Άρθρο 17 Υποχρεώσεις των δημοσίων επιχειρήσεων

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 του ν. 3429/2005 αντικαθίσταται η περίπτωση γ) και προστίθενται νέες περιπτώσεις στ), ζ) και η) ως εξής:

«γ) τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων, η οποία περιλαμβάνει τα απολογιστικά στοιχεία, τα στοιχεία απασχόλησης και τις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης και τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της,

στ) τριμηνιαία έκθεση που αφορά σε τυχόν αποκλίσεις από τον ετήσιο προϋπολογισμό ή το επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς και στην αιτιολόγηση και στα μέτρα αντιμετώπισής τους,

ζ) έως τη 16η Μαρτίου κάθε έτους αναθεωρημένος προϋπολογισμός, εφόσον με την έκθεση της επόμενης περίπτωσης διαπιστώνονται αποκλίσεις από τον ετήσιο προϋπολογισμό

η) κατάλογο όλων των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας και της νομικής και πραγματικής τους κατάστασης, ο οποίος επικαιροποιείται κατ’ έτος».

  • 24 Μαρτίου 2011, 18:21 | ΣΧΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΦΟΡΑ ΤΟ Τ.Π & ΔΑΝΕΙΩΝ
    Πρέπει να καταβληθεί καθε δυνατή προσπάθεια να μάθει το προσωπικό στελέχωσης πως δεν μπορεί πλέον να κοροιδεύει τον συναλλσσόμενο μαζί του Πολίτη.
    Συγκεκριμένα σε ερωτησή μου προς το εν λόγω Ταμείο , η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική ως προς το δικαιωμά μου να λάβω πληροφόρηση για τα στοιχεία που ζητούσα ,ενω η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καταρίπτει τον ισχυρισμό τους αυτό.Στο απαντητικό τους έγγραφο δε , επικαλούνταν δύο γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. οι οποίες η μία δεν είχε καμία σχέση με το ζήτημα , η δε δεύτερη δεν ιφίσταται καν.
    Για την ιστορία σας ενημερώνω πως γνώση του συγκεκριμένου ζητήματος , έλαβε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

    Προτασή μου λοιπόν είναι :

    Να καταβάλετε πρωτίστως κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκτήσει ορθή συνείδηση το υπαλληλικό προσωπικό (αυτό που νομίζει πως είναι δική του επιχείρηση ο δημόσιος τομέας ), διότι οτι και να λέτε τίποτα απο αυτά δεν θα γίνονται.