Άρθρο 08

Μεταβατικές Διατάξεις

1. Από τη δημοσίευση του παρόντος:
α. Οι διορισμένοι στις θέσεις του Μονίμου Αντιπροσώπου και του Αναπληρωτή Μονίμου Αντιπροσώπου εξακολουθούν να υπηρετούν στις θέσεις αυτές μέχρι τη συμπλήρωση τριετίας από την ανάληψη υπηρεσίας τους, με δυνατότητα η θητεία τους να ανανεωθεί για μια ακόμη φορά και για ίσο χρονικό διάστημα.
β. Αίρονται οι αποσπάσεις των υπηρετούντων υπαλλήλων στη Μ.Ε.Α. – Ο.Ο.Σ.Α., εντός ενός (1) έτους, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, με εξαίρεση τους υπηρετούντες με ορισμένη διάρκεια απόσπασης.
γ. Τα έξοδα που προκύπτουν από την άρση των αποσπάσεων βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.:116/2014).
2. Η περίπτωση κ. της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Μ.Ε.Α.) στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικού Συμβούλου στη Γενεύη καθώς και το προσωπικό της Μ.Ε.Α. Ο.Ο.Σ.Α. και του Γραφείου Οικονομικού Συμβούλου στη Γενεύη που προσλαμβάνεται επιτοπίως.

3. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργείται το άρθρο 245 του Ν.4072/2012 (Α΄ 86).
4. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που διέπονται από τα άρθρα 6 και 7 του παρόντος νόμου παύει να ισχύει.