Άρθρο 31: Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας

31.1 Η καταγγελία τής σύμβασης εργασίας εκ μέρους της Εταιρίας ασκείται εντός των πλαισίων τού νόμου.
31.2 Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι ανεξάρτητη της πειθαρχικής δίωξης. Ακόμη κι αν πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί και εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία ή / και δεν έχει ακόμη εκτελεστεί -ολικώς ή μερικώς- επιβληθείσα πειθαρχική ποινή, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας.

  • 11 Δεκεμβρίου 2013, 17:04 | Παναγιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το άρθρο αυτό πιστεύω είναι κατάπτυστο για μια δημόσια υπηρεσία η οποία προστατεύεται από το άρθρο 15 του συντάγματος(από αυτό θα μου πείτε προστατευόταν και η ΕΡΤ και είδαμε τι της επιφύλασσαν). Με τι δικαιολογία θα καταγγείλετε μια σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου?
    Για οικονομοτεχνικούς λόγους?
    Μα η ΝΕΡΙΤ δημιουργείται από το μηδέν με λίγο προσωπικό χωρίς τα βαρίδια της ΕΡΤ και παίρνει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία αυτής αξίας εκατοντάδων εκ.ευρώ. Να μην ξεχάσουμε το ανταποδοτικό τέλος που έχει για προίκα και το γεγονός ότι εκ του ιδρυτικού της νόμου δεν στοχεύει στο κέρδος.
    Πως θα δικαιολογήσετε τους οικονομοτεχνικούς λόγους για απόλυση τακτικού προσωπικού όταν λέτε ότι θα έχετε 1500 άτομα προσωπικό εκ των οποίων 600 τακτικούς και τους υπόλοιπους έκτακτους? Άρα αν θέλετε να περιορίσετε τα έξοδα σας πρέπει αρχικά να περιορίσετε τους έκτακτους,τις σπατάλες κτλ.Λυπάμαι αλλά καταγγελία σύμβασης γενικά και αόριστα για οικονομοτεχνικούς λόγους δεν συντρέχει στη ΝΕΡΙΤ.
    Σε άλλα άρθρα αυτού του κανονισμού αναφέρεστε σε πειθαρχικά παραπτώματα,πειθαρχικές ποινές και την τιμωρία του κάθε αδικήματος, αλλά εσείς θα απολύετε με βάση την εργατική νομοθεσία?
    Δηλ. κάποιος μπορεί να μην έχει κάνει κανένα παράπτωμα να απολυθεί και το αντίστροφο?
    Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!Πάντα το δημόσιο κινούταν στα άκρα και ποτέ με μέτρο. Παλιά είχατε δημιουργήσει την ασυδοσία του εργαζόμενου και τώρα του εργοδότη.
    Εφόσον ο εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα είναι σωστός δεν θα έπρεπε να φοβάται για τη δουλειά του, ούτε ποιος διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται από το υπουργικό συμβούλιο(λέγε με εποπτικό) κάθε χρόνο και τι ιδέες κουβαλάει αυτός.
    Τόσο η πρόσληψη όσο και η έξοδος ενός εργαζόμενου από τη δουλειά του πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και κανόνες δικαίου.