Άρθρο 07: Μητρώα Προσωπικού – Προσωπικά Στοιχεία Εργαζομένων

7.1 Το περιεχόμενο του ατομικού μητρώου κάθε Εργαζομένου είναι απολύτως προσωπικό και απόρρητο έναντι παντός τρίτου, εκτός από τους ειδικώς προς τούτο εξουσιοδοτημένους από την Εταιρία, τα πρόσωπα που αντλούν από το νόμο δικαίωμα πρόσβασης στο περιεχόμενο του φακέλου ή μέρους αυτού και τον ίδιο τον Εργαζόμενο, ο οποίος δικαιούται, μετά την υποβολή έγγραφης σχετικής αίτησης στην αρμόδια Διεύθυνση για τα θέματα Προσωπικού, να λαμβάνει γνώση αυτού.
7.2 Για τη διαβίβαση δεδομένων μεταξύ τής Εταιρίας και άλλων εταιριών τού ομίλου τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις τού εκάστοτε σχετικού νόμου (σήμερα ν. 2472/1997).
7.3 Το Ατομικό Μητρώο Προσωπικού που τηρείται σε έγγραφη ή / και σε ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβάνει ιδίως τα ακόλουθα στοιχεία:
(α) τα στοιχεία της ταυτότητας του Εργαζομένου και της οικογενειακής κατάστασης αυτού, τα οποία πιστοποιούνται με αντίστοιχα έγγραφα (π.χ ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, γέννησης τέκνων),
(β) τους τίτλους σπουδών, επιμόρφωσης, μετεκπαίδευσης κλπ,
(γ) πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, στα οποία να φαίνεται ο εργοδότης, η διάρκεια, η ειδικότητα και η σχέση εργασίας,
(δ) στοιχεία που αφορούν την υπηρεσιακή εξέλιξη του Εργαζομένου εντός της Εταιρίας,
(ε) τις εκθέσεις αξιολόγησης,
(στ) τις τυχόν υπάρχουσες ηθικές αμοιβές ή επιβληθείσες ποινές,
(ζ) τις άδειες κάθε φύσης και αιτίας που έχουν χορηγηθεί στον Εργαζόμενο, και
(η) κάθε στοιχείο σχετιζόμενο με την επαγγελματική του κατάσταση, που καταθέτει ο ίδιος ο Εργαζόμενος και ζητά να περιληφθεί στο ατομικό του μητρώο.
7.4 Το Προσωπικό οφείλει να δηλώνει εντός τριάντα (30) ημερών κάθε μεταβολή των αρχικών στοιχείων μητρώου, όπως αυτά καταγράφηκαν κατά την πρόσληψή του (μεταβολή ποινικού μητρώου, επαγγελματικών αδειών κλπ), καθώς και κάθε μεταβολή της προσωπικής ή οικογενειακής του κατάστασης (γάμος, διάζευξη, γέννηση τέκνων, γάμος τέκνων, σπουδές τέκνων μετά την ενηλικίωση, απόκτηση πτυχίου, θάνατος προστατευόμενου μέλους κλπ), προσκομίζοντας εγκαίρως και τα αντίστοιχα επίσημα έγγραφα απ΄ τα οποία πιστοποιείται η μεταβολή. Επίσης πρέπει να αναφέρει έγκαιρα κάθε μεταβολή της στρατολογικής του κατάστασης καθώς και την πρόσκλησή του στις ένοπλες δυνάμεις με μνεία της ημέρας που πρέπει να καταταγεί. Οποιαδήποτε μισθολογική αξίωση του μισθωτού, που στηρίζεται στην μεταβολή των ανωτέρω στοιχείων, γεννάται από την 1η ημέρα τού επόμενου ημερολογιακού μήνα από την ημέρα που προσκόμισε τα αντίστοιχα επίσημα δικαιολογητικά, στην Εταιρία.
7.5 Το Προσωπικό πρέπει να γνωστοποιεί αμέσως στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού κάθε αλλαγή διεύθυνσης της μόνιμης κατοικίας του και τον αριθμό τηλεφώνου του.