Άρθρο 8. Επιτρεπτός χρόνος τήρησης και χρήσης δεδομένων

Ο χρόνος τήρησης και χρήσης από τα πιστωτικά ιδρύματα ή τρίτους ή χάριν αυτών δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που αναφέρονται στην παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα τριών ετών από τη λήξη της ρύθμισης των χρεών ή των πέντε ετών από την κήρυξη της απαλλαγής από τα χρέη.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:07 | ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Παρακαλώ να διευκρινιστεί πως αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για οφειλές από άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς επίσης και η περίπτωση που την οφειλή έχουν εγγυηθεί τρίτοι οι οποίοι έχουν περιουσία και εισοδήματα αν θα ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις .

  • Αναφορικά με το χρόνο τήρησης και χρήσης από τα πιστωτικά ιδρύματα των δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, θεωρούμε ότι πρέπει να συντμηθεί στα 1 και 3 χρόνια αντίστοιχα.

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 15:45 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ

    Θέμα: Διαβούλευση όσον αφορά το Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα Νοικοκυριά .

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.
    Η σημερινή κατάσταση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις αφού υποχρεώνει τη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής πάλαι – ποτέ μεσαίας τάξης σε πραγματική ομηρία από τις Τράπεζες οι οποίες την τελευταία 30ετία συναγωνίζονται στο ποιος θα εμφανίσει τα μεγαλύτερα υπερκέρδη!
    Οι Τράπεζες είναι οι μοχλοί της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας, αλλά στην Ελλάδα έχουν μεταβληθεί σε Δυνάστες αφού κατάφεραν να χρεώσουν τους πάντες με κάρτες και Δάνεια χρησιμοποιώντας απαράδεκτους όρους και επιτόκια που προκλητικά απέχουν από τα διεθνή ισχύοντα.
    ‘’Δανείζομαι από τους πελάτες μου με 1 έως 2%, αλλά δανείζω με 16 έως 19% !!!!’’, έτσι ώστε να μπορώ να αμείβω τα υψηλόβαθμα στελέχη μου (Golden Boys) με εξωφρενικούς μισθούς, προκαλώντας την κοινωνία.
    Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να δίνουν τα λεφτά τους εν’ είδει φιλανθρωπικού ιδρύματος, ΑΛΛΑ με την παρέμβαση του Κράτους να υπάρχουν κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες- όπως διαφάνεια στον καταλογισμό των τόκων, αλλά και των κανόνων του παιχνιδιού – δανεισμού. Όχι ανεξέλεγκτα !! ‘’Αυτό είναι , και αν δεν σου αρέσει, σου παίρνουμε και το Σπίτι ή το Αυτοκίνητο αφού το έχουμε καταγράψει ως εγγύηση !’’.
    Βεβαίως, ο κάθε καταναλωτής οφείλει – για λόγους καλής πίστεως περί τα συναλλακτικά ήθη και έθιμα – να αποπληρώσει το χρέος του πλέον ενός λογικού τόκου, αλλά ξεκάθαρα : ‘’πήρα 1000 θα επιστρέψω σε 5 χρόνια π.χ. 1500 .
    Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα θα πληρώνω 25  ΑΥΤΟ και τίποτα άλλο !!’’
    Εγγυητής θα είναι το κράτος ! Το 25 είναι νούμερο πραγματικό, νούμερο λογικό που κάθε Νοικοκύρης το αντιλαμβάνεται και οφείλει να το υπολογίζει στο μηνιαίο λογαριασμό του.
    Στη σημερινή κατάσταση, επειδή αυτή έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είναι εντελώς απαραίτητο η Πολιτεία να πάρει θέση.
    Εκτιμώ ότι αυτή η θέση πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα:
     Αυστηρό και τακτικό έλεγχο στις κινήσεις (και χρεώσεις) των Τραπεζών.
     Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη σκοπιμότητα του δανεισμού, αλλά και την υποχρέωση εξόφλησης των δανειζομένων κεφαλαίων.
     Πλαφόν στα απαράδεκτα επιτόκια των Τραπεζών. Για πολλά χρόνια είναι προκλητικά απαράδεκτη η τεράστια διαφορά επιτοκίων – πρωτοφανής για τα Ευρωπαϊκά χρονικά – μεταξύ δανεισμού και καταθέσεων.
    Η Πολιτεία ίσως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο – και μόνο σ’ αυτή – θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, βοηθώντας τους Καταναλωτές στην εξόφληση αλλά και μειώνοντας τη ‘’Χασούρα’’ των Τραπεζών… Το ερώτημα είναι ‘’ΠΩΣ’’ και η απάντηση είναι : Με την εξοικονόμηση τεράστιων ποσών που μπορεί να προκύψουν από…
    • Περιστολή των γνωστών όσο και απίστευτων – αδικαιολόγητων δαπανών (τα ‘’γνωστά’’ που όλοι συζητάμε με τα κρατικά αυτοκίνητα και λοιπές Κρατικές δαπάνες που καταλήγουν σε κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος).
    • Καταπολέμηση της διαφθοράς, κυρίως του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού. Θυμάμαι, στην Ναυτιλία το Δημόσιο επέστρεφε (δηλαδή έχανε) ΦΠΑ της τάξεως των 25 εκατομμυρίων δραχμών ετησίως και επί σειρά ετών – χωρίς να το δικαιούται – η επιχείρηση αφού αυτό (το ΦΠΑ) αφορούσε ΟΧΙ την Εταιρία αλλά τα ονόματα των φυσικών προσώπων (!), μόνο και μόνο γιατί από το ποσό αυτό ένα μέρος εκταμιεύονταν για τους κρατικούς ελεγκτάς !!
    Φανταστείτε μόνο, ότι υπήρχαν 1.200 τέτοιες επιχειρήσεις(!), για να αντιληφθεί κανείς ΠΟΣΟ μεγάλη είναι η αιμορραγία αλλά και η στέρηση ζεστού Δημοσίου χρήματος σε ετήσια βάση.
     Άμεση εφαρμογή (και έλεγχος αυτής) των διατάξεων του Νομοσχεδίου.
     Άμεση κατάργηση των λεγόμενων ‘’εισπρακτικών εταιριών’’, που ως σύγχρονοι Σατραπίσκοι μετεβλήθησαν σε αρπακτικά κτυπώντας τα αβοήθητα θύματα. Απίστευτος αριθμός κομπάρσων – ίσως 4 και 5 σε καθημερινή βάση – τηλεφωνούν ‘’εκ μέρους της κάθε Τράπεζας’’ – ακόμη και στις 9.00 το βράδυ – για να ‘’υπενθυμίσουν’’ υποτίθεται το Χ χρέος, αποτελώντας έτσι το σύγχρονο βραχνά του κάθε σπιτιού.
    Διερωτάται κανείς, από ΠΟΥ πληρώνονται αυτοί ;;
    ΤΟΣΟΙ πολλοί ;;

    Σε γενικές γραμμές, η πρωτοβουλία σας είναι ξεχωριστή… Ίσως έρχεται την κατάλληλη στιγμή και μάλιστα εντελώς ανέλπιστα, ίσως για να θυμίσει ότι η Δημοκρατία υπάρχει, είναι εδώ, σε πείσμα όλων αυτών που ασελγούν στο όνομά της χρόνια τώρα…

    Όλοι είμαστε μαζί σας

    Όλοι Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας

    Όλοι σας ευχαριστούμε – εκ των προτέρων – για την πρωτοβουλία σας

    Βοηθήστε να ξαναβρεί ο Έλληνας το χαμόγελό του,
    να ξαναβρεί το γνωστό δρόμο της ανάπτυξης

    Με τιμή
    Νίκος Παραδείσης
    Επαμεινώνδα 21 Γλυφάδα, 16674
    Κιν. 6937-700904

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 15:49 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Γειά σας,

    Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν βοηθούν καθόλου, γι’αυτό και
    ενώ παντού στην Ελλάδα κυριαρχεί η κρίση τις Ελληνικές
    τράπεζες δεν τις αγγίζει τίποτα.

    Ένα παράδειγμα …
    Το ξέρετε ότι το αντίστοιχο σύστημα ΔΙΑΣ για την ανάλυψη χρημάτων
    στην Γαλλία (CB) δεν χρεώνει ούτε σεντς ενώ εδώ πέρνουν πάνω από
    1 ευρώ?

    Εδώ τα θέλουν όλα δικά τους, όπως το να κλείσουν όσες περισσότερες
    μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανοίξουν όσα περισσότερα εμπορικά
    κέντρα με δικά τους επενδυτικά κεφάλαια.

    Καλό απόγευμα …

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 14:36 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΒΑΣΟΓΛΟΥ

    Η ουσία του προβλήματος είναι τα πολύ υψηλά επιτόκια και οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών που χρεώνουν συνεχώς προμήθειες για το παραμικρό.
    Η κυβέρνηση θα πρέπει μέσω των κρατικών τραπεζών να εφαρμόσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Να προβεί σε χρηματοδότηση ιδιωτών και επιχειρήσεων μετά από μελέτη βιωσιμότητας δίνοντας στον οφειλέτη την δυνατότητα να αποπληρώσει με χαμηλότερο επιτόκιο σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Εάν βοηθηθούν τα νοικοκυριά κάποια στιγμή θα αρχίσουν και πάλι να προσφέρουν στην οικονομία.
    Ετσι θα δημιουργήσει το αντίπαλο δέος στις άλλες τράπεζες ώστε και αυτές να βελτιώσουν τους όρους.

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 14:02 | N. INKA

    ΑΡΘΡΟ 9

    Επιτρεπτός χρόνος τήρησης και χρήσης δεδομένων
    Ο χρόνος τήρησης και χρήσης από τα πιστωτικά ιδρύματα ή τρίτους ή χάριν αυτών δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που αναφέρονται στην παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα τριών ετών από τη λήξη της ρύθμισης των χρεών ή των πέντε ετών από την κήρυξη της απαλλαγής από τα χρέη.

    Ευχή και στόχος μας είναι το καλό να γίνει καλύτερο !!!.

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 14:03 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ.

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΜΕ
    ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΕΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ.
    1)ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ.ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ)ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ .ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ .ΔΗΛ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ 700 ε ,800ε ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ?ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ .
    2)ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ,ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Ε9 ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ Η Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ .ΑΥΤΟ Η ΣΤΑ ΚΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    3)ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ,Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
    4)ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ .ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    5)ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΟΥΝ .
    6)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ )ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΙΤΕΣ !7)ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ Η ΟΣΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ .ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | Π.A.

    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 100.000€ ΣΗΜΕΡΑ (ΜΕ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ κλπ), ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΩ ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΔΑΝΕΙΟ-Α. ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΞΟΧΙΚΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΕΝΟΙΚΙΟ-ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ-ΔΑΝΕΙΑ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ…..ΑΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕΣΩ E-MAIL

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 10:17 | χρήστος

    Σήμερα ο χρόνος τήρησης δεδομένων στο σύστημα Τειρεσίας, είναι 15 χρόνια, για όσους ατυχώς δεν ήξεραν (γιατί καμία τράπεζα δεν τους ενημέρωσε) ότι πρέπει μετά την εξόφληση μιας επιταγής ή συναλαγματικής, να την αποστείλουν στον Τειρεσία για διαγραφή. Αποτέλεσμα να συνεχίσουν να εμφανίζονται ως οφειλέτες. Μήπως ο χρόνος τήρησης των δεδομένων σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να μειωθεί; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι επί 10 χρόνια μπορεί να οφείλω σε κάποιον και να με αφήνει έτσι.

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 10:07 | ΑΝΔΡΙΑΝΑ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 07:11 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΠΕΙΓΟΝ

    κατα την γνώμη μου πρεπει να προστεθουν τρια αρθρα:

    α. Να γινει απαγορευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών μεχρι του ποσου των 30000 ευρώ,( ο λογος ειναι οτι πολλοι δανειολήπτες εχουν στην ιδια τράπεζα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες και εάν οι τράπεζες κινηθούν συνολικά κατα του δανειολήπτη ξεπερνουν το οριο των 20000 που υπάρχει θεωρητικα σήμερα η εχει εξαγγελθει οτι δεν μπορουν να κανουν διαδικασιες αναγκαστικης εκτέλεσης.Με την απαγόρευση αυτη θα σωθουν χιλιαδες δανειοληπτες μικρών ποσων).

    β. Να γινει νομοθετική ρυθμιση για τον Τειρεσία.( προσωπική περίπτωση.ενω προσφερω την μοναδική πρωτη κατοικία που εχω για να λαβω ενα δανειο με πρωτη προσημειωση επ αυτου και με το οποιο θα εξοφλουσα τα χρεη που εχω προς διάφορες τραπεζες ολες οι τραπεζες αρνουνται να μου το χορηγησουν διοτι ειμαι εγεγραμμενος στον Τειρεσία.Ετσι ειναι εντελως παραδοξος ο ισχυρισμός των Τραπεζών οτι δεν χορηγουν δανεια διοτι κινδυνευουν απο την αυξηση των επισφαλειών).
    γ. Να γινει νομοθετικη ρυθμιση με την οποια θα υπαρχει ανωτατο πλαφόν για το επιτόκιο των δανειων ετσι ωστε να μην υπερβαινει αυτο που ισχυει στην ευρωπαικη Ενωση η που καθοριζει η κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα. Δεν θα σωζονται η θα κερδοσκοπουν συνεχεια οι τραπεζες σε βαρος χιλιαδων δανειοληπτων οι οποιοι τιναζονται στον αερα)

    ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    δ. Γιατι δεν εξεταζεται η περιπτωση αναστολης των δοσεων για ολα τα δανεια και πιστωτικες καρτες για ενα ετος οπως ακουγεται για τους μικρομεσαιους επιχειρηματιες ωστε να παρουν μια ανασα και οι μικροι σε ποσα δανειοληπτες (μεχρι 30000 ευρω)?

    ε. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ?

    στ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ Η ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΜΕΧΡΙ 10000 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΣ Η ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ?

    ζ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΚΑΡΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ (ΜΕΧΡΙ 2000 ΕΥΡΩ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ?

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΥΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΘΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΘ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΥΡΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ !!!

  • 3 Νοεμβρίου 2009, 00:11 | am

    Ο χρόνος χρήσης των οικονομικών δεδομένων μετά την αποπληρωμή με βάση αυτή τη διαδικασία είναι υπερβολικός. Θα έπρεπε η διαγραφή των στοιχείων να είναι άμεση, με την πάροδο του χρόνου αποπληρωμής και τη τήρηση του χρόνου/ποσών αποπληρωμής. Επίσης δεν βρήκα πουθενά στο νομοσχέδιο να προστατεύονται αλλες ευαίσθητες πληρωμές εκτός των ασφαλιστικών εισφορών και των προστίμων (!!!) όπως η δεδικασμένη διατροφή παιδιών κ.α. Επίσης δεν βρήκα, πως ακυρώνεται η όλη διαδικασία σε περίπτωση που τα οικονομικά του ατόμου αλλάξουν προς το καλλίτερο, και θα ήθελε να ακυρώσει τη διαδικασία για να μπορεί πχ. να πάρει νέες πιστώσεις.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 22:02 | Ιάσονας Χατζηθεοδώρου

    Η συνεπευθυνότητα των τραπεζών δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

    Όπως υπάρχει το σύστημα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για την αξιολόγηση των δανειοληπτών και την προστασία των πιστωτικών ιδρυμάτων, αντίστροφα θα πρέπει να υπάρχει και ένα κεντρικό σύστημα (πέρα από τη Γ.Γ. Καταναλωτή κι άλλους αδύναμους περιφερειακούς φορείς) αξιολόγησης και καταχώρησης δυσμενών στοιχείων για τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία θα κοινοποιούνται στον πιθανό δανειολήπτη σε ένα μελλοντικό δάνειο.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:26 | Δημητρης Γ.

    Διαβασα με προσοχη,κυριως σχολια οσων ειναι Τραπεζικοτεροι των Τραπεζων,(εκτος αν ειναι μεγαλομετοχοι τους)αλλα θα περιμενα αντι να ζητουν την παραδειγματικη τιμωρια των υπερχρεομενων,να ζητουν την υπαγωγη των υπερχρεωμενων στις ρυθμισεις τυπου SIEMENS,δηλαδη παραγραφη χρεων.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 19:11 | Giannis Nea Ionia

    Κυρία υπουργέ,
    Δεν θέλω να σας κουράσω με την προσωπική μου ιστορία αλλά να σας κάνω πρόταση για τη ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
    Προτείνω, έκπτωση 30-40% στο χρωστούμενο ποσό έτσι ώστε ο οφειλέτης να νιώσει ότι γλυτώνει πανωτόκια, κρυφές χρεώσεις, αναλήψεις μετρητών κ.α. και το ποσό που θα μείνει να διακανονιστεί με εξόφληση στα 5 έτη με επιτόκιο 0% ή 10 έτη με επιτόκιο 2% ή 20 έτη με επιτόκιο 4%. Η μηνιαία δόση θα είναι μικρή και σίγουρα θα φύγει το ψυχολογικό βάρος.
    Η παραπάνω πρόταση αφορά δάνεια και κάρτες.
    Επίσης, θέλω να υπενθυμίσω ότι οι καθαρές απολαβές ενός εργαζόμενου με δηλωθέν εισόδημα 60.000€ είναι 43.000€ περίπου.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:18 | ΧΡΗΣΤΟΣ Φ…

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΩ ΕΠΕΝΔΥΣΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΙΣ ΕΧΑΣΑ ΟΛΕΣ (ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ 2%). ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ Σ΄ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΤΩΧΕΥΣΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΠΟΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ.. ΤΙΠΟΤΑ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ;
    ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ 7-8 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΣΑ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ. ΣΥΝΟΛΟ 60.000 ΕΥΡΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ (ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
    ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ(ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΡΤΕΣ). ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
    ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ 10% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ 15% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΟΜΟΙΩΣ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 150.000 Η ΜΕΙΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 20% Κ.Ο.Κ.
    ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΤΟΣΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ. Π.Χ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΟ 10% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑ(10) ΔΟΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 15% ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ 15 ΔΟΣΕΙΣ Κ.Ο.Κ.
    ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Χ.Φ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Αξιότιμοι κ. Πρόεδρε ,και κ.υπουργε.
    Ειναι πράγματι πολύ ελπιδοφόρο για την ζωή όλων μας ,το γεγονός ότι
    επιτέλους κάποιοι άμθρωποι ,σκέφτονται τον πολίτη!!
    Για να μην μακρυγορώ ,θα ήθελα να επισημάνω μια παράμετρο πολύ σημαντική του προβλήματος που ονομάζεται Τειρεσίας.και η οποία παρακαλώ να προσεχτεί ιδιαίτερα…
    ΤΙ ΠΠΡΟΒΛΕΨΗ υπάρχει όσον αφορα όσους αναγράφονται στον Τειρεσία με το όρο – αιτιολογία ΕΓΓΥΗΤΗΣ;;;;;
    Και να γίνω πιο σαφής.
    Εαν κάποιος σήμερα έχει εγγυηθεί ,για καποια εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο ,και λόγο αδυναμίας πληρωμής ή πτώχευσης της εταιρείας ,ή κλεισίματος ή οικονομικής δυστοκίας του φυσικού προσώπου ,ή και θανατου του ακόμα ,δεν πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις ,και αναγγέλεται στον Τειρεσία ο εγγυητής! Και ώς φυσικό επακόλουθο ,σταματάνε οι τράπεζες (εφόσον)αναγγέλθηκε στον Τειρεσία ,καθε δυνατότητα χρηματοδότησης με αποτέλεσμα ,να δεχτεί καποια διαταγή πληρωμής ,κάποιο πληστειριασμό ,ή και καταγγελίας πιστωτικής κάρτας, και όλα αυτα επειδή βρέθηκε να είναι εγγυτής ..
    Τι γίνεται στην περίπτωση των ανθρώπων αυτων.Εχοντας πνιγει μετα απο 2,3, ή και 5 χρόνια απο τη θηλιά του τειρεσία ,εχοντας χάσει ακόμα και την ίδια τους την περιουσία κινητή και ακίνητη , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ,για την πλήρη και οριστική τους διαγραφή απο τον Τειρεσία , λόγο του ότι όπως είναι φυσικό ,μετα την οικονμική καταστροφή που θα εχουν υποστει,δεν θα μπορούσαν άλλωστε να αποπληρώσουν πλήρως τις οφειλές του εγγυόμενου ή και των ιδίων που θα έχουν δημιουργειθεί;
    O Τειρεσίας με τον τρόπο που λειτουργει σήμερα(;;;ελέχγεται άραγε)
    δεν αφήνει κανένα περιθώριο <>στο τραπεζικό σύστημα ,απλα και μόνο λέγοντας : 15 ΕΤΗ άπό την ημερομηνία της τελευταίας δησμενούς εγγραφής!! ,(σε περίπτωση μη εξόφλησης της αναγραφόμενης οφειλής!
    ΔΗΛΑΔΗ καταδίκη σε οικονομικό θάνατο ,επαγγελματική καταστροφή ,κοινωνικό εξευτελισμό!!Και όποιος επαγγελματίας έκανε κάποιο λάθος (απο απειρία ή ατυχία ή και ανοησία,δεν έχει σημασία) ,στα 30 του χρόνια ή στα 40 του, και δεν μπορεί να ξεπληρώσει ,θα πρέπει να ..σβήστει από το ΄χαρτη της ζωής και από κάθε 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,να ξαναφτιάξει κάτι στη ζωή του…..
    Τέλος ποιος θα εγγυηθεί ότι οι τράπεζες δεν θα συνεχίσουν να κρατάνε ,στα δικά τους αρχεία ,τον δικό του μαυρο Τειρεσία;;;;

    ευχαριστώ για το χρόνο σας ,και εύχομαι να λάβεται υπόψην το όλο ανωτέρω θέμα..

  • 1 Νοεμβρίου 2009, 11:53 | giannis

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ -ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

  • 1 Νοεμβρίου 2009, 02:47 | Γεώργιος Πετράκης

    Σχόλιο.
    Η κυβέρνηση “ Γ. Παπανδρέου” ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, φαίνεται είναι περισσότερο
    προετοιμασμένοι από όσο περιμέναμε.
    Δάνεια για κατανάλωση, δάνεια για υπερκατανάλωση, εορτοδάνεια διακοποδάνεια, φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα με αυξήσεις κυρίως στους έμμεσους φόρους με απουσία ελέγχων εκεί που έπρεπε, έφεραν τον φόβο, πρέπει τώρα να γυρίσουμε στην συνετή διαχείριση, (στην καλύτερη οικονομία με εξοικονόμηση πόρων με φθηνότερη πηγή ενέργειας, με αποταμίευση) για να ξανασυναντήσουμε την ελευθερία μας.
    Το κομπόδεμα έκανε τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική Γερμανία να έχουν τις μεγαλύτερες
    καταθέσεις.
    Σχετικά με το πρόβλημα ο Παπανδρέου και οι νέοι του συνεργάτες καθώς φαίνονται διαβασμένοι και ενημερωμένοι που τιμούν τις υπογραφές τους, έχουν την “συνταγή” στις διαρθρωτικές αλλαγές,
    χρειάζονται όμως και την δική μας γνώμη και συμμετοχή, για να ξέρουμε όλοι “τι πρέπει και πώς να γίνει”
    για να γίνουν οι αλλαγές συμβατές με τη θέληση των πολιτών για αλληλεγγύη με ευαισθησία στη διαχείριση των προβλημάτων για οικονομική νομιμότητα με ευαισθησία στις ανάγκες όσων απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια στα δύσκολα ή μια δεύτερη ευκαιρία να ορθοποδήσουν οικονομικά.
    Το πρόβλημα πιστεύω δεν είναι ο “ υπεύθυνος ή ανεύθυνος δανεισμός “ από τις Τράπεζες προς τους δανειολήπτες αλλά το χύμα πολιτικό και οικονομικό χωρίς κανόνες Ελληνικό σύστημα ,εις βάρος των Πολιτών.
    Αν οι Τράπεζες δεν είναι Εθνικές-Κρατικές, Συνεταιριστικές ή Λαϊκής βάσης τότε πάντα θα είναι απέναντι από τον Έλληνα, αυτό νομίζω είναι κατανοητό σήμερα, γι αυτό πρέπει να διαλέξουμε σε πια πλευρά ανήκουμε ένας έκαστος. Κάποτε πρέπει να πούμε σε αυτές “μπάστα”. Μην τις βγάλουμε και στον αφρό
    γιατί τότε θα έχουμε τρελαθεί εντελώς, θα έχουμε αυτογελοιοποιηθεί.
    Πρόταση.
    Μαθαίνω ότι, από ένας στους δύο, σήμερα δύο στους τρείς δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών.
    Άμεση νομοθετική ρύθμιση σε όσους πληρώσουν πχ το 10% του χρέους των, αφαιρουμένων των τόκων,
    προστίμων και τα ρέστα……για δύο έτη δηλ. να δοθεί ασφαλιστική ενημερότητα για θεώρηση βιβλίων
    & στοιχείων (για τιμολόγια κλπ) γιατί σήμερα οι περισσότερο δουλεύουν με το στόμα……
    Το άγχος είναι τρομακτικό, πολλοί φίλοι μας είναι σε πραγματική απόγνωση, ιδιαίτερα για τις πολύ μικρές ΜΜΕ η ανεργία θα πιάσει ταβάνι 25% σε λιγότερο από χρόνο!
    Τα ωφέλει θα είναι πολλά…… μα το σπουδαιότερο είναι πως αν το παλιό σύστημα μας πετάξει στα άχρηστα κανένα από τα παιδιά μας δεν θα θέλει δουλειά έξω από το Δημόσιο, αφού βλέπουν τι υποφέρουν καθημερινά οι γονείς τους στην ελεύθερη ……ασυδοσία.

    υγ) Πατριώτες, μην ξεχνάτε την αλληλεγγύη στους αδύναμους πρώτα και σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
    Λυπάμαι που θα το πω κι αυτό: ο δικός μας “Ομπάμα” πρώτος το είπε όπως μίλησε και για την “πράσινη ανάπτυξη” αλλά και για το: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Να μην ξεχνάμε εύκολα!
    Αν συνεχίσουμε έτσι, ακόμη κι αν βρεθεί κάποιος να μας τα χαρίσει σήμερα , τι θα γίνει αύριο;

  • Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των τραπεζών δεν θα πρέπει να εξαντλείται στη δράση τους μέσο των πολιτιστικών ιδρυμάτων της εκάστοτε τράπεζας, δημιουργώντας π.χ. δίκτυα μουσείων, με στόχο τη διάσωση της παραδοσιακής τεχνολογίας και πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς και την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην απομονωμένη ελληνική περιφέρεια.
    ΑΛΛΑ η πραγματική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους είναι απέναντι στους έλληνες πολίτες, τους όποιους έχουν εξαντλήσει οικονομικά σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, που για αυτούς είναι αδιανόητη πλέον η κάθε σκέψη ενασχόλησης με τον πολιτισμό.

    Και για τον πολιτισμό της χώρας είναι απαραίτητη η δραστικότατη νομοθετική παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας, με σκοπό την οικονομική σωτηρία των πολιτών από τους νόμιμους τοκογλύφους!

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 23:48 | Πεππα Βαρβάρα

    κ.Παπανδρέου είμαι οπαδός του ΠΑΣοΚ (είμαι απο αυτους που σας ψήφησα ως πρόεδρο του κόμματος γιατί πίστεψα σε εσάς και πιστεύω ,έκανα αγώνα χωρίς να φαίνομαι και κάνω αγώνα για το ΠΑΣΟΚ) και σας παρακαλώ κάντε κάτι για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις οικογένειές μας ενωμένες. Οι Τράπεζες μας έχουν γονατίσει .Προκειμένου να μεγαλώσουμε καινα σπουδάσουμε τα παιδιά μας φτάσαμε στο σημείο της υπερχρέωσης. Είμαι 53 ετών και δεν έχω σπίτι δικό μου. Τα παιδιά μου ακόμα είναι άνεργα εκτός από το ένα που δουλεύει εδώ και ένα χρόνο. ΄Εχω πολλά να πω αλλά δεν μπορώ ΣΟΣ

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 23:23 | K.Frangos

    Επειτα απο την ανάγνωση σχεδόν όλων των μηνυμάτων αλλά κυρίως των τελευταίων θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω
    Αφού η κυβέρνηση δεν έχει πίστωση χρόνου γιατί δεν επιμένει στην εφαρμογή των υφισταμένων νόμων?
    Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει οτι αυτοί πους εισηγούνται τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις, στην ουσία εξυπηρετούν τραπεζικά συμφέροντα και βοηθούν τις τράπεζες να πάρουν άφεση αμαρτιών και να καλύψουν τις μέχρι σήμερα παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους? Έχουν ή δεν έχουν οι τράπεζες αποκλειστικά την ευθύνη για την ανώμαλη λειτουργία της αγοράς ?
    Η μήπως μερικοί είναι υπεράνω του νόμου ? Ποιός τιμωρήθηκε και γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας που δόλια και εσκεμμένα εκτόξευε όλα αυτά τα χρόνια τα λεγόμενα χρέη στα ύψη και απαίτησε και εισέπραξε ατιμώρητα από ανυποψίαστους συναλλασσόμενους, τουλάχιστον παράνομους -πανωτόκια τους ονόμασαν – τόκους ?
    Τι πάει να πει πανωτόκια ? Είναι ή δεν είναι παράνομος ήτοι τοκογλυφικός τόκος ? Γιατί προκαλείτε μερικοί όταν ισχυρίζεστε οτι φταίει το …θύμα που οικειοθελώς δέχτηκε να το εκμεταλεύτεί ο θύτης και εφ όρου ζωής δυνάστης του ? Αυτούς θέλετε να καλύψετε?
    Αυτούς που επιπόλαια και αβασάνιστα, εν πλήρη γνώσει των συνεπειών των πράξεων και λόγων τους , αναγγέλουν και εγγράφουν στο Σύστημα Τειρεσίας και ετσι διαδίδουν πληροφορίες βλαπτικές και καταστροφικές για τους άμοιρους συναλλασσόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο τους, τους οποίους χαρακτηρίζουν επικίνδυνους δήθεν κακοπληρωτές.

    Τους γνωστούς άγνωστους κακοπληρωτές , όπως τις ΔΕΚΟ, τούς μεγαλoοφειλέτες του δημοσίου, αλλά και αυτό το ίδιο το δημόσιο ποιός θα το ελέγξει ? Για πόσα χρόνια 2 ή 3 θα τους στερήσουμε τα μπλόκ επιταγών και πότε θα διαγραφούν τα δυσμενή τους στοιχεία?

    Όμως η παραμικρή πληροφορία στον Τειρεσία ισοδυναμεί με καταγγελία απατεώνα ( μπαταχτσή λένε κάποιοι ακόμα και οι τηλεπαρουσιαστές τώρα τελευταία ) και έτσι εσκεμμένα καταδικάζουν ανυποψίαστους συναλλασσόμενους σε αποκλεισμό από την αγορά και στην οικονομική καταστροφή χωρίς δίκη.
    Ποιός σας είπε ότι όλες οι πληροφορίες που εγγράφονται στον Τειρεσία περί των οφειλών , χρεών, όπως αυτές …..περί του ύψους του ελλείμματος ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, καθώς επίσης και οι αναγγελίες και οι εγγραφές στο….. Σύστημα Τειρεσίας έγιναν νόμιμα και με κανόνες για την …προστασία της αγοράς ?
    Πώς καταδικάζουν κάποιοι κάποιους χωρίς την έγκληση των ενδιαφερομένων ? Τί πάει να πεί ποινή για 2 – 3 χρόνια με την διάδοση πληροφορίας, οτι κάποιος ήταν απατεώνας και έπειτα δεν είναι ?
    Ισχύει ή δεν ισχύει π.χ. ότι το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής διώκεται κατ έγκληση?
    Γιαυτό θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να μη χάσει χρόνο και να μη συνεχίσει την πεπατημένη για να σώσει δήθεν κάποιους αναξιοπαθούντες και άτυχους οικογενειάρχες! Αυτοί κύριοι της κυβέρνησης θα σωθούν χωρίς τον επαπειλούμενο εξευτελισμό που τους οδηγείτε εάν μπορείτε και δεν χρωστάτε όπως μας λέτε , αρκεί ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. Απλά να εντοπίσετε πρέπει τους υπεύθυνους -εδώ τραπεζίτες – και τα επιπόλαια στελέχη τους οι οποίοι καταχράστηκαν την εξουσία τους και πέρα και έξω από τα χρηστά ήθη δημιούργησαν για ψήλου πήδημα και εγκληματικά, χωρίς έλεγχο και ανεύθυνα το χάος στην αγορά, προφανώς θέλοντας να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους… στους άλλους. Αληθεύει ότι όλοι ασχολούνται με το κοινωνικό πρόβλημα των προβληματικών δανείων και των ακάλυπτων επιταγών και όχι όπως θα έπρεπε με τις παρανομίες και την πραγματική ευθύνη των τραπεζών στην έκδοση και διακίνηση τους ? Αληθεύει οτι οι τράπεζες διατηρούν στα χρηματοκιβώτια τους μεταχρονολογημένες -ήτοι παράνομες και κατά κανόνα ακάλυπτες- επιταγές?
    Ετσι είναι ή δεν είναι συνυπεύθυνες και συναυτουργοί στην έκδοση ακάλυπτης επιταγής ?
    Σε ποιόν Τειρεσία έχουν μπει οι τράπεζες γι αυτό τον λόγο?
    Για φροντίστε να τις συμορφώσετε, όχι με άλλους νόμους αλλά με τους υπάρχοντες που είναι υπέρ αρκετοί!
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ για τον Τειρεσία – ο οποίος βέβαια ανήκει στις ίδιες τις τράπεζες, ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ – δεν αντέχει η αγορά – για να καλύψουν τις ανομίες τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕ με άμεση υπουργική απόφαση κάθε διάδοση τυχον πληροφοριών που διαθέτει αυτό το σύστημα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων και προ παντός χωρίς διασταύρωση των στοιχείων που τους παρέχουν για ψήλου πήδημα οι διάφοροι επιπόλαιοι δήθεν πιστωτές και τοκογλύφοι !
    Τι να τη κάνουμε τη συγνώμη, όταν θα έχουμε ήδη καταστραφεί απο μιά παράνομη εγγραφή ?

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 23:36 | Πεππα Βαρβάρα

    Που θα βρώ χρήματα να πληρώσω το δικηγόρο για να καταφύγω στη δικαιοσύνη για τη ρύθμιση τωνχρεών μου; Και όταν λέτε εκποίηση της ακίνητης περιουσίας θα τηνεκποιήσουν οι Τράπεζες; Εγώ προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο να πουλήσω δύο οικόπεδα και δεν μπορώ.
    Πρόταση
    1 Νο δοθεί μία περίδος χάριτος για τα χρέη για 6 μήνες. (to διάστημα αυτό να μπορεί να πληρώνει ο καθένας όσο αντέχει η τσέπη του)
    2. Να μειωθούν άμεσα τα επιτόκια
    3.Να πληρωθούν σε 10 χρόνια τα χρέη από κάρτες-καταναλωτικά κλπ σε ποσοστό 10% -όπως ορίζει το σχέδιο νόμου-με επιτόκιο ευρωπαϊκό με περίοδο χάριτος 3 χρόνια.

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 22:20 | ΦΟΙΤΗΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΥΠΕΡΧΡΕΩΘΗΚΑΝ.ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΝ ΠΙΑ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝΥ ΠΝΟ ΤΟΥΣ.ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΔΩΣΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΑΣ.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΓΑΟΝΤΑΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΠΟΥ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 50 ΤΟΥΣ.

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑΔΕΙΞΕΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 21:33 | Ελληνας Πολίτης

    Πολύ ωραία όλα τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί έως τώρα.
    Μήπως όμως όσοι αναφέρεστε στις τράπεζες ξεχνάτε κάτι?
    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    Ουσιαστικά αξιολογούνται όσοι δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εχέγγυα. Εάν για παράδειγμα κάποιος έχει ετήσια εισοδήματα 75.000 ευρώ, 2 ακίνητα και 3 σφραγισμένες επιταγές προ 6 μηνών λέτε η τράπεζα να μην του δώσει δάνειο ? Θα του δώσει φυσικά ! διότι έχει τα εχέγγυα. Αν όμως πάω εγώ που είχα μόνο τρεις καταγγελιούλες καρτών πέρσυ και εισόδημα 25.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς ακίνητα, θα μου δώσει? Οχι, και καλά θα κάνει διότι εγώ κάθε φορά που θα έχω «ατυχία» δεν θα μπορώ να πληρώνω τη δόση μου. Αν μου δώσει, τότε μπορεί να έχω υψηλότερο επιτόκιο από κάποιους άλλους διότι ο «κίνδυνος της τράπεζας» να χάσει τα χρήματά της από εμένα είναι πιο υψηλός.
    Οταν δανειζόμαστε χρήματα οφείλουμε να τα επιστρέφουμε και μάλιστα υπό τις συμφωνηθείσες προϋποθέσεις στον εκάστοτε πιστωτή μας. Το έχουμε εκ των προτέρων ξεκαθαρίσει και αποδεχτεί.
    Κανένας δεν μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε αλλά όταν χρειαστεί να το κάνουμε οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι έχοντας υπολογίσει ό,τι περισσότερο δυνάμεθα.
    Οταν εμείς δανειζόμαστε υπεύθυνα τότε δε χρειαζόμαστε «ΤΕΙΡΕΣΙΕΣ» και δικηγόρους και ειρηνοδίκες. Μην ξεχνάτε ότι πριν το 2003 υπογράφαμε στις τράπεζες Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι δεν έχουμε δανεισμό σε άλλο πιστωτικό φορέα και βγάζαμε κάρτες και δάνεια «αβέρτα-κουβέρτα»……. Έτσι, λόγω αυτής της τακτικής δημιουργήθηκε η λευκή λίστα της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Οταν εμείς δε δανειζόμαστε υπεύθυνα τότε θα πρέπει τουλάχιστον οι πιστωτές να δανείζουν υπεύθυνα.
    ΟΚ. Εχουμε οικονομική κρίση και μερικοί από εμάς αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Για να βοηθηθούν από τις τράπεζες δεν πρέπει οι τράπεζες να «εξασφαλίσουν» τα χρήματα που θα δώσουν? Δεν πρέπει να γνωρίζουν εάν θα συναλλαγούν με φερέγγυο πελάτη ή όχι ? Με μπαταχτσή ?
    Εγώ θεωρώ ότι πρέπει. Διότι εάν χάσουν τα χρήματά τους τότε το κόστος αυτό θα το πληρώσω εγώ, εσύ, εμείς που πραγματικά ΚΟΠΙΑΖΟΥΜΕ να είμαστε συνεπείς στις οφειλές μας.
    Αντί να «ντρεπόμαστε» να πούμε στις τράπεζες ότι δυσκολευόμαστε να αποπληρώσουμε και να φτάνουμε στις καταγγελίες θα ήταν πιο σωστό να τους ενημερώνουμε πρώτους-πρώτους έτσι ώστε να βρεθεί η ιδανική λύση και για τους δύο.
    Το σχέδιο νόμου περί προσωπικής πτώχευσης είναι «έξυπνο» και σε αυτή την οικονομική περίοδο μπορεί να αποτελέσει λύση. Μετά από 5 χρόνια όμως ….. μήπως αρχίσουμε να φωνάζουμε ? Σε αυτή τη χώρα μην ξεχνάμε ότι ζούνε οι Έλληνες όχι οι Άγγλοι.
    Το σχέδιο νόμου μήπως πρέπει να περιλαμβάνει και την κατάργηση των μεταχρονολογημένων επιταγών που εκδίδουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες? Εχουν μετατραπεί οι επιταγές σε «πληρωμές επι πιστώσει». Το τεφτέρι λείπει…..Στο εξωτερικό κυρία υπουργέ επιτρέπονται οι μεταχρονολογημένες επιταγές?
    Το σχέδιο νόμου μήπως θα έπρεπε να υποχρεώνει τους «προσωπικά πτωχούς» να παρακολουθούν και μαθήματα οικονομικής διαχείρισης μετά την πτώχευσή τους ή/και να έχουν κάποιον κρατικό επιτηρητή ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα έσοδά τους?

  • 31 Οκτωβρίου 2009, 00:00 | sakis

    να μην γραφόμαστε στο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για 600 + 200 ευρο και μετά για να σβηστούμε μας βγάζουν το λάδι.