Άρθρο 31 Αξιολόγηση κατά το πρώτο στάδιο κατάρτισης – Προσθήκη άρθρου 55ΙΘ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΙΘ ως εξής:

«Άρθρο 55ΙΘ
Αξιολόγηση κατά το πρώτο στάδιο κατάρτισης

1. Οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων κατά το πρώτο στάδιο κατάρτισης αξιολογούνται από όλους τους διδάσκοντες.
2. Ο γενικός βαθμός προόδου στο πρώτο στάδιο κατάρτισης αποτελείται από τον μέσο όρο των επιμέρους βαθμών προόδου. Θεωρούνται επιτυχόντες οι εκπαιδευόμενοι που έλαβαν γενικό βαθμό προόδου τουλάχιστον οκτώ (8) και δεν έχουν βαθμολογηθεί από κανέναν εκπαιδευτή με λιγότερο από πέντε (5).
3. Οι αποτυχόντες από το πρώτο στάδιο κατάρτισης το επαναλαμβάνουν σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 55ΙΗ. Σε περίπτωση εκ νέου αποτυχίας για τον ίδιο λόγο, διαγράφονται από τη Σχολή.
4. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου κατάρτισης οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων αξιολογούνται από τους διδάσκοντες για τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την επιμέλεια, τον ζήλο, την εργατικότητα, το ήθος και τη συμπεριφορά, όπως τα χαρακτηριστικά αυτά προκύπτουν από τη γενικότερη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επίδοσή τους στις γραπτές ασκήσεις, καθώς και τη συμμετοχή τους σε εικονικές δίκες.
5. Οι διδάσκοντες που αξιολογούν τους εκπαιδευόμενους που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη βαθμολογία για όλους τους εκπαιδευόμενους στη γραμματεία της Σχολής. Η βαθμολογική κλίμακα εκτείνεται από μηδέν (0) έως δεκαπέντε (15). Η ατομική βαθμολογία κάθε εκπαιδευόμενου γνωστοποιείται προς αυτόν ηλεκτρονικά.
6. Οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά και ανώνυμα έγγραφες αξιολογήσεις, με τις οποίες αξιολογούν όλους τους διδάσκοντες, το πρόγραμμα σπουδών και θέτουν οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που δύναται να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία της Σχολής.