Άρθρο 06 – Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου

1.Οι αρμοδιότητες του Διαχειριστή Στερεών Αποβλήτων ασκούνται από το διοικητικό συμβούλιο, εκτός από όσες ασκούνται από την εκτελεστική επιτροπή και τον πρόεδρο.
2.Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να μεταβιβάζει στην εκτελεστική επιτροπή, στον πρόεδρο, στον αντιπρόεδρο και στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων του νομικού προσώπου ορισμένες αρμοδιότητές του, πλην της απόφασης για τη διάλυση του νομικού προσώπου, των αποφάσεων που αφορούν τις περ. α και β του άρθρου 3, καθώς και της διατύπωσης των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία γνωμών, προτάσεων ή εισηγήσεων, όπου αυτές προαπαιτούνται για την έκδοση διοικητικών πράξεων από τα αρμόδια όργανα. Στην απόφαση αυτή μπορεί να ορίζεται ότι οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες μπορεί να ασκούνται παράλληλα και από το διοικητικό συμβούλιο.
3.Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να αναθέτει την υπογραφή, με εντολή του, εγγράφων και πιστοποιητικών στον πρόεδρο ή στον αντιπρόεδρο ή σε προϊστάμενο υπηρεσιακής μονάδας ή σε άλλο υπάλληλο του ΔΙΣΑ.
4.Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου καταρτίζεται ο κανονισμός λειτουργίας του.
5.Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μπορεί να συντάσσονται και άλλοι κανονισμοί που κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία του νομικού προσώπου.

  • 16 Μαΐου 2016, 09:53 | ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Άρθρο 6: Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου
    Αυτά ισχύουν όταν ο ΔΙΣΑ είναι Σύνδεσμος. Όταν ο ΔΙΣΑ έχει άλλη νομική μορφή (π.χ. Α.Ε.) από τη κείμενη για κάθε περίπτωση νομοθεσία, άλλα όργανα προβλέπονται. Το αγνοεί ο συντάκτης;