Άρθρο 33 Πίνακες επιτυχόντων μετά από το τέλος του πρώτου σταδίου κατάρτισης – Προσθήκη άρθρου 55ΚΑ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΚΑ ως εξής:

«Άρθρο 55ΚΑ
Πίνακες επιτυχόντων μετά από το τέλος του πρώτου σταδίου κατάρτισης των εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

1. Η αρμόδια οργανική μονάδα της Σχολής, μετά από τη λήψη των βαθμολογιών προόδου από τους διδάσκοντες και των βαθμολογιών των εξετάσεων αποφοίτησης από την επιτροπή, συντάσσει πίνακα επιτυχόντων του πρώτου σταδίου κατάρτισης, οι οποίοι αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Σχολής.
2. Όσοι εκπαιδευόμενοι δεν συμπεριληφθούν στον πίνακα επιτυχόντων λόγω αποτυχίας τους στις εξετάσεις του άρθρου 55Κ, επαναλαμβάνουν το πρώτο στάδιο κατάρτισης σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 55ΙΗ. Σε περίπτωση εκ νέου αποτυχίας για τον ίδιο λόγο, διαγράφονται από τη Σχολή.
3. Η σειρά επιτυχίας στους πίνακες επιτυχόντων καθορίζεται με βάση τον συνυπολογισμό των βαθμών που έλαβε κάθε εκπαιδευόμενος, ως εξής: α) κατά τον εισαγωγικό διαγωνισμό στη Σχολή, με συντελεστή βαρύτητας τριάντα τοις εκατό (30%), β) κατά το πρώτο στάδιο κατάρτισης, ο μέσος όρος των βαθμών προόδου με συντελεστή βαρύτητας τριάντα τοις εκατό (30%), και γ) κατά τις εξετάσεις ολοκλήρωσης πρώτου σταδίου κατάρτισης, με συντελεστή βαρύτητας σαράντα τοις εκατό (40%). Κάθε βαθμός πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας και το άθροισμα των βαθμών που προκύπτει διαιρείται με το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας.».