Άρθρο 07

Ρύθμιση ζητημάτων δαπανών
1. Δαπάνες για τη Μ.Ε.Α. Ο.Ο.Σ.Α.

α. Τα έξοδα οίκησης του Μονίμου Αντιπροσώπου της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ) στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δύνανται να ανέλθουν μέχρι του ποσοστού 70% επί του επιδόματος αλλοδαπής του Μονίμου Αντιπροσώπου και βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014), λαμβανομένου υπόψη του μισθώματος που συμφωνείται με το μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας.

β. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος εξομοιώνονται ως προς τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα με τους υπηρετούντες στο βαθμό Πρέσβεως και Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄ Τάξεως στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
Η δαπάνη για την καταβολή των ανωτέρω βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014).

γ. Οι τακτικές αποδοχές των αποσπασθέντων στις θέσεις της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 Α του Π.Δ. 116/2014 (Α΄ 185), όπως ισχύει, βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, της Υπηρεσίας ή του Φορέα προέλευσής τους, ενώ η δαπάνη που προκύπτει από την απόσπαση καθώς και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014).

Το ύψος των επιδομάτων που θα λαμβάνουν οι ανωτέρω υπάλληλοι για την απόσπασή και την άσκηση της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό καθορίζεται από τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις.

δ. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία των προσλαμβανομένων στις θέσεις της περ. δ της παρ. 1 του άρθρου 66 Α του Π.Δ. 116/2014 (Α΄ 185), όπως ισχύει, βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.:116/2014).»

2. Δαπάνες για το Γραφείο Οικονομικού Συμβούλου στη Γενεύη
α. Ο Οικονομικός Σύμβουλος εξομοιώνεται ως προς τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα με τους υπηρετούντες στο βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄ Τάξης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Γενεύη.
Η δαπάνη για την καταβολή των ανωτέρω βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014).

β. Οι τακτικές αποδοχές των αποσπασθέντων στις θέσεις της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 67 Α του Π.Δ. 116/2014 (Α΄ 185), όπως ισχύει, βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, της Υπηρεσίας ή του Φορέα προέλευσής τους, ενώ η δαπάνη που προκύπτει από την απόσπαση καθώς και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014).

Για το ποσό του επιδόματος αλλοδαπής που θα λαμβάνουν οι ανωτέρω υπάλληλοι για την απόσπαση και την άσκηση της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό καθορίζεται από τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις .

γ. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία των προσλαμβανομένων στη θέση της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 67 Α του Π.Δ. 116/2014 (Α΄ 185), όπως ισχύει, βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Π.Δ.: 116/2014).