Άρθρο 39 Προγράμματα επιμόρφωσης

1. Το Συμβούλιο Σπουδών κάθε κατεύθυνσης, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της ίδιας κατεύθυνσης, καταρτίζει τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Εισαγγελέων εισηγείται ο Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης των Εισαγγελέων. Το ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης μπορεί να συμπληρώνεται και να τροποποιείται με την ίδια διαδικασία.
2. Στα προγράμματα επιμόρφωσης που διοργανώνονται από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
3. Στο ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης καθορίζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες πρόκειται να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του και διατυπώνονται τα επιμέρους προγράμματα επιμόρφωσης. Σε καθένα από αυτά προσδιορίζονται ειδικότερα: α) Το θέμα της επιμόρφωσης, β) ο κλάδος και οι κατηγορίες των δικαστικών λειτουργών στους οποίους απευθύνεται το κάθε επιμέρους πρόγραμμα, γ) ο χρόνος, η διάρκεια και ο τόπος πραγματοποίησης και δ) η μέθοδος της επιμόρφωσης.
4. Η εκπόνηση των επιμέρους προγραμμάτων επιμόρφωσης ολοκληρώνεται τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν από την πραγματοποίησή τους, τα οποία κοινοποιούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αποστέλλονται στις δικαστικές υπηρεσίες, των οποίων οι λειτουργοί καλούνται να μετάσχουν, για περαιτέρω ενημέρωση.