1. Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

Το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζεται από ενιαία φιλοσοφία και αρχές, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τα κριτήρια, τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης, που κάθε φορά επιλέγεται. Σήμερα, λειτουργούν δύο παράλληλοι τρόποι προσλήψεων. Στον καθένα από αυτούς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την κατάρτιση των πινάκων διοριστέων.

Εκτός αυτού ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ύστερα από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν στο διάστημα που λειτουργεί.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

Βασική αρχή της Κυβέρνησης είναι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων σε όλους τους νέους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας. Επί πλέον, πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές πολιτικές για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής τους επάρκειας.

Συγκεκριμένα:

* Για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον ΑΣΕΠ θα προσμετράται για το διορισμό του και η προϋπηρεσία του.
* Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι πίνακες διοριστέων με την αντίστοιχη προϋπηρεσία, οι οποίοι όμως πίνακες θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010.
* Οι προσλήψεις θα γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά με σαφή προσδιορισμό του τόπου διορισμού. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνεται σε επίπεδο αρμόδιας διεύθυνσης ή περιοχής αυτής ή σχολείου. Ο χρόνος υπηρεσίας στον τόπο του πρώτου διορισμού θα πρέπει να είναι εξ’ αρχής προσδιορισμένος και μέσα από το διάλογο θα δούμε πως θα μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή στο συγκεκριμένο σχολείο. Προτείνεται η τριετία.
* Η προβλεπόμενη από το νόμο διετής δοκιμαστική περίοδος των νεοδιοριζομένων, πριν τη μονιμοποίησή τους, θα αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση τους με στόχο την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:23 | ΧΑΡΙΤΟΣ

    Κα ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΔΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΧΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΠΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ πχ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 2 3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 55 ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 54.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ….

    Υ.Γ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ADSL ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ…….ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ……

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:22 | Anna

    Οσοι εχουν μιλήσει μέχρι τώρα προτείνουν την ρύθμιση που εξυπηρετεί τους ίδιους. Το υπουργείο άμεσα οφείλει να προχωρίσει στις ρυθμίσεις που εξυπηρετουν τα παιδιά και το δημόσιο σχολείο, χάρες και κοινωνική πολιτική δεν μπορει να γίνεται στις πλάτες των παιδιών μας.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:21 | ωρομίσθια στην άγονη γραμμή με κατάκοιτη μητέρα

    Κ.Υπουργέ,πήρα πτυχίο πριν 18 χρόνια ως θεολόγος.Είμαι 5 φορές επιτυχούσα του ΑΣΕΠ.Με τα μόρια του 2006 κλήθηκα ως ωρομίσθια στην άγονη γραμμή Κυκλάδων.Ξαναέδωσα ΑΣΕΠ 2008 με σειρά 166.Πήρα άλλα 8,3 μόρια και ήρθα ωρομίσθια σε δυσπρόσιτο νησί 100 κατοίκων στις Κυκλάδες.Άφησα πίσω μου κατάκοιτη μητέρα στην φροντίδα του άνεργου αδερφού μου.Ήρθα εδώ για τα μόρια και όχι για τα 300Ε.Άν στο επόμενο ΑΣΕΠ δεν είμαι επιτυχούσα όλος αυτός ο κόπος μου πάει χαμένος?Δεν είχα μέσον να δουλέψω σε ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ,ΣΙΒΗΤΑΝΙΔΕΙΟ,ΟΑΕΔ,ΙΔΙΩΤΙΚΟ.Διάβαζα κάτω από δύσκολες συνθήκες για το ΑΣΕΠ.3 φορές δεν διορίστικα για λίγα άτομα.Δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι προηγούμενες επιτυχίες?Αυτή η προυπηρεσία που απέκτησα πάει χαμένη αν δεν ξαναπετύχω? να φύγω τώρα απ το νησί?είμαι απογοητευμένη. Βγάλτε απ τον πίνακα όλα τα βύσματα που τόσα χρόνια μας τρώνε τη σειρά.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:21 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΒΙΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΙΧΥΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 60%-40%, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ? ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ? ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ 20% Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΑΣΕΠ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ? ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ? ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ? ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΝΟΪΚΑ ΜΕΤΡΑ? ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ? ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΥΝΟΪΚΟ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΑΦΟΥ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
    Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ (ΟΠΩΣ ΤΡΙΤΕΚΟΙ, ΣΥΖΥΓΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ.)

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:21 | Κοτρώνη Σταματία

    Κυρία Υπουργέ,

    καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι όλα όσα έχετε ανακοινώσει χαρακτηρίζονται από ασάφεια και αοριστία, χωρίς να βοηθούν κανέναν από εμάς να κατανοήσουμε τι να περιμένουμε για την επόμενη σχολική χρονιά. Διορίστηκα ως αναπληρώτρια το 2007 στο Διδυμότειχο Έβρου μετά από τα μόρια που μου έδωσε η επιτυχία μου στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (ήμουν στην 20η θέση κάτω από τον τελευταίο διοριστέο). Έτσι ξεκίνησε η περιπλάνηση μου (τρία χρόνια τώρα) σε όλη σχεδόν την ελληνική ύπαιθρο. Κι ενώ προγραμάτισσα την οικογενειακή μου ζωή με το δεδομένο του διορισμού φέτος( συμπληρώνωνω στις 30 – 06 – 2010 33 μήνες προϋπηρεσίας και έχω δυο επιτυχίες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ), τώρα δεν ξέρω πραγματικά που βρίσκομαι. Είναι δυνατόν να με θεωρείτε κατάλληλη να διδάξω σε σχολείο ως αναπληρώτρια αλλά δεν έχω δικαίωμα διορισμού;;Σαφώς και αποδέχομαι την επιτυχή συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάθε φορά θα δίνουμε εξετάσεις. Ας καθορίσετε έναν αριθμό μηνών προϋπηρεσίας και επιτυχία σε έναν ΑΣΕΠ. Αν επιθυμείτε τη διαφάνεια θα πρέπει να κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά τι συμβαίνει με τη Σιβιτανίδειο και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, όπου εκεί καμία αξιοκρατία δεν βλέπω να ισχύει. Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ως αναπληρωτές από μόρια που μας έδωσε ο εκάστοτε διαγωνισμός. Φτάσαμε στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και φυσικά αναμένοντας το διορισμό μας. Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Τι εννοείται με αυτήν την μεταβατική περίοδο; Πώς θα γίνουν οι διορισμοί φέτος; Μήπως εσκεμμένα δε δίνεται σαφείς απαντήσεις γιατί φοβάστε τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών; Αναρωτηθήκατε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αν οι αναπληρωτές εγκαταλείψουν τώρα τη θέση τους; Ή μήπως μας κρατάτε δέσμιους θολών υποσχέσεων μέχρι να λήξει η σχολική χρονιά και πλέον δε θα μας χρειάζεστε.
    Προτείνω να εξετάσετε καλύτερα τις κινήσεις και να μην καταδικάσετε τόσους ανθρώπους χάρη των οποίων λειτουργεί και το πιο απομκρυσμένο σχολείο.
    Τουλάχιστον για φέτος να ισχύσει το 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών, το 30μηνο και το 24μηνο + επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.Φυσικά οφείλεται να διευκρινήσετε τι σημαίνει αυτή η μεταβατική περίοδος και πόσο θα διαρκέσει.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:18 | ΜΑΡΙΑ

    Πραγματικα λυπαμαι συναδελφους που νομιζουν οτι δουλεψαμε ως ωρομισθιοι χωρις να ειμαστε επιτυχων ΑΣΕΠ.Στην πρωτη προσπαθεια μου δεν διοριστικα για 1 μοριο μου εδωσε ομως την ευκαιρια ισως και την ελπιδα οτι σε βαθος χρονου και ισως εχοντας αποκτησει την αναλογη εμπειρια και ωριμοτητα να μπορεσω να δουλεψω στο δημοσιο. ΤΩΡΑ επιτυχων σε 3 ασεπ με 5 ετη προυπηρεσιας ως ωρομισθιος, με μεταπτυχιακο και εχοντας ηδη αποκτησει οικογενεια μαλλον θεωρουμαι περριτη ισως και μη σωστα καταρτιζομενος εκπαιδευτικος μιας και ολα αυτα τα χρονια φαινεται να πηγαν χαμενα. Καθε εκπαιδευτικος μη διοριστεος νομιζω οτι γνωριζει το προσωπικο του γολγοθα. ΑΣ βγαλουμε τοτε εξω τους ηδη διοριστεους και ας αξιολογηθουν και αυτοι. ΑΣ δωσουνε ΑΣΕΠ οσοι δεν δωσανε και ας ξαναδωσουνε αυτοι που δωσανε. Οχι δεν θελω να κατηγορησω αυτους που ηδη δουλευουν αλλα κατηγορω αυτο το συστημα που μας κανει πειροματοζωα για την δηθεν καλυτερευση του συστηματος και μας προκαλει ψυχολογικη φθορα οπως επισης και πνευματικη φθορα.Ποσο υπομονη να κανεις πια ?δεν αποδειξαμε με τις βαθμολογιες μας οτι αξιζουμε ,με τα τοσα χιλιομετρα, και ομως ακουραστοι με το χαμογελο σατ χειλη προσπαθησαμε το καλυτερο για τα παιδια, το μελλοντικο αυριο. ΟΧΙ λοιπον στην καταργηση οποιουδηποτε πινακα,οποιοθδηποτε μοριου.ΟΧΙ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    πιστεύω ότι το υπάρχον σύστημα 60-40 μας ευνοεί όλους: Ευνοεί και τους νέους συναδέλφους που ενδεχομένως έχουν χρόνο για διάβασμα και τα έχουν ‘φρέσκα’ αλλά και τους παλαιότερους που έχουν περιπλανηθεί ανά την Ελλάδα για να μαζέψουν κάποια μόρια

  • κυρία υπουργός
    Ειλικρινά αναρωτιέται κανείς αν σε αυτήν την χώρα το αυτονόητο έχει κάποια έστω αξία ή καλύτερα να χάσουμε κάθε ελπίδα!
    Συζητάτε για σύστημα προσλήψεων με ΑΣΕΠ και αμέσως υποβαθμίζεται όλα τα πανεπιστήμια που εξέδωσαν μια σειρά από τίτλους που το ίδιο το κράτος που τους αναγνώρισε τους μετατρέπει την επόμενη στιγμή σε κουρελόχρτο άνευ αξίας. Αν δεν εμπιστεύεστε τα πανεπιστήμια τότε αλλάξτε τον θεσμό. Έρχεστε λοιπόν και μας λέτε ότι αυτός που έχει ένα πτυχίο 9, 8, 7 και που είναι αποτέλεσμα της συνολικής εικόνας του θα πρέπει να σταθεί τυχερός σε μια ημερήσια και αμφιβόλου ποιότητας διαδικασία για να ξαναγίνει εκπ/κος.Δηλαδή κάποιος που βγήκε από το πανεπιστήμιο με 8 τι είναι κουλουρτζής;(χωρίς να έχω τίποτα με τους αξιοπρεπέστατους αυτούς ανθρώπους) και από κουλουρτζής θα μεταμορφωθεί σε μια ημέρα σε εκπ/κος; Μάλλον αγαπητή κυρία υπουργός κινήστε σε λάθος δρόμο. Θα μπορούσα να καταλάβω να μπορούν να διορίζονται για παράδειγμα αυτοί με πτυχίο από 7 και πάνω ξεκινώντας από τα παιδιά που φέτος θα μπουν στις σχολές ως κίνητρο για να γίνουν καλύτεροι. Ναι αυτό θα ήταν ένα κινήτρο αλλά αυτή όλη η παραπαιδεία που αναπτύσετε γύρω από το ΑΣΕΠ είναιαν μη τι άλλο αντιδημοκρατική μια και όσοι έχουν να πληρώσουν φροντιστήρια θα περάσουν οι άλλοι και ας έχουν μεγαλύτερα πτυχία θα μείνουν να κοιτούν το δάχτυλο.
    Το πρόβλημα όμως κυρία υπουργός είναι πάντα ότι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την παιδεία είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων άσχετοι. Όσοι από αυτούς έχουν μπει ποτέ σε τάξη ήταν λίγο μετά τον εμφύλιο. Από τότε σαν κάποιον άλλον «μελετούσαν» και μόνο και δεν καταλάβαιναν τι γίνονταν γύρω τους. Έτυχα σε σεμινάριο όπου η κυρία,βοηθός καθηγητή, που προσπαθούσε να μου διδάξει το πως θα διδάξω δεν είχε μπει ποτέ της σε τάξη. Κάντε έναν κόπο να ρωτήσετε τους συμβούλου σας να δείτες τι θα σας πουν για το αν έχουν διδάξει την τελευταία 20ετία.
    Αν θέλετε καλύτερους εκ/κους βοηθήστε τους να ειμορφωθούν με ανοιχτές για όλους διαδικασίες και όχι με τους δικούς μας όπως γίνετε σε όλα τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Αν δεν έχεις μέσο δεν μπαίνεις ούτε από το παράθυρο.Αν έχεις μπαίνεις.Ακούστε τους όλους όχι μόνο τους συνδικαλιστές μοιράζοντας τους ερωτηματολόγια και θα δείτε πως ιδέες και γνώσεις έχουν. Αλλάξτε τα προγράμματα σπουδών και θα δείτε πόσο πιο αποδοτικό θα γίνει το μάθημα.Προσφέρετε ευκαιρείες να εντάξουν στις τάξεις του θεσμοθετημένα νέα αντικείμενα και εκπ/κά εργαλεία και θα κάνουν θαύματα. Γνώρισα εκπ/κους πο κρύβουν θησαυρούς γνώσεων και κανένας δεν θέλησε ούτε καν να τους ρωτήσει ποτέ το παραμικρό.
    Κάντε τα αυτό και τότε θα δείτε πως οι κάποιοι λίγοι όπως σε κάθε επάγγελμα που καταχρόνται την εμπιστοσύνη όλων μας και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του συστήματος θα ξεχωρίσουν.Αυτούς στείλτε τους έξω από την τάξη.
    Δεν είναι λοιπόν το ΑΣΕΠ που θα κάνει τον καλό δάσκαλο αλλά εσείς με τις ορθές αποφάσεις σας.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:15 | Σταύρος Τ

    Αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε ένα σύστημα προσλήψεων με σκοπό την αναβάθμιση της καθηγητικής προσφοράς στα σχολεία, χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές. Πρώτα από όλα, να επαναδιαπραγματευτούμε τον όρο «καθηγητικές» σχολές ή τέλος πάντων τον τρόπο που θα δίνεται η «καθηγητική» επάρκεια.
    Δε νομίζω πως στα 4 χρόνια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι σχολές παρέχει την απαιτούμενη παιδαγωγική κατάρτιση. Εξάλλου δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Έτσι:

    1. Όσοι επιθυμούν να εργασθούν στην εκπαίδευση να αποκτούν παιδαγωγική επάρκεια:
    a. είτε επιλέγοντας ανάλογη παιδαγωγική κατεύθυνση μέσα στο πανεπιστήμιο
    b. είτε, αν το αποφασίσουν μετά τη λήψη του πτυχίου, από ένα φορέα. π.χ. μια ανάλογη αλλά αναβαθμισμένη ΑΣΠΑΙΤΕ
    2. Για τη λήψη της παιδαγωγικής επάρκειας, θα αποκτούν γνώσεις παιδαγωγικής, ψυχολογίας, μεθόδων διδασκαλίας κ.λ.π. με ανάλογα μαθήματα και εργαστήρια, σε 1 – 2 εξάμηνα.
    3. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα απαιτείται η επιτυχής εξέταση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τη βαθμολόγηση σε πρακτικό επίπεδο. π.χ. σε πραγματικές συνθήκες σχολικής τάξης. Με τον τρόπο αυτό θα λαμβάνουν την παιδαγωγική επάρκεια
    4. Από εκεί και πέρα, με βάση την ημερομηνία λήψης της επάρκειας και την βαθμολογία στις εξετάσεις για τη λήψη της, θα εντάσσονται σε ενιαίο πίνακα διορισμών

    Επομένως συνεχίζουν όσοι πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση (και όχι όσοι ξέμειναν από άλλη δουλειά…).

    Με εκτίμηση, ένας φροντιστής που δεν επιθυμεί το διορισμό του στο Δημόσιο (με τις τρέχουσες συνθήκες…), αλλά την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:13 | stel

    Είναι δυνατόν να διορίζονται οι πολύτεκνοι στην εκπαίδευση με μία αίτηση χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προυπηρεσία και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ;
    Από τις μεγαλύτερες αδικίες στο σύστημα των διορισμών στην εκπαίδευση που έχει εξοργίσει πολύ κόσμο. Αυτή την εκπαίδευση θέλετε;
    Σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν γίνεται διορισμός στην εκπαίδευση με μόνο κριτήριο των αριθμό των απογόνων τους!!!
    Να καταργηθούν τώρα τέτοιου είδους παράθυρα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:12 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

    ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011,ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΕ 24ΜΗΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΑ ΓΙΑ 350 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΟΡΙΩΝ Η ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΟΣ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010; ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Η΄ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΤΟ 2010-2011 ΜΕ ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ… ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ
    ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ,ΠΕ01

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | Α.Τ.

    Αξιότιμη κ. Υπουργέ

    Είμαι ΠΕ02 και ΤΕ16 με πανεπιστημιακή παιδαγωγική επάρκεια.
    Δουλεύω ως ΤΕ16 και όλη μου η προυπηρεσία είναι συγκεντρωμένη σε αυτόν τον κλάδο.

    Θέτω ένα βασικότατο και oυσιαστικό αίτημα: Τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ – είτε με μορφή γραπτού διαγωνισμού, είτε με κατάταξη σύμφωνα με κριτήρια, διαδακτορικά, μεταπτυχιακά, προυπηρεσία – για τον κλάδο ΤΕ16 με πανεπιστημιακή παιδαγωγική επάρκεια.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | Αλέξανδρος Ξεζώνοτος

    Ο διάλογος που διεξάγεται εδώ, δεν αφορά σε ολόκλρη την κοινωνία, όπως θα έπρεπε, αλλά μόνο τους εκπαιδευτικούς ή τους «wannabe» εκπαιδευτικούς.

    Είναι λοιπόν επόμενο, οι περισσότερες συμμετοχές να βρίθουν συντεχνιακών αιτημάτων. Σαν ιδιωτικός υπάλληλος, πάρα πολλά από τα προηγούμενα σχόλια, μου προκαλούν απέχθεια και ειδικά όταν η όποια προυπηρεσία υπάρχει, κραδαίνεται σαν το ΜΕΓΙΣΤΟ επιχείρημα για την εισαγωγή και την μονιμοποίηση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

    Ακόμα περισσότερο είναι εκνευριστικό το δήθεν «αδιέξοδο» που παρουσιάζουν σαν επιχείρημα όσοι θίγονται από τις προτάσεις του υπουργείου. Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς άνθρωποι με πανεπηστιμιακές σπουδές θεωρούν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο ζωής όταν απλά δεν μπορούν να κτακτήσουν μία θέση εκπαιδευτικού. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχουν και άλλο εργασιακοί χώροι πέραν της εκπαίδευσης. Τολμήστε λοιπόν! Μην μεταφέρετε το προσωπικό σας «πρόβλημα» στην πλάτη της κοινωνίας!

    Το πρώτο που θα έπρεπε να ζητάτε είναι η επιστροφή των αποσπασμένων σε άλλες θέσεις συναδέλφων σας στα διδακτικά τους καθήκοντα. Αλλά όχι! Αυτό δεν σας συμφέρει! Θέλετε εσείς να καλύψετε τιε θέσεις τους, έτσι ώστε με την σειρά σας να επιδιώξετε την κατάλληλη απόσπαση.

    Λοιπόν, κλείνοντας, αυτό μπορεί να σας συμφέρει, δεν συμφέρει όμως την κοινωνία και καλώ το Υπουργείο να λάβει όσα μέτρα θεωρεί απαραίτητα έτσι ώστε να έχουμε κάποια στιγμή μιά παιδεία που αξίζει στους νέους ανθρώπους. Καιμε δεδομένες τις ιδιότητες των περισσοτέρων συμμετεχόντων, αυτές οι προτάσεις εδώ μέσα, να έχουν την βαρύτητα που τους αρμόζει, δεδομένου ότι είναι συντεχνιακές.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | Νόρα

    Φανταστείτε έναν εκπαιδευτικό, που δουλεύει τα δύο τελευταία χρόνια αναπληρωτής και τα προηγούμενα εργαζόταν σαν ωρωμίσθιος (δηλαδή το υπουργείο τον εκμεταλλέυτηκε ολοφάνερα τότε για να κάνει τη δουλειά του, μιας και ο θεσμός των ωρωμισθίων είναι ξεκάθαρα θεσμός εκμετάλλευσης, με αντάλλαγμα μερικά μόρια προυπηρεσίας), παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, έδινε εξετάσεις στο ΑΣΕΠ κάθε φορά που γινόταν ένας διαγωνισμός για να διατηρεί τη θέση του στους πίνακες, ενδεχομένως έκανε και ένα μεταπτυχιακό για να ενισχύσει κι άλλο τη θέση του κλπ. Γενικώς αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στοχεύοντας σε έναν μόνινο – εντελώς δίκαιο διορισμό – Υπάρχει τίποτα αναξιοκρατικό μέχρι στιγμής;

    Ο εκπαιδευτικός αυτός γνώριζε μέχρι τώρα, ότι με όσες προσπάθειες είχε καταβάλει θα διοριζόταν μέσα σε 1 ή 2 χρόνια..

    και τώρα τι; πρέπει να ξαναδώσει για 3η ή 4η φορά ΑΣΕΠ για να διοριστεί;
    Πόσες εξετάσεις πρέπει πια να δώσει;
    και όλα όσα έκανε μέχρι τώρα; διαγράφονται;

    τότε γιατί δούλεψε ωρωμίσθιος 3 και 4 και 5 χρόνια; όποιος έχει εργαστεί ωρωμίσθιος γνωρίζει ότι η δουλειά αυτή γίνεται σχεδόν χωρίς μισθό και μόνο για τα μόρια.. δεν πρέπει να αναγνωριστεί αυτή η θυσία;

    Είναι δυνατόν; σε τι χώρα ζούμε;

    Είναι παράλογο να μην προσμετράται προυπηρεσία που αποκτήθηκε ύστερα από επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν 1, 2 ή και 3 επιτυχίες στο ΑΣΕΠ και εξαιτίας αυτών των επιτυχιών και μόνο, εργάζονται σαν αναπληρωτές ή ωρωμίσθιοι τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με αναξιοκρατικούς και ύποπτους τρόπους προσλήψεων..

    Αυτοί οι εκπαιδευτικοί έχουν μπει σε ένα δρόμο, που είναι άδικο να γίνει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη αδιέξοδο.

    Η μεταβατική περίοδος θα πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ..

    Να καταργήσετε τους πίνακες των ωρωμισθίων, ΝΑΙ.
    Να καταργήσετε τα μόρια από την ΠΔΣ, ΟΑΕΔ και λοιπές περιπτώσεις που στο 90% ήταν αναξιοκρατικός ο τρόπος πρόσληψης (αν και πάλι υπάρχει ένα 10% που θα αδικηθεί!!) έστω και σ’ αυτό ΝΑΙ.
    Να καταργήσετε τα μόρια δυσπρόσιτων που πέρνουν αποσπασμένοι σε γραφεία ΝΑΙ
    Να δημιουργήσετε ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων ΝΑΙ

    Αλλά όχι ανελέητα..

    Για να είναι δίκαιο το σύστημα προσλήψεων και να πειστεί και ο κόσμος για τις προθέσεις σας, πρέπει να είναι δίκαιο για παλιούς και νέους..

    Επίσης θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει συμφωνία μεταξύ κομμάτων, τουλάχιστον για κάποια βασικά..

    Αλλιώς ποιος εγγυάται ότι ο επόμενος ή η επόμενη υπουργός δεν θα τ’ αλλάξει όλα πάλι;

    Ποιος εγγυάται ότι σε μερικά χρόνια εσείς πάλι δεν θα συζητάτε για κατάργηση ΑΣΕΠ και διορισμούς με μόρια, συνεντεύξεις ή δεν ξέρω κι εγώ τι…

    Φροντίστε και οι νέοι να μπορούν να κάνουν έναν προγραμματισμό για το μέλλον τους..

    Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!!!!

    Και να δούμε και αλλαγές στην ουσία του εκπαιδευτικού συστήματος όχι μόνο στις προσλήψεις, στις εξετάσεις και στον έλεγχο των εκπαιδευτικών..

    Ας δούμε τα μαθήματα, την ύλη, τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον και ότι άλλο είναι σημαντικό…

    Εύχομαι αυτή η διαβούλευση να είναι ουσιαστική και όχι εικονική..

    Ευχαριστώ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:06 | Anna

    Συγχαρητήρια στην νέα κυβερνηση που πήρε μια τοσο σημαντική απόφαση όπως ειναι το νοικοκύρεμα στην παιδεία. Σαφώς και οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ασεπ, ειναι ο μόνος τρόπος διαφάνειας και αξιοκρατίας.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:00 | Σακης

    Θεωρώ πολύ πιο δίκαιο το σύστημα που προτείνει το υπουργείο. Κάποιοι μιλάν για παραγκωνισμό της προϋπηρεσίας την οποία όμως δεν λένε πως πραγματικά την αποκτήσαν οι περισσότεροι από αυτούς. Με το σύστημα της επετηρίδας, με το οποίο όσοι πήραν το πτυχίο πιο μπροστά από εμάς είχαν το δικαίωμα να δουλεύουν και να μαζεύουν μόρια χωρίς να έχουν επιτύχει σε κανέναν διαγωνισμό ποτέ τους και αυτά τα μόρια τα καβαλάνε από τότε και είναι πάντα ψηλά στους πινάκες. Ενώ αυτοί που διάβασαν και πέρασαν σε έναν διαγωνισμό χάνουν τα μισά μόρια τούς μετά από έναν διαγωνισμό και όλα τα μόρια μετά από δυο. Δηλαδή τζάμπα διάβαζαν. Αντίθετα οι αδιάβαστοι τεμπέληδες κρατάνε και τα μόρια και τις δουλείες. Ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλώ για αυτούς που απέκτησαν προϋπηρεσία μέσω του ασεπ όπου τους επικροτώ και θεωρώ ότι για αυτούς πρέπει να υπάρχουν άλλες διατάξεις. τέλος όπως πριμοδοτείται η προϋπηρεσία πρέπει να πριμοδοτούνται και οι επιτυχίες σε προηγούμενους διαγωνισμούς στον ΑΣΕΠ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 18:00 | Δεμερτζή Χαρίκλεια Γυμνάστρια

    Εργάζομαι εδώ και 8 χρόνια ως ωρομίσθια σε δημοτικά πρωινά και ολοήμερα.
    Με πραγματικό αίμα και πόνο και πηγαίνοντας διαδοχικά μέχρι το ακριτικό Σουφλί, κατόρθωσα να αποκτήσω 25 μόρια και να φτάσω κοντά στον διορισμό.
    Την τακτική και τον τρόπο ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑ !
    Μου την υπέδειξε να την ακολουθήσω το ΥΠΕΠΘ, αν θέλω να διοριστώ !

    Εδώ και 8 χρόνια είμαι άξια και ικανή καθηγήτρια για να διδάξω στα πρωινά. Μήπως απο εδώ και πέρα με έναν μαγικό τρόπο κρίνομαι ως ανίκανη ;

    Μήπως ερήμην καλούμε να ανταγωνιστώ τον τελειόφητο και τον πτυχιούχο νεαρό επιτυχών στον ΑΣΕΠ ;

    Καλή η αξιολόγηση και όλα τα άλλα. Η προυπηρεσία των 8 χρόνων τι θα γίνει; Εγώ συμφώνησα με την ΔΙΚΗ σας ως τώρα τακτική με ένα σκοπό και μια προσμονή ! θα το λάβατε αυτό υπόψη ; ή μόνο και απλώς θα με μοριοδοτήσετε ;

    Εδώ και τώρα δίκαιη λύση για τους μακροχρόνια χαμάληδες της εκπαίδευσης. Για αυτούς που στήριξαν στις άκρες της Ελλάδας το σχολείο.
    ΆΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ σε ένα σχέδιο διορισμού όλων των εκπ/κων που έχουν προυπηρεσία 24 μηνών. Είναι άτομα που δουλεύουν ήδη στην εκπ/ση
    είτε σαν αναπληρωτές ( 3 ΧΡΌΝΙΑ ) είτε σαν ωρομίσθιοι ( 8 χρόνια ).

    Έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Δεν έχουν φταίξει σε τίποτα. Είναι οι σαραντάρηδες οικογενειάρχες με πτυχία 93 – 95. Δεν αντέχουν σε αυτή την κατάσταση ανταγωνισμού για τον ΑΣΕΠ.
    Στο κάτω-κάτω δεν είναι και ιδιαίτερος ο συνολικός τους αριθμός σε όλες τις ειδικότητες.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:59 | Παπανικολάου Μαριγώ

    Κυρία Υπουργέ

    Οι δάσκαλοι που υπηρετούν στο Στρατό, δεν αποκτούν το σχ. έτος 2009-2010 προϋπηρεσία αν και προσκλήθηκαν να εργαστούν ως αναπληρωτές(διότι υποχρεούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία).Οι δασκάλες όμως (έχοντας αποκτήσει πτυχίο την ίδια ημερομηνία ή και αργότερα)χωρίς να έχουν υποχρέωση προς την πατρίδα, αποκτούν κάθε μέρα μόρια .Τιμωρούνται λοιπόν τα αγόρια και εφ’όσον η εργασία τους από τον Ιούλιο του 2010 δε θα προσμετράται, θα παραμείνουν με τη μηδενική τους προϋπηρεσία.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:59 | Ioanna Laliotou

    Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, όπως διενεργείται σήμερα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αξιόπιστο εργαλείο αξιολόγησης. Βασίζεται απολύτως στην απομνημόνευση και αναπαράγει σε μεγάλο βαθμό τις απαράδεκτες και παρωχημένες μεθόδους μάθησης και εξέτασης που δυστυχώς καλλιεργούνται από την προσχολική εκπαίδευση έως και το Πανεπιστήμιο. Η προσπάθεια που γίνεται στα πανεπιστημιακά τμήματα να «ξεμάθουν» οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αυτές τις πρακτικές και να παιδευτούν στην κριτική σκέψη και την ερευνητική στάση ακυρώνεται επί της ουσίας όταν μετά την απόκτηση του πτυχίου η πολιτεία υποχρεώνει τους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν στα φροντιστήρια και να απομνημονεύσουν την «ειδική βιβλιογραφία» του ΑΣΕΠ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα διαπράξει τεράστιο λάθος αν, ενώ επιθυμεί την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, καταλήξει τελικά να ακυρώσει όλες τις προσπάθειες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να εκπαιδεύσουν νέους επιστήμονες υψηλού επιπέδου και οδηγήσει τους φοιτητές μας για μια ακόμη φορά στην απαξιωτική απομνημόνευση και στην παρακμιακή φροντιστηριακή προσέγγιση στη γνώση.
    Ο ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, όπως εφαρμόζεται σήμερα, πρέπει να καταργηθεί γιατί προσβάλλει κάθε έννοια επιστημονικής κατάρτισης και κάθε αρχή ουσιαστικής αξιολόγησης επιστημονικού προσωπικού.
    Αν ο μόνος λόγος που επιλέγεται η λύση ΑΣΕΠ είναι η ανάγκη να επιλεγεί ένας μικρός, και όχι αναγκαστικά οι επαρκέστεροι, επιστημόνων που θα στελεχώσουν τα σχολεία, ας εφαρμοστεί καλύτερα η μέθοδος της…λοταρίας. Θα είναι μια δικαιότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ.

    Δεν πρέπει ομως να εξαιρεθούν οι ομαδες που χρειαζονται στηριξη δηλαδη πολυτεκνοι τριτεκνοι, αμεα

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | ΕΥΤΥΧΙΑ

    Καλησπέρα σας

    Όνειρο στην ζωή μου είχα να μπω σε μία τάξη και να διδάξω….όχι να αποκτήσω χρήματα από αυτό. Έγινε όμως το αντίθετο και σπούδασα οικονομικά και όχι παιδαγωγικά. Ασχολήθηκα σε οικονομικές θέσεις σε διάφορες εταιρίες ανεβαίνοντας στην ιεραρχία και κερδίζοντας χρήματα που πολλοί θα ζήλευαν.
    Όμως το όνειρο υπήρχε πάντα εκεί και κοντά στα σαράντα μου αποφάσισα να διαβάσω και να δώσω ΑΣΕΠ. Από τότε έχω δώσει τρεις φορές και ήμουν επιτυχούσα τις δύο φορές. Διάβασα υπερβολικά πολύ για να τα καταφέρω καθώς είχαν περάσει τα χρόνια και είχα ξεχάσει την ύλη.Έχω τρία παιδιά και κάθε μέρα δούλευα σχεδόν εννέα με δέκα ώρες .Διάβαζα αργά το βράδυ αφού ησυχάζανε όλοι.
    Το δυστύχημα στην δική μου περίπτωση(είμαι οικονομολόγος ΠΕ 09)ήταν ότι τα άτομα που έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ προηγούνται πάντα.
    Ακούγοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για κοινωνική πολιτική ήλπιζα ότι για τους τρίτεκνους θα έκανε ποσόστωση 10% στον διαγωνισμο του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς όπως γινόταν και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς εκτός πλην των εκπαιδευτικών. Δεν έγινε κάτι τέτοιο..
    Θεωρώ ότι όλες οι προσλήψεις ακόμη και για τους πολύτεκνους-τρίτεκνους θα πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ -για τους τελευταίους με κάποια ποσόστωση ακολουθώντας κάποιο είδος κοινωνικής πολιτικής- και ας καταργηθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ. Για να φοιτήσει κανείς στην ΑΣΠΑΤΕ χρειάζεται να έχει μέσο και ας γίνονται παιδαγωγικά σεμινάρια από κρατικούς φορείς.
    Δεν γίνεται στο μάθημα των παιδαγωγικών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να έχω βαθμολογηθεί με 85 μόρια και να διορίζεται κάποιος με ΑΣΠΑΙΤΕ και ας έχει βαθμολογηθεί μόλις με 56 μόρια.
    ….Το όνειρο μου το έζησα όταν έστω για μία χρονιά δούλεψα ως ωρομίσθια καθηγήτρια σε κάποιο Λύκειο. Τώρα θα συνεχίσω να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και εύχομαι σε αυτούς που έχουν καταφέρει να κάνουν την διδασκαλία χόμπι τους να τα καταφέρουν να διοριστούν καθώς είναι συχνά ευτυχία να δουλεύεις με παιδιά.
    Στην υπουργό εύχομαι να σκεφτεί μακροπρόθεσμα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | Μαίρη

    Αγαπητή κυρία Υπουργέ είναι παντελώς άδικο εκπαιδευτικοί που κερδίζουν προυπηρεσία μέσω ασεπ να μην μπορέσουν να διοριστούν εντέλει στην εκπαίδευση.Είμαι μητέρα 2 παιδιών και δύο φορές επιτυχούσα σε ασεπ με βαθμό 80% τη δευτερη φορά.Μήπως είμαι ανεπαρκής για διορισμό ενώ η συνάδελφός μου που διορίστηκε με 82% είναι καλύτερη από εμένα?Η προυπηρεσία μου αποκτήθηκε μόνο μέσω ασεπ.Θεωρώ ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουν να προσμετρώνται οι προυπηρεσίες για διορισμό με προυπόθεση επιτυχίες σε ασεπ.Δεν υπάρχει λόγος να κλειδώσουν οι πίνακες γιατί τότε θα είμαστε αναγκασμένοι κάθε 1ή 2 χρόνια να δίνουμε ασεπ ξεκινώντας από το 0 κι αν διοριστούμε καλώς αλλιώς θα βρεθούμε στα αζήτητα χωρίς καν αναπληρώσεις με τις οικογένειές μας να πεθαίνουν της πείνας.Σκεφτείτε λίγο ανθρωπιστικά

    Μια μητέρα εκπαιδευτικός.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:54 | ειρηνη

    εδω και πολλα χρονια βλεπουμε να αλλαζει συνεχως το καθεστως των διορισμων των εκπαιδευτικων ειχαμε επετηριδες ειχαμε ασεπ ειχαμε δεκαεξαμηνιτες τωρα 30μηνιτες 24μηνιτες με ασεπ.το θεμα ομως ειναι ενα πολλους αδιοριστους εκπαιδευτικους και πολλα κενα ακαλυπτα στα σχολεια
    θεωρω οτι το συστημα ως ειχε ηταν το πιο δικαιο για ολους εμας που με αιμα μαζευουμε ενα ενα μοριο και αυτο το κερδισαμε και απο την προηγουμενη ηγεσια με πολυ κοπο.δεν μας χαριστηκε.θα ηθελα ενα πιο δικαιο συστημα και σωστα κ.υπουργε ενεργειτε αλλα απο λαθος μονοπατι δηλαδη αν θεωρειτε οτι εχετε υπερπληθωρα εκπαιδευτικων τοτε ναι κλειδωστε πινακες αλλα θα εξασφαλισετε τον διορισμο σε οσους ειναι ηδη εγγεγραμμενοι στους πινακες αφαιρεστε μορια σε εκεινους που διοριζονταν ως εκπαιδευτικοι στα εκκλησιαστικα σχολεια στα σχολεια του οαεδ και εμπαιναν με αδιαφανεις διαδικασιες!!διοριστε αμεσα τριανταμμηνιτες 24μηνιτες !!και οσους για πολλα ετη υπηρετουν τα σχολεια γυριζοντας απο μερος σε μερος αφηνοντας οικογενειες και υποχρεωσεις.ζητουμε την δικαιοσυνη και τα ονειρα μας για μια σταθερη και μονιμη εργασια και νομιζω κ υπουργε το αξιζουμε οι εκπαιδευτικοι και θα πρεπει να τους επιβραβευσετε με το ελαχιστο την δικαιοσυνη

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:53 | Ιωάννης Δεληγιάννης

    Ελπιζω να εχετε καταλαβει οτι το 99% οσον γραφουν εδω θελουν την «διαφανεια» που τους βολευει ωστε να διοριστουνε. Δεν αντεχουμε αλλους δημοσιους υπαλληλους με τη νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου. Τι θα φαμε και πως θα βολευτουμε. Εγω απο ολα τα σχολια αυτο καταλαβενω. Καντε μια δημοσια διαβουλευση(ή δημοψηφισμα) με θεμα το την καταργηση της μονιμοτητας και θα δειτε ποσοι απο εμας του φορολογουμενους θα προσελθουμε. (Διοτι οι δημοσιοι υπαλληλοι φορολογουνται απο τα λεφτα που εισπρατουν απο εμας χωρις να μπορουμε να τους ακουμπισουμε!)

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ 60-40 ΝΑ ΓΙΝΕΙ 50-50. Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ 40% ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ 50%.
    Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α Π Ε Τ Υ Χ Ε ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ … ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΤΑ, ΑΣΑΦΗΣ, ΑΧΑΝΗΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΕΠ, ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ, ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑΡΙΦΕΣ 20-30000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΓΡΑΠΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ, ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ 22-26 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ 40 ΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ 50 ΑΡΗΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ – ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ?
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ, ΟΧΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΠΕ, ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΑΕΔΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | Λάκης Φιλίππου

    Όλοι μας ξεκινάμε ένα αγώνα βάζοντας ένα στόχο.
    Αν αστοχήσουμε το λάθος είναι δικό μας.
    Αν όμως κάποιος τραβήξει το στόχο και μάλιστα αφού έχουμε ρίξει αυτό είναι αδικία.

    Με αυτό το σκεπτικό προτείνω:

    Να παραμείνει η αναλογία 60% – 40%
    Ενοποίηση όλων των πινάκων και να παραμείνουν μέχρι εξαντλήσεώς τους.
    Άλλωστε υπάρχει και ο ΑΣΕΠ αν κάποιος δεν μπορεί να περιμένει.
    Εφαρμογή του όρου Δόκιμου Εκπαιδευτικού

    Μοριοδότηση

    Προϋπηρεσίας
    Επιτυχίας ΑΣΕΠ
    Επιπλέον προσόντων (μεταπτυχιακά -διδακτορικά)
    Εργασιακής εμπειρίας του ιδιωτικού τομέα σε θέματα εκπαίδευσης.
    Εντοποιότητας
    Οικογενειακής κατάστασης
    Γνώσης νέων τεχνολογιών

    Γίνεται λόγος για την παιδαγωγική επάρκεια
    Γιατί οι επιδόσεις των κατόχων ΑΣΠΑΙΤΕ είναι χαμηλότερες από τους μη στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ;
    ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΣΠΑΙΤΕ –> Μ.Ο : 64,51
    ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΑΣΠΑΙΤΕ –> Μ.Ο : 77,87

    Τα στοιχεία είναι από τους διοριστέους του κλάδου ΠΕ 19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ – ΑΣΕΠ 2008

    Κατάργηση του προνομίου της πρόταξης στους πίνακες όσων κατέχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | ioar

    Δεν κάνατε καθόλου λόγο για την Ειδική αγωγή και την πρόσληψη σε αυτήν και ειδικά για την Δευτεροβάθμια.Αν θεωρείτε πως η Ειδική αγωγή αποτελεί παράθυρο για τις προσλήψεις στην Γενική γιατί δεν το κλείνετε ανοίγοντας οργανικές θέσεις στις ΣΜΕΑ με υποχρεωτική παραμονή σε αυτές τουλάχιστον 3ετή; Υπάρχουν λύσεις να κλείσουν τα παράθυρα με κάποια μέτρα και όχι με το «διωγμό» συναδέλφων που δίκαια μάζεψαν μόρια κάνοντας 2-3 δουλειές ταυτόχρονα. Προτείνω να κλειδώσουν οι πίνακες φέτος όμως να διατηρηθεί ένα ποσοστό διορισμών από αυτούς κυρίως για τους έχοντες μεγάλη προυπηρεσία.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:50 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ.Φ.Α

    ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ -ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΛΕΟΝ -ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΙΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΞΑΝΑΔΩΣΑΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 52 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΕΠ.ΞΑΝΑ-ΞΑΝΑΔΩΣΑΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ……..ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ.ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΜΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΑΝ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ,ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΤΡΕΞΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΖΩΝΤΑΣ ΔΥΟ ΖΩΕΣ,ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ,ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ……..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?????????????ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ .
    ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 24ΜΗΝΟ+ΑΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:47 | Γιάννης Π.

    Με τους καθηγητές που επί 15-20 χρόνια περίμεναν την επετηρίδα και στην συνέχεια δεν δέχτηκαν τον εξευτελισμό του ΑΣΕΠ αλλά διδάσκουν επί τόσα χρόνια και επιβιώνουν στο ανταγωνιστικότατο περιβάλλον των φροντιστηρίων σκέφτηκε κανείς τι θα γίνει;
    Μήπως θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μοριοδοτηθεί όλη αυτή η προυπηρεσία και να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο Σχολείο η πολύτιμη εμπειρία αυτών των καθηγητών;

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΠΕΛΙΝΑ

    Τα πτυχία που αποκτήθηκαν τα έτη 1990 έως 1997 υπέστησαν ήδη δύο αλλαγές : α) ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ .
    β) ΑΣΕΠ (Νόμος Αρσένη, με τις όποιες αλλαγές διενεργήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.)
    Τώρα πάνε να βιώσουν και την τρίτη αλλαγή που εξαγγείλατε ως ΥΠΕΠΘ .
    Ποιά η μέριμνα για αυτή την κατηγορία ανθρώπων και τα έτη προϋπηρεσίας που έχουν αποκτηθεί ?

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:44 | Νίκος

    ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΣΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Η’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2 ΕΤΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ.
    ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ.
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ! ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ!

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,
    ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:42 | Φωτεινή Πετροπούλου

    όσοι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν προϋπηρεσία στο εξωτερικό θα μπορούν εν τέλει να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών – διορισμού?

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:39 | Ευθύμιος

    θεωρώ ότι το ισχύον σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είναι και δίκαιο και σωστό!!
    Δίνει την δυνατότητα σε έναν να διοριστεί είτε μέσω του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που προϋποθέτει πολύ διάβασμα, είτε μέσω των πινάκων προϋπηρεσίας, που προϋποθέτει αγώνα, υπομονή και αρκετά χρόνια προσπάθειας συγκομιδής μορίων.
    Ο σημερινός ΑΣΕΠ, επειδή έχω δώσει 3 φορές δεν είναι καθόλου αντικειμενικός και ούτε αποτελεί κριτήριο επιλογής των πιο «άξιων» καθηγητών!! Κάθε άλλο μάλιστα – το μάθημα της Ειδικής Διδακτικής είναι τελείως υποκειμενικό, ενώ στα υπόλοιπα δύο, οι απαντήσεις των multiple choice διαφέρουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο ενώ πολύ συχνά υπάρχουν λάθος και ασαφή θέματα!!!!
    Παρόλα αυτά αν η Υπουργός εμμένει σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο οποίος είναι καταστροφικός για αρκετές χιλιάδες καθηγητών, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό διορισμού από 60-40 που είναι, σε 70-30 υπέρ του ΑΣΕΠ! Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να καταργήσει τους πίνακες, στους οποίους πολλές χιλιάδες καθηγητών έχουν επενδύσει στην κυριολεξία τη ζωή τους και έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα να μαζέψουν μόρια!!
    Επίσης η Υπουργός πρέπει να έχει υπόψη της ότι αν ορίσει τον ΑΣΕΠ, ως μοναδικό κριτήριο επιλογής, θα καταφέρει να πλουτίσουν τα φροντιστήρια προετοιμασίας ΑΣΕΠ. Από την μια μιλάει για δωρεάν δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ και από την άλλη θα οδηγούνται όλοι σε φροντιστήρια ακόμη και σε ηλικίες των 30 και 40 ετών!!!! Είναι τραγικό και καταστροφικό για έναν νέο επιστήμονα να τελειώνει την σχολή του, και να ξέρει ότι πρέπει να δίνει και να ξαναδίνει ΑΣΕΠ κάθε χρόνο, έχοντας να ανταγωνιστεί χιλιάδες, με τελείους άνισους όρους. Γιατί το να δώσεις στον ΑΣΕΠ, προϋποθέτει ότι δεν μπορείς να εργαστείς, πρέπει να σε «ταΐζουν» οι δικοί σου, να σε στηρίζουν οικονομικά οι δικοί σου, και να πηγαίνεις φροντιστήρια όπως όταν ήσουνα έφηβος!!
    Επίσης υπάρχει και μια κατηγορία σχολείων τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, στα οποία πιστεύω ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση ο ΑΣΕΠ!! Στα σχολεία αυτά πρέπει να τηρηθεί το ισχύον σύστημα, το οποίο και θεωρώ πολύ δίκαιο. Το να διδάξει κάποιος σε παιδιά κωφά, τυφλά, με σύνδρομο Down, κ.τ.λ αυτό που απαιτείται είναι το Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής, Οι Κύκλοι Νοηματικής, τα Ετήσια Σεμινάρια και καθόλου μα καθόλου ο ΑΣΕΠ!!!!!
    Για όλους αυτούς τους λόγους που παραθέτω, πιστεύω ότι εάν η Υπουργός θέλει να αλλάξει κάτι, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 70% υπέρ του ΑΣΕΠ και 30% με τους πίνακες αναπληρωτών. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι για την Π.Δ.Σ, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης και να επιλέγονται από τον πίνακα των ωρομισθίων(στον οποίο προσμετρούνται τα μόρια από ΑΣΕΠ και προϋπηρεσίας).
    Τέλος η διάταξη του 24-μηνο+1 επιτυχία στον ΑΣΕΠ πρέπει να παραμείνει!! Για ορισμένες κατηγορίες όπως Σιβιτανίδειος Σχολή, Μουσικά Λύκεια, Ναυτικά Λύκεια, κ.τ.λ πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε ο τρόπος πρόσληψης και να γίνεται μέσα από τον πίνακα των αναπληρωτών και ωρομισθίων και όχι με συνέντευξη και μέσο όπως γίνεται σήμερα!

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:38 | ΠΑΥΛΟΣ

    Είμαι 45 χρονών πατέρας 2 παιδιών, γυμναστής πτυχίο 1992. Αυτό σημαίνει ότι κάποτε περίμενα υπομονετικά να διοριστώ μέσω επετηρίδας αν δεν είχε αποφασίσει ξαφνικά χωρίς καμιά μέριμνα για τους πιο παλιούς να καταστρέψει τον επαγγελματικό μου προγραμματισμό ο Αρσένης. Μάζεψα τα συντρίμμια μου και άρχισα να δουλεύω ωρομίσθιος στην αρχή και αναπληρωτής στη συνέχεα για οχτώ ολόκληρα χρόνια ελπίζοντας σε διορισμό. Με έπιασε η ρύθμιση του 30μηνου. Τώρα που περίμενα διορισμό έρχεται πάλι το απίστευτο Ελληνικό κράτος (που λειτουργεί χωρίς καμιά συνέχεια και συνέπεια) να μου πει ότι δεν του κάνω και για να ζήσω τα παιδιά μου να πάω μοιράζω πίτσες. Έλεος πια. Το ελληνικό κράτος θέσπισε το 30μηνο. Σύμφωνα με αυτό προγραμματίσαμε τη ζωή μας. Πρέπει να διοριστεί όλο το 30μηνο χωρίς προϋπόθεση ΑΣΕΠ. Το κοινωνικό κράτος που ευαγγελίζεστε δεν πρέπει να δημιουργεί ανθρώπινα συντρίμμια. Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φροντιστήριο για ΑΣΕΠ γιατί πρέπει να δουλεύω νύχτα μέρα για να πληρώνω τα φροντιστήρια των παιδιών. ΑΣΕΠ ας δώσουν τα νέα παιδιά που δεν έχουν υποχρεώσεις.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | Σταυρούλα Καπούνη

    Θεωρώ ότι η επιτυχία στον Ασεπ, πρέπει να είναι όρος απαράβατος και από τη χρονιά 2010. Η επιτυχία σε οποιοδήποτε ΑΣΕΠ και όχι μόνο στον επόμενο. Είμαι επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ 2009, με σειρά 822. Στο διαγωνισμό του 2009 ενώ οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι κατά 5000 εκπαιδευτικούς, εντούτοις οι επιτυχόντες ήταν 1000 άτομα λιγότερα.Ο λόγος ήταν ότι ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος άρα τα θέματα δυσκολότερα. Εγώ λοιπόν μετά από διάβασμα 4 ετών και επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ 2009, θεωρούμαι ανάξια για να διδάξω το 2011? Αντίθετα, η συνάδελφος που εργάστηκε στη Σιβιτανίδειο, στον ΟΑΕΔ, στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, χωρίς επιτυχία στον ΑΣΕΠ και η οποία απέκτησε αυτή τη θέση με γνωριμία είναι άξια να εργαστεί το 2010? Και όχι απλά να εργαστεί ως αναπληρώτρια αλλά και διορισμένη? Κάτι δεν πάει καλά. Αξιοκρατία από το 2010. Δεν έχουμε χρόνο. Είμαστε 40 χρονών. Τρέχουμε να προλάβουμε τη ζωή. Και δεν κουραστήκαμε από τη μελέτη ή από τους μαθητές. Το σχολείο μας ξεκουράζει. Κουραστήκαμε από την αδικία, από την αλαζονεία και την υπεροψία κάποιοιων που απέκτησαν το εργασιακό δικαίωμα χωρίς να κοπιάσουν. Σας παρακαλούμε..είναι κρίμα να ξαναδιαβάζουμε για ΑΣΕΠ, όταν ήδη μία φορά κριθήκαμε άξιοι, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κρίθηκαν ποτέ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | Παρασκευή

    8 χρόνια ωρομίσθια σε ολοήμερα σχολεία της περιφέρειας και της Αττικής. 3 φορές επιτυχούσα σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και για μια-δύο μονάδες μη διοριστέα τις 2 φορές. 24+ μήνες καθαρή προυπηρεσία στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2009-2010 και διοριστέα με βάση το ισχύον σύστημα προσλήψεων. Τόσα χρόνια προγραμματίζουμε τη ζωή μας με βάση αυτά τα δεδομένα. Είναι απαράδεκτο με ένα κείμενο γεμάτο ασάφειες και αοριστολογίες να αναστατώνετε κατ’αυτόν τον τρόπο τις ζωές τόσων ανθρώπων που στην τελική όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν την εκπαίδευση και περιμένουν μετά τα τόσα χρόνια σπουδών(βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακό), διαβάσματος και εργασιακής εμπειρίας να διοριστούν και να μην ζούν με μισθούς πείνας (350-400 ευρώ).
    Εγώ και τόσοι ακόμη συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που έχουμε δόσει ΑΣΕΠ τόσες φορές και είμαστε επιτυχόντες στους περισσότερους από αυτούς είναι δυνατόν να ξαναμπούμε στη διαδικασία να ξαναδιαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια για να ξανακριθούμε ικανοί να διδάξουμε στην εκπαίδευση?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!
    Κλείστε τις μαύρες τρύπες του εκπαιδευτικού συστήματος (ΠΔΣ, Σιβιτανίδειο, εκκλησιαστικά, ΤΑΔ κτλ) και δώστε τη δυνατότητα σε όσους υπάγονται μέχρι το τέλος του 2010 στις υπάρχουσες κατηγορίες διορισμού (30μηνο, 24μηνο+ΑΣΕΠ, 60%, 40%)να διοριστούν σε βάθος χρόνου.

    -ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ 30ΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ
    -ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ 24ΜΗΝΟΥ (ΑΣΕΠ+ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ)
    -ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ
    -ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 60% ΑΠΟ ΑΣΕΠ

    Αυτό το σύστημα είναι το πιό αξιοκρατικό και δίκαιο για όλους. Αν κλείσετε τις μαύρες τρύπες θα υπάρχουν αρκετές θέσεις για όλους.
    Δώστε επιτέλους σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα μας και μην παίζετε άλλο με την αγωνία μας και τις ζωές μας!

    Ευχαριστώ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | Γιώργος

    Κα Διαμαντοπούλου,

    Οι πρόσφατες εξαγγελίες σας έχουν προκαλέσει μεγάλη αμηχανία-ανησυχία στην κοινότητα των εκπαιδευτικών. Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα:
    Στην παρούσα φάση υπάρχουν κάποιες ‘τρύπες’ οι οποίες δίνουν, μη αξιοκρατικά, μόρια στον πίνακα Διορισμών. Είναι η Σιβιτανίδειος, τα εκκλησιαστικά,τα ΣΔΕ και μέχρι πρότινος η ΠΔΣ. Η προσωπική άποψη μου άποψη είναι ότι πιο εύκολο είναι να κλείσουν αυτές οι ‘τρύπες’ παρά αυτά που θέλετε να εφαρμόσετε…

    Στις ‘καθηγητικές’ ειδικότητες, ως επί το πλείστον, για να πας αναπληρωτής ή ωρομίσθιος θα πρέπει να έχεις επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Προς τι η ενδεχόμενη αλλαγή??? Αξίζει το κόπο η ‘ανακατωσούρα’ για ένα ελάχιστο ποσοστό? Μπορείτε να κλείσετε τις ‘τρύπες’ της προσμέτρησης μορίων στους πίνακες και αυτό θα χειροκροτηθεί από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

    Στις τεχνικές ειδικότητες πάλι, ως επί το πλείστον, δεν συμπληρώνονται τα άτομα του ΑΣΕΠ (αυτοί που πιάνουν τη βάση είναι λιγότεροι από τους εισακτέους). Οι πιο πολλοί τρέχουν σαν τον Βέγγο, ιδιαίτερα στον κλάδο Πληροφορικής, για να αποκτήσουν κάποια μόρια. Η πλειοψηφία καλείται χωρίς βύσμα-κονέ αφού υπάρχουν αρκετές ανάγκες στα ολοήμερα. Σε αυτές τις ειδικότητες επίσης υπάρχει η ιδιαιτερότητα της παιδαγωγικής επάρκειας που προτάσσει κάποιους έναντι των άλλων. Τι θα γίνει με τις τεχνικές ειδικότητες? Συνήθως δεν συμπληρώνονται οι θέσεις του ΑΣΕΠ. Ενδεχομένως κάποιοι που έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ να μην έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Πως θα γίνουν οι διορισμοί σε ενδεχόμενη μεταβολή του καθεστώτος αφού και τα δύο θα πρέπει να είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες? Για ποιο λόγο να τρέχουν π.χ. οι πληροφορικοί ως ωρομίσθιοι στα δημοτικά, όταν τα έξοδα τους είναι παραπάνω από τα έσοδα, αν δεν υπάρχει προοπτική διορισμού? Πως θα λειτουργήσουν από την επόμενη χρονιά τα ολοήμερα, που τόσο πολύ ευαγγελίζεστε, με ειδικότητες? Εφόσον η προϋπηρεσία δεν θα έχει βαρύνουσα σημασία κι εσείς δεν προτίθεστε να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωσή τους?

    Ποια θα είναι η διάρκεια της μεταβατικής περιόδου?

    Τι θα γίνει με τους πίνακες 30μηνου, 24μηνου, 40% και συγκεκριμένα με τα άτομα που βρίσκονται σε αυτούς και δεν έχουν επιτυχία σε ΑΣΕΠ?

    Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι το υπάρχον σύστημα 60-40 μας ευνοεί όλους: Ευνοεί και τους νέους συναδέλφους που ενδεχομένως έχουν χρόνο για διάβασμα και τα έχουν ‘φρέσκα’ αλλά και τους παλαιότερους που έχουν περιπλανηθεί ανά την Ελλάδα για να μαζέψουν κάποια μόρια και ως επί το πλείστον έχουν τουλάχιστον μία επιτυχία σε ΑΣΕΠ. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να κλείσουν οι μοριοδοτήσεις των ‘τρυπών’ που προανέφερα.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:34 | Ίων Παπάζογλου

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Το βασικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θέλετε να κινηθείτε μακτοπρόθεσμα θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς, αν, φυσικά, ήταν επακόλουθο ώριμης σκέψης και ενδελεχούς μελέτης όλων των παραμέτρων που συνεπάγεται η επιλογή και πρόσληψη εκπαιδευτικών, είτε μονίμων είτε αναπληρωτών.
    Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι ο άκρατος ενθουσιασμός και η στείρα πεποίθηση πως ένας διαγωνισμός με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας θα κρίνει τον κατάλληλο εκπαιδευτικό, είναι απόλυτα λανθασμένη ιδέα και θα αποβεί εις βάρος της αξιοκρατίας την οποία επικαλείστε.
    Ακόμη και οι συνάδελφοι που εκφράζονται με απόλυτο τρόπο υπέρ του ΑΣΕΠ,μένει να δούμε τι γνώμη θα έχουν αν την επόμενη φορά που θα κάτσουν να γράψουν αποτύχουν παταγωδώς και αποκλειστούν από τους πίνακες!
    Συμφωνώ με το ερώτημα που ήδη έχει διατυπωθεί: Αν τον Ιούλιο του 2010,(της τρέχουσας δηλαδή χρονιάς) κλειδώσουν οι πίνακες και δεν τροφοδοτηθούν με τα μόρια προϋπηρεσίας του έτους 2010-2011, τότε γιατί κάποιος να αφήσει το σπίτι του και να πάει να εργαστεί αναπληρωτής σε ένα δυσπρόσιτο νησί, όπου βέβαια, δεν θα υπάρχουν τα μέσα και τα φροντιστήρια για να προετοιμαστεί επιμελώς για τον επερχόμενο διαγωνισμό; Εξάλλου, ούτε εσείς θα θέλατε να υποβαθμίσει κάποιος καθηγητής την ποιότητα της εργασίας του καλούμενος να διδάσκει το πρωί, να προετοιμάζεται το απόγευμα και να μελετάει και για τον ΑΣΕΠ (που θα είναι και το πιο βασικό γι΄αυτόν).

    Ερωτώ: Είμαι τρίτεκνος εκπαιδευτικός, τον Ιούλιο του 2010 θα έχω ξεπεράσει τα 20 μόρια(μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας) έχοντας εργαστεί σε σχολεία όπως η δυσπρόσιτη Φολέγανδρος και ΔΕΝ έχω κάποια επιτυχία στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, αφού βασίστηκα στην πιθανότητα πρόσληψης με τον ενιαίο πίνακα και το 40%. Είμαι πλέον κοντά στα πενήντα και μόλις ένα χρόνο πριν τη κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσληψης με αφήνετε έξω από την εκπαιδευτική κοινότητα που απετέλεσε τη ζωή μου μέχρι σήμερα. Νιώθω ταπεινωμένος και αποτυχημένος μπροστά στα παιδιά μου, τα θεμέλια της οικογένειας μου κλυδωνίζονται και σίγουρα δεν περισσεύουν χρήματα για να προστρέξω κι εγώ στα ‘γνωστά’ φροντιστήρια.

    Σαν κι εμένα υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι που βλέπουν τη ζωή τους να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

    Προτείνω: Ακόμη κι αν ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αποτελέσει το βασικό κριτήριο πρόσληψης εκπαιδευτικών στο τέλος, θα πρέπει να δώσετε τουλάχιστον τετραετή μεταβατική περίοδο με πιθανή φθίνουσα ποσόστωση από τον ενιαίο πίνακα (40%,30% κλπ) έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι που έχουν αποκτήσει και θα συνεχίσουν να αποκτούν προϋπηρεσία μέχρι το οριστικό κλείσιμο των πινάκων να μπορούν να εργάζονται και να διορίζονται με βάση την προϋπηρεσία τους – άσχετα αν έχει προηγηθεί κάποια επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Τουλάχιστον έτσι θα υπάρχει χρόνος για όσους πιστεύουν στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού να προετοιμαστούν και για τον διαγωνισμό, ενώ οι ευκαιριακοί «δημόσιοι» θα αποχωρήσουν σιγά – σιγά, ελευθερώνοντας και τους πίνακες.

    Επιμένω: Για τριτέκνους και πολυτέκνους να υπάρχει ειδική μέριμνα, έτσι ώστε να προστατευτεί ο θεσμός της πολυμελούς οικογένειας που τόσα συνεισφέρει στον τόπο μας, άσχετα από επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Να εξασφαλιστεί η μόνιμη απασχόληση των γονέων τρί/πολύτεκνων οικογενειών, έστω και με μορφή αναπληρωτή εκπαιδευτικού! (Θα μπορούσε να υπάρχει περιορισμός στο μόνιμο διορισμό, όπου να επιβαλλόταν επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ).

    Μην μας εκθέσετε πανελλήνια ως ανεπαρκείς και μην προδώσετε την εμπιστοσύνη μας σε ένα σύστημα αξιών με το οποίο γαλουχούμε τα παιδιά μας!
    Σε τελευταία ανάλυση ας διατηρηθεί το 60%-40% το οποίο όλοι έχουμε αποδεχτεί ως το δικαιότερο μέχρι σήμερα. Είναι το ευκολότερο και το καλύτερο για όλους μας.

    Με εκτίμηση,
    Ι.Π. ΠΕ02 Τρίτεκνος εκπαιδευτικός.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:33 | ΧΡΗΣΤOΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Κυρία Υπουργέ,

    Επιθυμώ να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Πρώτα θέλω να σας επισημάνω ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στην εκπαίδευση προυποθέτουν ανθρώπους έμπειρους να ασχοληθούν με το αντικείμενο, να αγαπούν με πάθος την παιδεία και να έχουν στο πλευρό τους ανθρώπους ρεαλιστές που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των σχολείων.
    Τα σχολεία όπως λειτουργούν σήμερα δεν υπηρετούν το στόχο τους.Ιδιαίτερα μετά την έκρηξη του μετανευστικού κύματος τις τελευταίες δεκαετίες το πρόβλημα οξύνθηκε. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν. Αρκεί κανείς να δει τη λειτουργία των Εσπερινών Λυκείων και των Διαπολιτισμικών Σχολείων και θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την έλλειψη πολιτικής.Ιδιαίτερα σήμερα που τα Σχολεία των Αθηνών είναι διαπολισμικά,θα έπρεπε να λειτουργούν τάξεις υποδοχής,όπου τα παιδιά των μεταναστων θα διδάσκονται αποκλειστικά και μόνο την Ελληνική Γλώσσα για ένα χρόνο και μετά να εντάσονται στο σχολικό πρόγραμμα.Το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως λειτουργεί τώρα,δεν βοηθάει να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία και δεν δίνει ίσες ευκαιρίες.
    Όσον αφορά το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να σας προτείνω το σύστημα εξετάσεων της Ιορδανίας. Στο σύστημα αυτό η τελευταία τάξη είναι προπαρασκευαστική τεσσάρων μόνο μαθήμάτων από καθηγητές επιλεγμένους. Έτσι οι μαθητές δεν αγχώνονται,οι γονείς δεν επιβαρύνονται με φροντιστήρια,εφόσον η τάξη θα είναι προπαρασκευαστική και οι καθηγητές με επιλογή οι κατεξοχήν έμπειροι.
    Όσον αφορά τα κολλέγια και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια καλά κάνατε και αναστείλατε τις άδειες. Ιδιωτικα Πανεπιστήμια και Κολέγια λειτουργούν μόνο σε χώρες που γνώρισαν αποικιοκρατικό σύστημα Π.Χ Αίγυπτος Αμερίκάνικο Πανεπίστήμιο,Ιορδανία, Λίβανος,UAE κλπ.Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν Κολλέγια παραρτήματα Πανεπιστημίων. Στις χώρες που σας προανέφερα τα Πανεπιστήμια είναι οργανωμένα και εφάμιλλα των καλύτερων Πανεπιστημίων και με ιστορία και όχι προχειρότητες όπως στη χώρα μας. Αυτά που σας αναφέρω είναι από την εμπειρία μου ως καθηγητής επι δώδεκα χρόνια στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη.

    Δεν επιθυμώ να σας κουράσω περισσότερο. Είμαι στο πλευρό σας και στην διάθεση σας ως καθηγητής που θέλει την παιδεία στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού.

    Με εκτίμηση
    Αθανασίου Χρήστος
    ΠΕ02 Φιλόλογος

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:33 | Τάσος

    Έχω διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ καθώς και η σύζυγος μου, ο γαμπρός μου και οι κουμπάροι μου. Για να το πετύχουμε αυτό, προσπαθήσαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Και έτσι πρέπει. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν τις γνώσεις στους στο γνωστικό τους αντικείμενο, να καταρτιστούν στα παιδαγωγικά και στην ειδική διδακτική με φοβερή προσπάθεια να βλέπουν τις προσπάθειές τους να ποδοπατιούνται από όλους αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν και περιμένουν με τους γνωστούς διευθυντές να πάρουν ΠΔΣ και νομοτελειακά να διοριστούν.
    ΕΛΕΟΣ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    Όποιος νομίζει και είναι άξιος για ΜΟΝΙΜΟΣ εκπαιδευτικός πρέπει να το αποδείξει και με μια σοβαρή προσπάθεια σε ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Προτείνω:
    1. ΓΡΑΠΤΟΣ διαγωνισμός ΑΣΕΠ κάθε δύο χρόνια (και κάθε χρόνο ακόμη καλύτερα αν το σηκώνουν τα οικονομικά μας)
    2. Προσαύξηση από βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και προϋπηρεσία στην ΔΗΜΟΣΙΑ εκπαίδευση μόνο εφόσον αυτή έχει αποκτηθεί αξιοκρατικά. Δηλαδή η λαμογιά της ΠΔΣ πρέπει να τελειώσει οριστικά. Όσο αφορά στην μοριοδότηση η προϋπηρεσία να μοριοδοτείται όπως ισχύει. Μην ξεχνάμε ότι 4 χρόνια προϋπηρεσία παίρνουν όσα μόρια και το διδακτορικό και είναι περισσότερα από όσο πρέπει. Πρέπει όμως να υπάρχουν ώστε να έχει ο εκπαιδευτικός κίνητρο να πάει αναπληρωτής.
    3. Οι πρώτοι επιτυγχόντες μετά τις προσαυξήσεις διορίζονται και οι επόμενοι έχουν το δικαίωμα να πάνε αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι.

    ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    Η ποιότητα των εκπαιδευτικών που διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ στο σχολείο είναι πολύ μεγάλη. Η διαφορά τους με τους αναπληρωτές είναι τεράστια γιατί είναι διατεθειμένοι να κοπιάσουν για τους στόχους τους (επιτυχία στον ΑΣΕΠ) και έτσι έχουν αποδείξει ότι δουλεύουν και με τον ίδιο τρόπο εργάζονται και μέσα στο σχολείο για το καλό των μαθητών.
    Από την άλλη η πλειονότητα των εκπαιδευτικών που διορίζονται μέσω Πίνακα Αναπληρωτών, μπαίνουν με την ιδεολογία «Ταλαιπωρήθηκα για να μπω, φίλησα κατουρημένες ποδιές για ΠΔΣ, και τώρα δικαιούμαι να αράξω, οπότε μην με ενοχλείτε γιατί τόσα χρόνια ξέρω και του διευθυντάδες και τους συνδικαλιστές».
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους αργόσχολους και όσους βαριούνται να στρώσουν τον κώλο τους για το καλό τους (ΑΣΕΠ) και το καλό των μαθητών τους. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μέσα στο σχολείο και αυτό θα γίνει μόνο όταν όλοι θα μπαίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
    Αν δείτε και τα σχόλια όλων των παραπάνω, θα διαπιστώσετε ότι αρνητικά στην αξιοκρατία είναι μόνο οι ΑΝΑΞΙΟΙ και οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:31 | Κώστας

    Είναι προφανές, από τα σχόλια των συναδέλφων, ότι ο καθένας προτείνει μια σειρά δαιδαλωδών «φωτογραφικών» αλλαγών που ευνοούν τον εαυτό του και μόνο. Με αποκορύφωμα την γραφική πρόταση να μοριοδοτούνται περισσότερο (!!) οι «επιτυχόντες σε πολλαπλούς γραπτούς ασεπ» (δηλαδή εκείνοι που… έγραψαν πάνω από την βάση, αλλά απέτυχαν όλες τις φορές να συγκεντρώσουν την βαθμολογία που χρειαζόταν για να διοριστούν), συγκριτικά με όσους «πέτυχαν» μόνο σε έναν γραπτό διαγωνισμό.

    Πρώτο βήμα για την καθιέρωση της αξιοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν να αγνοηθούν οι προτάσεις ανθρώπων που «συμβουλεύουν» με μόνο κριτήριο την προσωπική τους βόλεψη.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:31 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΣ ΠΔΣ ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ)ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΖΗΤΑΝΕ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ… Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ,ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:31 | Δωρα

    Με την καταργηση της επετηριδας υπαρχουν πολλοι καθηγητες που αδικηθηκαν. Δεχτηκα τον ασεπ. Μαζευω μορια (χωρις βυσμα) σε μια ειδικοτητα που εχει λιγους διορισμους. Οταν εφτασα να πω επιτελους τα καταφερα, δεχτηκαμε την εισβολη των εργαζομενων καθηγητων του οαεδ χωρις ασεπ. Με το ετσι θελω απο το πουθενα. Τωρα θελετε να αλλαξει παλι ο τροπος προσληψης. Μπηκαν στους πινακες χωρις να ληφθει μεριμνα για τους ήδη εγγραμμενους. Επιτελους γιατι τοση αδικια. Γιατι φετος να διοριστουν ολοι οι οαεδιτες χωρις ασεπ; Περιμεναμε να ρυθμισετε αυτη την αδικια και εσεις την διαιωνιζεται. Μιλατε για αξιοκρατια που εγω δεν την βλεπω.
    Προτεινω να διορισμο και αναπληρωτες για 2010-2011 επιτυχια ασεπ, προυπηρεσια και αποκτηση πτυχιου.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:30 | Κ.Κ.

    Σχετικά με την Ειδική Αγωγή στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απ’ όσα έχω ακούσει και διαβάσει μέχρι στιγμής, δεν αναφέρεστε πουθενά στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών/ωρομισθιών και των διορισμών μονίμων στην Ειδική Αγωγή!

    Σκοπεύετε να κάνετε διαγωνισμό ΑΣΕΠ ειδικά για την Ειδική Αγωγή; Και αν ναι, ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής; Όλοι οι εκπαιδευτικοί ή εκπαιδευτικοί με συγκεκριμένα προσόντα στην Ειδική Αγωγή(διδακτορικό ή μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή); Ποιά θα είναι η ύλη αυτών που θα διαγωνιστούν; Πως θα καλύψετε τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ αν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού είναι λιγότεροι από τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ;

    Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθιών της Ειδικής Αγωγής; Θα τους καταργήσετε και αυτούς; Και πως θα κάνετε προσλήψεις τα επόμενα χρόνια;

    Η άποψή μου είναι ότι για την Ειδική Αγωγή θα πρέπει οι διορισμοί να γίνονται μέσω του πίνακα αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, στον οποίο θα εγγράφονται μόνο εκπαιδευτικοί με συγκεκριμένα προσόντα στην Ειδική Αγωγή και η κατάταξή τους θα γίνεται με βάση τα προσόντα αυτά και την προϋπηρεσία τους στις ΣΜΕΑΕ.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:29 | ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ.
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΣΕΠ, ΔΟΥΛΕΥΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΕΧΩ 26 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:27 | ΜΗΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

    ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. Ο ΕΝΑΣ ΕΡΙΧΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ.
    ΕΤΣΙ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ. Ο ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΟΚΑΙΡΙ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ (ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ)ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΟΝΟΜΙΑ;

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΤΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΚΑΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΕΓΚΥΡΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
    ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:27 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ Ή ΣΤΗΝ ΠΔΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:26 | k.p

    Είμαι καθηγήτρια φυσικής Αγωγής με πτυχίο 1993.
    Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ήξερα ότι αποφοιτώντας θα περιμένω την σειρά μου στην επετηρίδα και θα έρθει η ώρα να διοριστώ.
    Λίγο πριν φτάσω στην «πηγή» ήρθε ο Κύριος Αρσένης και επέβαλε τον ΑΣΕΠ!!!
    Παράλληλα μπαίνει η Ολυμπιακή Παιδεία και κατόπιν η Καλλιπάτειρα ….Όλοι όσοι δούλεψαν σε αυτά τα προγράμματα έπρεπε να διοριστούν !!!!!
    Μας χωρίσατε σε Ολυμπιακή Παιδεία, Καλλιπάτειρα, αθλητισμού, χορού , Τ.Α.Δ (συγνώμη αν μου διαφεύγει κάτι!!!) και ο ένας προσπαθούσε να βγάλει το μάτι του άλλου ξεχνώντας ότι ΟΛΟΙ Γυμναστές !!!!Εσείς με όλα αυτά κάνατε πάρτι στις πλάτες μας και κόβατε συνεχώς θέσεις ,την τρίτη ώρα που είχε ενταχθεί με την Καλλιπάτειρα στο δημοτικό με την ευέλικτη ζώνη, με την μείωση των θέσεων στα ΤΑΔ και με την ωρομισθια να οργιάζει σε πρωινή και απογευματινή ζώνη(ολοήμερο).
    Σε προσωπικό επίπεδο δουλεύω 8 χρόνια ωρομίσθια σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και δύο χρόνια παράλληλα εργαζόμουν και σε πρωινή ζώνη πάλι ωρομίσθια. Τα μέρη που γνώρισα ενώ ήμουν ωρομίσθια?????Μέγαρα, Κίτσι, Κορωπί τα άλλα είναι σχετικά κοντά δεν τα αναφέρω. Και όλα αυτά για να φτάσω να έχω μέχρι τον Ιούνιο του 2009 28 μόρια.
    Άλλο κέρδος δεν είχα ,οικονομικά χάλια, δουλεύουμε για 300-400 ευρώ τα οποία ξεκινάμε να παίρνουμε τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. ταυτόχρονα κάνουμε άλλες δύο δουλειές για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα των παιδειών και των φροντιστηρίων κλπ κλπ κλπ.
    Μπορείτε να μου πείτε κυρία Υπουργέ που θα βρούμε το χρόνο να διαβάσουμε για να δώσουμε ΑΣΕΠ?
    Τόσα χρόνια που δουλεύω χωρίς ΑΣΕΠ είμαι ικανή για να βουλώνω τρύπες και τώρα μου λέτε να σκίσω το πτυχίο μου?
    Η κόρη μου σε δύο χρόνια δίνει εξετάσεις για πανεπιστήμιο και για να μπεις πανεπιστήμιο σήμερα φαντάζομαι πως ξέρετε πόσα χρήματα χρειάζεται η παραπαιδεία!!!!Όχι τρεις δουλειές 13 πρέπει να κάνουμε!!!
    Σε ερώτημα που έκανα προχτές στο γραφείο στο οποίο ανήκω για το πότε θα πληρωθούμε τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο μου είπαν εμείς τα στείλαμε τα χαρτιά αλλά μας είπαν δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθείτε!!!!
    Εσείς κυρία Διαμαντοπούλου σαν υπουργός δεν πληρώνεστε κάθε μήνα? Δώρο Χριστουγέννων δεν παίρνετε στην ώρα σας? Εγώ σαν εργαζόμενη γιατί να μην έχω το προνόμιο να παίρνω αυτά τα 300-400 ευρώ στο τέλος κάθε μήνα?
    Γιατί να δουλεύω 3 δουλείες για να ανταπεξέλθω στο σπιτικό μου?
    Όταν σπούδασα δεν κρίθηκα άξια και ικανή να διδάξω?
    Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ? Γιατί να υπάρχουν και να θησαυρίζουν φροντιστήρια από εκπαιδευτικούς για να δώσουν ΑΣΕΠ?
    Οι νοσηλευτές , οι γιατροί όλοι όσοι διορίζονται ξαναγράφουν εξετάσεις?
    Κυρία Υπουργέ πρέπει επιτέλους να κάνετε κάτι με τα παλιά πτυχία γιατί σε βάρος μας έχουν παιχτεί πολλά παιχνίδια. Τέρμα η κοροϊδία , η υπεροψία !!! Είμαστε σαραντάρηδες με οικογένειες και δεν μπορεί άλλο να μας εκμεταλλεύεστε και μετά να μας πετάτε στα άχρηστα!!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:25 | ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Η πρόσληψη των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνεται μόνο έπειτα από γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Πρέπει όμως να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστο δύο χρόνια ώστε να μην αδικηθούν συνάδελφοι που είναι κοντά στο διορισμό.

  • 25 Νοεμβρίου 2009, 17:24 | Δημήτριος Κοπανός

    Δεν κατανοώ γιατί να υποστεί κάποιος τη διαδικασία της δοκιμασίας του ΑΣΕΠ με μοναδικό έπαθλο επιτυχίας το διορισμό του ως αναπληρωτή για 9 μήνες, πλημμελώς αμοιβόμενου και πολλές φορές σε απομακρυσμένες από το σπίτι του περιοχές.
    Και τον Ιούνιο που λήγει η σύμβαση; Μετά τι; Ξανά ΑΣΕΠ; Είμαστε άνθρωποι, έχουμε ανάγκη σταθερών εργασιακών συνθηκών! Πόσες εξετάσεις δηλαδή θα πρέπει να δώσουμε; ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΠΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ!

    Σε κάθε περίπτωση Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! Απαιτείται μια μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριετίας, ώστε να προγραμματίσουν πολλοί από εμας την πορεία τους.

    Οι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ θα πρέπει να διορίζονται μόνιμα. Πέραν του βαθμού στο γραπτό με έναν συντελεστή θα πρέπει να προσμετράται η προϋπηρεσία ως αναπληρωτή, τα μεταπτυχιακά, τα άλλα πτυχία πανεπιστημίων που πολλοί από εμάς έχουμε, οι ξένες γλώσσες, τυχόν βαθμός σε τεστ δεξιοτήτων και η πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.

    Βάσει του συνόλου των μορίων όλων αυτών των συντελεστών θα μπορούσε να γίνεται μια κατάταξη όπως στις πανελλήνιες εξετάσεις και από αυτή θα διορίζονται κάθε χρόνο π.χ. οι πρώτοι 1000 ως μόνιμοι. Οποιος είναι χαμηλά στη συγκεκριμένη λίστα θα μπορεί κάθε χρόνο να αυξάνει τα τυπικά του προσόντα, άρα και τη θέση του σε αυτή.