Άρθρο 09 – Διαδικασία ελέγχου επιχειρήσεων μεταποίησης, περαιτέρω επεξεργασίας, τυποποίησης & συσκευασίας που λειτουργούν για λογαριασμό της Επιχείρησης (φασόν)

1. Η Επιχείρηση δύναται να αναθέτει τη μεταποίηση ή/και την περαιτέρω επεξεργασία ή/και την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων της σε άλλη επιχείρηση (καταχωρισμένη ή μη στο Μητρώο). Η ανάθεση οποιασδήποτε από τις ανωτέρω δραστηριότητες αποτελεί κύριο κριτήριο ανάλυσης επικινδυνότητας του προγραμματισμού Ελέγχων Επιτήρησης, σύμφωνα με την παράγραφο 1(iii) του άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού.

2. Η καταχωρισμένη στο Μητρώο επιχείρηση μεταποίησης ή/και περαιτέρω επεξεργασίας ή/και τυποποίησης και συσκευασίας της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δεν ελέγχεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Επιχείρησης.

3. Η επιχείρηση μεταποίησης ή/και περαιτέρω επεξεργασίας ή/και τυποποίησης και συσκευασίας της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου που δεν διαθέτει στην αγορά προϊόντα με την επωνυμία της και ως εκ τούτου δεν είναι καταχωρισμένη στο Μητρώο:
i) αποδέχεται με δήλωσή της, τον έλεγχο από το Φορέα Απονομής ως προς την τήρηση των απαιτήσεων του παρόντος Κανονισμού, η οποία επισυνάπτεται στην Αίτηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7.
ii) ελέγχεται από το Φορέα Απονομής για την τήρηση των απαιτήσεων του παρόντος Κανονισμού στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Επιχείρησης.

4. Στην επιχείρηση της ανωτέρω παραγράφου που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του παρόντος Κανονισμού, χορηγείται από το Φορέα Απονομής ειδική βεβαίωση, η οποία εκδίδεται μετά την υποβολή σχετικού αιτήματός της.

5. Στο Μητρώο, καταγράφονται ανά προϊόν, τα στοιχεία των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων μεταποίησης ή/και περαιτέρω επεξεργασίας ή/και τυποποίησης και συσκευασίας (επωνυμία).