουργό τον Στυλιανίδη που άρχισε να διορίζει με δύο επιπλέον πίνακες ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ καθηγητές, τι θα κάνατε; Θα τον δημιουργούσατε; Τους υπόλοιπους φορολογούμενους τους ρωτήσατε αν έχουν διάθεση να φορολογούνται για κάτι τέτοιο;

    Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που τα πήραν όλα με την απαράδεκτη ρύθμιση της Γιαννάκου ας απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά στα εξής:
    Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι θα γινόσαστε πολύτεκνοι χωρίς τη ρύθμιση; Αν το ποσοστό είναι μικρό, τότε είναι ολοφάνερη η συναλλαγή που κάνατε με το κράτος. Σου δίνω παιδιά δώσε μου διορισμό σε βάρος κάποιου άλλου.

    Γιατί οι πολύτεκνοι που δεν είναι εκπαιδευτικοί να μην έχουν κι αυτοί σίγουρο διορισμό σε μια δουλειά της ειδικότητάς τους κοντά στο σπίτι τους χωρίς άλλες υποχρεώσεις;

    Θα κάνατε τα επιπλέον παιδιά, που κάνατε για να διορισθείτε, αν η κοινωνική βοήθεια που είχατε ήταν ένα γενναίο μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί μέχρι τα 18 του και φυσικά και όλες τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας; Αν η απάντησή σας είναι «ναι» τότε μπράβο σας τα αξίζετε γιατί τα θέλετε πραγματικά.

    Συνάδελφοι,

    όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα είναι η υπερπροσφορά πτυχιούχων από όλες τις σχολές που δίνουν και διέξοδο στην εκπαίδευση (εκτός των παιδαγωγικών πλέον). Τα περί ικανότητας κάποιου που δούλεψε ως αναπληρωτής σε σχέση με κάποιον που δεν δούλεψε, προσωπικά, τα ακούω βερεσέ.

    Πιστεύω ότι είμαστε όλοι στο ίδιο μετερίζι για να διεκδικήσουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, ολοήμερα γυμνάσια και λύκεια, καλύτερες εγκαταστάσεις, καλύτερες αμοιβές, καινούργια αναλυτικά προγράμματα σπουδών και άλλα πολλά.

    Όσων αφορά όμως τις προσλήψεις ας είμαστε ρεαλιστές. Όσο οι θέσεις είναι λίγες και οι ενδιαφερόμενοι πολλαπλάσιοι πρέπει να υπάρχει σύστημα που δεν θα αποκλείεται κανείς εκ των προτέρων. Προτάσεις γι’ αυτό έχουν δημοσιευθεί αρκετές, ακόμα και για μεταβατική περίοδο.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σε βελτιωμένο διαγωνισμό συμφωνώ, αλλά σε διαγωνισμό. Δε γίνεται διαφορετικά, τόσοι που είναι οι ενδιαφερόμενοι. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό;

    Ελπίζω, καθώς φτάνουμε στο τέλος της διαβούλευσης να μην χρειασθεί να επανέλθω για να εξηγήσω κι άλλα αυτονόητα.

    Ευχαριστώ για την υπομονή που δείξατε.

    Κωνσταντίνος Ταμπάκος
    μαθηματικός
    Τρίκαλα

  • 4 Δεκεμβρίου 2009, 15:11 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

    • Όχι άλλες αδικίες σε βάρος εκπαιδευτικών που υπηρετούν, με εξέχουσα αξιοπρέπεια την εκπαίδευση, τόσα χρόνια, σε όλη την χώρα
    • Όχι στην κατάργηση του 40% των προσλήψεων από τον ενιαίο πίνακα
    • Αντιπρόταση, να αυξηθούν οι προσλήψεις από τον ενιαίο πίνακα σε 50%-50%
    • Άμεση απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν καθαρή προϋπηρεσία πάνω από 16 μόρια (θυμηθείτε το παλαιότερο 16μηνο)

    Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ τον Απρίλιο του 1990…Διανύω «αισίως» τον εικοστό χρόνο της αδιοριστίας μου….
    Το σχολικό έτος 1997-1998 υπηρέτησα ως αναπληρώτρια φιλόλογος στη Ρόδο, μόλις 1000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας μου, τα Ιωάννινα.
    Τι άφησα «πίσω μου», προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα….
    Έφτασα λοιπόν λίγο πριν το διορισμό, αλλά ο νόμος Αρσένη δεν μου το επέτρεψε διότι καταργήθηκε η επετηρίδα (κατά τη γνώμη μου ο πλέον αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών).
    Τώρα για άλλη μια φορά πλησιάζω στο διορισμό μου από τον ενιαίο πίνακα με καθαρή προϋπηρεσία, αλλά ο νόμος Διαμαντοπούλου, θα μου το απαγορεύσει για άλλη μια φορά….:;;;;;;;;;;
    ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ….
    Βλέπετε είμαι ακόμη μία από εκείνες τις εκπαιδευτικούς, που ενώ υπηρετώντας με ευσυνειδησία την εκπαίδευση, με περίσσια υπομονή, με μη αμειβόμενη εργασία (ξέρετε τους ρυθμούς αποπληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών), ωστόσο εξακολουθώ να υπηρετώ σε οποιοδήποτε χωριό και χωριουδάκι της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, κόντρα σε όλους εκείνους και εκείνες που ίσως θα επιθυμούσαν τον «αποκλεισμό» μας και τον προσανατολισμό μας σε διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους…Η γνωστή σε όλους συλλογή ωρών /μορίων έχει γίνει εφιάλτης στο χώρο των εκπαιδευτικών…
    Έχουμε υποστεί την απόλυτη εξαθλίωση, γυρνώντας σαν τσιγγάνοι με μια βαλίτσα στο χέρι σε όλη την Ελλάδα, έχοντας κάνει σπίτι μας το αυτοκίνητό μας, όπως πολύ εύστοχα ανάφεραν πολλοί συνάδελφοι, απλήρωτοι, και όλα αυτά για ποιο λόγο;; Για το αυτονόητο!!!! Για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία..

    Αγαπητή κ. Υπουργέ, το 1985 όταν ως αριστούχος μαθήτρια επέλεγα τη Φιλοσοφική Σχολή στο μηχανογραφικό μου δελτίο, δεν είχα μαντικές ικανότητες ώστε να προφυλάξω τη μελλοντική μου καριέρα από τις επικείμενες «μεταρρυθμίσεις» των κατά καιρούς υπουργών…αν είχα να είστε σίγουρη ότι θα άλλαζα προσανατολισμό. Άλλωστε μία αριστούχος μαθήτρια είχε και άλλες επιλογές σχολών, αλλά εγώ όμως ήθελα να γίνω καθηγήτρια φιλόλογος…. Πάνω στα όνειρά μας μη ρίχνετε στάχτες, μη μας απαξιώνετε άλλο.
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ «ΞΕΝΙΤΕΥΘΗΚΑΜΕ» ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ
    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    Σας ευχαριστώ.