Άρθρο 10: Εκτός Έδρας Απασχόληση

10.1 Εκτός έδρας απασχόληση θεωρείται η άνευ μεταθέσεως, μικρής διάρκειας, προσωρινή απασχόληση του Εργαζόμενου εκτός του τόπου μόνιμης απασχόλησής του, με εντολή τής Εταιρίας.
10.2 Αν ζητηθεί από τον Εργαζόμενο να προσφέρει προσωρινά (= μέχρι 30 ημέρες) τις υπηρεσίες του εκτός της έδρας στην οποία υπηρετεί, ο Εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να τις προσφέρει.
10.3 Για την αμοιβή τής εκτός έδρας διανυκτέρευσης εφαρμόζεται ο νόμος.
10.4 Στους Εργαζόμενους, που ταξιδεύουν εκτός έδρας κατ’ εντολή τής Εταιρίας, εξασφαλίζεται με δαπάνες της Εταιρίας κατά τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό η ασφαλής και αξιοπρεπής μετακίνηση και διαβίωση.

  • 11 Δεκεμβρίου 2013, 23:07 | Γ.Α
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Επιπρόσθετα με τα σχόλια των προηγούμενων (τα οποία προσυπογράφω) θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας πως οι μετακινήσεις εκτός έδρας σε μία υπηρεσία που δουλεύει 24/7/365 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ ΤΙΣ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!(όπως είναι ο κανονισμός του Δημοσίου)

    Υπάρχουν Δημοσιογράφοι, συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων, και τεχνικοί Δικτύου, που μετά τον Αύγουστο-Σεπτέμβρη «μπαίνουν στο ψυγείο», αφού έχουν συμπληρώσει το όριο των 60 ημερών.

    Φανταστείτε τι έχει να γίνει με την Ελληνική προεδρία, ή την ψηφιακή μετάβαση, όπου συγκεκριμένοι άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκονται εκτός έδρας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • 7 Δεκεμβρίου 2013, 21:48 | Μανώλης Λ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ.
    ΙΣΩς ΕΝΑ ΟΡΙΟ#

  • 7 Δεκεμβρίου 2013, 10:08 | George
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Από το 2006 στην ΕΡΤ μετά κινούμενος για υπηρεσιακούς λόγους εκτός έδρας θα ήθελα πολύ απλα να πω πως πάντα ο τρόπος μετακίνησης των υπαλλήλων ηταν απαράδεκτος.
    Τα τελευταια χρόνια μπερδψαμέ την ημερήσια αποζημίωση με τα έξοδα μετακίνησης τα οποία ηταν κάτι άλλο.
    Φτάσανε οι υπάλληλοι να ταξιδεύουν για υπηρεσιακούς λόγους κ αντί να πληρώνονται με μεγαλύτερες αποδοχές όντας μακρυά απο το σπιτι τους… Βάζαν χρήματα κ απο την τσέπη τους!
    Τι σημαίνει αυτο… Με 65€ (35 διαμονή και 30 φαγητό την ημέρα) δεν γινόταν να ταξιδέψει κάποιος και να βρίσκει ξενοδοχεία καια φαγητό τόσο φθηνά. Ας αναλάμβανε η εταιρία να βρει ξενοδοχείο β´ κατηγορίας και να καλύψει γεύματα ημέρας οπως ορίζεται απο το νομό και ας μην έδινε κανένα € στον υπάλληλο…
    Πχ… Στην έκθεση Θεσσαλονίκης το φθηνότερο ξενοδοχείο στην πόλη στοίχιζε 55€ και η διάφορα πληρωνόταν από την τσέπη των υπαλλήλων…
    Πέρα από αυτο δεν βρίσκω κανένα λόγο να μετακινηθεί υπάλληλος απο το σπιτι του χωρίς έξτρα αμοιβή μιας και ο υπάλληλος οι οποίος παραμένειμσε εργασία εντός έδρας θα γυρίσει σπιτι του μετά το ωραριό & θα μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια του… Να παει τα παιδιά του στο σχολείο πχ την ωρα που ο-η σύζυγος μπορεί να εργάζεται και ο εκτός έδρας να χρειάζεται να πληρώνει κάποιον για να κάνει τα απαραίτητα αφού θα βρίσκεται εκτός για περισσότερο απο 48 ωρες συνήθως και οπως αναφέρεται και νωρίτερα… Βαρύνεται και απο έξοδα που δεν καλύπτονται απο την εταιρία.