Άρθρο 12 – Ανταλλακτήρια Στοιχημάτων

Τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων είναι συστήματα συναλλαγών που επιτρέπουν την ανταλλαγή στοιχημάτων μεταξύ παικτών αλλά και παρόχων. Λόγω του γεγονότος ότι στο ανταλλακτήριο οι παίκτες δεν προσχωρούν σε προκαθορισμένο στοίχημα που έχει θέσει ο πάροχος αλλά ουσιαστικά διαμορφώνουν οι ίδιοι το στοίχημα αυτό, τα ανταλλακτήρια είναι πολύ σημαντικό να υπακούουν σε πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, επιπλέον αυτών που ισχύουν για τους παρόχους. Τέλος, λόγω της φύσης του στοιχηματισμού που επιτρέπουν, θα πρέπει συνεχώς να ελέγχεται ο τρόπος παιχνιδιού των παικτών υπό κρατική εποπτεία ώστε να αποκλείονται απάτες και “στήσιμο” στοιχημάτων και παιχνιδιών.

Ερωτήσεις:

  • Εκτιμάτε ότι είναι σκόπιμο να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων;
  • Σε περίπτωση εγκατάστασης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, πιστεύετε ότι το κράτος θα πρέπει να έχει πλειοψηφική συμμετοχή;
  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 23:53 | Σταυρος Γ.

    Φοβαστε αν κανει η ΟΠΑΠ ανταλακτηριο ??
    μην φοβαστε δεν θα κανει τατοια απατεωνια ….

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ειπε καποιος

    Οι πρακτορες σας αφηνουμε 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρονια να σας δουμε τωρα που θα εχετε και ελεγχο στα προσωπικα σας δεδομενα στο ιντερνετ τι ποσα θα παιζεται …. απο τωρα με εχουν πιασει τα γελια …. για τα παρανομα ανταλακτηρια που θα ανοιξουν και θα σβησουν αυτα που θα εχουν τις αδειες ….

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 22:18 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    to antalaktirio dimiurgithike na mas perni ta lefta? eno o opap me tosa arithmolaxia mas ta dini piso kathe 5 lepta …Gia ton MI ethizmu tu pekti ti kani? FRUTAKIA ,KINO KAI posa ala to ANTALAKTIRIO sas enoxli? as sobareftun epitelus kapote kai as afisun tin BF isixi!

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:00 | ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.
    ΣΕ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 20:16 | Ευαγγελος Δ.

    η οικονομια μας ειναι χαλια η παρανομια αρχιζει να ανεβει το ξεπλυμα μαυρο χρηματος μεσα στα ανταλλακτηρια παει και ερχεται … και ερχονται και αλλα πιο χειροτερα με την απελευθερωση ….
    Και μην λετε ψεματα οτι μπορειτε να ελεγχετε τα ανηλικα στο διαδυκτιο ….

    ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΑΠ ……

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 15:10 | Ευάγγελος

    Τα ανταλλακτήρια προσφέρουν τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα χωρίς άδεια ή σε άλλους μηχανισμούς να προσφέρουν στοιχήματα. Αυτό οδηγεί στο να δέχονται κάποια μεμονωμένα παιχνίδια ή άτομα τα υψηλότερα πονταρίσματα. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε μια σκανδαλώδη αύξηση στοιχηματικών μεθοδεύσεων.
    Από τη στιγμή που τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων παίρνουν συγκεκριμένη προμήθεια από τα κέρδη χωρίς να φέρουν ευθύνη, δεν ενδιαφέρονται να εμποδίσουν μεθοδεύσεις ή να περιορίσουν πονταρίσματα.
    Έτσι τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων αποτελούν την ιδανική αγορά για «μαγειρέματα».

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 12:11 | verikios

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΛΑ ΜΠΗΚΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ….. ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 11:54 | Π. Αλεξόπουλος

    Ως παίχτης θα ενοχληθώ αν το κράτος απαγορεύσει τη ανταλλακτήρια και κόψει την πρόσβαση στην BetFair. Πραγματικά, νιώθεις ότι παίζεις απέναντι σε άλλους παίχτες και χαίρεσαι το στοίχημα, είτε χάσεις είτε κερδίσεις.
    Είναι όμως σίγουρα έτσι;
    Είναι πάντοτε απλός παίχτης αυτός που θα ανοίξει τις αγορές και θα προσφέρει τα στοιχήματα; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ένα ανταλλακτήριο κολοσσός αφήνει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς στην τύχη; Δε θα στήσει παιχνίδια. Απλώς φροντίζει ώστε να είναι τα ράφια γεμάτα με προϊόντα και προσφορές συνέχεια. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με απλή επιτήρηση των αγορών, χωρίς συμμετοχή.

    Διάβασα με προσοχή τις απόψεις που διατυπώθηκαν. Είναι πλυντήριο τα ανταλλακτήρια ή ο ΟΠΑΠ; Η απάντηση είναι ‘και οι δύο εφόσον το ανέχεται ο νόμος’. Μπορείτε να αγοράσετε το διπλό της εθνικής μπασκετ στον ΟΠΑΠ και να σιγουρέψετε τα χρήματα παίζοντας ισπανία στην Betfair. Αν κερδίσει η εθνική έχετε ξεπλύνει ένα σεβαστό ποσό, αλλιώς παίρνετε τα λεφτά σας πίσω και ξαναδοκιμάζετε. Με ένα μικρό κόστος γίνεται η δουλειά. Αν επιτραπούν τα ανταλλακτήρια και δίνουν πιστοποιητικά κέρδους δεκτά από την εφορία θα είναι ακόμη πιο εύκολο και πιο φτηνό το ξέπλυμα χωρίς πρακτορείο στη μέση.
    Μήπως ένα ανεξέλεγχτο ανταλλακτήριο προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα στο παράνομο ‘δωματιάκι’ της γειτονιάς να λειτουργεί χωρίς μεγάλα ανοίγματα ή να κερδίζει εις βάρος κορόϊδων χωρίς ρίσκο;
    Όσο για τα στημένα, δε νομίζω ότι έχουν άμεση σχέση με το που παίζεται το στοίχημα. Ένας παράγοντας, παίχτης ή προπονητής που στήνει το αποτέλεσμα της ομάδος του σε έναν αγώνα μπορεί να στοιχηματίσει την ‘προκαταβολή’ στον αντίπαλο μέσω προσώπων εμπιστοσύνης για να μη φαίνεται το όνομά του. Απλά με το ανταλλακτήριο μπορεί να το κάνει πιο εύκολα και πιο φθηνά, χωρίς να τον προσέξουν.

    Το ανταλλακτήριο πρέπει να υπάρχει, αλλά πρέπει να ελέγχεται στενά από το κράτος, άμεσα ή έμμεσα για να εξασφαλίζεται ότι είναι πραγματικά ανταλλακτήριο μεταξύ παιχτών και τίποτε παραπάνω. Εαν τα έσοδα προέρχονται από ένα μικρό ποσοστό επί των κινήσεων, τότε καλύτερα να είναι άμεσος ο έλεγχος. Ένας κρατικός φορέας θα πρέπει να το ελέγχει και να εξασφαλίζει με αυστηρότητα την ακεραιότητα των συναλλαγών και να πιστοποιεί την ταυτότητα των συμμετεχόντων. Ο ιδιώτης θα προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδά του με έμμεσους τρόπους ενθαρρύνοντας και υποβοηθώντας φαινόμενα όπως τα πιο πάνω.

    Εγώ θέλω απλά να στοιχηματίζω με τις καλυτερες αποδόσεις και με τις χαμηλότερες δυνατές προμήθειες. Αν μπορεί να μου το εξασφαλίζει το κράτος χωρίς σκοτεινούς μεσάζοντες τόσο το καλύερο.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:56 | v.skodras

    Νομίζω ότι η λειτουργία των ανταλλακτηρίων ότι πιο επαναστατικό υπάρχει στο στοίχημα έχει ενθέρμους υποστηρικτές σε ολόκληρη την Ελλάδα που είναι εκατοντάδες χιλιάδες και οποίοι δεν πρόκειται ούτε μισό λεπτό μα στοιχηματίσουν στον ΟΠΑΠ. Τα όποια αρνητικά σχόλια για την λειτουργία τους υπαγορεύονται από την αγωνία των πρακτόρων να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς που έχουν (που σεβόμαστε απόλυτα)όμως αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι χρήστες των ανταλλακτηρίων απαρτίζονται από άτομα που διαθέτουν παιδεία και γνώση πάνω από τον μέσο Έλληνα ,δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι τυχόν αυθαίρετη απαγόρευση στην χρήση τους κάτω από διάφορα προσχήματα(κυρίως της δήθεν προστασίας των) θα τους δημιουργήσει δικαιολογημένα αγανάκτηση και για το πολιτικό σύστημα και για την πολιτική που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει λοιπόν να ληφθεί σκεφθούμε σοβαρά προτού απαγορεύσουμε τα ανταλλακτήρια διότι οι χρήστες των ανταλλακτηρίων και λόγω του μορφωτικού των επιπέδου αλλά και του αριθμού των ατόμων που επηρεάζουν στην διαμόρφωση της πολιτικής των γνώμης σε περίπτωση απαγόρευσης θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά από το πιθανολογούμενο όφελος(κατ΄ εμένα δεν βλέπω κανένα όφελος).Δεν είναι τυχαίο που ουδείς μέχρι σήμερα τόλμησε να παρέμβει στην λειτουργία τους , που είναι τα δημοφιλέστερα στο διαδίκτυο. Η γκάφα της Γαλλίας και το πολικό κόστος που εισέπραξε από την εν λόγω απαγόρευση να παραδειγματίζει τους επόμενους. Σε ότι αφορά την λειτουργία τους το κράτος πέρα από την είσπραξη των αναλογούντων φόρων που πρέπει να είναι λογικοί πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχει καμία άλλη ανάμειξη. Η ιδέα δημιουργίας κρατικού ανταλλακτηρίου είναι παντελώς ανέφικτη διότι για να μπορέσει ένα ανταλλακτήριο να λειτουργήσει χρειάζεται μεγάλο βάθος αγοράς που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε εθνικό επίπεδο .Η απαγόρευση των ανταλλακτηρίων εξ άλλου έρχεται σε αντίθεση με την από την χώρα μας επικαλούμενη κοινοτική αλληλεγγύη αφού δεν νοείται από την μια να ζητάμε την στήριξη των αυτών χωρών που έχουν την έδρα τους και από την άλλη να τους απαγορεύουμε να δραστηριοποιούνται σε εμάς. Η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει σε όλη τηςτην διάσταση.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:20 | ΛΑΜΠΡΟΣ

    η λειτουργια ανταλακτηριου ειναι σωστη και απαραιτητη.το κρατος δεν πρεπει να συμετεχει παρα μονο να εχει εσοδα απο φορολογια.επισης το παμε στοιχημα πρεπει να δοθει σε ιδιωτικες εταιριες.ο οπαπ δεν ειναι ανταγωνιστικος.ειναι ληστρικος και απαραδεκτος με τις αποδοσεις,τριαδες κλπ……………………………………………………………………………………… ΑΛΗΘΕΙΑ τι λει ο οπαπ ειναι νομιμες η ΟΧΙ οι μεταβιβασεις αδειων πρακτορειων και μαλιστα με τιμημα ανω των 200.οοοευρω?ΝΤΡΟΠΗ………..

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:12 | Κώστας

    Κατ αρχήν λέμε όχι στα ανταλλακτήρια και σε όλα τα είδη τζόγου που δεν γίνονται με την φυσική παρουσία του παίκτη. Αν παρ ελπίδα το δεχτούμε (τό ανταλλακτήριο) τότε μόνο κάτω από αυστηρό κρατικό έλεγχο μπορεί να λειτουργήσει ομαλά και τίμια.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 14:56 | Σταυρος Γ.

    Οταν η ΟΠΑΠ φραζει τα στημενα τα ανταλακτηρια τα εχουν ανοικτα για να γινει το παρε δωσε του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .

    Πολλοι απο εσας λετε οτι και στην ΟΠΑΠ γινεται αυτο ειπε κανεις το αντιθετο ?
    Οπου υπαρχει χρημα υπαρχει και βρωμια .

    Υπαρχει ομως μια διαφορα που πλεον η ΟΠΑΠ ειναι παρα παρα πολυ μπροστα απο ολους σας .
    Εχει δημιουργηθει καινουριος νομος και εχει αρχισει να κανει την εκαθαριση του απο ολους οπου βρωμαν για υπουλα παιχνιδια .

    Και μονο η ΟΠΑΠ μπορει να το κανει αυτο η BF δεν εχει καμια σχεση με την Ελλαδα και γι αυτο κανει οποια καταγγελια ( ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ) .

    Αν εβγαινε η ΟΠΑΠ και ελεγε αυτες η ομαδες εχουν στησει αγωνες στην Β’ Εθνικη στην Α’ Εθνικη και σε αλλες χωρες ( οπως π.χ. στο Βελγιο που προσφατα πιασαν 8 παικτες τις Λιρς να στηνουν αγωνες τις ομαδας τους στα ανταλλακτηρια ) τοτε θα εβγαιναν ΟΛΟΙ οι Ελληνες και θα σταυρωναν την ΟΠΑΠ .

    Το μονο που εκανε η ΟΠΑΠ και σωστα εκανε και κανει ειναι φραξιμο των αγωνων και καταγγελια αναφορα στο υπουργειο Αθλητισμου.
    Αλλο απο εκει και περα τα αρμοδια υπουργεια δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ .

    ΟΠΟΤΕ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΑΠ

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 13:25 | Σταυρος Γ.

    Πιστευετε οτι ολα αυτα που ειναι στην διαβουλευση καλα παλικαρια και συνπολιτες Ελληνες θα γινουν και αν γινουν θα ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ οπως ΘΕΛΕΤΕ εσεις και τα μεγαλα κεφαλια που εκπροσωπειται ?

    ΟΧΙ

    Θα ειναι χειροτερα γιατι ΟΛΑ πλεον θα ελεγχονται και θα πληρωνωνται στο κρατος τοτε να σας δω τι μαγκες θα ειστε .

    Τωρα ειστε στο αφορολογητο οπως τα φρουτακια καποτε αντε να σας δω μετα …..

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 12:51 | Απιδόπουλος Αναστάσιος

    * Εκτιμάτε ότι είναι σκόπιμο να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων;

    Όχι.
    Μπορεί να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στους παίχτες για κέρδη αλλά ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να γίνει oddmaker που σε συνδυασμό με την αδύνατη εφαρμογή ελέγχου οδηγούν παράγοντες των αθλημάτων που μπορούν να διαμορφώσουν αποτελέσματα (παίχτες, προπονητές, διαιτητές κλπ) να δημιουργούν αποδόσεις στοιχήματος γνωρίζοντας το αποτέλεσμα («στήσιμο»).

    * Σε περίπτωση εγκατάστασης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, πιστεύετε ότι το κράτος θα πρέπει να έχει πλειοψηφική συμμετοχή;

    Ναι.
    Ο μοναδικός φορέας που μπορεί να υποστιρίξει ανταλλακτήριο στοιχημάτων και ταυτόχρονα να υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ με την προϋπόθεση ότι δεν θα μειωθεί περαιτέρω η κρατική συμμετοχή στην μετοχική σύνθεσή της.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 12:54 | ΔΑΝΔΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    και οι παπατζηδες τοτε θα πρεπει να ειναι νομιμοι αφου και αυτοι πονταρουν μεταξυ τους. Οχι στα ανταλλακτηρια, ναι στον ελεγχομενο στοιχηματισμο. Δεν θελουμε ουτε ξεπλυμα βρωμικου χρηματος στην χωρα, ουτε τον ανεξελεγκτο στοιχηματισμο.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 09:38 | KOSTOPOULOS I.

    ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ BF ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΠΑΠ ΑΕ.
    ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.
    ΑΠΛΑ ΠΛΕΟΝ Η BF ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.
    ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΚΤΗ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ.
    ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 08:58 | ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

    Οπως είπαμε οι παίκτες θέλουμε πλήρες άνοιγμα της αγοράς.
    Οπότε ναι και στα ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ.
    Ασφαλώς και πρέπει η κυβέρνηση να τα αφήσει ελέυθερα για τους παίκτες.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 07:36 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Διάβασα εδώ κάποια σχόλια πού μιλούν γιά τα ανταλλακτήρια περί «πρωτοποριακής ιδέας».
    Πράγματι,δεν θα διαφωνήσω ότι το μυαλό των απατεώνων…είναι πρωτοποριακό…συνήθως.
    Είναι απόλυτα λογικό,οί απανταχού στον κόσμο απατεώνες να χρειάζονται ένα μέσο εισροής κερδών,πού στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί καί σαν «πλυντήριο» μαύρου χρήματος.
    Ηταν λογικό,κυκλώματα πού στήνουν αγώνες να μην μπορούν να «δουλέψουν» με την εκάστοτε στοιχηματική εταιρία πού με τα πρώτα ασυνήθιστα συμπτώματα στοιχηματισμού,τούς κλειδώνει.
    Ετσι γεννήθηκε η «πρωτοποριακή» ιδέα τού ανταλλακτηρίου.
    Σού λέει ότι από την στιγμή πού δεν μπορώ να πιάσω κορόιδο την στοιχηματική εταιρία…θα απευθυνθώ κατευθείαν στούς (ανυποψίαστους) παίκτες.
    Καί «πλυντήριο» χρημάτων…ταυτόχρονα!

    Καί εγώ διερωτώμαι…
    Δέν βαρεθήκαμε να πληρώνουμε απατεώνες σε αυτόν τον τόπο?
    Πρωτοποριακή…θεραπεία χρειαζόμαστε,όχι τέτοιες «πρωτοποριακές» ιδέες…

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 00:40 | Nikos S.

    Φιλε Β. Δρεμούρα δεν ειχα σκοπο να απαντησω αλλα θα το κανω και δεν θα ξαναγραψω εδω γιατι νομιζω πως το θεμα εχει εξαντληθει.Πιστευω πως απο οσα εχουν γραφτει μπορει καποιος να βγαλει ενα πρωτο συμπερασμα.

    Η βεβαιωση που πηρα οταν τη χρειαστηκα δεν ηταν μαϊμου αλλα πραγματικη και απο τη στιγμη που το κερδισμενο δελτιο ειναι ανωνυμο μπορει να ανηκει σε οποιονδηποτε.Ετσι ειναι το συστημα δε φταιω εγω.
    Για να ξεπλυνω μαυρο χρημα οπως λες θα πρεπει και να το εχω στην κατοχη μου.Αλλα δεν εχω.Εργαζομενος υπαλληλος ειμαι οπως οι περισοτεροι εδω μεσα και καμια σχεση δεν εχω με την BETFAIR οπως υποννοεις ,με μαυρα χρηματα ,ουτε με καφετζηδες και βρωμοδουλειες.
    Απλα ειμαι ενας παικτης του στοιχηματος που παιζει μεσω ιντερνετ.Τιποτα παραπανω.
    Τωρα για το πλυντηριο Ευρωπαϊκων προδιαγραφων που λες οτι βρηκα και ελυσα το προβλημα μου μονιμα.
    Δεν καταλαβαινω πως μπορει να γινει αυτο απο τη στιγμη που εγω στελνω νομιμο και φορολογημενο χρημα για να παιξω και παιρνω πισω μαυρο.
    Αν υπαρχουν καποιοι που μπορουν και το κανουν,τι να πω.Ας τους βρουν.
    Ξεπλυμα γινεται και στα χρηματηστηρια.Τι να κανουμε να τα κλεισουμε;

    Παντως αν καποιος θελει να ξεπλυνει χρημα στην ελλαδα μεσω του τζογου ο μονος που μπορει να το κανει ειναι ο ΟΠΑΠ απο τη στιγμη που τα δελτια του ειναι ανωνυμα.
    Οι υπολοιποι ειναι «παρανομοι» και δεν εκδιδουν βεβαιωσεις.

    Η αγορα εχει «ανοιξει» και λειτουργει κανονικα εδω και χρονια.Το μονο που λειπει ειναι οι κανονες και η φορολογηση.
    Καντε το επιτελους και δωστε την δυνατοτητα-δικαιωμα της επιλογης στους παικτες.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 19:30 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ.
    ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΠΛΕΟΝ.
    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:33 | ΙΑΣΩΝ

    Όπως έγραψα και στην παράγραφο για το διαδυκτιακό στοίχημα ότι έιμαι υπέρμαχος της προτάσεως Α,άλλο τόσο είμαι και για την ένταξη των ανταλλακτηρίων στην ελέυθερη αγορά.Είναι αδιανόητο στην εποχή της τεχνολογίας εμείς ως λαός να μένουμε πίσω.Δηλαδή όπου μας συμφέρει θέλουμε την απελευθέρωση και όπου θίγονται τα συμφέροντα μας ως ξεχωριστές οντότητες ο καθένας ή ως επαγγελματικοί κλάδοι την αρνούμαστε?Δηλαδή ο καθένας ορίζει την ελευθερία του συμπολίτη του κατα το δοκούν?
    Τα ανταλλακτήρια έιναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην στοιχηματική αγορά,γιατί να το στερούμαι?

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:43 | ΑΝΤΑΛΙΔΗΣ

    ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ?
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΡΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!!!!!
    ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ.
    Εκτιμάτε ότι είναι σκόπιμο να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.

    Σε περίπτωση εγκατάστασης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, πιστεύετε ότι το κράτος θα πρέπει να έχει πλειοψηφική συμμετοχή;
    ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΥΣΗΧΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΛΕΜΕ!!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!! ΟΧΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΙΠΑΜΕ!!!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 17:45 | Σταυρος Γ.

    Χρηστο για πανε στο Βιετναμ να δεις τι απαγορευση εχουν φαει τα ανταλακτηρια ….

    εχετε πολυ πλακα με τα ανταλακτηρια ( μαυρο χρημα )

    ΟΠΑΠ και μονο ΟΠΑΠ …..

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 17:57 | ΤΖΕΝΗ

    ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ
    ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ SUPER MARKET ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ,ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ Κ.Α.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥ?
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ?
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΑΛΚΟΟΛ,ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 16:54 | JOHN

    Εκτιμάτε ότι είναι σκόπιμο να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων;
    NAI

    Σε περίπτωση εγκατάστασης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, πιστεύετε ότι το κράτος θα πρέπει να έχει πλειοψηφική συμμετοχή;
    BEBAIOS KAI OXI.H SYMMETOXI TOY KRATOYS THA PREPEI NA EINAI MHDENIKH,
    TO KRATOS TO MONO POY THA PREPEI NA KANEI EINAI NA FTIAXEI KI AYTO MIA TETOIA ETAIREIA WSTE NA MPOREI NA SYNAGONIZETAI TIS ETAIRIES TOY EXWTERIKOY KAI NA BGAZEI ARKETO XRHMA OPOS EPISIS KAI O OPAP THA PREPEI NA DIMIOYRGHSEI SELIDA WSTE O KOSMOS NA PAIZEI ZWNTANO STOIXHMA GIA NA EINAI KI AYTOS ANTAGONISTIKOS.TOTE ISOS NA TOY DEIXOYME KAPOIA PROTIMISI OI ELLHNES ALLA NA TON PROTIMISOYN KAI OI PAIKTES TOY EXWTERIKOY.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 16:25 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Νόμιμα εντελώς και τα ανταλλακτήρια.
    Στοιχηματικός παράδεισος με τεράστιες ευκαιρίες για τον παίκτη.
    Ανοίξτε την αγορά πρίν να είναι αργά για όλους.
    οποιοι δεν θέλουν ανταγωνισμό να πάνε στο ΒΙΕΤΝΑΜ.
    Ανταγωνισμός και ανοικτές αγορές είναι το μυστικό για δυνατή οικονομία.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 14:46 | mak

    Μονο τα ανταλλακτήρια μας έλειπαν!!!

    Ποιος και πως θα τα ελέγχει?

    Πως θα φορολογούνται?

    Θα»προστατεύουν»τον παίκτη?

    Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

    Οι μεγαλοκαρχαρίες του τζόγου μύρισαν …..αίμα και μαζεύονται.

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 13:32 | Β. Δρεμούρας

    Από την πρώτη μέρα της διαβούλευσης, έγινε φανερό σε κάθε λογικό αναγνώστη οτι, εδώ μέσα, κάποιοι διαβουλεύονται και κάποιοι άλλοι διαδουλεύονται.

    Από σχόλιο ένθερμου υποστηρικτή των ανταλλακτηρίων:
    «Να ξερετε οτι 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνηστουν τον ΟΠΑΠ.Αυτοι ξερουν.
    Οπως ξερω και εγω που πηρα βεβαιωση κερδους 1.000.000 δρχ απο δελτιο που μου εδωσε δικος μου ανθρωπος, ευτυχως δωρεαν».

    Και παρακάτω, στο ίδιο σχόλιο:
    «Ειμαι εγγεγραμενος χρηστης της Betfair τα τελευταια 4 χρονια και ανακαλυψα οτι τελικα στο στοιχημα μπορεις να κερδιζεις εκτος απ’το να χανεις μονο».

    Ομολογώ οτι μπερδεύομαι λίγο φίλε μου.
    Να υποθέσω οτι πραγματικά πήρες «μαϊμού» βεβαίωση κέρδους (έστω και δωρεάν από τον «δικό σου άνθρωπο») για να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα (ο μόνος λόγος για να το κάνεις) και στη συνέχεια έλυσες μόνιμα το πρόβλημά σου βρίσκοντας πλυντήριο «Ευρωπαϊκών προδιαγραφών»;
    Ή να υποθέσω οτι άλλη σχέση έχεις με την εταιρία που αναφέρεις;
    Ή μήπως είσαι ο καφετζής της γειτονιάς που μαζεύει παράνομα στοιχήματα και «ξεφορτώνει τα σκάρτα» στο… «χρηματιστήριο» του στοιχήματος;

    Όπως και να είναι κύριοι αρμόδιοι, αυτό που κατά κόρον προσφέρουν τα ανταλλακτήρια είναι το φθηνό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και άλλες πολλές «διευκολύνσεις» σε επιτήδειους.
    Η διαδικασία υποθέτω ότι σας είναι γνωστή, ας μην την διαφημίζουμε με παραδείγματα εδώ μέσα, γιατί ακόμα τα παράνομα ανταλλακτήρια ζουν και βασιλεύουν και παράνομα διαφημίζονται.
    Αυτό, όσο και αν το έχει «ανάγκη» ο Νεοέλληνας, μην το κάνετε θεσμό για κανένα λόγο, γιατί το δημόσιο το έχει «κόψιμο».

    Και αν παρατηρούνται κρούσματα…πλύσης και στον ΟΠΑΠ, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, χτυπήστε το και αυτό. Υπάρχουν τρόποι. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους πράκτορές του.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 12:52 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Ποιο ανταλλακτηριο?
    Εδω προκειται για «ξεπλυντηριο».Κοροιδευουν το κοσμακη δινοντας του
    ψευδαισθησεις.
    Οχι στη πατεντα των εκκολαπτομενων «μπουκηδων».
    Μακρια απο την Ελλαδα τα «ανταλλακτηρια».

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 12:33 | Χρήστος Τσίντζας

    Ποια ανταλλακτήρια; Ποιος ελέγχει ποιοι πραγματικά στοιχηματίζουν;
    Αφήστε το στοίχημα σ’ αυτόν που σκέφτεται την κοινωνία και όχι μόνο την τσέπη του. Κόψτε το δρόμο σ αυτούς που προσπαθούν να εθίσουν τον φουκαρά τον κόσμο με «καλύτερες αποδόσεις». Μην δημιουργείτε την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουν πλούσιοι στο ανταλλακτήριο.
    Ούτε ανταλλακτήριο χρειαζόμαστε ούτε ίντερνετ. Έχουμε ήδη πάρα πολλά μέρη που μπορούμε να «παίξουμε» (Καζίνο, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικα λαχεία). Δεν χρειαζόμαστε άλλα. Πείτε όχι σε 10.000.000,00 σπίτια-καζίνο.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:39 | ΤΑΚΗΣ

    Είμαι περίεργος να δω τις εταιρείες αυτές, να δουλεύουν πληρώνοντας και τους αντίστοιχους φόρους.
    Να δω τότε τι αποδόσεις θα βγάζουν.
    Είμαι σίγουρος ότι αν βγουν ισότιμα με την ΟΠΑΠ ( πληρώνοντας νόμιμους και έκτακτους φόρους) θα βγουν χαμένοι.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:45 | Β.Χ.

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ ΜΗΝΑ Κ. Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ.
    ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ.
    ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΜΟΝΟ ΤΟ 5% ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

    ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ARBITRAGE.
    ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΟΠΑΠ!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:24 | DIMIS

    ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΝΑΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ -TRADERS).

    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΣΑΣ !!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ TRADING ΒΛΕΠΟΝΤΑΣΤΟ ΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!!

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ <> ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ !!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ !!!!!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:13 | 313131kelly

    Ο ελεγχος στα ανταλλακτηρια ειναι ανυπαρκτος! Εφοσον οι τιμες διαμορφωνονται απο τους παικτες, κανεις δεν μπορει να εξασφαλισει πως δεν θα οριζουν την αγορα καποιοι μεγαλοκαρχαριες κ πως στο μελλον δεν θα δουμε ακομη πιο αφερεγγυο πρωταθλημα.Εκτος βεβαια αν ο σκοπος ειναι ακριβως αυτος! Να δωθει μια νομιμη οδος σε διαφορους να ξεπλυνουν μαυρο χρημα με ανταλλαγμα μια υποτυπωδη φορολογηση..

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:57 | 313131

    Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να επιτραπεί το ανταλλακτήριο!
    Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη και το σημαντικότερο μέσο στησίματος των παιχνιδιών όπου στοιχηματίζουν παράγοντες, διαιτητές, εταιρίες στοιχηματισμού, παράνομοι μπουκ σε καφενεία κτλ.μόνο ο ΟΠΑΠ έχει την τεχνολογική υποδομή για τον απαιτουμενο ελεγχο.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 09:55 | MHNAS K.

    SIGOYRA NAI KAI STA ANTALLAKTHRIA
    ALLA VEVAIA…. DEN MAS KANOYN GIATI TA PAIDAKIA EKEI PAIZOYN METAXY TOYS KAI H DIKIA MAS TSEPI DEN KERDIZEI.
    A RE ELLHNA POY ZHTAS MONOPOLIA STO 2010

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 01:26 | socratis

    Άστοχο άρθρο και άστοχη ερώτηση.
    Ρωτάτε αν θέλουν οι πολίτες το ανταλλακτήριο;
    Και από που έμαθαν οι πολίτες το ανταλλακτήριο και τι δουλειά έχει στο Νομοσχέδιο τυχερών παιχνιδιών;
    Γράφουν οι «καμένοι» για τις καλύτερες αποδόσεις γιατί νομίζουν ότι παίζουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι τους παίζουν…
    Ποιος να τους το πει;
    Τα δεκάδες software για arbitrage – trading τα έχετε δει;
    Το software των επίδοξων μπουκ, θέλετε να νομιμοποιήσετε;
    Άντε παληκάρια μου ξεκρεμάστε αυτό το άρθρο γιατί την έχετε γελοιοποιήσει τη διαβούλευση!

  • 31 Αυγούστου 2010, 19:25 | ΑΡΑΟΥΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
    ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ……..
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΟΠΑΠ ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ….
    ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ?????????????????????/
    ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ

  • 31 Αυγούστου 2010, 18:16 | ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

    Ασφαλώς και το ανταλακτήριο ειναι μακράν η καλύτερη στοιχηματική ιντερνετική σελίδα.
    είναι πράγματι το χριματηστήριο του στοιχήματος.
    Μονο ένας ασχετος θα το΄πετούσε εξω απο την στοιχηματική αγορά.
    και οποιος εχει παίξει εκεί καταλαβαινει τι λεω.

  • 31 Αυγούστου 2010, 14:34 | TELIS ST.

    ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ?
    ΕΓΩ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ.
    ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΩ….. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ?
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ….ΒΕΒΑΙΩΣ….
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ…
    ΑΡΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ.
    ΒΕΤ365,SPORTINGBET,WILLIAMHILL,BETFAIR,LADBROKES KAI ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
    ΕΜΑΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΙ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟΤΕ…. ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ…
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ….
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ…..
    ΔΕΧΤΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑ.
    ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΡΟΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ?
    ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ……..
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 13:06 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ Μ.

    νομίζω οτι είσαι μεγας γνώστης του αθλήματος φίλε μου Nikos S.
    ξερεις πολύ καλά πως γίνεται το παιχνίδι.
    τα λές πολύ σωστά και σε καταλαβαίνουν απόλυτα ακόμη και αυτοί που δεν θελουν να σε καταλάβουν. (ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ)
    αλλά είπαμε η δικιά τους πελατεία θελουν να είναι κάτι γερόντια ξεχασμένα και κάτι ξεχασμένοι τζογαδόροι που δεν μπορούν να παιξουν πουθενά στο ιντερνετ αλλά παιζουν με εικονικό ψέυτικο χρήμα στα πρακτορεία του οπαπ.
    επαναλαμβανω παιζουν ΑΑΑΑΕΕΕΕΡΡΡΑΑΑ ΑΕΡΑ.
    ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ.
    ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
    ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

    Ο ΟΠΑΠ και οι πρακτορες του (οχι ολοι) εχουν μπερδεψει το στοιχημα με το ΠΡΟΠΟ.
    Η ιδεα του ανταλακτηριου ειναι οτι πιο συγχρονο και πρωτοποριακο εχει υπαρξει στο χωρο του στοιχηματισμου.
    Ακομα και αυτοι (οι πρακτορες) που γραφουν εναντιον του ,ακομα και ο ιδιος ο ΟΠΑΠ στο ανταλακτηριο μπαινει για να δει τις τασεις των αγορων και να βγαλει αποδοσεις,να δει για περιεργους τζιρους που γινονται σε καποια παιχνιδια,να δει για αυξομειωσεις των αποδοσεων και φυσικα στο τελος να τα φραξει κατα την προσφιλη του συνηθεια.
    Επισης να μην ξεχναμε οτι τα στημενα της Β εθνικης η Betfair τα αποκαλυψε.Και μιλαμε για ενα πρωταθλημα στο οποιο χορηγος ειναι ποιος αλλος;Ο ΟΠΑΠ.
    Η BETFAIR εχει αποκαλυψει στημενα παιχνιδια σε συνεργασια με την UEFA και σε αλλα ευρωπαϊκα πρωταθληματα ακομα και σε ευρωπαϊκες διοργανωσεις.Θα θυμαστε τον σαλο που ειχε γινει περυσι.
    Καποιοι μιλησαν για πλυντηρια.
    Να ξερετε οτι 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνηστουν τον ΟΠΑΠ.Αυτοι ξερουν.
    Οπως ξερω και εγω που πηρα βεβαιωση κερδους 1.000.000 δρχ απο δελτιο που μου εδωσε δικος μου ανθρωπος, ευτυχως δωρεαν.
    Και λεω ευτυχως γιατι το μαγαζι του ΟΠΑΠ και τα «παραμαγαζα» του μπορουν να σου βρουν ενα δελτιο για να παρεις βεβαιωση εναντι αμοιβης φυσικα.Εκει να δειτε ξεπλυματα.
    Ειμαι εγγεγραμενος χρηστης της Betfair τα τελευταια 4 χρονια και ανακαλυψα οτι τελικα στο στοιχημα μπορεις να κερδιζεις εκτος απ’το να χανεις μονο.
    Καπου διαβασα και κατι αλλες σαχλες περι ανηλικων κλπ.
    Να σας ενημερωσω οτι για να παιξεις στο ανταλακτηριο θα πρεπει να πιστοποιησεις την ταυτοτητα σου και την ηλικια σου με εγγραφα που τους αποστελεις.Διαφορετικα δεν παιζεις.
    Η εταιρια ειναι νομιμη στη Μεγ. Βρετανια εκτος αν πιστευετε οτι το βρετανικο κρατος δεν προασπιζει τα συμφεροντα τον πολιτων του.Να μην τρελαθουμε τελειως.
    Εννοειτε οτι πρεπει να ανοιξει η αγορα αν θελει εσοδα το κρατος.
    Εννοειτε οτι θα πρεπει να ενταχθουν και τα ανταλακτηρια.
    Ομως η αγορα θα πρεπει να ανοιξει με ορους που θα ειναι προσιτοι για μια εταιρεια να ερθει και να επενδυσει και οχι να χρειαζεται 5.000.000 ευρω για μια 5ετη αδεια και μονο για στοιχημα στα σπορ.
    Για μενα ο νομος ειναι αποτρεπτικος, κατα του ανταγωνισμου και προστατευει τον ΟΠΑΠ στον οποιο το κρατος ειναι μεγαλομετοχος.
    Η Ελλαδα ειναι ηδη καταδικασμενη για τον νομο που ισχυει σημερα και πολυ φοβαμαι οτι θα ξαναπαει στα ευρωπαϊκα δικαστηρια για τον νομο που ετοιμαζεται να ψηφισει.
    Η κυβερνηση θα πρεπει να σκεφτει πολυ καλα τι θελει.
    Θελει να ανοιξει πραγματικα η αγορα η θελει να συνεχισει η ιδια κατασταση;
    Θελει να εχει μεριδιο απο τα χρηματα που παιζονται στο διαδικτυο ή οχι;
    Στο κατω κατω εμεις ειμαστε οι παικτες και απο τα δικα μας χρηματα θελει μεριδιο.

  • 31 Αυγούστου 2010, 13:23 | ΒΑΛΤΣΙΚΩΝΗΣ

    θελετε ανταλακτηρια?
    Τοτε μεσω των πρακτορειων οπαπ να μπουν τα ανταλακτηρια να υπαρχει και ελενχος να υπαρχει και κρατικη εποπτια ωστε να ειναι και εξασφαλισμενα τα εσοδα για το κρατος.

  • 31 Αυγούστου 2010, 09:06 | Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

    Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»

    Σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο 12 (Ανταλλακτήρια στοιχημάτων)

    Τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων επιτρέπουν στοιχηματικές συναλλαγές «χρηματιστηριακού τύπου» όπου συνυπάρχουν οι «τιμές υπέρ», οι «τιμές κατά» (με τις διακυμάνσεις τους) και όταν «συμφωνήσουν» (ταιριάξουν με άλλα λόγια η προσφερόμενες τιμές υπέρ και κατά) τότε το στοίχημα «κλειδώνει». Αποτελεί μορφή στοιχηματισμού με αρκετά πλεονεκτήματα με κυριότερο την πρακτική απουσία γκανιότας, στοιχείο σημαντικό για έναν παίκτη που έχει διάρκεια στο παιχνίδι του (όπως είναι γνωστόν ο πάροχος εισπράττει μόνον από τα καθαρά κέρδη των στοιχημάτων ποσοστό της τάξης του 5,00%). Δεν παρουσιάζει κατά την εκτίμησή μου μεγαλύτερη επικινδυνότητα από τα κλασσικού τύπου στοιχήματα που προσφέρονται επίσης στο διαδίκτυο και δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει «στήσιμο» αγώνα από την συμπεριφορά του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων και μόνο (διότι μόνο σε αυτό το άρθρο έγινε η επισήμανση). Τον όρο «στήσιμο στοιχήματος» δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει υπόψη του ο συντάκτης του άρθρου 12. Η διεθνής πρακτική πάντως (σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA για την παρακολούθηση διαδικτυακών σελίδων και bookmakers του εξωτερικού όπου παρατηρείται «ανορθόδοξος στοιχηματισμός» σε κάποιον αγώνα) αναφέρει ως «αποχρώσα ένδειξη» για το «στήσιμο» ενός αγώνα την συνεχιζόμενη πτώση μιας επιλογής στοιχηματισμού μονομερώς και ανεξάρτητα από την προσφερόμενη τιμή (πχ η νίκη ενός αουτσάιντερ να δίνεται αρχικά σε υψηλή τιμή, να στοιχηματίζεται μεγάλα ποσά αλλάζοντας την πορεία στις αποδόσεις και να συνεχίζει παρόλα αυτά να παίζεται ακόμα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές). Καλό είναι γενικά να υπάρχουν «δικλείδες ασφαλείας» εν τούτοις εξειδικευμένα στα ανταλλακτήρια δεν αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητά τους. Γενικά πάντως είναι γεγονός πως ο, τι δημιουργείται υπέρ του παίκτη είναι καλό και ευπρόσδεκτο.

    «Εκτιμάτε ότι είναι σκόπιμο να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτού και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων;»

    Το ανταλλακτήριο στοιχημάτων αποτελεί επιλογή μορφής στοιχηματισμού για μεγάλη μερίδα παικτών στο Διαδίκτυο ενώ το ρίσκο για τον πάροχο είναι μηδενικό (εισπράττει σε κάθε «κλείδωμα» συναλλαγής ποσοστό κέρδους από τα κέρδη του νικητή). Αυτά τα δύο στοιχεία συντείνουν στην πρόταση για άμεση ένταξη του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων στην Ελληνική πραγματικότητα. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο μία ακόμη λειτουργία του ανταλλακτηρίου που είναι το live betting. Πρέπει και αυτό κατά την γνώμη μου να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Νόμου ώστε η εφαρμογή του ανταλλακτηρίου να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη. Ευνόητο είναι πως ο, τι αναφέρεται σε αυτές τις προτάσεις πρέπει να ισχύσει και για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, έχοντας την πεποίθηση πως η ένταξη ανταλλακτηρίου και live betting θα δώσει «ώθηση» στα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα.

    «Σε περίπτωση εγκατάστασης ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, πιστεύετε ότι το κράτος θα πρέπει να έχει πλειοψηφική συμμετοχή;»

    Η απάντηση πηγάζει καθαρά από την οπτική που θα εξετάσει κάποιος το ζήτημα. Υπάρχουν διάφορα εφαρμόσιμα «σενάρια» που μπορούν να ακολουθηθούν ανάλογα με τις προσδοκίες του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα:
    1) Δημιουργία πλατφόρμας ανταλλακτηρίου στοιχημάτων με αποκλειστική συμμετοχή του κράτους (ΟΠΑΠ – ΟΔΙΕ). Στην περίπτωση αυτή έχουμε σίγουρα κέρδη για τους παρόχους της τάξης του 5,00% επί του τζίρου (σσ : με τον «τζίρο» εννοούμε τα στοιχήματα που διευθετήθηκαν μεταξύ δύο παικτών). Λόγω του μεγάλου τζίρου που πραγματοποιείται παγκοσμίως στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως τα οφέλη από αυτό το εγχείρημα θα είναι σημαντικά (ειδικότερα από το live betting) τόσο για τους παρόχους (ΟΠΑΠ – ΟΔΙΕ) όσο και για το Δημόσιο μέσω της φορολόγησης των κερδών των παρόχων.
    2) Συμμετοχή του Δημοσίου σε πλατφόρμες ανταλλακτηρίου στοιχημάτων.
    Στην περίπτωση αυτή λόγω της συμμετοχής του Δημοσίου σε πλατφόρμα ανταλλακτηρίου στοιχημάτων θα έχουμε μερικά έσοδα από την φορολόγηση υπέρ του Δημοσίου των κερδών των υπόλοιπων προσώπων (φυσικών ή εταιριών) που συγκροτούν την μετοχική σύνθεση του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων και μερικά έσοδα από την είσπραξη ποσοστού επί των διευθετημένων στοιχημάτων του ανταλλακτηρίου.
    3) Απουσία συμμετοχής του Δημοσίου σε ανταλλακτήρια στοιχημάτων.
    Τα έσοδα του Δημοσίου πλέον περιορίζονται στην φορολόγηση των κερδών των ανταλλακτηρίων αυτών και μόνο.

    Η εκτίμησή μου είναι πως ο συνδυασμός της 1ης και της 3ης πρότασης αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή. Με άλλα λόγια, η δημιουργία ανταλλακτηρίου στοιχημάτων αποκλειστικά από παρόχους του Δημοσίου (ΟΠΑΠ – ΟΔΙΕ) θα αποφέρει επιπλέον έσοδα, θα τονώσει τον ανταγωνισμό σε μία ελεύθερη αγορά (επιτρέποντας την παράλληλη ύπαρξη και λειτουργία και άλλων ανταλλακτηρίων), θα καταφέρει να προσελκύσει το λεγόμενο μέχρι πρότινος «εξαγόμενο συνάλλαγμα», ανοίγοντας βεβαίως ταυτόχρονα την Ελληνική αγορά προς το εξωτερικό και προσελκύοντας νέους παίκτες (αυτό αναφέρεται ιδιαίτερα για τον ΟΔΙΕ και τις Ελληνικές Ιπποδρομίες οι οποίες δεν διατίθενται προς στοιχηματισμό από καμία εταιρία στοιχημάτων στον κόσμο).

    Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

  • 31 Αυγούστου 2010, 00:24 | Nikos S.

    Ο ΟΠΑΠ και οι πρακτορες του (οχι ολοι) εχουν μπερδεψει το στοιχημα με το ΠΡΟΠΟ.
    Η ιδεα του ανταλακτηριου ειναι οτι πιο συγχρονο και πρωτοποριακο εχει υπαρξει στο χωρο του στοιχηματισμου.
    Ακομα και αυτοι (οι πρακτορες) που γραφουν εναντιον του ,ακομα και ο ιδιος ο ΟΠΑΠ στο ανταλακτηριο μπαινει για να δει τις τασεις των αγορων και να βγαλει αποδοσεις,να δει για περιεργους τζιρους που γινονται σε καποια παιχνιδια,να δει για αυξομειωσεις των αποδοσεων και φυσικα στο τελος να τα φραξει κατα την προσφιλη του συνηθεια.
    Επισης να μην ξεχναμε οτι τα στημενα της Β εθνικης η Betfair τα αποκαλυψε.Και μιλαμε για ενα πρωταθλημα στο οποιο χορηγος ειναι ποιος αλλος;Ο ΟΠΑΠ.
    Η BETFAIR εχει αποκαλυψει στημενα παιχνιδια σε συνεργασια με την UEFA και σε αλλα ευρωπαϊκα πρωταθληματα ακομα και σε ευρωπαϊκες διοργανωσεις.Θα θυμαστε τον σαλο που ειχε γινει περυσι.
    Καποιοι μιλησαν για πλυντηρια.
    Να ξερετε οτι 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνηστουν τον ΟΠΑΠ.Αυτοι ξερουν.
    Οπως ξερω και εγω που πηρα βεβαιωση κερδους 1.000.000 δρχ απο δελτιο που μου εδωσε δικος μου ανθρωπος, ευτυχως δωρεαν.
    Και λεω ευτυχως γιατι το μαγαζι του ΟΠΑΠ και τα «παραμαγαζα» του μπορουν να σου βρουν ενα δελτιο για να παρεις βεβαιωση εναντι αμοιβης φυσικα.Εκει να δειτε ξεπλυματα.
    Ειμαι εγγεγραμενος χρηστης της Betfair τα τελευταια 4 χρονια και ανακαλυψα οτι τελικα στο στοιχημα μπορεις να κερδιζεις εκτος απ’το να χανεις μονο.
    Καπου διαβασα και κατι αλλες σαχλες περι ανηλικων κλπ.
    Να σας ενημερωσω οτι για να παιξεις στο ανταλακτηριο θα πρεπει να πιστοποιησεις την ταυτοτητα σου και την ηλικια σου με εγγραφα που τους αποστελεις.Διαφορετικα δεν παιζεις.
    Η εταιρια ειναι νομιμη στη Μεγ. Βρετανια εκτος αν πιστευετε οτι το βρετανικο κρατος δεν προασπιζει τα συμφεροντα τον πολιτων του.Να μην τρελαθουμε τελειως.
    Εννοειτε οτι πρεπει να ανοιξει η αγορα αν θελει εσοδα το κρατος.
    Εννοειτε οτι θα πρεπει να ενταχθουν και τα ανταλακτηρια.
    Ομως η αγορα θα πρεπει να ανοιξει με ορους που θα ειναι προσιτοι για μια εταιρεια να ερθει και να επενδυσει και οχι να χρειαζεται 5.000.000 ευρω για μια 5ετη αδεια και μονο για στοιχημα στα σπορ.
    Για μενα ο νομος ειναι αποτρεπτικος, κατα του ανταγωνισμου και προστατευει τον ΟΠΑΠ στον οποιο το κρατος ειναι μεγαλομετοχος.
    Η Ελλαδα ειναι ηδη καταδικασμενη για τον νομο που ισχυει σημερα και πολυ φοβαμαι οτι θα ξαναπαει στα ευρωπαϊκα δικαστηρια για τον νομο που ετοιμαζεται να ψηφισει.
    Η κυβερνηση θα πρεπει να σκεφτει πολυ καλα τι θελει.
    Θελει να ανοιξει πραγματικα η αγορα η θελει να συνεχισει η ιδια κατασταση;
    Θελει να εχει μεριδιο απο τα χρηματα που παιζονται στο διαδικτυο ή οχι;
    Στο κατω κατω εμεις ειμαστε οι παικτες και απο τα δικα μας χρηματα θελει μεριδιο.

  • 30 Αυγούστου 2010, 20:05 | ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΘ.

    ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΜΠΟΥΚ.
    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.
    ΑΚΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ?
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΧΡΗΜΑ.
    ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ 30 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ…….
    ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ……..

    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:04 | michalis

    oso afora ta antalaktiria einai kai autos enas tropos paixnidiou,o kalyteros mporo na po giati giati auto pou agorazeis to dimiourgeis monos sou den eisai katefthinomenos kanenos traider ,makari na mporouse kai kapoios ellinas na dimiourghsei kati tetoio.opote nai sto anoigma tis agoras sta antallaktiria.

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:34 | geo

    Φιλε Ρεθυμνιε υπαρχει τροπος να καταθεσεις ΟΣΑ χρηματα θες,
    χωρις να μεσολαβησει καμια τραπεζα.

    Μπορεις να εκτεθεις ΟΣΟ αντεχει η τσεπη σου.

    Τα υποτιθεμενα κερδη σου,δηλαδη τα καθαρισμενα χρηματα,μπορεις
    να τα φερεις στην χωρα σου,και με βεβαιωση αποκτησης αυτων.

    Σε παρακαλω μονο μην μου ζητησεις να σου περιγραψω τον τροπο,
    γιατι δεν θα το κανω.

    Μην δινουμε και ιδεες…

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:55 | marios

    ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΟΧΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡ.

    βεβαιως και πρεπει να υπαρξει απελευθερωση και στα ανταλλακτηρια αφου ειναι στη διακριτικη ευκαιρια του καθε παιχτη τι ποσο θα παιξει και με τι αποδοση εξαλλου παιζει με αλλους παιχτες και οχι με τις εταιρειες.Πρεπει και η ΕΛΛΑΔΑ να προχωρησει μπροστα.

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:17 | Κωστας ΤΕΜΠΕΡΗΣ

    NAI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ
    ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥΕΠΙΘΥΜΩ.
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΡΙΖΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ
    ΒΟΟΚΜΑΚΕRS,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΤΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ.
    ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ
    ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ.
    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΑΓΟΥΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ,ΔΙΟΤΙ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ
    ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 30 Αυγούστου 2010, 17:10 | ΧΑΡΗΣ Κ.

    ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ.
    ΠΛΕΟΝ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΠΟΤΕ
    ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ.
    Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΗΤΑΝ Η ΑΔΕΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
    Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΤΟ 12Χ.
    40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.