Άρθρο 09 – Εκτελεστική Επιτροπή

1.Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο και τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η θητεία των μελών της είναι πενταετής και ακολουθεί τη θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
2.Η εκτελεστική επιτροπή συγκαλείται από τον πρόεδρο και συνεδριάζει κάθε φορά που απαιτείται, και οπωσδήποτε μία τουλάχιστον φορά το μήνα, εφόσον παρίστανται αυτοπροσώπως τρία τουλάχιστον από τα μέλη της. Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής λαμβάνονται με πλειοψηφία. ΄Οταν ο πρόεδρος κωλύεται η εκτελεστική επιτροπή συγκαλείται από τον αντιπρόεδρο.
3.Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής δεν συμμετέχουν στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν φυσικά πρόσωπα, με τα οποία είναι σύζυγοι ή συγγενείς μέχρι και του τρίτου βαθμού, ή νομικά πρόσωπα, με τα οποία τελούν σε σχέση εργασίας, εντολής ή άλλη παρόμοια ή στο μετοχικό κεφάλαιο, των οποίων συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα. Η παράβαση του προηγούμενου εδαφίου δεν επιφέρει ακυρότητα της απόφασης, αλλά συνεπάγεται πειθαρχική και τυχόν ποινική ευθύνη του παραβάτη, ο δε Συντονιστής δύναται, ανεξαρτήτως των προηγουμένων, να ανακαλέσει το διορισμό του μέλους αυτού στο διοικητικό συμβούλιο.