Άρθρο 7 Ατέλειες, φοροαπαλλαγές για την «Α.Ζ.Κ. ΑΕ» και τις εγκατεστημένες εντός της Ζ.ΚΑI.Θ. επιχειρήσεις

1. Με εξαίρεση το ΦΠΑ, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά, δικαίωμα ή άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Δήμων και Κοινοτήτων και τρίτων κάθε εμπράγματη ή ενοχική δικαιοπραξία της Α.Ζ.Κ. ΑΕ και των επιχειρήσεων, που είναι εγκατεστημένες στην Ζ.ΚΑΙ.Θ., όπως συμβάσεις μεταβίβασης ακινήτων ή εκμίσθωσής τους, σύσταση εμπράγματου δικαιώματος, σύσταση ενοχικής σχέσης και γενικά κάθε δικαιοπραξία που εκτελεί η Α.Ζ.Κ. ΑΕ ή οι εγκατεστημένες εντός της Ζ.ΚΑΙ.Θ. επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια της ΚΥΑ, που προβλέπεται στο άρθρο 12 παρ.3 του Ν.3489/2006.

2. Εκπίπτουν ολοσχερώς από τα καθαρά κέρδη όλες οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, οι οποίες ορίζονται στην Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με αριθμό 12962/3.11.1987 (ΦΕΚ 734 Β΄/22.12.1987), όπως κάθε φορά ισχύει, των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην Ζ.ΚΑΙ.Θ. και που πληρούν τα κριτήρια της ΚΥΑ, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 12 παρ.3 του Ν.3489/2006, μετά από πιστοποίηση των δαπανών και έκδοση σχετικής βεβαίωσης από την ΑΖΚ ΑΕ. Η έκπτωση αυτή ισχύει εφόσον οι δαπάνες αυτές δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο άλλης ενίσχυσης.

Η συνολική φορολογική ελάφρυνση που προκύπτει από την εφαρμογή της διάταξης αυτής δεν υπερβαίνει το 25 % του αθροίσματος των επιλέξιμων δαπανών ΕΑΚ της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης 12962/3.11.1987 που πραγματοποιήθηκαν σε περίοδο που δεν υπερβαίνει τα τρία συνεχόμενα φορολογικά έτη.

3. Οι επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν εντός της Ζ.ΚΑΙ.Θ. και οι οποίες πληρούν τα κριτήρια της ΚΥΑ, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 12 παρ.3 του Ν.3489/2006 και παράγουν καινοτόμα προϊόντα, έχουν μειωμένο φορολογικό συντελεστή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από τον εκάστοτε ισχύοντα φορολογικό συντελεστή. Η εφαρμογή του μειωμένου φορολογικού συντελεστή ισχύει για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις παράγουν καινοτόμα προϊόντα. Ο σχετικός έλεγχος θα διενεργείται από την Α.Ζ.Κ. ΑΕ, θα επαναλαμβάνεται ανά τριετία και θα εκδίδεται προς τούτο σχετική βεβαίωση.

4. Εκπίπτουν ολοσχερώς τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από φορολογούμενους ιδιώτες ή από Νομικά Πρόσωπα λόγω δωρεάς προς την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.

  • Άρθρο 7, παρ.2
    Θα πρέπει να εκπίπτουν και οι δαπάνες απονομής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που είναι υψηλότατες και αποτελούν αντικίνητρο για την αίτηση απονομής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κατ’ επέκταση για την εν γένει δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων σε πεδία καινοτόμου έρευνας και γνώσης, και συγκεκριμένα, 1) οι δικηγορικές αμοιβές, 2) τα διαδικαστικά τέλη απονομής των διακρατικών και των εθνικών Γραφείων Διπλωμάτων και τα εθνικά τέλη ετήσιας προστασίας των διπλωμάτων και 3) τα έξοδα μετάφρασης των κειμένων της αίτησης απονομής διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

    Άρθρο 7, παρ.3
    Η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων από τις επιχειρήσεις αυτές, θα πρέπει να τεκμαίρεται εάν η επιχείρηση διαθέτει τουλάχιστον Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (Διαδικασία EPC).

  • ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ…..
    ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ 10% ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5% ΠΟΥ ΗΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ……
    ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ… Η ΚΙΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΑΠΕ……
    ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ……ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ………….
    ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ……..