Άρθρο 05: Διαδικασία ολοκλήρωσης ηλεκρονικής φορολογικής έκδοσης στοιχείων ημέρας (ΟΗΦΕΣΗ), δημιουργία και αποθήκευση γενικής ημερήσιας ΠΑΗΨΣ

Για την διασφάλιση των ΠΑΗΨΣ που έχουν δημιουργούνται στη διάρκεια κάθε ημέρας, είναι υποχρεωτική η διενέργεια Ολοκλήρωσης της Ηλεκτρονικής Φορολογικής Έκδοσης Στοιχείων Ημέρας (ΟΗΦΕΣΗ) και η δημιουργία της αντίστοιχης Γενικής Ημερήσιας ΠΑΗΨΣ.
Η ΟΗΦΕΣΗ διενεργείται είτε από το ενσωματωμένο στην ΕΑΦΔΣΣ λογισμικό, στην περίπτωση που για τις ΠΑΗΨΣ της ημέρας και τις αντίστοιχες ΣΦΣ γίνεται χρήση διασυνδεόμενης ΕΑΦΔΣΣ του ΥΦΣ, είτε από τα υπολογιστικά συστήματα του ΠΑΦΣ, στην περίπτωση που σήμανση γίνεται άυλα μέσω αυτού.
Η δημιουργηθείσα Γενική Ημερήσια ΠΑΗΨΣ υποχρεωτικά αποθηκεύεται κατά τρόπο μόνιμο και ασφαλή από τον ΥΦΣ. Για το σκοπό αυτό το Λογισμικό Υποστήριξης Σήμανσης Φορολογικών Στοιχείων Υπόχρεου σε Φορολογική Σήμανση (ΛΥΣΦΣΥΦΣ) :
• Επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τρόπο ασφαλή και λαμβάνει την αντίστοιχη δημιουργηθείσα Γενική Ημερήσια ΠΑΗΨΣ, είτε από την ΕΑΦΔΣΣ, είτε από τα συστήματα του ΠΑΦΣ, κατά περίπτωση, καθώς και το χρόνο δημιουργίας της (ΕΕΜΜΗΗΛΛΩΩ) .
• Συσχετίζει λογικά τη δημιουργηθείσα Γενική Ημερήσια ΠΑΗΨΣ με τις αντίστοιχες ΠΑΗΨΣ της ημέρας και την αποθηκεύει κατά τρόπο μόνιμο και ασφαλή σε τοπικά εγκατεστημένες ή απομακρυσμένες εφαρμογές λογισμικού συμπεριλαμβανομένων των Βάσεων Δεδομένων.