Άρθρο 13 Ορισμοί – Τροποποίηση άρθρου 2 ν. 4419/2016 (άρθρο 2 Οδηγίας 2014/40/ΕΕ)

Στο άρθρο 2 του ν. 4419/2016 (Α΄ 174), περί ορισμών, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) η περ. 15 αντικαθίσταται, β) στην περ. 16 προστίθεται δεύτερο εδάφιο, γ) στην περ. 17 γα) οι λέξεις «υγρό στο οποίο περιέχεται νικοτίνη» αντικαθίστανται από τις λέξεις «νικοτινούχο υγρό ή μη νικοτινούχο υγρό», γβ) στο τέλος προστίθενται οι λέξεις «και το οποίο είναι προαναμεμιγμένο από τον παρασκευαστή», δ) μετά την περ. 17 προστίθενται περ. 17Α και 17Β και οι περ. 15, 16, 17, 17Α και 17Β διαμορφώνονται ως εξής:

«15) «φυτικό προϊόν για κάπνισμα»: προϊόν με βάση φυτά, βότανα ή φρούτα, το οποίο δεν περιέχει καπνό και μπορεί να καταναλωθεί μέσω διαδικασίας καύσης, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L ως ακατέργαστο ξηρό άνθος – βιομηχανική / κλωστική κάνναβη, περιεκτικότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4139/2013 (Α΄ 74),

16) «ηλεκτρονικό τσιγάρο»: προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση ατμού που περιέχει νικοτίνη ή ατμού που δεν περιέχει νικοτίνη με επιστόμιο ή στοιχείο του εν λόγω προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του περιέκτη, του δοχείου και της συσκευής χωρίς περιέκτη ή δοχείο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δύναται να είναι μίας χρήσης ή επαναπληρώσιμο, με περιέκτη επαναπλήρωσης και δοχείο ή με περιέκτη μίας χρήσης,

17) «περιέκτης επαναπλήρωσης»: δοχείο που περιέχει νικοτινούχο υγρό ή μη νικοτινούχο υγρό, το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να επαναπληρώσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, και το οποίο είναι προαναμεμιγμένο από τον παρασκευαστή,

17Α) «νικοτινούχο υγρό»: υγρό που περιέχει νικοτίνη και προορίζεται για άτμισμα μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου,

17Β) «μη νικοτινούχο υγρό»: υγρό που δεν περιέχει νικοτίνη και προορίζεται για άτμισμα μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».