25. Συνεδριακές Καρέκλες

25.1. Γενική Περιγραφή
25.1.1. Περιστρεφόμενο κάθισμα εργασίας με υψηλή πλάτη.
25.2. Βάση
25.2.1. Η βάση θα είναι ευσταθής και θα αποτελείται από πέντε ακτίνες η οποία θα συνδέεται στο κέντρο σχηματίζοντας τον κόμβο σύνδεσης της κεντρικής μεταλλικής κολώνας.
25.2.2. Η κολώνα στήριξης θα έχει τηλεσκοπική διάταξη η οποία αποτελείται από ένα αυτοφερόμενο αμορτισέρ.
25.2.3. Η κάτω πλευρά του αμορτισέρ να είναι διαμορφωμένη κατάλληλα σε κωνική απόληξη και προσαρμόζεται με σύσφιξη στην κωνική υποδοχή του κόμβου σύνδεσης της πεντακτινωτής βάσης, ενώ η πάνω πλευρά συνδέεται με την βάση του μηχανισμού ανάκλησης με αντίστοιχο τρόπο.
25.3. Τροχοί
25.3.1. Η πεντακτινωτή βάση θα φέρει πέντε (5) διπλούς αντιολισθητικούς τροχούς ασφαλείας, που θα περιστρέφονται στον άξονά τους κατά 360°.
25.4. Έδρα – Πλάτη
25.4.1. Η έδρα και η πλάτη θα είναι ενιαία ή μπορεί εναλλακτικά να αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια. Η πλάτη θα είναι υψηλή. Εσωτερικά θα είναι από αφρώδη μη πορώδη πολυουρεθάνη ανατομικά διαμορφωμένη τόσο στην έδρα όσο και στη πλάτη.
25.4.2. Το τελικό υλικό επένδυσης θα είναι από δερματίνη, χρώματος της επιλογής της υπηρεσίας από δειγματολόγια που θα προσκομίσει ο προμηθευτής
25.4.3. Η έδρα θα περιστρέφεται ελεύθερα ως προς τον κατακόρυφο άξονα, θα ρυθμίζεται το ύψος της και θα διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό για την ανάκληση της πλάτης. Η έδρα επίσης θα διαθέτει ελατήριο απόσβεσης κραδασμού από βίαιο κάθισμα σε όλες τις θέσεις ρύθμισής της.
25.5. Μπράτσα καθίσματος
25.5.1. Τα μπράτσα θα είναι σταθερά με κυρτά άκρα, κλειστής διατομής με εργονομική μορφή και θα συνδέονται με μεταλλικούς κόμβους πάνω στο κάθισμα.
25.6. Το κάθισμα θα διαθέτει τουλάχιστον τους παρακάτω μηχανισμούς :
25.6.1. Ρύθμιση ύψους έδρας με αμορτισέρ αερίου
25.6.2. Ρύθμιση ύψους πλάτης
25.6.3. Ρύθμιση ύψους πλάτης