Άρθρο 16

Η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του Ν. 4321/2015 ΦΕΚ Α’ 32 καταργείται από 21-3-2015.

  • 24 Φεβρουαρίου 2016, 14:16 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    Επιτέλους
    1.Αποκαθίσταται η Καταργηθείσα έννοια της «Ανώνυμης Εταιρείας» , στην οποία το καταργούμενο άρθρο, κατέστησε απλούς μετόχους συνυπεύθυνους για πράξεις ή παραλήψεις αυτών που ασκούν τη διοίκηση.
    άνθρωποι «αθώοι» ευθύνονταν πλήρως, ακόμη και με την προσωπική τους περιουσία, αν έτυχε να είναι απλά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων ή μέτοχοι/εταίροι, που ποτέ δεν έλαβαν ούτε ήταν υπεύθυνοι , είτε δεν μπορούσαν να λάβουν εκτελεστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διοίκησης της εταιρείας.
    Οι ευθύνες πάντα θα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να καταλογίζονται εκεί που αναλογούν και όχι συλλήβδην.

    2.Το καταργούμενο άρθρο , στέρησε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, να βρουν ρευστό μέσω πώλησης μετοχών και μπλόκαρε συγχωνεύσεις διότι κανείς δεν θα πάρει το ρίσκο επένδυσης αν γνωρίζει ότι μπορεί να βρεθεί υπεύθυνος για πράξεις που δεν έκανε.

  • 18 Φεβρουαρίου 2016, 22:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Επιτέλους ,ευτυχώς αντιληφθήκε η κυβερνηση οτι η Ελλάδα ανηκει στο χώρο των Ευρωπαικών Δημοκρατικών κρατων και τέτοις διαταξεις δεν έχουν καμία θεση

  • 17 Φεβρουαρίου 2016, 12:38 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΥΠΗΤΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ «ΤΥΧΑΙΟΥΣ» ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΕΙΤΕ;

  • 17 Φεβρουαρίου 2016, 12:30 | ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

    1. ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ. ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
    2. ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ (ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ) ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ «ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΗΔΩΝ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΧΡΕΗ.
    3. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    4. ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ.