Άρθρο 16 Συμβούλιο Σπουδών δικαστικών υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55Δ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55Δ ως εξής:

«Άρθρο 55Δ
Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων

1. Στη Σχολή λειτουργεί Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων που αποτελείται από επτά (7) μέλη και συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης.
2. Στο Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων μετέχουν: α) Ο Γενικός Διευθυντής, β) o Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, γ) ένας (1) Πρόεδρος Πρωτοδικών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α’ 109)], δ) ένας (1) Πρόεδρος Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Αθηνών με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, ε) ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γραμματείας του Εφετείου Αθηνών ή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στ) ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Αθηνών ή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και ζ) ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γραμματείας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που ορίζονται, εκ περιτροπής, μαζί με τους αναπληρωτές τους για θητεία δύο (2) ετών.
3. Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων λήγει, αν με οποιονδήποτε τρόπο στερηθούν την ιδιότητα, με την οποία συμμετέχουν σε αυτό.
4. Το Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον είναι παρόντα τέσσερα (4) τουλάχιστον μέλη. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
5. Οι τακτικές συνεδριάσεις πραγματοποιούνται είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΕΣΔι είτε διαδικτυακά δύο (2) φορές τον χρόνο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιανουάριο, και εκτάκτως οποτεδήποτε άλλοτε, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου Σπουδών ή όταν το ζητήσει η πλειοψηφία των μελών του.
6. Το Συμβούλιο Σπουδών ορίζει, ύστερα από πρόταση του Γενικού Διευθυντή, τον γραμματέα του και τον αναπληρωτή του από τους υπαλλήλους της Σχολής για θητεία δύο (2) ετών, η οποία δύναται να ανανεωθεί μία (1) μόνο φορά.».