Άρθρο 3. Αρμόδιο δικαστήριο – Διαδικασία

Αρμόδιο δικαστήριο είναι το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο οφειλέτης έχει την κυρία κατοικία του άλλως τη διαμονή του, το οποίο δικάζει κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας.

  • Άρθρο 3

    Σύμφωνα με το άρθρο 3 για την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών είναι το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο οφειλέτης έχει την κύρια κατοικία του. Θεωρούμε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι προυποθέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των υποθέσεων (κατάρτιση και ενίσχυση δικαστών, πρόβλεψη ειδικών πινακίων, συνδρομή ειδικών συμβούλων- οικονομολόγων κλπ).

  • Κατά κανόνα, ο δανειολήπτης που αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειό του, αδυνατεί και να καλύψει το κόστος του δικηγόρου. Το καλύτερο που πρέπει να γίνει, είναι ο κάθε δανειολήπτης να μεταβεί στην Τράπεζά του προσκομίζοντας παραστατικά που αποδεικνύουν την αδυναμία του να πληρώσει και αυτά να αξιολογηθούν, χωρίς να απαιτούνται σύνδικοι και πτωχεύσεις.

    Γιατί οι δανειολήπτες να προσφύγουν στη γραμματεία του Δικαστηρίου, αφού μπορεί να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός με την Τράπεζα; Ανθρωποι που πεινάνε και ζουν από απορρίμματα λαϊκών αγορών ή από συσσίτια, θα μπορέσουν να πληρώσουν δικηγόρους;

    Οι Τράπεζες μπορούν να δώσουν λύσεις σε όλους όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία διότι οι ίδιες γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι εκτεθειμένες και θα προβούν από μόνες τους σε διαγραφές χρεών, διότι δεν έχουν να εισπράξουν τίποτα από τον μη έχοντα. Σε ότι αφορά στο ποιοί θα απαλλαγούν, αυτό έχει προβλεφθεί από τον Αστικό Κώδικα, Άρθρα 363, 336, 338 περί διαγραφής χρεών.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΤΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ /ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ? ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ?
    ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ Π.Χ. 80 ΕΤΩΝ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 67%, ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ.

    ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 09:19 | ΖΙΝΑ Λ.

    ΑΜΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 1000 EURO ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΩΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 01:49 | Πέτρος

    Πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην μπλοκαριστούν οι αιτήσεις στα Ειρηνοδικεία.