Άρθρο 14 – Οικονομική διαχείριση

1.Οι διατάξεις που ισχύουν για τους δήμους και αφορούν τον προϋπολογισμό, τις λοιπές οικονομικές καταστάσεις, την ταμειακή υπηρεσία, διαχείριση, δάνεια και την περιουσία εφαρμόζονται αναλογικά και για τους ΔΙΣΑ που λειτουργούν με τη μορφή του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.
2.Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία εκδίδεται εντός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, καταρτίζεται κανονισμός για την οικονομική διοίκηση και διαχείριση εν γένει, την είσπραξη των εσόδων, καθώς για τον τακτικό και έκτακτο οικονομικό έλεγχο του νομικού προσώπου που λειτουργεί με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

  • 16 Μαΐου 2016, 10:45 | ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΄Αρθρο 14: Οικονομική διαχείριση
    Παρ. 2. Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν με τον παρόντα νόμο, για να υπάρχουν τα δεδομένα ώστε να μπορούν οι ΟΤΑ να αποφασίσουν τι νομική μορφή ΔΙΣΑ επιθυμούν.

  • 28 Απριλίου 2016, 10:44 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Οι διατάξεις για την οικονομική διαχείριση να είναι ίδιες και για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αλλά και για τις Α.Ε. και αυτό να προστεθεί το άρθρο και όχι να γίνει με υπουργική απόφαση.
    Πρέπει να υπάρχει ισονομία και ορθή οικονομική διαχείριση για όλα τα νομικά πρόσωπα γιατί θα διαχειρίζονται ουσιαστικά δημόσιο χρήμα. Η διαφοροποίηση στον τρόπο οικονομικής λειτουργίας αφήνει ανοιχτά παράθυρα για την διαφύλαξη των χρημάτων των δημοτών. Επίσης όλοι λειτουργούν με τα ίδια κριτήρια