Άρθρο 1. Πεδίο Εφαρμογής

1. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις ρύθμισης και απαλλαγής των φυσικών προσώπων από χρέη που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. Χρέη που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα μπορούν ομοίως να υπαχθούν στη διαδικασία του παρόντος νόμου. Εξαιρούνται τα πρόστιμα, οι χρηματικές ποινές και οι εισφορές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

2. Προϋπόθεση υπαγωγής του οφειλέτη στις διατάξεις του παρόντος νόμου είναι η οριστική ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του.

3. Με την επιφύλαξη των κατωτέρω διατάξεων, εφαρμόζονται αναλόγως και στην διαδικασία αυτή οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

4. Απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 22:19 | Αναστασιος

    Το θεμα πιστευω ειναι εκτος του πως θα μπορουσαμε σαν κοινωνια να υπερασπιστούμε τους συμπολιτες μας που βρισκονται εκτεθμενοι και αδυναμοι απεναντι σε τραπεζικα ιδρυματα οταν τα χρεη τους ειναι δυσαναλογα με την παραγωγικη τους δυναμικη, να θωρακισουμε την κοινωνια απο την μη λελογισμενη χρηση του δανεισμου. Ειναι θεμιτο και συναμα ηθικο να βρεθει μια φορμουλα που θα δινει ανασα στα υπερχρεωμενα νοικοκυρια χωρις ομως να παροτρυνει πολιτες σε δανεισμους που δεν καλυπτουν βασικες αναγκες τους.
    Συγκεκριμενα θα προτεινα:
    1) Απαγορευση καθε ειδους προωθησης τραπεζικων προιοντων που εχουν σχεση με δανεια(τηλεφωνικη,εντυπη και ηλεκτρονικη)
    2) Οριοθετηση του υψους του δανειου που εχει να κανει με αγορα κατοικιας και αυτοκινητου.(π,χ για χαμηλα και μεσαια εισοδηματα να μην υπερβαινει τις 200.000 για κατοικια και τις 20.000 για αυτοκινητο)
    3) Σε περιπτωσεις δανεισμου για ιατρικες δαπανες,και με την υποβολη απαραιτητων αποδεικτικων εγγραφων,να χορηγειται ατοκο δανειο και με εγγυητη το κρατος σε παριοδους οικονομικης υφεσης. Στις υπολοιπες περιοδους να χορηγειται με το χαμηλοτερο επιτοκιο, το ποσο του οποιου θα εκπιπτει απο την εισφορα του πολιτη στον ασφαλιστικο του φορεα.
    Με σοφες και γενναιες αποφασεις πιστευω πως μπορουμε να ισορροπησουμε μεταξυ του δικαιωματος των εμπορων που μας περιβαλλουν να κερδιζουν και του δικου μας για μια πιο αξιοπρεπη διαβιωση.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Γ.Κ.

    -Αν αποτύχει στην εφαρμογή του ο νόμος και τελικά αποδειχτεί ότι δεν αφορά όλους ή την συντριπτική πλειοψηφία λέτε να υπάρξει Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ [όπως των φτωχών] και αγοράσει τα χρέη μας;

    -Φαντάζεστε να βρισκόταν ένας τέτοιος τραπεζίτης που θα μας ρύθμιζε τα χρέη και εμείς θα δουλεύαμε γιαυτόν;

    -Αν δεν υπάρξει-σίγουρο-μήπως το κράτος,οι ΟΤΑ ,η Εκκλησία,κρατικές τράπεζες ή ΟΛΟΙ μαζί μπορούν να το πράξουν;
    Για σκεφτείτε το;
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν.ΜΠΟΡΟΥΜΕ,έχουμε δυνάμεις,θα αντέξουμε.
    Συνεχίστε τα τηλεφωνήματα,δεν σας φοβόμαστε ,είμαστε πολλοί !!!!!!!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 22:56 | ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΟ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ ΄΄ΑΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ΄΄ ΔΩΣΑΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΄81 ΠΟΥ 18ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 22:45 | Γ.Κ.

    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

    Αγαπητοί συνοδοιπόροι του τραπεζιτικού υπερχρέους ΥΠΟΜΟΝΗ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
    Είμαστε πάρα πολλοί,δεν είμαστε μόνοι,σφίξτε την καρδιά σας,το στομάχι,τα νεύρα σας.Μην γεράσετε πρόωρα,βλέπουμε ακτίνα ελπίδας και ζωής και απαιτείται κουράγιο,επιμονή και υπομονή.
    -Το ξέρω δεν υπάρχει αλλά πρέπει να το βρούμε.Δυστυχώς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ γινόμαστε και περισσότεροι ομοιοπαθείς.

    Κάθε περίπτωση είναι χωριστή.

    -Μην μας αρρωστήσουν τα τηλεφωνήματα των εισπρακτόρων και τραπεζών αλλά να γίνουν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.Υπάρχει ελπίδα,γελάσετε λίγο όσο και να μην γίνεται,πλησιάζει η ώρα της λύτρωσης.Μα και να μην γίνει τίποτα είμαστε πολλοί και θα φωνάξουμε δυνατά για να ακουστούμε.
    -Δεν μπορεί να διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός.Η κυβέρνηση δείχνει ευαίσθητη.
    Την περιμένουμε να κοιμηθούμε επιτέλους χωρίς εφιάλτες και προοπτική για το σήμερα το δικό μας και το αύριο των παιδιών μας.
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | Γ.Κ.

    Για τον κ.Νεκταριο Ψυχαρη.

    Το σκεπτικό σας έχει λογική.
    Ο νόμος πρέπει και θα είναι γενικός και θα εφαρμοστεί σε όσους έχουν τις οριζόμενες προϋποθέσεις π.χ.Με μισθό 2000 ευρώ πώς θα πληρώνω δόση 2.500;Αν δεν έχω καθόλου πώς θα πληρώσω αν είμαι και ασθενής,μακροχρόνια άνεργος κλπ;
    -Άρα έχω την γνώμη ΄οτι δεν θα ξεχωρίσει κατηγορίες γιατί θα είναι λάθος.
    -Εσείς που είσατε συνεπής,συνετός καλοπληρωτής των δόσεών σας είσαστε τυχερός ίσως ή δεν είχατε απρόβλεπτα στην ζωή.
    -Φανταστείτε λοιπόν ότι οι τράπεζες ΔΕΝ πρόκειται να σας δώσουν ΚΑΜΜΙΑ επιβράβευση,ούτε ΚΑΝΕΝΑ πλεονέκτημα και αν σας δώσουν σας συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ[π.χ. αύξηση πιστωτικού ορίου,2-3 μήνες περίοδο χάριτος κλπ].
    -Οι περισσότεροι από μας έτσι ξεκινήσαμε αλλά λόγω πολλών συγκυριών και απρόβλεπτων καταστάσεων βρεθήκαμε εδώ που είμαστε.
    -Με λίγα λόγια οι τράπεζες μας φέρθηκαν παράνομα και μας υπερχέωσαν αλλά και σε σας αχάριστα.ΟΛΑ δικά τους λοιπόν;

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | Γ.Κ.

    κ.Υπουργέ φοβάμαι ότι αν απλοποιήσετε τον νόμο θα χάσει την φιλοσοφία του που είναι ΄΄απαλλαγή-ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων΄΄.

    -Αποφύγετε την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού-άλλωστε ο θεσμός αυτός ελάχιστες φορές απέδωσε και ειδικά απέδωσε σε απλά,καθημερινά ζητήματα-γιατί είναι απολύτως ΣΙΓΟΥΡΟ οι ουδεμία τράπεζα θα τον δεχθεί.Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε και εσείς.

    -Ορίσετε απευθείας ποσοστό πληρωμής όπως στην Ευρώπη-Αμερική 10-12-15% της συνολικής οφειλής από όλα τα δάνεια, εκτός στεγαστικά, χωρίς τόκους ,με αίτηση που θα καταθέτει στο Ειρηνοδικείο ο οφειλέτης με αποπληρωμή 10 ετών με επιτόκιο 4-5% και περίοδο χάριτος 2 χρόνια.

    -Ορίσετε ποσοστό πληρωμής για στεγαστικά -επισκευαστικά 20-40% του αρχικού κεφαλαίου χωρίς τόκους σε 20 χρόνια σταθερό με περίοδο χάριτος 2-3 χρόνια,με επιτόκιο 3-4 % χωρίς πρώτες ,δεύτερες κλπ κατοικίες,ποσοτά ακινήτων κλπ.
    -Απαλλάξετε με απόφαση Ειρηνοδίκη τους άνεργους,ανύμπορους ,ασθενείς,κλπ.
    -Παγώσετε τις όλες δόσεις για 5-6 μήνες.
    -Έτσι απλά,χωρίς συνηγόρους καταναλωτή,γραφειοκρατίες κλπ.

    Νομίζω θα βολεύει και τις τράπεζες και τους δανειολήπτες.

    -Απλά και ξεκάθαρα.Νόμος με 3-4 άρθρα απλός,σίγουρος και αποτελεσματικός.

    -Στην συνέχεια πάρετε ότι μέτρα νομίζετε για νέους δανεισμούς μην ξαναγίνει το ίδιο κοινωνικό πρόβλημα.-

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:40 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ

    Προσωπικά δεν οφείλω κανένα πόσο σε τράπεζες η τρίτους . Καιρός όμως είναι οι τράπεζες να καταλάβουν ότι και για αυτές ισχύουν ότι και στις άλλες επιχειρήσεις .
    Οι επισφαλείς είναι μέσα στην επιχειρηματική δραστηριότητα τους και δεν μπορούν να διεκδικούν απαιτήσεις που κατέστησαν ανεπίδεκτες εισπράξεως .
    Για το λόγο αυτό σχηματίζουν κάθε χρόνο αποθεματικά προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις όπως όλες οι επιχειρήσεις .
    Καιρός είναι να κάνουν χρήση των αποθεματικών αυτών και να διαγράψουν όσες απαιτήσεις τους κατέστησαν ανεπίδεκτες εισπράξεως όπως κάνουν όλες οι Ανώνυμες εταιρίες
    Με δεδομένο ότι οι τράπεζες θα μειώσουν τα φορολογητέα τους κέρδη με τις διαγραφές των οφειλών αυτών και με δεδομένο ότι οι οφειλές αυτές έχουν επιβαρυνθεί με εξωπραγματικά επιτόκια η προβαλλόμενη από τις τράπεζες ζημία τους είναι μύθος .
    Η τολμηρή αντιμετώπιση του προβλήματος που επιχειρείται για πρώτη φορά θα έχει την γενική αποδοχή των πολιτών ανεξάρτητα αν είναι οφειλέτες η όχι

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | Γ.Κ.

    Για τον κ. από Φωτης – — 2 Νοεμβρίου 2009 @ 18:44

    Σίγουρα δεν είστε υπερχρεωμένος και σας εύχομαι να μην γίνετε αλλά… η ζωή έχει πολλά…
    -Ποιος σας είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφεία έπαιρνε δάνεια να πάει διακοπές;
    -Μακάρι να έπαιρνε τέτοια δάνεια γιατί θα ήταν ελάχιστου ποσού μπροστά στα υπερχρέη μας.Πάντως δεν έγιναν από ταξίδια,αγορές αυτ-των,σκαφών,αεροπλάνων.
    -Έγιναν από τις ληστρικές χρεώσεις των τραπεζών,με τις παραπλανητικές διαφημίσεις τους,με τους παράνομους και πέραν κάθε λογικής και νόμου ανατοκισμούς και υπερχρεώσεις,με την μη συμμόρφωση των τραπεζών σε κανένα νόμο και δικαστική απόφαση,στην ανεξέλεκτη ακρίβεια και στην οικονομική κρίση[αν την προβλέπαμε θα είχαμε γίνει πλούσιοι και ίσως οι σύγχρονοι προφήτες με μοναδικό νόμπελ].
    -Νηπιακή νοημοσύνη δεν έχει το 1/3 των ελλήνων γιατί θα είμαστε χώρα νηπίων-μακάρι-αλλά έτσι μας μεταχειρίστηκαν οι τράπεζες και οι ευκολόπιστοι είμαστε εμείς,ενώ αυτές φέρθηκαν δολίως.
    Το κράτος φυσικά ως συνήθως απών.
    -Πάντως θα είσαστε καλός τραπεζιτικός σύμβουλος,αλλά μην ξεχάσετε οργή αδικημένου και πένητα λαού είναι επικίνδυνη.Προσοχή λοιπόν.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | Νεκταριος Ψυχαρης

    αξιοτιμε κυριε/κυρια

    σαν μετρο δεν ειναι ασχημο.
    ομως, θα διευκολυνει αυτους που δανιστηκαν μεγαλα χρηματικα ποσα και τωρα αδυνατουν να τα εξωφλησουν. για αυτους που δανειστηκαν μεγαλα ποσα, ενω γνωριζαν οτι δεν μπορουν να τα εξωφλησουν –και ειναι πολλοι– αυτο ειναι μια κακη επιβραβευση. για αυτους που αντιμετωπισαν περιεργες συγκυριες και εχουν προβλημα ειναι μια πολυ καλη κοινωνικη παροχη–αλλα αυτοι ειναι πολλοι λιγοι.

    τελος, αν τελικα το μετρο ευεργετησει και τις δυο κατηγοριες που ανεφερα πριν, πως θα ευεργετηθω και εγω που ειμαι συνεπης στις δοσεις του δανειου μου ? (μικρο δανειο).

    νομιχω, οτι θα πρεπει να σκεφτειται σοβαρα το συγκεκριμενο μετρο.

    ευχαριστω

    Νεκταριος Ψυχαρης

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | M.M.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 10.000 ΕΥΡΩ) ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 3.000.000 ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ.
    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 20:44 | Ηλιας Αραπιδης

    …αγαπητοι φιλοι,εσεις που δε χρωστατε,που δηθεν ειστε συνεπεις κ καλοπληρωτες,που θεωρειτε οτι αδικηστε εναντι αυτων που θα ευνοηθουν απο τη ρυθμιση. Σας προτρεπω να σταματησετε το σαμποταρισμα του νομου,να παψετε να λετε τους υπερχρεωμενους,μπαταχτσηδες,κ να σκεφτειτε ανθρωπιστικα. Εαν ειστε καλοπληρωτες,μαγκια σας,εχετε τη συνειδηση σας ησυχη. Να δοξαζετε ομως το θεο που σας φυλαξε απο αρρωστιες,που η δουλιτσα σας πηγε καλα,που δεν βρηκατε στο δρομο σας επιτηδιους να σας καταστρεφουν,με αποτελεσμα να ειστε συνεπεις. Μη τα βαζετε λοιπον ολα στο ιδιο τσουβαλι,γιατι κανεις μας δεν ξεκινησε τα δανεια εχοντας σκοπο να τα καταχραστει. Ολοι μας ονειρευομασταν να φτιαξουμε κατι για τα παιδια μας. Να ειστε καλα κ να ευγνωμονειτε τη τυχη σας που σας παει καλα…..

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

    Μπορουμε να δουμε αναλυτικα σε περιπτωση που εφαρμοστει το νομοσχεδιο τι γινετε ?
    Ξαναμπαινουν στην αγορα χρηματα απο ελληνες που μεχρι τωρα πληρωναν μονο τις τραπεζες.
    Οι τραπεζες εχουν σιγουρα στην τσεπη τους τουλαχιστον το 10% των χρεων και εγγυημενα.
    Επιτελους περναει και μια κυβερνηση απο αυτην τη χωρα που αν μη τι αλλο θα γραφτει στην ιστορια (αυτο για οσους τους ενδιαφερει μονο το παρον γιατι αυτο που μενει μετα ειναι μονο η ιστορια κυριοι και τι γραφει η ιστορια για τον καθενα, εξαλλου ολοι με δανεικο χρονο ειμαστε εδω). Το κερδος εδω ειναι για την Ελλαδα και μονο.

    Τι θα γινει αν δεν εφαρμοστει ?
    Οι τραπεζες θα απαιτησουν ακινητα που τα περισσοτερα δεν ανταποκρινονται στο υψος των παρανομων οφειλων.
    Θα μειωθουν αυτοι που θα ζητουν δανεια γιατι ηδη εχει χαθει η εμπιστοσυνη του κοσμου στον τροπο που δανειζουν και στον τροπο που απαιτουν οι τραπεζες.
    Οι οφειλετες που θα βρεθουν στην θεση να ζησουν στο ενοικιο σιγουρα θα προτιμησουν να πληρωνουν το ενοικιο παρα τις οποιες απαιτησεις των τραπεζων.
    Σιγουρα οι ποιο πολλοι θα αλλαξουν τηλεφωνα και διευθυνσεις, σιγουρα θα προτιμησουν να μην υπαρχουν, εφοσον δεν θα μπορουν ουτε πατινι να εχουν αρα παμε ολοταχως σε μια περιθωριοποιημενη κοινωνια με οτι αλλο επεται αυτο.
    Πιστευω αυτα ειναι μονο μερικα απο τα συν και πλην, περα απο το τι λεει ο καθε ενας που αντιδρα και δεν ξερουμε και ποιος κρυβετε γιατι μην ξεχναμε και τους μετοχους των τραπεζων που πιεζουν, περα απο το εφημερο κερδος των τραπεζων γιατι ως γνωστον οσα περισσοτερα βγαζεις τοσα περισσοτερα χαλας (η τα κανεις offshore η τα πας ελβετια).

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 19:31 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΣ

    Αρθρο 1 παρ. 4 <>
    ΣΧΟΛΙΟ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
    Απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος μπορεί να γίνει μόνο μία φορά για το συνολο η μερος των οφειλων του μεχρι την ημερομηνια της ρυθμησης, ανεξαρτητα απο τον αριθμο των πιστωτων του .

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    Είμαι συνταξιούχος του ικα με αναπηρία,.Συγκεκριμένα είμαι τυφλός. Η σύζυγός μου εργάζεται ευκαιριακά, με το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας. Επίσης έχω μία κορη η οποία είναι άνεργη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν το να υπερχρεωθούμε. Καμία από τις οφειλές μου δεν είναι ληξιπρόθεσμη. Οι μηνιαίες καταβολές στις τραπεζικές υποχρεώσεις, είνα πλέον αφόρητες. Αναζήτησα την λύση της μεταφοράς υπόλοιπου, Με στόχο την μακροπρόθεσμη εξοφλήση, και την μείωση της μηνιαιας καταβολής.
    Ακόμη και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο υποτίθεται είναι το κοινωνικό πρόσωπο του χρηματοπιστωτικού συστήματος μου αρνήθηκε τον διακανονισμό. Έστω και αν το δάνειο που τους ζήτησα λέγεται προ εγκεκριμένο, αφορά τους συνταξιούχους, και παρακρατείται από την σύνταξη. Ο κίνδυνος μη αποπληρωμής είναι μηδενικός. Ο μόνος λόγος μη αποπληρωμής είναι ο θάνατος. Αλλά στα σαράντα οχτώ μου διατρέχω τον ίδιο κίνδύνυ με όλους τους άλλους. Δεν θέλω να μου χαριστεί κανένα χρέος. Δεν θέλω να γλιτώσω ούτε μισό ευρώ. Θέλω απλά να βγω από το αδιέξοδο που έχω οδηγηθεί. Να μην διασυρωθώ σε δικαστήρια. Να μην καταντήσω αφερέγγυος και αναξιοπρεπής. Παρακαλώ βοηθήστε μας στην λύση του προβλήματός μου.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ S.O.S.

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ :
    Άρθρο 1. Πεδίο Εφαρμογής
    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009
    1. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις ρύθμισης και απαλλαγής των φυσικών προσώπων από χρέη που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. Χρέη που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα μπορούν ομοίως να υπαχθούν στη διαδικασία του παρόντος νόμου. Εξαιρούνται τα πρόστιμα, οι χρηματικές ποινές και οι εισφορές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

    2. Προϋπόθεση υπαγωγής του οφειλέτη στις διατάξεις του παρόντος νόμου είναι η οριστική ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του.

    3. Με την επιφύλαξη των κατωτέρω διατάξεων, εφαρμόζονται αναλόγως και στην διαδικασία αυτή οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

    4. Απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος μπορεί να γίνει μόνο μία φορά

    5. Η εφαρμογή είναι υποχρεωτική απο μέρους των πιστωτών .

    6. Παγώνει κάθε διαδικασία πληστειριασμών μέχρι 31/12/2010 κάθε ανατοκισμός δανείου απο 1/6/2009 παύει να ισχύει και γίνεται επιστροφή των τόκων ,επίσης παύει κάθε ενόχληση οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες και τράπεζες.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | Φωτης

    Μια κυρία αναφέρει: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ
    Η κυρία εννοεί ότι οι Τράπεζες την ανάγκασαν με την απειλή όπλου να υπερχρεωθεί?
    Χρειάζεται προσεκτικός έλεγχος των περιπτώσεων όπου έχει γίνει κατάχρηση δανεισμού! Η ατυχία, η ανθρώπινη απώλεια και η καταστροφή πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανθρωπιά και μέριμνα, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα ΟΧΙ!
    Και η πολιτεία εφόσον βρίσκεται αντιμέτωπη με πολίτες με συμπεριφορά νηπίου, θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει αυστηρός εξορθολογισμός στην διαδικασία χορήγησης δανείων από τις τράπεζες αλλά και στην εφαρμογή του υπό συζήτηση νόμου. Όσοι έκαναν ταξίδια και διακοπές με αλόγιστα εορτοδάνεια, γιατί θα πρέπει να «συγχωρεθούν»? Όσοι χωρίζαμε με προσοχή κάθε πρώτη του μήνα τα φακελάκια με τις καταβολές ανά λογ/σμό και κάρτα τί θα πάρουμε σαν ανταμοιβή?
    Η δανειολοηπτική ικανότητα είναι η βάση της σύγχρονης οικονομίας, αλλά είναι και ένα όπλο. Η πολιτεία θα πρέπει να ενεργήσει ώστε τα όπλα να μην καταλήγουν σε χέρια ανίκανα να τα χειριστούν, διότι υπάρχει κίνδυνος να τα στρέψουν στον εαυτό τους.
    Και ας ληφθεί υπόψη ότι εδώ κατά κανόνα εκφράζονται απόψεις ανθρώπων που προσδοκούν να απαλειφθούν τα χρέη τους, επιδιώκοντας δια της πολυπληθούς παρουσίας σχετικών σχολίων να εμφανισθούν ως «ρεύμα» πλειοψηφικό…

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 18:13 | Καναριδης Νικολαος.

    Διαβαζοντας το μεγαλυτερο μερος των σχολιων,το συμπερασμα που εβγαλα
    εγω τουλαχιστον ειναι.
    – Μαζεμα ολων των οφειλων του καθε δανειοληπτη απο διαφορες
    τραπεζες, σε μια τραπεζα υπο τον ελεγχο του κρατους, με λογικο επιτοκιο και αποπληρωμη σε βαθος χρονου.(Χωρις βεβαια να υπολογιστουν
    οι απαραδεκτες χρεωσεις τους,Πανωτοκια κλπ…)
    -Το οφελος ειναι προφανες για ολους,δανειοληπτες,τραπεζες,αγορα,
    κρατος.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | ΧΡΗΣΤΟΣ Φ.

    ΜΕΤΡΟ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ! ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΞΗ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΑΤΜΟΥ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ.
    ΓΡΑΨΤΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΜΑΖΙ Μ΄ΕΜΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕΣΟΥΡΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ!!

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΧΡΗΣΤΟΣ Φ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 18:02 | γιωτα

    ειναι δικαιο το κρατος να επιτρεπει σε τραπεζα να βγαζει σε πλειστηριασμο ακινητο που ειναι α κατοικια και πληρωνονται κανονικα
    απο το μισθο δημοσιου υπαλληλου οι δοσεις στο ταμειο παρακαταθηκων για χρεος 7000 ευρω το οποιο εφθασε με τα συνεχη προγραμματα πλειστηριασμου που εξεδιδε η τραπεζα τα τελευταια χρονια 27000 ευρω
    και ενω εχουν γινει καταβολες 15000 ευρω για να κερδιζονται αναβολες πως ειναι δυνατον να μην εχει αναδρομικη ισχυ ο νομος οταν εχεις πληρωσει για μια καρτα 3000 ευρω ηδη 10000 και κινδυνευες ακομα να χασεις το μοναδικο σου ακινητο που πληρωνεις με δουλεια 30 χρονων και να εξακολουθεις να το πληρωνεις 900 ευρω το μηνα χωρις να το εχεις γιατι η αντικειμενικη αξια σαν τιμη πΛειστηριασμου δεν φτανει για να εξοφληθει και η τραπεζα και το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ.ποσα πρεπει να πληρωσεις για να εξοφλησεις 2 πιστωτικες καρτες συνολικα 6000 ευρω δεν φτανουν τα 12000 ευρω θελουν και το σπιτι σου και τα οργανα σου και την ιδια σου τη ζωη .τα ξερετε ολα αυτα οτι συμβαινουν η σας παραμυθιαζουν. η προηγουμενη κυβενηση τα ανεχτηκε και τα υπεθαλψε εσεις ειστε η τελευταια μας ελπιδα μη κανετε τα ιδια εγκληματα δωστε μας πισω τη ζωη μας ρωτηστε πριν νομοθετησετε

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 17:46 | ΝΤΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Η ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΠΕΡΝΩ 300ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 2000ΕΥΡΩ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΗ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 17:37 | ΜΑΡΙΑ Σ.

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ, Η ΖΩΗ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
    ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ 40.000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 97.000 ΕΥΡΩ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ.
    ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ Ή ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΖΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ.
    ΜΕ ΤΙΜΗ
    Μ.Σ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 17:04 | ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

    . από τοπαλιδηs χαραλαμποs – http://INERNET — 2 Νοεμβρίου 2009 @ 16:15

    ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ Η ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    ———————————————————-

    Μεγαλωσαμε με ψυγειο παγου, με μπανιο στην σκαφη στο σαλονι γιατι υπηρχε μονο μια σομπα στο σπιτι και με πρωινο ψωμι βρεγμενο με νερο και ζαχαρη, καταφεραμε και σπουδασαμε οχι ενα αλλα τρια διαφορετικα επαγγελματα, δουλεψαμε στο εξωτερικο και στελναμε μεσω των ιδιων τραπεζων χρηματα στην ελλαδα, αν δανειστηκαμε ελπιζαμε για κατι καλυτερο, δεν ειμαστε υπευθυνοι για την ανεργια, για την υφεση και για το ξεπουλημα της ελλαδας, προτιμω να μην πεινασω παρα να πληρωσω.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 16:04 | Δημήτρης

    0ι <> Τράπεζες μας φόρτωσαν,με την άφρονα πολιτική τους, με πολλά δάνεια και κάρτες! Βεβαίως, ο δανεισμός δεν έγινε παρά την θέλησή μας, αυτό είναι και το επιχείρημα των Τραπεζών, όμως είχαμε άμεση ανάγκη να πληρώνουμε τα ήδη υπάρχοντα δάνεια με τα ληστρικά επιτόκια! Άλλωστε και τα θύματα των τοκογλύφων δεν δανείζονται παρά την θέλησή τους, όμως αυτό δεν απαλλάσσει τους τοκογλύφους από το κακούργημά τους!!!
    Αυτές λοιπόν οι τοκογλύφοι-Τράπεζες, ασέλγησαν με παραπλανητικές διαφημίσεις, με παραπλανητική πληροφόρηση όσον αφορά τα πραγματικά τους επιτόκια, με το φόρτωμα των δανειοληπτών με δήθεν <> των 150 και 200 ευρώ ανά δάνειο και δήθεν <>, της ίδιας τάξης μεγέθους ανά έτος, για τα ανοιχτά δάνεια! Να επισημάνω ακόμα οτι πλήθος καρτών μας τις έστελναν δυο-δυο χωρίς καν δική μας αίτηση! Έπαιξαν, λοιπόν, σε πολλά ταμπλώ και τώρα ζητάνε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Ας πρόσεχαν! Μας έλεγαν οτι τα τεράστια επιτόκια τους οφείλονταν στο ρίσκο τους! Συμφωνούμε! Ας το πληρώσουν λοιπόν!!!
    Θα αποδείξω οτι οι <> Τράπεζες είναι χειρότερες και από τον χειρότερο τοκογλύφο! Για παράδειγμα, μία κάρτα με ένα σύνηθες ελληνικό επιτόκιο του 18%, έναντι μιας άλλης με φυσιολογικό ευρωπαϊκό επιτόκιο του 8%,με ανατοκισμό ανά έτος, μετά από 10 χρόνια θα φτάσουν το συνολικό ποσό, για κάθε ευρώ του αρχικού κεφαλαίου, στην πρώτη περίπτωση 1,18 εις την δεκάτη δύναμη που κάνει 5,23 και στην δεύτερη περίπτωση 1,08 εις την δεκάτη δύναμη που κάνει 2,16 ευρώ αντιστοίχως! Δηλαδή, για 1000 ευρώ αρχικό κεφάλαιο, έχουμε συνολικά στο τέλος της δεκαετίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου, στην πρώτη περίπτωση 5.230 ευρώ περίπου και στην δεύτρη 2.160 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε το αρχικό κεφάλαιο, απομένει ο τόκος, που είναι 4.230 και 1.160 ευρώ αντιστοίχως!!!
    Τα σούπερ-υπερκέρδη τους, λοιπόν, είναι σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από έναν όχι ευκαταφρόνητο αλλά λογικό, πάντως, τόκο!!! Ακόμα και αν διεγράφοντο τα τρέχοντα χρέη των δανειοληπτών που αδυνατούμε αντικειμενικά να αποπληρώσουμε τα εναπομείναντα δάνεια μας, οι τοκογλύφοι αυτοί δεν θα έχαναν δυστυχώς, τίποτα! Μας τα έχουν πάρει ήδη, τόσα χρόνια που τους πληρώνουμε με ιδρώτα και αίμα και σε βάρος των παιδιών μας, διπλά και τριπλά!!!
    Να επισημάνω οτι όχι μόνο είναι αμετανόητοι οι τοκογλύφοι-Τράπεζες, αλλά εν’ όψει των μέτρων της κυβέρνησης για φρένο στην ασυδοσία τους, με προεξάρχουσα την Eurobank, έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικές, από όσο ήσαν συνήθως, απειλώντας μας με πολλά επιθετικά τηλεφωνήματα κάθε μέρα και ώρα, χωρίς να υπολογίζουν ούτε καν ώρες κοινής ησυχίας, οτι θα μας οδηγήσουν στα δικαστήρια κλπ!!! Ας καταλάβει, λοιπόν, η εντιμότατη υπουργός κ.Κατσέλη, οτι πρέπει να επιταχύνει άμεσα! Δεν πρέπει να τους δώσει περιθώριο να οργανωθούν και να ξαναεπιτεθούν!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 16:22 | τοπαλιδηs χαραλαμποs

    ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ Η ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | Γ.Κ.

    Αγαπητοί-ες συνομιλητές-ες.

    -Προτείνω στην κ.Υπουργό να αποσύρρει άμεσα-σήμερα το σχέδιο νόμου και να το καταθέσει αύριο στην Βουλή για ψήφιση.
    -Νομίζω ότι πολλές φορές επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα και δεν θα οφελήσει περισσότερο η παραμονή του παραπάνω ημέρες.Απλά νομίζω ότι καθυστερούμε και υπάρχει ανάγκη.
    -Πιστεύω ότι εικόνα και προτάσεις έγιναν και άμα θέλει η κ.Υπουργός μπορεί να αξιοποιήσει πολλές από αυτές.
    -Νομίζω έχουμε επείγουσα ανάγκη πλέον από την άμεση ψήφιση-εφαρμογή του παρά να πούμε και άλλες απόψεις.
    -Παρακαλώ αν συμφωνείτε στηρίξετε την πρόταση να τελειώνουμε ΣΗΜΕΡΑ.
    -Μαζική φωνή λοιπόν εφόσον συμφωνείτε.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | Γ.Κ.

    κ.Υπουργέ τρέξετε να προλάβουμε και εμείς.Οι αντοχές εξαντλήθηκαν από τα αλλεπάλληλα καθημερινά τηλεφωνήματα των εισπρακτόρων και τραπεζών.

    -ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΣΤΩ.

    -Ο νέος ελπιδοφόρος νόμος να είναι απλός και σαφής.
    -Να ορίζει να εξοφληθεί το 1/3 των στεγαστικών -επισκευαστικών δανείων του αρχικού κεφαλαίου χωρίς τόκους με επιτόκιο π.χ.3 % χωρίς να σε 20 χρόνια με περίοδο χάριτος 2 χρόνια.Ότι κατοικία-ες αφορά για να μην μπλέξουμε σε πρώτη κατοικία,δεύτερη,πώς ορίζεται,τετραγωνικά μέτρα κλπ.

    -Να ορίζει ότι θα εξοφληθεί υποχεωτικά το 15% των συνολικών οφειλών σε όλα τα άλλα δάνεια ,το αρχικό κεφάλαιο χωρίς τόκους,υπερημερίες κλπ σε 10 χρόνια με 2 χρόνια περίοδο χάριτος.

    -Να απαλλαγούν πλήρως όσοι αδυνατούν να πληρώσουν για οικονομικούς λόγους,υγείας κλπ.

    Αυτά να ορίζονται για όλους υποχρεωτικά με απλή αίτηση που θα υποβάλλεται στο Ειρηνοδικείο,εκτός και εάν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν δύναται να πληρώσει τα ποσά που ορίζονται που θα καταθέτει σχετικά δικαιολγητικά.

    -Έτσι ούτε φόρτος εργασίας θα υπάρχει στα Ειρηνοδικεία,ούτε έξοδα για ενημερώσεις,διευθετήσεις,αποδοχές σχεδίων,ούτε παραμπομπές στο πτωχευτικό δίκαιο που δεν είναι και τόσο κολακευτικό για τον οφειλέτη,ούτε επικλήσεις ειλικρίνειας κλπ.
    -Απλά,ξεκάθαρα και μάλλον οφέλιμος νόμος και για τις τράπεζες.

    ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ ΤΟ,το διακαιούται ο άμοιρος υπερχεωμένος που σήμερα έχει υποθηκεύσει ισόβια την ζωή του και της οικογενείας του.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 15:51 | Πέτρος Χριστοφιλίδης

    To πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου αμβλύνεται αισθητά εφόσον αποκλείονται οι κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες και εφόσον η ρύθμιση θα γίνεται μόνο μία φορά για τον οφειλέτη-φυσικό πρόσωπο.
    Είναι προφανές ότι εάν το πεδίο δεν περιοριζόταν με αυτόν τον τρόπο, η ύλη για τα Ειρηνοδικεία θα ήταν δυσβάσταχτη (και αδύνατον να διεκπεραιωθεί).
    Ερώτηση: Τι γίνεται ωστόσο στις περιπτώσεις όπου ο οφειλέτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μιαν αλυσίδα οφειλών; Δηλαδή στην περίπτωση όπου κατά την προσπάθειά του να ανταποκριθεί στην οφειλή Νο 1 αναγκάζεται να λάβει δάνειο από άλλον πιστωτή, οπότε προκύπτει οφειλή Νο 2; Και εάν υποθέσουμε ότι στην περίπτωση αυτή και οι 2 πιστωτές είναι τραπεζικά ιδρύματα, θα ήταν δυνατόν οι 2 αυτές αλυσιδωτές οφειλές να εκληφθούν ως μέρη της ίδιας περίπτωσης; Παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση αυτή, ώστε πίσω από τη διατύπωση «μία φορά» να εννοείται ξεκάθαρα εάν πρόκειται για μία και μόνο χρονική δυνατότητα που θα μπορούσε όμως να ενσωματώσει 2 διαδοχικές οφειλές.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 15:44 | Γ.Κ.

    κ.Υπουργέ κάνετε κάτι ΑΜΕΣΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.
    -Παγώσετε τις οφειλές για ένα εξάμηνο έστω.
    Ακούσετε -αν μπορείτε-τους σφιγμούς της καρδιάς μας.Δεν αντέχουμε άλλο.
    -Η ψυχική υγεία μας έχασε την ισορροπία της.Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τραπεζών και εισπρακτόρων βουήζουν στα αυτιά μας συνέχεια.
    -Τρέμουμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο.Δώσετε ανακούφιση στο 1/3 του πληθυσμού.Μην περιμένετε άλλο.Μιμηθείτε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και Αμερική.Εσείς γνωρίζετε.
    -Δεν αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση ακόμα και μεγάλα λάθη να κάναμε.Δικαιούμαστε καλύτερη ζωή για μας για την οικογένειά μας.
    -Οι τράπεζες έχουν στηριχθεί πολλαπλώς και με πολλά ευνοϊκά μέτρα{28 δις,ασφαλιστικές εισφορές,φορολογία,μη εφαρμογή νόμων σε βάρος τους,πανωτόκια κλπ.].
    -Ο άμοιρος-άτυχος δανειολήπτης από ποιο προστατεύθηκε και μάλιστα σε τέτοια οικονομική δυσχέρεια;
    Δώστε μας ελπίδα ζωής.
    ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 14:43 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Και να πω και μια προταση ίσως ουτοπικη…ομως πιστεύω οτι ο κοσμος εμεις οι απλοι πολίτες αλλα και οι κυβερνόντες μαζι…θα βρουμε τις καλυτερες λυσεις για ολα!!!!

    ΤΖΟΚΕΡ
    στην χτεσινη κληρωση τζοκερ, ενας υπερτυχερος πηρε 5.000.000!!!
    ενας μονο!!
    γιατι το τζοκερ δεν αλλαζει??
    δηλαδη, να γινεται κληρωση, να βγαινουν πολλα δελτια και το ποσον να ειναι αναλογα με τα χρεη που εχει ο καθενας.
    πχ. ενας χρωστα 50.000 ευρω. παιζει και κερδιζει. το ποσο που εισπράτει μετα την καταθεση του στον οπαπ των χαρτιων του απο την τραπεζα να ειναι 50.000 ευρω. με τοσα εκατομμυρια που μοιραζει το τζοκερ θα ξοφλησει ολος ο κοσμος σε χρονο ρεκορ!! αλλα και θα παιζει και πολυς κοσμος μιας και θα υπαρχει και αυτη η κατηγορια.
    εγω εριξα μια ιδεα…..

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 14:16 | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Κυρία Υπουργέ.
    Ειμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.Ο Κόσμος εχει μεγάλες απαιτήσεις από την Κυβέρνηση σε ολους τους τομείς.Οσον αφορά το ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟ ΘΕΜΑ (χρέη προς τις τράπεζες-ρυθμίσεις)αναφέρω ταπαρακάτω:
    α.Ελεγχος των εισπρακτικών εταιριών,πως νομιμοποιούνται;,ποιός τους δίνει το δικαίωμα να απειλούν και να εκβιάζουν τους πολίτες.
    β.Να καθοριστεί ανώτερο υψος επιτοκίου δανεισμου (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΛΕΣ)σε συνδιασμό με επιτόκιο της ΕΕ.
    γ.Ασφαλιστικές δικλίδες ωστε να μην μπορεί η καθε τράπεζα να ανεβάζει τα επιτόκια οποτε θέλει χωρίς να ενημερώνετε ο δανειολήπτης.
    δ.Να επιστρέψουν οι τράπεζες τα 28 δις που πήραν και σίγουρα δέν τα χρησιμοποίησαν γιά το σκοπό που τα πήραν.
    ε.Να μπορούν οι εχοντες μπεί στον Τειρεσία να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες με κάποιους ειδικούς ορους για να ειναι αληθείς.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΡΘΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΘΕΤΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΑΣΟΚ.
    ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 14:18 | ELENA Χ.

    …ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΠΟΥ «ΠΟΝΟΥΝ»…
    1.-Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ.!!
    2.-ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.!!
    3.-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ «ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ»…ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ «ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΗΣ»(ειδικη περίπτωση,αλλά υπάρχει).!!
    4.-ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ» ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,
    ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.!!
    5.-ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ,ΕΠΙΣΗΣ.!!
    6.-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ,ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ,»ΤΥΓΧΑΝΕΙ» ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…ΣΕ «ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ» ΕΠΙΠΕΔΟ.!!
    7.-Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΚΛΕΙΝΕΙ» ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.!!

    ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ,ΣΕ ΕΜΕΝΑ!!!!!!!!!!

    ΒΕΒΑΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ «ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ» ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.!!

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ «ΘΕΣΗ»-ΜΕΤΡΑ.!!

    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.!!

    ΕΛΕΝΑ Χ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 14:12 | elengeorgiou

    η ευγενια εχει απολυτο δικιο.καντε κατι αμεσα.να εχει και αναδρομικη ισχυ.ξερετε ποσοι ειμαστε στο αμην να χασουμε τα σπιτια μας???τις ζωες μας.
    ξαναδωστε μας ελπιδα.δεν ειμαστε λαμογια οπως καποιοι γραφουν.
    θελουμε ξανα δικαιωμα στην ζωη ,δεν μπορειτε να καταλαβετε κ.υπουργε τι περναμε.και εχεις τους υπαλληλους τραπεζων να τηλεφωνουν με υφος 100 καρδιναλιων πολλες φορες να ειρωνευονται….
    θελουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια μας,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.πολλοι δεν εχουμε χρηματα ουτε για τα αναγκαια πως θα περιμενουμε αλλους τρεις τεσσερις μηνες να ενταχθουμε.ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 14:06 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΟΛΟ 50000 ΕΥΡΩ,ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ Κ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 Κ 3 ΜΗΝΕΣ..ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Κ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΔΟΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ????ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Κ ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΩΣΩ????ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 3000???ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ Κ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝΕ..ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΙ…ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?????/ S.O.S S.O.S S.O.S

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | Γ.Κ.

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ κ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστου Κοινοβολευτικού Εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ 30-3-09 στην Βουλή.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

    ….Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο γιατί δεν προστατεύει τον πολίτη, δεν προστατεύει τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο γιατί νομιμοποιεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα όρια του νόμου, τις οποίες μετονομάζει ενημερωτικές, αλλά ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία προστασία στους καταναλωτές.

    ……..Βεβαίως, ενδιαφερθήκατε για να νομιμοποιήσετε εκείνους οι οποίοι έχουν γίνει ο πραγματικός εκβιαστής. Κάποιος χρησιμοποίησε την έκφραση «νταβατζής» στην προκειμένη περίπτωση. Δε θέλω να την χρησιμοποιήσω, αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Εδώ πρόκειται περί πραγματικού ψυχολογικού εκφοβισμού και εκβιασμού των πολιτών. Αυτούς νομοθετείτε. Για το πλαίσιο το δικό τους ενδιαφέρεστε.

    …Την ίδια στιγμή, όμως, που η Κυβέρνηση υπόσχεται κανόνες στη λειτουργία των ενημερωτικών, των εισπρακτικών εταιρειών, επιδεικνύει πλήρη αδυναμία στην εφαρμογή του νόμου και έχει αφήσει τις τράπεζες ανενόχλητες να επιβάλλουν στους καταναλωτές όρους και επιβαρύνσεις που έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Και βεβαίως, η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις της μη εφαρμογής του νόμου και βεβαίως, της καταπίεσης των οφειλετών προς τις τράπεζες και των πολιτών.

    …Αντί, λοιπόν, να τις καταργήσετε, όπως το ζήτησαν τόσοι και τόσοι φορείς, όπως σας το υπέδειξε ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως σας το υπέδειξαν έγκριτοι καθηγητές Πανεπιστημίου ήδη εδώ και τέσσερα, πέντε χρόνια από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να υιοθετήσετε το αίτημα της ΟΤΟΕ και άλλων φορέων, ακόμα και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής η οποία αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιό σας, τις επαναφέρετε αποδίδοντάς τους το καθήκον της ενημέρωσης. Τις βαφτίζετε, δηλαδή, ενημερωτικές εταιρείες.

    … Αυτή όμως είναι ταυτόχρονα και η απάντησή σας σ’ ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες, οι οποίες είτε βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις οφειλές τους λόγω ακριβώς του γενικότερου οικονομικού κλίματος και της πολιτικής που οδηγήσατε τη χώρα και την οικονομία μας, είτε το αμέλησαν. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Μία πολύ μικρή μειοψηφία των πολιτών αφορά εκείνους οι οποίοι συνειδητά αρνούνται να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να αποπληρώσουν την οφειλή τους.

    …Μπορείτε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε με ποιο σκεπτικό και βάση ποιων νόμων γίνεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου; Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποια λογική νομιμοποιείτε την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση των δανειοληπτών, γιατί πρόκειται κυρίως για τραπεζικά προϊόντα στις ενημερωτικές λεγόμενες εταιρείες;

    …Και επειδή αρέσκεστε συχνά να αναφέρεστε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορείτε να μας πείτε και την αντίστοιχη Οδηγία, η οποία σας το επιτρέπει; Γιατί εγώ έχω υπ’ όψιν μου το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακριβώς δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπει την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων σε εταιρείες τρίτων.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:56 | ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ..ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ..ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ…ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΔΥΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ-ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ-ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ…ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ..ΠΙΕΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΜΕΣΑ.ΘΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ..ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ,ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ(ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ)ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ..ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ…ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ…ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΗ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:37 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

    Αγαπητοί Συμπολίτες και Κυβερνητικοί Αντιπρόσωποι,

    Επανέρχομαι με αναφορές σε προηγούμενο σχόλιό μου για να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ από την πλευρά μου στην υλοποίηση ενός νομοσχεδίου κοινωνικά δίκαιου που δεν θα αδικεί κανέναν και προπαντός δεν θα έχει νικητές ή ηττημένους!
    Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι, οτιδήποτε δανεικό, δεν μας ανήκει αλλά ΠΡΕΠΕΙ να επιστραφεί στον δανειστή μας.
    Όλοι μας γνωρίζουμε επίσης, και μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις ότι ο δανειστής, στερείται ενός ποσού που του ανήκει γιά ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να διευκολύνει τον δανειζόμενο, διότι ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ! Είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε με το αζημίωτο, αυτή η συναλλακτική σχέση η οποία στηρίζεται στην ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ και στα ΧΡΗΣΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΗΘΗ (ΒΛΕΠΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΙΜΗ, ΥΠΟΛΗΨΗ), διαταράσσεται όταν ένα εκ των δύο μερών συμπεριφερθεί εκτός αυτών των πλαισίων.
    Υπάρχει όμως και μια παράμετρος που δεν συνυπολογίζεται στην σημερινή βιομηχανοποιημένη διαδικασία παραγωγής δανείων από τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η παράμετρος: ανθρώπινος παράγοντας, που μας διαβεβαιώνει πως, όταν ένας άνθρωπος έχει κάτι να χάσει και δεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, κάνει κάθε δυνατή και φιλότιμη προσπάθεια, να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του. Όταν όμως κανείς δεν τον υπολογίζει και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές συνθήκες οι οποίες τον οδήγησαν να βρίσκεται σε θέση δυσμενή και όταν, παρόλο που κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθει, αλλά δεν δύναται λόγω συνθηκών που δεν έχουν διαμορφωθεί από τον ίδιο στην κοινωνία, και τις οποίες δεν μπορεί να επηρρεάσει, υπάρχουν κάποιοι όπως οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και οι ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που του τοποθετουν μια ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΟΜΦΗΣ, σαν μία σύγχρονη μορφή διαπόμπευσης, τότε τί άλλο έχει να χάσει;
    Κάποτε λέγαμε:»Κάλιο να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα!». Όταν ο άνθρωπος έχει στερηθεί τη αξιοπρέπεια και την υπόληψή του με αυτές τις πρακτικές, τότε τί άλλο έχει να χάσει; Σίγουρα οι ΠΩΛΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ δεν είναι αθώες περιστερές ή ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ.
    Η πρακτική των τραπεζών δεν είναι ασύμβατη με τους σκοπούς που επιδιώκουν με βάση το καταστατικό τους και οι οποίοι είναι η απόκτηση κέρδους και η μεγιστοποίησή του. Ως προς τούτο δεν μπορεί κανείς παρά να παραδεχθεί ότι οι τράπεζες απλά… κάνουν την δουλειά τους!
    Μόνο που δεν την κάνουν καλά, ή μάλλον δεν την κάνουν έξυπνα!
    Όποιος θέλει έναν πελάτη στο εμπόριο, δεν τον παραφορτώνει με εμπορεύματα, ούτε τον κλέβει και τον εξαπατά, διότι το κέρδος του θα είναι να τον ξαναφέρει στην πόρτα του σύντομα!
    Η πρακτική των τραπεζών τα τελευταία χρόνια, διέπραξε αυτό ακριβώς το λάθος!
    Άλλο σημαντικό λάθος ήταν και είναι ότι ο πελάτης δεν αντιμετωπίζεται σαν ιερό πρόσωπο, το οποίο τις τροφοδοτεί και ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ αλλά και ως ΠΕΛΑΤΗΣ!
    Σκεφθείτε τι συνέβη όταν ο κόσμος τρόμαξε με την κατάρρευση της LEHMAN BROTHERS στην Αμερική! Πού έφτασαν τις προσφορές για τα επιτόκια καταθέσεων; Άν δεν τους είχαν ανάγκη, γιατί έσπευσαν να τους κρατήσουν πελάτες;
    Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών στην Ελλάδα, από την μία γιατί στηρίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στους παραδοσιακά αποταμιεύοντες μικροκαταθέτες Έλληνες και από την άλλη γιατί, άσχετα με την δημιουργηθείσα κάτάσταση, οι επισφάλειές τους έχουν ήδη αναλογιστεί και τιμολογηθεί μέσα στα αρκούντως υψηλά τους επιτόκια, είναι υψηλή και μάλιστα χωρίς την ανάγκη του πακέτου στήριξης των 28 δις ευρώ.
    Έτσι πάλι ο Έλληνας ΠΕΛΑΤΗΣ τους προστάτευσε από την ανάγκη να φορτωθούν τα υψηλού κινδύνου λεγόμενα «τοξικά ομόλογα» για να εξασφαλίσουν την ρευστότητά τους.
    Γιατί λοιπόν η διαβούλευση να μήν γίνει ΤΡΙΜΕΡΗΣ και να εξαργυρώσουν οι Ελληνικές Τράπεζες και την ηθική τους υποχρέωση απέναντι στα Ελληνικά Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα οποία οι ίδιες «επέτρεψαν» με τις πωλησιακές τους πρακτικές να υπερχρεωθούν; Οι πρακτικές του ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ περί ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ εξαντλούνται μόνο σε κινήσεις βιτρίνας;
    Γιατί να μήν ελαστικοποιήσουν τις θέσεις τους; ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΣΜΑ!
    Θα πρότεινα λοιπόν -και συγχωρήστε μου πάλι την μακρυγορία μου- τα εξής:
    1. Πάγωμα όλων των τόκων στα δάνεια που είναι υπερήμερα, ή καταγγελθέντα. Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές που προέκυψαν έως και ένα εξάμηνο μετά την καταγγελία του δανείου και εφεξής το κεφάλαιο που προκύπτει να παραμείνει άτοκο. Αυτό για δάνεια που έχουν καταγγελθεί πρίν την ισχύ του νόμου. Μετά την ισχύ του νόμου να μήν εφαρμόζεται ανατοκισμός στα καταγγελθέντα δάνεια.
    Αυτό για να υπάρξει ένα σημείο εκκίνησης από το οποίο θα αρχίσει η λύση του προβλήματος και να σπάσει ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!
    2. Ρύθμιση Συγκεντρωσης και Αναχρηματοδότησης, όλων των διασκορπισμένων σε πολλές τράπεζες δανείων με ευνοϊκά επιτόκια και τουλάχιστον ετήσια περίοδο χάριτος, με παράλληλη σύσταση φορέα ελέγχου και παρακολούθησης της πορείας αποπληρωμής της ρυθμισθείσας υποχρέωσης.
    Ο Φορέας θα αποτελεί κλιμάκιο της Αρμόδιας ΔΟΥ του υποχρέου για την αποφυγή δόλιας εκμετάλλευσης της διάταξης.
    Αυστηρό πόθεν έσχες και δήλωση στο Ε1 ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εισοδηματικής ή περιουσιακής διαφοροποίησης κατ΄έτος για την αποφυγή χρήσης κρυφών εισοδημάτων σε προσωπική κατανάλωση και όχι για την αποπληρωμή των δανείων.
    Η αναχρηματοδότηση (DEBT CONSOLIDATION) θα αφορά αποπληρωμή των χρεωστουμένων από τον οφειλέτη ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε οποιαδήποτε τράπεζα ή φορέα (χωρίς ο Δανειολήπτης να παίρνει χρήματα στο χέρι)και η υποχρέωσή του να αποπληρώνει στό κράτος ή στον οποιονδήποτε προβεί στην συγχώνευση των χρεών του(τράπεζα ή άλλο φορέα), μία δόση που θα είναι υποφερτή. Επίσης να προβλέπεται η κατάσχεση υπέρ του ΤΕΛΙΚΟΥ πιστωτή, κάθε ακινήτου που δεν αποτελεί πρώτη κατοικία του οφειλέτη, στην αντικειμενική του αξία πλέον 35% .
    Σε περίπτωση που ο οφειλέτης αδυνατεί να εξοφλήσει λόγω ανυπαρξίας περιουσιακών στοιχείων ή εισοδήματος, να μην προβλεπεται ολοκληρωτική απαλλαγή γιατί αυτό θα οδηγήσει σε στρέβλωση και κακή χρήση των ευεργετημάτων του Νόμου αλλά να προβλέπεται:
    η προσφορά από τον Ωφελούμενο Δανειολήπτη -όπου αυτό είναι δυνατόν από άποψης ηλικίας ή σωματικής ικανότητας-, κοινωνικής εργασίας(όχι υπό μορφήν ποινής αλλά υπό μορφήν προσφοράς),σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, που συνάδουν με την αποκτηθείσα από αυτόν γνώση και εμπειρία στις προηγηθείσες εργασιακές του σχέσεις.
    Έτσι και το κράτος αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα θα ωφελούνται από τον Δανειολήπτη, αλλά και δεν θα υπάρξει έξαρση του νοσηρού φαινομένου διάφοροι επιτήδειοι να μεταβιβάζουν περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενείς, ώστε να εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές διατάξεις του εν λόγω νόμου.
    Να υπάρχει επίσης για τους αδυνατούντες να αποληρώσουν λόγω ανεργίας, υποχρεωτική ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ αναζήτηση εργασίας από την ελεύθερη αγορά αλλά και τον ΟΑΕΔ η οποία θα υποβάλλεται στον φορέα μηνιαίως για να συνεχιστεί η ισχύς της ρύθμισης.
    Στα πλαίσια της επανένταξης στην αγορά εργασίας να μοριοδοτείται και να έχει προτεραιότητα στις Προσλήψεις στο Δημόσιο, ο οφειλέτης, αλλά επίσης να μην χάνει το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας, όταν κατορθώνει να εργαστεί με ημιαπασχόληση.
    Να προσφέρεται επίσης φοροελάφρυνση, ως κίνητρο, στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τέτοια άτομα.
    3. Να μήν επιτρέπεται σε καμμία περίπτωση η εκποίηση περιουσιακού στοιχείου, εάν το τοκοχρεωλυτικό δάνειο έχει ήδη διανύσει την ημιδιάρκειά του και έχει αποπληρωθεί σημαντικό μέρος των τόκων που του αναλογούν. Στην περίπτωση που κατατεθεί αίτηση για ρύθμιση από τον οφειλέτη σε αντίστοιχη χρονική στιγμή του δανείου, να παύουν να είναι απαιτητοί οι λοιποί τόκοι και η ρύθμιση να περιλαμβάνει ΜΟΝΟ το ΑΛΗΚΤΟ κεφάλαιο!
    4. Τέλος, να πάψει να ισχύει ο όρος ότι σε περίπτωση παράλειψης πληρωμής τριών συνεχόμενων δόσεων (ή περισσότερων, αναλόγως της πολιτικής κάθε τράπεζας και του είδους του δανείου)θα καθίσταται απαιτητό όλο το υπόλοιπο του δανείου (δηλαδή ληγμένο κεφάλαιο και δεδουλευμένοι τόκοι μαζί με το υπόλοιπο άληκτο κεφάλαιο), διότι ως είναι φυσικό, αυτός ο όρος, μετατρέπει μια προσωρινή αδυναμία πληρωμής κάποιων δόσεων του δανείου, οι οποίες αποτελούν κλάσμα του συνολικού οφειλόμενου ποσού, σε οριστική και μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής.
    Διότι πώς είναι δυνατόν, κάποιος ο οποίος δεν έχει την ευχέρεια να αποπληρώσει κάποιες δόσεις, να μπορεί να αποπληρώσει εφάπαξ ολόκληρο το κεφάλαιο; Και μόνη της αυτή η ρήτρα, παράγει των πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα.
    Να πάψει να λειτουργεί ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ως πανάκεια για την συναλλακτική συμπεριφορά και να λειτουργεί μόνο το αντίστοιχο τμήμα της κάθε ΤΡΑΠΕΖΑΣ που εκτιμά και συνυπολογίζει τα στοιχεία και τις δυνατότητες κάθε πελάτη ξεχωριστά. Οι Τράπεζες έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Άλλωστε αυτές ελέγχουν την βιωσιμότητα Επιχειρηματικών σχεδίων και αποτελούν τους φορείς που εγκρίνουν τις επιδοτούμενες μέσω ΕΣΠΑ επενδύσεις. Σπάνια πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους… εκτός άν αυτό τις εξυπηρετεί!

    Με εκτίμηση σε όλους,

    Δημήτριος Α. Ζαφείρης

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:28 | Κατερίνα

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Ολοι μας παραμιλάμε με την οικονομική κρίση, δεν θα αναφερθώ σε μένα προσωπικά διότι αντιλαμβάνομαι ότι αντίστοιχο πρόβλημα με το δικό μου αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνανθρωποι μου.

    Αμεσα πρέπει να γίνει κάτι. Τουλάχιστον ένα εξάμηνο πάγωμα πληρωμών στις τράπεζες για να μπορέσει να κινηθεί το χρήμα στην αγορά, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας να πάρει μια ανάσα και ο μικρομεσαίος που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.

    Σήμερα οι πιο πολλοί από μας το πρωϊ πληρωνόμαστε και το μεσημέρι δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας γιατί τρέχουμε στις τράπεζες να πληρώσουμε την ελάχιστη καταβολή των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Έχουμε γίνει όλοι μας expert στην τραπεζική ορολογία :).

    Ας μην χαριστούνε τα χρέη αλλά ας πάρουν μια παράταση αποπληρωμής. Ας γίνουν οι τράπεζες πιο διαλεκτικές να δίνουν δάνειο για αποπληρωμή των χρεών ακόμη και σ’ αυτούς που είναι στον Τειρεσία (άλλο να χρωστάς σε μια τράπεζα και να δίνει μηνιαία δόση 500 ευρώ και άλλο σε 4 που σου ζητάνε ελάχιστη καταβολή για χρέος 1.000 ευρώ τα 150) και εάν δεν το κάνουν οι ιδιωτικές ας το κάνουν τουλάχιστον οι δημόσιες, Εθνική – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Όλο και πιο πολλοί συνάνθρωποι μας προβαίνουν στο απονενοημένο διάβημα και δεν σας το κρύβω ότι εάν δεν είχα ανήλικο παιδί θα το έκανα και εγώ για να ηρεμήσω (τουλάχιστον μια ώρα αρχίτερα).

    Δεν γνωρίζω εάν παρακολουθείτε εσείς οι συνεργάτες σας αυτή τη σελίδα και κατά πόσο θα λάβετε υπόψη σας τις απόψεις των πολιτών αλλά θα χαιρόμουν να γινόταν και ένας διάλογος με κάποιον υπεύθυνο γιατί το να γράφουμε μόνοι μας χωρίς κάποια απάντηση είναι σαν φωνή βοώντως εν τη ερήμω.

    Δώστε μας μια μικρή ελπίδα για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και να κοιμηθούμε ήρεμοι.

    Με εκτίμηση

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 13:56 | Γ.Κ.

    κ.Υπουργέ,ακούστε τις κραυγές απελπισίας μας,όσο μπορείτε.

    Κάνετε κάτι ΑΜΕΣΑ,ΣΗΜΕΡΑ.

    -Δεν αντέχομε άλλο στα καταραμένα τηλεφωνήματα των εισπρακτόρων και τραπεζών.
    -Αξίζουμε καλύτερη ζωή και εμείς και τα παιδιά μας.Τα νεύρα ,οι αντοχές και το κουράγιο μας εξαντλήθηκαν.
    -Η οποιαδήποτε ευθύνη μας-μεγάλη,μικρή- δεν δικαιολογεί αυτήν την καταπίεση,την δυναστεία,τον εξευτελισμό,το καθημερινό και αυριανό άγχος μας.
    -Το στομάχι είναι πιασμένο,τα νεύρα τσακισμένα,το χαμόγελο γίνεται θυμός,αγανάκτηση,κλάμα.Το μυαλό μας είναι κουβάρι,οι σκέψεις μαύρες,ο ύπνος-αν έλθει-εφιάλτης.
    Το κρύβουμε όσο μπορούμε από τα παιδιά μας,γονείς,φίλους,γείτονες.
    Δώστε μας ελπίδα άμεσα.Περιμέναμε ώρες,μέρες,μήνες…ΜΠΟΡΕΙΤΕ να το κάνετε.ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ 5-6 ΜΗΝΕΣ.
    -Δεν αφορά εκατοντάδες-χιλιάδες αλλά εκατομμύρια.Μην το αναβάλετε,είναι ελπίδα κυριολεκτικά ζωής !!!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 12:40 | Eygenia

    ειμαι 38 ετων χωρισμενη προσφατα με 2 ανηλικα παιδια 9 και 11 ετων.
    πριν απο 5 χρονια ο πρωην συζυγος μου και ο αδερφος μου εκαναν μια επιχειρηση η οποια κατεληξε σε πτωχευση λογω ακαλυπτων (πλαστων!!) επιταγων απο πελατες της. για να στηθει η επιχειρηση καταχρεωθηκαμε
    με καταναλωτηκα , καρτες , επισκευαστικο δανειο κτλ
    σημερα η εταιρεια που δουλευω ειναι σε εκ περιτρωπης προγραμμα εργασιας (δηλαδη μισο μισθο) και ετσι οπως πανε τα πραγματα την βλεπω να κλεινει και αντε μετα απο 20 χρονια που δουλευω εδω να βρω αλλη δουλεια! ο πατερας των παιδιων μου δνε δινει διατροφη
    και εγω παλευω με 600 ευρω το μηνα να ζησω τα παιδια μου να αντεξω την καθημερινοτητα μου
    οι εταιρεις εισπραξεων των τραπεζων μου εχουν μαυρισει την ζωη
    δεν μου φτανει η μιζερια μου δεν μου φτανει που δουλευω απ τα 18 να παρω ενα σπιτι και τωρα το χανω και θα βγω στο δρομο με τα παιδια μου
    δεν μου φτανουν οι πλαστες επιταγες οι γονεις μου με το ενα ποδι στον αγιο πετρο μετα την οικονομικη και οικογενειακη καταστροφη
    εχω και αυτους να περνουν 100 φορες την ημερα τηλ και να μη ξερουν
    τα μωρα μου τι αλλο να πουν μια που εγω λειπω για δουλεια και μενουν
    μονα σπιτι.
    το μονο που ελπιζω και ευχομαι μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου
    ειναι να μπορεσω να σωσω το σπιτι
    μια σταλιτσα σπιτι ειναι ομως παλεψα 20 χρονια για να χουμε με τα μωρα μου ενα κεραμιδι στο κεφαλι μας
    γιατι να το χασω τωρα για χρηματα που δεν «εφαγα» εγω απ τις τραπεζες??
    και πως να ξεπληρωσω τις τοσες χιλιαδες ευρω (πανω απο 200.000 χωρις τους τοκους) που δεν εχω εισοδηματα?
    πως να μεγαλωσω τα παιδια μου ?
    νομιζετε οτι αρκει μετα απο το εργοστασιο να ξεποδαριαζομαι να μοιραζω διαφημιστικα φυλλαδια?
    οχι δεν αρκει …
    και ξερω πως υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που ζουν τα ιδια ισως και χειροτερα με μενα
    θα θελα ολη αυτη η διαδικασια που δρομολογιτε να ειναι πιο απλη
    πιο βατη πιο κατανοητη
    πως να δωσω μια περιουσια σε δικηγορους για να κανω διαπραγματευσεις με τις τραπεζες (και να ταν μια ποιος να το λεγε!) και να καταφυγω στα δικαστιρια οταν δεν εχω χρηματα για την καθημερινοτητα μας?

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 12:58 | Δημήτριος Παρασκευάς

    . από eutixia – — 2 Νοεμβρίου 2009 @ 11:06

    Δηλαδή, ο ανηψιός μου που είναι 35 χρονών, τεμπέλης (δεν δουλεύει εδώ και χρόνια γιατί καταπιέζεται, όπως λέει),αλλά δηλώνει επίσημα άνεργος, ζει με την πενιχρή αναπηρική σύνταξη της μάνας του, δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του και έχει πάρει από διάφορες τράπεζες καταναλωτικά δάνεια το ύψος των οποίων φτάνει τα 10000 ευρώ, θα απαλλαγεί?

    ΝΤΡΟΠΗ!
    —————————————————–

    Αγαπητή κ. Ευτυχία.

    Αν οι τράπεζες ήταν τόσο ηλίθιες να δώσουν 10000 ευρώ δάνειο σε κάποιον που δεν μπορεί να τα ξεπληρώσει, τότε ναι, κάνανε μια λάθος επένδυση και τους βγήκε στράφι. Να πρόσεχαν, απλά τα πράγματα

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 12:38 | Ιγνατιάδης Μάκης

    Καλημέρα,

    Παρακαλώ πολύ, έχω ένα ερώτημα – αίτημα:

    Έχω στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία και το τελευταίο έτος είμαι άνεργος και δεν είχα τη δυνατότητα καταβολής των δόσεων. Γνωρίζω ότι οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει μέχρι τις 31/12, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις κατασχέσεις.

    Καθώς η τράπεζα απειλεί με κατάσχεση (μέσω εισπρακτικής εταιρίας), και καθώς αδυνατώ να πληρώσω 12.000 Ευρώ όπως μου ζητείται, η επικείμενη ρύθμιση θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάκλησης της κατάσχεσης; Πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο και νομίζω ότι η ρύθμιση θα πρέπει να ακυρώνει την κατάσχεση.

    Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος.

    Ευχαριστώ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 12:15 | Γ.Κ.

    Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

    ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΑΝΑΓΚΗΣ-ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ-ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!

    κ.Υπουργέ βοηθείστε μας ακόμα και σήμερα.Χανόμαστε !!!

    -ΠΑΓΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ τις δόσεις για 6-12 μήνες να πάρουμε ανάσα από τα τηλεφωνήματα τραπεζών και εισπρακτόρων που είναι ΜΑΣΤΙΓΑ.

    -Αφορά πάνω από 3.0ΟΟ.ΟΟΟ κόσμο σήμερα,αύριο πολύ περισσότερους.
    -Δώστε ανάσα και οξυγόνο να σκεφτούμε να ηρεμήσουμε και στην συνέχεια ψηφίστε τον σχετικό νόμο με την φιλοσοφία του.
    -Μην μας αφήνετε έρμαιους στα νύχια των τραπεζών και εισπρακτόρων.
    -Δεν είμαστε απατεώνες,να πληρώσουμε σύμφωνα με τα εισοδήματά μας χωρίς ανατοκισμούς και πανωτόκια.
    -Δώστε ελπίδα ζωής και όχι ντροπής.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 11:23 | Ορέστης Κυρίτσης

    Αξιότιμοι κύριοι,
    συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της δημόσιας διαβούλευσης.
    Είναι, κατά την άποψή μου, σε γενικές γραμμές στη σωστή κατεύθυνηση το νομοσχέδιο αλλά θα έπρεπε να λάβετε υπόψη καταρχήν την ευθύνη-συμμετοχή των τραπεζών στις δανειοδοτήσεις. Ας αξιολογούν σωστά τον υποψήφιο πελάτη τους και να μην δίνουν ανεξέλεγκτα τα δάνεια κι ύστερα να προχωρούν σε εκφοβισμούς και κατασχέσεις κυρίως σε τέτοιες εποχές. Ας συμμετέχουν κι αυτές στον μελλοντικό κίνδυνο και να ευθύνονται ως ένα ορισμένο ποσό όταν το δάνειο-πιστωτική κάρτα καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό. Ας «παγώσετε» για λίγους μήνες όλες τις κατασχέσεις και πληστειριασμούς, να διαπραγματευτείτε αρχικά άλλους όρους. Έτσι, θα δώσετε και κίνητρα στους πολίτες να βγουν ξανά στην αγορά, να αναθερμανθεί το κλίμα, κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων.
    Σίγουρα, από μόνο του το νομοσχέδιο αυτό δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αφού υπάρχουν κιόλας «παραθυράκια» αλλά χρειάζεται ταυτόχρονη εφαρμογή κι άλλων μέτρων (αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων,κίνητρα επιχειρήσεων, αναπτυξιακός-ΕΣΠΑ, φορολόγηση, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, Τειρεσίας κ.λ.π)τα οποία τα ξέρετε πολύ καλύτερα από τον καθέναν.
    Κάντε την υπέρβαση τώρα και μην «τραβάτε τα αυτιά» των τραπεζιτών αλλά χτυπήστε τη γροθιά στο τραπέζι.Αυτό περιμένουν όλοι!

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Καλημέρα και καλό μήνα!.
    Εγω εκανα πέρυσι διακανονισμό σε εταιρεια της τραπεζας, λογω του οτι έμεινα απλήρωτη 6 μήνες απο Δημοτική επιχειρηση η οποία έκλεισε, και αναγκαστικά μπήκα στον τηρεσία.
    απο τοτε που μονιμοποιήθηκα ομως πληρωνω.
    το θεμα και το πρόβλημα μου ειναι το εξείς.
    εχω ενα κοριτσακι(ειμαι χωρισμένη) και εχω και τους γονείς μου οι οποίοι εχουν προβληματα υγείας και ειναι και μεγαλοι σε ηλικία.
    λογω του τηρεσία δεν μπορώ ουτε ενα σκουπακι να πάρω με δοσεις απο μαγαζι με ηλεκτρολογικά.
    διατροφή δεν παίρνω, και οτι ηθελα μεχρι προτινος μου το επερνε ο πατερας μου. (εχει λογαρισμό σε μεγαλο καταστημα με ηλεκτρικα).
    και ερχομαι τωρα και λεω..οταν φυγουν οι γονεις μου απο την ζωή…το παιδί μου θα εχει μεγαλυτερες αναγκες (τωρα ειναι 5 χρονων), εγω τι πρεπει να κανω? μετρητα δεν υπαρχουν…να πληρωνω..μονο με δοσεις..και ολα τα μαγαζια με δοσεις πουλάνε.
    Θα πρεπει να δεσω μια πετρα στο λαιμο?
    γιατι αυτοι που πληρωνουν με διακανονισμο να μην μπορούν να βγουν απο τον δαίμονα τηρεσία???? γιατι να ειμαστε καταδικασμένοι?
    εχω και μια σακαράκα, και παντα οταν εχω το παιδι μου μεσα διακινδυνέυω και την δικη μου αλλα και την δική του ζωή..γιατι να μην μπορώ να παρω ενα αλλο αυτοκίνητο καινουργιο? εφοσον πληρωνω την τραπεζα, και τωρα πια εχω εναν ικανοποιητικό μισθό για να μπορώ να δώσω και για αυτοκίνητο?

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 11:54 | Eyaggelina

    Αξιότιμοι.
    Η βούληση για πάταξη της διαφθορας και της αδιαφάνειας απαιτείται να επιβεβαιωθεί με ουσιαστικά δείγματα γραφής.

    Προς τούτο η σχετική προσπάθεια, θα πρέπει να εκκινηθεί με την καταπολέμηση των τοκογλυφικών και καταχρηστικών μεθόδων που χρησιμοποιούν οι Τράπεζες για να εξασφαλίσουν υπερκέρδη.

    Αυτό η νέα κυβέρνηση μπορεί να το κάνει και άμεσα με σχετικό νομοσχέδιο και έμμεσα μέσω των αντίστοιχων ιδρυμάτων που είναι υπό τον έλεγχό του κράτους.
    Οποιαδήποτε ρυθμιστικά νομοσχέδια με χίλια δύο «παραθυράκια», απλά επιτείνουν το πρόβλημα και δεν οδηγούν σε ουσιαστική λύση….

    «Ιδού η Ρόδος», λοιπόν, «ιδού και…»

    Αποδείξτε μας τη βούλησή σας.
    Εδώ και τώρα!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 11:49 | eutixia

    Δηλαδή, ο ανηψιός μου που είναι 35 χρονών, τεμπέλης (δεν δουλεύει εδώ και χρόνια γιατί καταπιέζεται, όπως λέει),αλλά δηλώνει επίσημα άνεργος, ζει με την πενιχρή αναπηρική σύνταξη της μάνας του, δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του και έχει πάρει από διάφορες τράπεζες καταναλωτικά δάνεια το ύψος των οποίων φτάνει τα 10000 ευρώ, θα απαλλαγεί?

    ΝΤΡΟΠΗ!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 10:16 | ΕΡΑΣΜΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

    ΕΙΜΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ,ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 10:40 | Γεώργιος Σωτηρόπουλος

    Απορία νούμερο 1 …αν κάποιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και χρωστάει 13000 στις τράπεζες γιατί να κάνει ρύθμιση και να πληρώσει το 10% ? όταν η τράπεζα του έβγαζε δάνειο δεν ήταν υπεύθυνη ? μήπως τελικά ο νόμος θα συμφέρει τις τράπεζες ? από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα λένε στο χωριό μου..!!!
    Απορία νούμερο 2 κάποιος χρωστάει 100000 και έχει ένα αυτοκίνητο 10 ετών τι κέρδος θα έχουν οι τράπεζες με την υπάρχουσα πολιτική τους ?
    Νομίζω ότι ο νόμος πρέπει να επικεντρωθεί στην απαλλαγή της πρώτη κατοικίας και στην ρύθμιση των χρεών των πολιτών και όχι σε αυτούς που δεν έχουν και δεν κινδυνεύουν να χάσουν κάτι..!!! ελπίζω το νομοσχέδιο να μην είναι φιάσκο υπέρ των τραπεζών ώστε να πάρουν ένα 10% και από αυτούς που δεν έχουν..!!!!!

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 10:55 | Κατερίνα

    Καλημέρα σας καλή εβδομάδα και καλό μήνα :)
    Είμαι 35 ετών είμαι πρωην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και εργάζομαι ως υπάλληλος γραφείου. Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες μου με πληρώνουν ανα εξάμηνο με αποκορύφωμα τον τελευταίο χρόνο να πληρωθώ με 10 μήνες καθυστέρηση. Φυσικό επακόλουθο της ανωμαλίας των πληρωμών μου ήταν να χρεωθώ στις τράπεζες είτε με μορφή πιστωτικών καρτών είτε με προσωπικά δάνεια και δάνεια μεταφοράς υπολοίπου. Μένω σε ενοίκιο έχω ανήλικο παιδί και ο σύζυγος μου μέχρι πριν 1 χρόνο εργαζόταν 550 χιλιόμετρα μακρια από μένα με αποτέλεσμα να διατηρούμε 2 σπίτια. Εγώ δεν θέλω να μου χαριστεί κανένα δάνειο απλά θα ήθελα να δωθεί μια περίοδος χάριτος τουλάχιστον εξάμηνη να παγώσουν οι πληρωμές στις τράπεζες να σταματήσουν οι εισπρακτικές να τηλεφωνούν στον κόσμο (εμένα προσωπικά μου δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα) και να γίνει ρύθμιση των χρεών στους καταναλωτές. Επίσης η Εθνική Τράπεζα που συμμετέχει και το Δημόσιο μέσα να σταματήσει να δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στον κόσμο μεσω της εισπρακτικής εταιρείας που συνεργάζετε. Οι τράπεζες με έχουν βάλει στον Τειρεσία με αποτέλεσμα να μην μπορώ πλέον να κάνω ούτε μεταφορά υπολοίπου ούτε να πάρω κάποιο δάνειο για να κάνω αποπληρωμή τις κάρτες μου και τα δάνεια μου και να χρωστάω μόνο σε μια τράπεζα. Τουλάχιστον κάντε κάτι για αυτό μια τράπεζα που ελέγχετε από τη δημόσιο να χορηγεί δάνεια και σε άτομα που είναι στον Τειρεσία για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τους ιδιώτες. Ξέρω ότι φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός αλλά πάλι ποτέ δεν γνωρίζεις τί σου επιφυλάσει η νέα Κυβέρνηση :)

    Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων

    Με εκτίμηση

  • 2 Νοεμβρίου 2009, 09:49 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ 28 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΒ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ .ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΟΥΝ Η ΛΙΓΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΟΝ!!!!!