Άρθρο 6 Ειδικό Καθεστώς για φορείς επιχειρηματικής ανάπτυξης

1. Το κόστος, σε τιμές αγοράς, που καταβάλλουν οι ΜΜΕ οι εγκατεστημένες στην Ζ.ΚΑΙ.Θ., οι οποίες πληρούν τα κριτήρια της ΚΥΑ και η οποία προβλέπεται στο άρθρο 12 παρ.3 του Ν.3489/2006, για υπηρεσίες που παρέχονται από φορείς επιχειρηματικής ανάπτυξης, επιχορηγείται με ποσοστό 50%. Το συνολικό ποσό ενίσχυσης για μια τριετία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 200.000 Ευρώ. Η δυνατότητα υπαγωγής στον παρόντα νόμο του κόστους της δαπάνης αυτής ισχύει με την προϋπόθεση της παραγράφου 3, του άρθρου 5.

2. Φορείς επιχειρηματικής ανάπτυξης είναι οι φορείς οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα καινοτομίας και θέματα στήριξης της καινοτομίας. Οι φορείς αυτοί διαθέτουν εθνική ή ευρωπαϊκή πιστοποίηση για την παροχή των συμβουλευτικών τους υπηρεσιών.

3. Οι φορείς επιχειρηματικής ανάπτυξης προσφέρουν κρίσιμες νομικές και οικονομοτεχνικές υπηρεσίες σχετικά με α) συμβουλευτικές υπηρεσίες διοίκησης β) θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, γ) διαπραγμάτευση και σύναψη συμβολαίων εκχώρησης δικαιωμάτων χρήσης τεχνολογίας, δ) έρευνα αγοράς (ειδικά για νέες και καινοτόμες τεχνολογίες), ε) αναζήτηση τεχνολογίας ή/και συνεργατών για την κοινή ανάπτυξη τεχνολογίας και προϊόντων, στ) πιστοποιήσεις και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικά με την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας ζ) παροχή βάσεων δεδομένων και τράπεζα πληροφοριών η) χρήση εργαστηρίου, δοκιμές και πιστοποίηση θ) συμβουλευτικές υπηρεσίες για την χρηματοδότηση της καινοτομίας.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2011, 20:45 | Γιάννης Σκουληκάρης

    Παράγραφος 1: το αναφερόμενο ποσοστό 50% να προσαυξάνεται κατά 20% όταν οι υπηρεσίες προέρχονται από φορείς επιχειρηματικής ανάπτυξης εγκατεστημένους στη Ζ.ΚΑΙ.Θ.

    Παράγραφος 3: να προστεθεί στο τέλος περίπτωση ι) υπηρεσίες διαμεσολάβησης ή επιδιαιτησίας σε θέματα επιχειρηματικά ή πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

  • Άρθρο 6, παρ. 3
    Στο β) «θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας», να προστεθεί «θέματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας». Οι πατέντες και η μεταφορά τεχνολογίας υπάγονται στο δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας (όχι πνευματικής). Ας συμπεριληφθεί ο όρος «βιομηχανικής» για να μην δημιουργηθούν νομικές παρερμηνείες και προσκόμματα.