Άρθρο 13 Πεδίο εφαρμογής των ρυθμίσεων για την επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55Α στο ν. 4871/2021

Μετά το άρθρο 55 του ν. 4871/2021 (Α’ 246) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) προστίθεται Μέρος Β’ με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» και τα Μέρη Β΄, Γ΄ και Δ΄ αναριθμούνται αντίστοιχα σε Μέρη Γ΄, Δ΄ και Ε΄, β) προστίθεται Κεφάλαιο Α’ με τίτλο «Γενικές ρυθμίσεις για την εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων» και γ) προστίθεται άρθρο 55Α, το οποίο εντάσσεται στο Κεφάλαιο Α’, ως εξής:

«ΜΕΡΟΣ Β’
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’
ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Άρθρο 55Α
Πεδίο εφαρμογής

Οι διατάξεις του παρόντος Μέρους αφορούν στους δικαστικούς υπαλλήλους του Συμβουλίου της Επικρατείας, των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.».

  • 5 Νοεμβρίου 2022, 09:56 | Θ.Παυλόπουλος

    Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης και των ανώτατων δικαστικών που εισηγήθηκαν την εν λόγω ρύθμιση να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ για να διορίσουν «ημετέρους» ως δικαστικούς υπαλλήλους. Η «προφορική εξέταση» που θεσπίζεται με το παρόν νομοσχέδιο είναι σκάνδαλο και πρέπει η σχετική διάταξη να αποσυρθεί πάραυτα!
    Ο διορισμός μέσω ΑΣΕΠ δεν εμποδίζει την εκπαίδευση/επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστών, όπως γίνεται αντιστοίχως με λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που διορίζονται με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στην Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία κλπ. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης κρίνουν ως χρονοβόρα τη διεξαγωγή των διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ, ας ενισχύσει το ΑΣΕΠ με προσωπικό και οι χρόνοι θα μειωθούν δραματικά.