Άρθρο 14 Διοικητικό Συμβούλιο

1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 3 του ν. 3429/2005 τροποποιείται ως εξής:

«2. Ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, δεν μπορεί να ξεπερνά τα επτά (7). Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση, χωρίς να απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας, και αν δεν υπάρχει τέτοια, της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της δημόσιας επιχείρησης και η εκλογή τους γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η διαδικασία των αρχαιρεσιών, ο καθορισμός των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, ο χρόνος και οι λεπτομέρειες της ψηφοφορίας και η εξαγωγή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελούν έργο της επιτροπής αυτής, που προεδρεύεται από δικαστικό αντιπρόσωπο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του ν. 1264/1982 (ΦΕΚ Α΄ 79). Κάθε διάταξη νόμου, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, η οποία είναι αντίθετη στην παρούσα παράγραφο, καταργείται.»

2. H διαδικασία συγκρότησης, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, του πρώτου μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1.10.2011.

  • 29 Μαρτίου 2011, 23:53 | θεμιδα

    ο οδδηχ δεν ειναι δεκο και ουτε μπορεί να εχει δομή δεκο

  • 29 Μαρτίου 2011, 15:15 | Ζ. ΧΑΤΖΗ

    Η διάταξη του άρθρου 14 του παρόντος νομοσχεδίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διάταξη του άρθρου 47 παρ. 7 περίπτ. α΄ του συζητουμένου ήδη στη Βουλή νομοσχεδίου με τον τίτλο «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και άλλες διαταξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών». Ετσι ενώ με το άρθρο 47 παρ. 7 περίπτ. α΄του εν λόγω νομοσχεδίου ορίζεται ότι η συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομενων είναι δυνατή μόνο αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό μιας ΔΕΚΟ,με το άρθρο 14 του σχολιαζόμενου νομοσχεδίου η πρόβλεψη αυτή καταργείται. Και αυτό μέσα σε ένα διάστημα ενός – δύο μηνών, την στιγμή που η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στο ίδιο Υπουργείο.

  • 28 Μαρτίου 2011, 10:27 | Καλαντζή Γεωργία

    Στο άρθρο 14 δίνεται η εντύπωση πως η συμμετοχή των εργαζομένων καθίσταται υποχρεωτική και σε ΔΕΚΟ που δεν περιλαμβάνουν εργαζόμενους στο Διοικητικό Συμβούλιό τους παρακαλώ και αναφέρομαι σε αυτές που συστάθηκαν από το 2004 και μετά.
    Να διευκρινησθεί η βούληση του νομοθέτη, εάν η ανωτέρω σύσταση αφορά σε όσα Διοικητικά Συμβούλια είχαν εργαζόμενους ή αφορά σε όλες τις ΔΕΚΟ.