Άρθρο 40 Προγράμματα επιμόρφωσης δικαστικών υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55ΚΗ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΚΗ ως εξής:

«Άρθρο 55ΚΗ
Προγράμματα επιμόρφωσης δικαστικών υπαλλήλων

1. Το Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, καταρτίζει τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους το ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Το ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης δύναται να συμπληρώνεται και να τροποποιείται με την ίδια διαδικασία.
2. Στο ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης δικαστικών υπαλλήλων καθορίζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες πρόκειται να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του και διαμορφώνονται τα επιμέρους προγράμματα επιμόρφωσης δικαστικών υπαλλήλων. Σε καθένα από αυτά προσδιορίζονται ειδικότερα: α) το θέμα της επιμόρφωσης, β) ο τομέας, ο κλάδος και οι κατηγορίες των δικαστικών υπαλλήλων στους οποίους απευθύνεται το κάθε πρόγραμμα, γ) ο χρόνος, η διάρκεια και ο τόπος πραγματοποίησης και δ) η μέθοδος της επιμόρφωσης.
3. Η εκπόνηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης δικαστικών υπαλλήλων ολοκληρώνεται τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν από την πραγματοποίησή τους. Τα προγράμματα αυτά κοινοποιούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αποστέλλονται στις δικαστικές υπηρεσίες, των οποίων οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούνται να μετάσχουν, για περαιτέρω ενημέρωση.».

  • 7 Νοεμβρίου 2022, 13:51 | NoName

    Θα πρέπει να δοθεί προσοχή με την επιμόρφωση. Η ΕΣΔΙ προκηρύσσει σεμινάρια επιμόρφωσης για δικαστές, τα οποία είναι υποχρεωτικά αλλά έχουν όριο σε θέσεις παρακολούθησης (ακόμα και εξ’ αποστάσεως). Αποτέλεσμα αυτού είναι να δηλώνονται από δικαστές σεμινάρια με άκυρη για αυτούς θεματολογία που δεν ενδιαφέρει προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Δεν πρέπει να γίνει κάτι παρόμοιο και για τους υπαλλήλους. Δεν μπορείς να έχεις υποχρεωτικά σεμινάρια με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.