Άρθρο 28 Εκλογή εκπροσώπων εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55ΙΣΤ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΙΣΤ ως εξής:

«Άρθρο 55 ΙΣΤ
Εκλογή εκπροσώπων εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

1. Οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου της κατάρτισης, εκλέγουν τον εκπρόσωπό τους με τον αναπληρωτή του. Όσοι από τους εκπαιδευόμενους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, υποβάλλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα τις υποψηφιότητές τους στη Σχολή, η οποία τις γνωστοποιεί στην τριμελή εφορευτική επιτροπή που ορίζουν οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, η οποία, ακολούθως, διεξάγει τις εργασίες της ψηφοφορίας στο κατάστημα της Σχολής σε χώρο και χρόνο που καθορίζεται κάθε φορά από τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικού της Σχολής και συντάσσει σχετικό πρακτικό.

2. Η ψηφοφορία είναι μυστική και χρησιμοποιούνται ψηφοδέλτια λευκού χρώματος, στα οποία αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, καθώς και ένα χωρίς αναγραφή αυτών. Κάθε εκλογέας δύναται να ψηφίσει μόνο έναν (1) υποψήφιο. Ως εκπρόσωπος εκλέγεται αυτός που λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αναπληρωματικοί εκπρόσωποι εκλέγονται οι λοιποί υποψήφιοι κατά τη σειρά του αριθμού των ψήφων που έλαβαν. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των υποψηφίων διενεργείται κλήρωση από την εφορευτική επιτροπή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτυπώνεται από την εφορευτική επιτροπή ηλεκτρονικά στο πρακτικό ψηφοφορίας, το οποίο, μαζί με τα ψηφοδέλτια, υπογράφεται και παραδίδεται στη γραμματεία της Σχολής, η οποία τα φυλάσσει σε ειδικό φάκελο.
3. Η ψηφοφορία δύναται να διεξαχθεί και με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).
4. Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Σχολής ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων.».

  • 15 Νοεμβρίου 2022, 16:20 | Noname

    Γιατί θα πρέπει για 2 μήνες θεωρία να εκλεγούν εκπρόσωποι των εκπαιδευομενων? Ανοίγει η όρεξη έτσι.