Άρθρο 46 Διοργάνωση διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων – Προσθήκη άρθρου 55ΛΔ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΛΔ ως εξής:

«Άρθρο 55ΛΔ
Διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα

1. Με απόφαση του Συμβουλίου Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, η Σχολή δύναται να διοργανώσει, είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με αντίστοιχους εκπαιδευτικούς φορείς των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά προγράμματα κατάρτισης ή επιμόρφωσης για δικαστικούς υπαλλήλους που προέρχονται από τα κράτη αυτά ή από τρίτες χώρες.
2. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο: α) τη διεύρυνση της συνεργασίας με τους αντίστοιχους φορείς των άλλων χωρών και την αξιοποίηση της εμπειρίας τους και β) την ανάπτυξη της εκπαίδευσης των δικαστικών υπαλλήλων σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, στις οποίες δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία.
3. Η Σχολή προσκαλεί στα προγράμματα αυτά, μέσω των αρμόδιων φορέων της αλλοδαπής, τους δικαστικούς υπαλλήλους άλλων χωρών. Στα ίδια προγράμματα δύνανται να προσκαλούνται και ημεδαποί δικαστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 55ΚΗ.».