Άρθρο 06: Υποχρεώσεις αποθήκευσης και διατήρησης ΦΔΣΣ, ΣΦΣ και γενικών ημερησίων ΠΑΗΨΣ απο τον ΥΦΣ και διάθεση αυτών για επιτόπιο φορολογικό έλεγχο

Ο ΥΦΣ υποχρεούται στη διαφύλαξη με τρόπο μόνιμο και ασφαλή, για όσο χρόνο ορίζεται από τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του Κ.Φ.Α.Σ, των ΦΔΣΣ, ΣΦΣ και των Γενικών Ημερήσιων ΠΑΗΨΣ σε κατάλληλο αποθηκευτικό μέσο, καθώς και στη διάθεση αυτών χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση σε κάθε περίπτωση επιτόπιων φορολογικών ελέγχων. Ειδικότερα τα ΦΔΣΣ συμπεριλαμβανομένης και της ΣΦΣ θα πρέπει ανεξαρτήτως του τρόπου και της μορφής αποθήκευσής τους, να ανακτώνται και να διατίθενται για μεταφόρτωση, στις περιπτώσεις επιτόπιων φορολογικών ελέγχων, στη μορφή του μορφοτύπου και με τη δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων με περιεχόμενο κάθε αλληλουχία χαρακτήρων που έχει λάβει σήμανση με βάση το μορφότυπο του παραρτήματος Π1. Οι Γενικές Ημερήσιες ΠΑΗΨΣ ανακτώνται σύμφωνα με τα Ηλεκτρονικά Αρχεία με περιεχόμενο μια ή περισσότερες Γενικές Ημερήσιες ΠΑΗΨΣ του Παραρτήματος 1.
Η αναγνωσιμότητα των ΦΔΣΣ των ΣΦΣ και των Γενικών Ημερήσιων ΠΑΗΨΣ πρέπει να εξασφαλίζονται για όλη τη διάρκεια της αποθήκευσής τους. Οποιαδήποτε απώλεια η αλλοίωση των ΦΔΣΣ και της αντίστοιχης ΣΦΣ, τις λογίζεται ως μη διαφύλαξη των σχετικών φορολογικών στοιχείων από τον εκδότη – ΥΦΣ.