Άρθρο 47 Εξουσιοδοτικές διατάξεις – Προσθήκη άρθρου 55ΛΕ στον ν. 4871/2021

Μετά το άρθρο 55ΛΔ του ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθενται: α) Κεφάλαιο ΣΤ΄ με τίτλο «Εξουσιοδοτικές διατάξεις» και β) άρθρο 55ΛΕ, το οποίο εντάσσεται στο Κεφάλαιο ΣΤ’, ως εξής:

«Άρθρο 55ΛΕ
Εξουσιοδοτικές διατάξεις για τη ρύθμιση θεμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δικαστικών υπαλλήλων

1. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, μπορούν να προστίθενται και άλλοι κλάδοι δικαστικών υπαλλήλων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ της παρ. 2 του άρθρου 3 που επιλέγονται για φοίτηση στη Σχολή.
2. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως το τέλος Μαΐου κάθε έτους, προκηρύσσεται ο εισαγωγικός διαγωνισμός του άρθρου 55Ζ.
3. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, ορίζεται ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης, και ιδίως αν οι υποψήφιοι καλούνται να συντάξουν δοκίμια ή να απαντήσουν σε πρακτικά θέματα ή σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 55ΙΑ. Με την ίδια απόφαση δύναται να μεταβάλλονται οι θεματικές που περιλαμβάνονται στα δύο (2) στάδια του εισαγωγικού διαγωνισμού.
4. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία εκδίδεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη δημοσίευση του πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων, γίνεται ανακατανομή των θέσεων αν ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μικρότερος από τον αριθμό των θέσεων που προβλέπονται στην προκήρυξη.