Άρθρο 10 – Χώροι Διεξαγωγής Τυχερών και Τεχνικών Παιχνιδιών

Τα παιχνίδια διεξάγονται σε ειδικά καταστήματα που ελέγχονται ως προς την καταλληλότητα των χώρων.
Τα αμιγούς χρήσης για διεξαγωγή τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών καταστήματα λαμβάνουν άδεια από την Ε.Ε.Π. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π., ορίζονται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας λειτουργίας αμιγούς καταστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών ή ιδιαίτερων ειδικών αμιγών χώρων διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών σε καταστήματα επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, οι προδιαγραφές των καταστημάτων και των χώρων αυτών, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παιχνιδιών σε σχέση με το εμβαδόν του καταστήματος ή του χώρου, η απόσταση των καταστημάτων εγκατάστασης και διεξαγωγής των παιχνιδιών από εκπαιδευτήρια ή άλλους κοινωνικά ευαίσθητα χώρους όπως κατηχητικά ή χώρους θρησκευτικής δραστηριότητας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό με την έκδοση της παραπάνω άδειας θέμα.
Για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού, η άδεια διενέργειας ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών χορηγείται από την Ε.Ε.Π. Στους χερσαίους χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, η άδεια αυτή χορηγείται μετά από γνώμη των Υπηρεσιών αυτών.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού ή σε χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, οι κατηγορίες των πλωτών αυτών μέσων στα οποία επιτρέπεται η διενέργεια των παραπάνω παιχνιδιών, η διαμόρφωση των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται και διεξάγονται τα παιχνίδια αυτά, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παραπάνω παιχνιδιών καθώς και η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας, ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π.
Σε περίπτωση εγκατάστασης τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος, π.χ. καφετέριες, ο χώρος που αφορά στα τερματικά δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποιο μικρό ποσοστό του χώρου για το κοινό και ο αριθμός των τερματικών θα πρέπει να είναι περιορισμένος.
Στο χώρο διεξαγωγής παιχνιδιών απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
Ο κάτοχος της άδειας διενέργειας ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών ή καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα τεχνικά εκείνα μέτρα, όπως φίλτρα διευθύνσεων ιστοσελίδων, τα οποία αυτόματα αποτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ή ιστοσελίδες που έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανηλίκους ή έχουν περιεχόμενο ξενοφοβίας, ρατσισμού ή πορνογραφίας.

Ερωτήσεις:

  • Πιστεύετε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς ή στους ίδιους όρους από πλευράς εγκατάστασης όπως τα περιορισμένου οφέλους.
  • Εκτιμάτε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους ή και σε χώρους μικτής χρήσης;
  • Σε περίπτωση λειτουργίας τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης, ποια πρέπει να είναι η μέγιστη αναλογία σε χώρο και ο μέγιστος αριθμός των παιγνιομηχανημάτων;
  • 30 Αυγούστου 2010, 01:54 | nikos.Κ

    ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΛΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΖΙΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΙ Η ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ Η ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.

  • 29 Αυγούστου 2010, 22:46 | ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΠΟΤΖIΔIΚΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΑΔΕΣ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΝ LΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟYΣ ΗΔΗ ΧΩΡΟΥΣ.
    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • 29 Αυγούστου 2010, 16:13 | dimitris

    elegxos pantou kai kateuthinomenes apofasis
    i eleutheri agora pethane. to aorato xeri den iparxei pia
    tremoun ta kokkala tou adam smith
    sigoura auto den einai dimokratia

  • Πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι για τα τυχερά παιχνίδια (όπου επιτρέπονται και τα τεχνικά) και ξεχωριστοί για τα τεχνικά ψυχαγωγικά μόνο. Αυτοί οι χώροι μπορούν να είναι είτε ανεξάρτητα καταστήματα με όρους κατάλληλους για την προσέλευση κοινού είτε ευρύτεροι χώροι με αντίστοιχα χαρακτηριστικά τμήμα των οποίων θα αποκόπτεται προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος παιχνιδιών.

    Αμφότεροι οι τύποι χώρων πρέπει να έχουν δυνατότητα σερβιρίσματος ποτού ή φαγητού εφόσον πληρούν τις σχετικές ανάλογες προϋποθέσεις της νομοθεσίας (ασφάλειας και υγειινής).

    Οι χώροι τυχερών παιχνιδιών πρέπει να είναι απαγορευμένης πρόσβασης στους ανηλίκους.

    Οι χώροι αυτοί πρέπει να απέχουν με διαβάθμιση από κοινωνικά ευαίσθητους χώρους.

  • 29 Αυγούστου 2010, 12:39 | Παντελής

    Μάλιστα. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ζητάμε να μπορεί κάπιος να πάει να πιει το καφεδάκι του η το αναψυκτικό του και να μπορει να παίξει το τυχερό παιχνίδι της αρεσκείας του σε ένα πρακτορείο του οπαπ αλλά σε μια καφετέρεια ,που θα μπορούσε υπο όρους να μην επηρεάζονται ανήλικοι, οχι. Αυτό δεν θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός ? Για την ταμπέλα γινεται αυτή η φασαρία ? Σαφώς και οχι. Για το χρήμα γίνεται και απο αυτό δυστηχώς και δεν το έχουμε αλλα και το λίγο που έχουμε το χάνουμε καθημερινά (βλ. πρόστιμα Ε.Ε. ). Στις άλλες χώρες που επιτρέπονται τα τυχερά παιχνίδια, απο pac-man (που διάβασα κάπου ) μεχρι και επιτραπέζια ( ποκερ π.χ. ), γιατί εχουν νομοθετικό πλαίσιο τετοιο που επιτρέπουν στον πελάτη να διασκεδάσει χωρίς να χάσει οτι έχει και δεν έχει ( βλ. ανταγωνιστικότητα ) και συχρόνως να κερδιζει και το κράτος που δουλευει για τον πολίτη δηλαδή τον ίδιο πελάτη και όλα αυτά στην pub της γειτνιάς του? Μήπως δηλαδή δεν συμβαίνει το ίδιο και τώρα στην Ελλάδα αλλά με την διαφορά οτι κερδισμένοι είναι μόνο τα λαμόγια και γενικά η μαύρη αγορά ? Και για να το πούμε και αυτό ο Ο.Π.Α.Π μας καλύπτει ? Πιο ακριβά πληρώνουμε την γκανιότα (βλ. στοίχημα) και οι υπηρεσίες δεν ειναι καλές και το περιβάλλον δεν ειναι και τόσο για διασκέδαση . Έτσι καταλήγει ο πελάτης στον διαδυκτιακό τζόγο που και πιο κερδοφόρος ειναι απο άποψη αποδόσεων και το περιβάλλον είναι αυτό που επιθυμεί ο πελάτης ( από σαλόνι μεχρι και internet cafe ) με την ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ότι ο χαμένος της υπόθεσης είναι το κράτος που χάνει έσοδα πολλών ευρώ και έμμεσα ο πελάτης που πολλες φορές πεφτει θύμα διάφορων αμφιβόλου προελευσης ιστοσελίδων που υπόσχονται πολλά αλλά………
    Ευχαριστώ και συγγνωμη αν κούρασα κα΄πιον :)

  • 29 Αυγούστου 2010, 12:50 | nikos

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΣΗΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΜΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ…..
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ

  • 29 Αυγούστου 2010, 08:09 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Το μοναδικο ασφαλες φυσικο δυκτιο 5.000 επαγγελματιων πολιτων για να λειτουργησουν νομιμα και ελεγχομενα 100% τα νεα παιχνιδια ειναι το δυκτιο της ΟΠΑΠ α.ε…μονον μεσα απο αυτο το δυκτιο δεν θα εχουμε μορφες εθισμου των νεων μας στον τζογο και φαινομενα εξαπατησης του δημοσιου με αλλους τροπους που ολοι γνωριζουμε…ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

  • Κυριε υπουργέ
    Εδώ και σαράντα χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι στην ελληνική αγορά και τοποθετήθηκε στα καφενεία. Από τότε μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να νομιμοποίηση τα μηχανήματα και αυτούς τους χώρους ενώ αντίστοιχα όλα τα κράτη του κόσμου έλαβαν τα μέτρα τους. Έρχεστε σήμερα και ρωτάτε μέσω διαβούλευσης εάν αυτά τα παιχνίδια πρέπει να λειτουργήσου και εάν ναι σε ποιους χώρους ???. Είναι καιρός να νομιμοποιήσετε το καφενείο του χωριού σας και τα 20.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσει η παράνομη συναλλαγή και διαφθορά. Γιατί όσο δεν νομιμοποιούνται αυτοί οι χώροι (καφενεία, σφαιριστήρια, καφέ μπαρ κ.λ.π.) θα συνεχιστεί η διαφθορά, η παράνομη συναλλαγή, αλλά και θα δημιουργηθούν κοινός νέες βεντέτες με άλλους χώρους.

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
    Κατασκευαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών

  • 28 Αυγούστου 2010, 15:21 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Θά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας τι χώρα θέλουμε.
    Θέλουμε μία καζινοποιημένη χώρα με ανεξέλεγκτους χώρους διεξαγωγής παιχνιδιών?
    Θέλουμε μία χώρα όπου θα εθίσουμε στον σκληρό τζόγο καί τον τελευταίο πολίτη πού ανυποψίαστος θα μπει σε μία καφετέρια να πιεί τον καφέ του?
    Θέλουμε μία χώρα αντάξια τού ονόματος της,γενέτειρα τού πολιτισμού καί της δημοκρατίας… ή μία τεράστια μπαρμπουτιέρα?
    Θέλουμε τα τυχερά παιχνίδια μέσα από διαδικασίες ψυχαγωγίας η καταστροφικού εθισμού?
    Θέλουμε εγγυημένα ελεγχόμενα τυχερά παιχνίδια η να έχουμε βιτρίνα τα εγγυημένα καί σε «κρυφούς χώρους» στο ίδιο κατάστημα να βασιλεύει η παρανομία καί το «μαύρο» χρήμα?
    Μόνο τα πρακτορεία ΟΠΑΠ καί τα ελεγχόμενα παιχνίδια μέσω τού μηχανογραφικού τού ΟΠΑΠ (μόνο στα πρακτορεία) μπορούν να δώσουν τις εγγυήσεις.
    Εγγυήσεις πού είναι απαραίτητες γιά την σωστή,ασφαλή καί αξιόπιστη διεξαγωγή παιχνιδιών,όχι μόνο στό κράτος,αλλά καί στην ίδια την κοινωνία.

  • 28 Αυγούστου 2010, 14:46 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΩΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ»ΠΟΥ ΘΑΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΑΝΑΒΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΝΕΝΑ ΕΝΟΕΙΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΧΩΡΩΝ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΩΡΑΡΙΟΥ .
    ΑΥΤΣΤΗΡΑ 1Ο ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ . ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 13:24 | ALEKA NIKOLAIDOU

    ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

  • 28 Αυγούστου 2010, 13:51 | ALEKA NIKOLAIDOU

    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1959 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Η Ο.Π.Α.Π Α.Ε. ΜΕ 5.500 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ!!!

  • 28 Αυγούστου 2010, 12:27 | mixalis d

    Απορώ με την άγνοια ορισμένων.Θεωρούν τους πράκτορες κλειστό επάγγελμα ενώ δεν είναι Απλά υπάρχει μία εταιρεία που δεν θέλει ν ανοίξει άλλα σημεία πώλησης.
    Βγάζουν όλο το μισος προς την ΟΠΑΠ που εδώ και 50 χρόνια πληρώνει φόρους (όπως και οι πράκτορες της που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε 1 ευρώ),που προσφέρει ένα σωρό πράγματα στην χώρα μας με την κοινωνική πολιτική(δωρέες πανάκριβων μηχανημάτων σε νοσοκομεία Παίδων κλπ) ,που προστατεύει τα παιδιά μας από τον εθισμό στον τζόγο και άλλα πολλά.
    Μιλάνε όλοι αυτοί που θέλουν ασυδοσία,θέλουν να εχουν τηλεκοντρόλ στα χέρια τους και να κοροιδεύουν τις Αρχές,θέλουν να μην φορολογούνται,είναι αδιάφοροι αν πηγαίνουν τα παιδιά μας στο περίπτερο και αγοράζουν paysafe και παίζουν σε εταιρείες που αν κερδισουν δεν μπορουν να κάνουν ανάληψη επιδή είναι ανήλικοι(ενώ όταν τους τα παίρνουν δεν είναι ανήλικοι.
    Τους βλέπω ότι πανικοβλήθηκαν με το νομοσχέδιο που προσπαθεί να βάλει επιτέλους κάποια τάξη στο χάος που επικρατεί.
    Τα τεχνικά μετατρέπονται εύκολα σε τυχερά γι αυτό πρέπει να υπάρχουν οι ίδιοι όροι και τα καταστήματα να είναι αμιγή και να ανοιγουν μόνο τα Σαββατοκύριακα που δεν έχει σχολεία

  • 28 Αυγούστου 2010, 12:29 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ?????

    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΕ 57ΟΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

    ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ .
    ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 12:34 | ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η απελευθερωση του τζογου θα ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνια.

  • 28 Αυγούστου 2010, 11:55 | Χρηστος Κ

    Ο χωρος που θα διεξαγονται τα τυχερα παιγνια πρεπει να ειναι σαφως ελεγχομενος.Σε ολα τα πρακτορεια ΟΠΑΠ υπαρχει αναρτημενη επιγραφη που απαγορευει την εισοδο σε ανηλικους(και η απλη καταγγελια ειναι επωδυνη για τον πρακτορα που επιτρεπει κατι τετοιο).Χρηση αλκοολ ανεπιτρεπτη,θετικη ομως η παροχη καφε,αναψυκτικων κτλ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 03:12 | ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    1)
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΡΑΛΙ ή ΠΑΚΜΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ .
    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΙΓΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ . ΕΛΕΟΣ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .
    ΕΤΣΙ ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΟΧΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ .
    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

  • 28 Αυγούστου 2010, 02:03 | Dennis Xenos

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να κατασκευάζουν μεγάλα καταστήματα να λειτουργούν τα τυχερά παιχνίδια.
    Τα καταστήματα αυτά πρέπει να προσφέρουν, εστιατόρια μπαρ γεύματα σε μπουφέ, ψυχαγωγία σε μουσική και άλλα είδη ψυχαγωγίας.
    Όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πάνε και να έχουν μια καλή στιγμή, και να μην χάσουν όλα τα χρήματα.
    Μέρη όπου μπορείτε να πάρετε τη σύζυγό σας για μια βραδινή έξοδο, και να μην ντρέπονται να εισέλθουν.
    Μέρη όπου μπορείτε να πάρετε το φίλο σας, τους συναδέλφους σας να έχει γεύμα βραδυνό, για να περάσει λίγο χρόνο μαζί τους και να δοκιμάσετε την τύχη σας.
    Νομίζω ότι ο κύριος πληθυσμός φοβάται μαύρο βρώμικο κατάστημα όπου πηγαίνουν μόνο παίκτες.
    Τυχερά παιχνίδια έχει μια λανθασμένη προσέγγιση εδώ στην Ελλάδα. Τυχερά παιχνίδια πρέπει να είναι διασκέδαση.
    Πιστεύω ότι οι μηχανές τυχερών παιχνιδιών δεν είναι μόνο για τους αρρώστους.
    Για ένα μηχάνημα τυχερών παιχνιδιών υπάρχουν χιλιάδες εργασίας, Από το χαλί εως τους πολυελαίους σε κάθε κατάστημα. Δεν μπορούν όλοι να χειρίζονται μηχανήματα, όμως, ο καθένας μπορεί να συγκεντρώσει κάτι από την εργασία γύρω από αυτές τις μηχανές.
    Αν βάλετε τα μηχανήματα αυτά μόνο εντός O.P.A.P. οι μόνοι που συλλέγουν είναι κυβέρνηση και το πρακτορείο.
    Με τους αρρώστους που δεν μπορούν να φύγουν από το (άθλημα για στοίχημα) ώστε να γίνουν πιο άρρωστοι με τις μηχανές. Ηλίθιο STUPID.
    Τυχερά παιχνίδια είναι διασκέδαση και αυτό είναι για όλους ακόμα και για τη γιαγιά μου.

    Έτσι, μεγάλα καταστήματα και την αφθονία του ανταγωνισμού για την προσέλκυση πελατών.
    Ακόμη και τεχνικά ποτάμια να κατασκευαστούν στο εσωτερικό τον καταστήματον.

    Η κυβέρνηση ορθώς να ακολουθήσει μια πορεία νικώντας τον πληθωρισμό και την κρίση.
    Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνουμε το σωστό, ώστε να μπορεί να τρέξει πιο σωστά ή συγκεκριμένη δραστηριότητα, ό, τι αποφασίσετε.
    Είναι στο χέρι σας κυβέρνηση να κάνει τα πράγματα να λειτουργούν ΣΩΣΤΑ!!!! Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και για πάντα.

  • 27 Αυγούστου 2010, 23:01 | Μαμπης Σ

    Τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια είναι διαφορετικά από τα παιχνίδια περιορισμένου οφέλους. Τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια δεν πρέπει να είναι καν στο ίδιο κατάστημα. Τα καταστήματα που θα έχουν παιχνίδια περιορισμένου οφέλους πρέπει να είναι αμιγή αλλιώς θα βάλουν μέχρι και τα περίπτερα, και οι ανήλικοι δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε καμία περίπτωση. Δεν φτάνει πια με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, δεν πρέπει επιτέλους να ανοίξει και αυτό το επάγγελμα;

  • 27 Αυγούστου 2010, 20:46 | Δημητρης Πατρα

    O χωρος διεξαγωγης των τυχερων παιχνιδιων πρεπει να ειναι μόνο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ γιατι μονο ενας οργανισμος με την αξιοπιστια του ΟΠΑΠ μπορει να εγγυηθει για την καλη λειτουργεια τους ολοι θυμομαστε τι γινοτανε παλια{αλλαγη μηχανηματος απο τυχερο σε τεχνικο με τηλεχειριστηριο ακομα και πειραγμα των μηχανηματων}. Μόνο συνδεδεμένα online με κεντρικό σύστημα διαχειρισης για έλεγχο των τζίρων.
    Όχι παραπάνω μηχανάκια ανά 1000 κατοίκους από τη Σουηδία και το Βέλγιο.

  • 27 Αυγούστου 2010, 20:54 | aristeidis

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΠΕΣΟΜΕ ΣΤΑ ΛΑΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΛΟΧΕΡΙΔΕΣ

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΟΥΛΟΧΕΡΙΔΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • 27 Αυγούστου 2010, 19:53 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΜΙΓΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ,ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Κ.Τ.Λ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΥΧΕΡΟ.ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  • 27 Αυγούστου 2010, 19:33 | geomix

    ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ. ΜΟΝΟ Η ΟΠΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:43 | ALEKA NIKOLAIDOU

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!!

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:59 | NIKOS PAPADOPOULOS

    ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ 5 ΚΟΥΛΟΧΕΡΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΜΕΝΟ

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΜΙΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:47 | Σωτήρης Δουκλιάς

    Νομίζω ότι τα τεχνικά παιχνίδια θα πρέπει να είναι ελεύθερα και βέβαια αυστηρά ελεγχόμενα … εάν οι ιδιοκτήτες πιαστούν να τα έχουν μετατρέψει σε τυχερά να τους αφαιρείτε η άδεια αμέσως και να μην υπάρχει ανασταλτική ποινή!
    Τώρα για τα τυχερά θα έλεγα ότι τουλάχιστον στην πρώτη φάση, και για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, θα πρέπει να μπούνε στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ του ΟΠΑΠ και μόνο!

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:24 | sakis pantoulis

    πρεπει τα καταστηματα να ειναι αμιγη .Για να μη δουμε παλιοτερα φαινομενα κατασροφης της κοινωνιας οικονομικα πρεπει να ειναι μεσα απο τον οπαπ. Η αναλογια πρεπει να εχει ανωτερο οριο 1/1000 kαι αυστηροι οροι οχι σε ανηλικους.

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:08 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡ

    Φιλε ΖΕΥΓΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, η διαβουλευση ειναι για ολους τους εμπλεκομενους φορεις οχι μονο για τον ΟΠΑΠ και για τα Καζινο. Το αν ειναι μηδενικο το προστιμο τοτε φιλε πληρωνε εσυ προσωπικα 1.000.000 τον μηνα και παρε ολες τις αδειες και βαλτα στο πρακτορειο σου. Αραγε ποσοι μπαινουν στο πρακτορειο σου και καλα ν ριξουν το δελτιο του παππου τους?? Ακομα πουλατε και μαυρα τσιγαρα κατω απο τους παγκους? Βαλτε μυαλο πρακτορες…Αρκετα ειχατε τα σιγουρα χρονια τωρα. Για να εχουμε και λιγο ανταγωνιστικοτητα να δουμε ποιος θα γβει κερδισμενος?
    α ΦΙΛΕ πΑΝΑΓΙΩΤΗ, τοσα πρακτορεια γεμισε η Ελλαδα…Τοσους πρωταθλητες εχουμε????

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:38 | melsoti

    Βλέπω ότι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ τρελάθηκαν και μόνο στην ιδέα του ανταγωνισμού δεν απαντούν καν στο ερώτημα εάν τα τεχνικά πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς νόμους Για τα πακμαν μιλάμε μην τρελαίνεστε Τι άδεια και αριθμός με το ζόρι βάζουν ένα παιδικό παιχνίδι Σκεφθείτε εάν πρέπει να μπλέξουν πάλι με πολεοδομία κλπ Ελεύθερα όλα τα τεχνικά και με συγκεκριμένη άδεια σε ξεχωριστό μέρος τα περιορισμένου οφέλους αριθμός των μηχανών περιορισμένου οφέλους πρέπει να είναι παντού κλειστός και ο ίδιος Πρακτορεία ΟΠΑΠ συμπεριλαμβανόμενα
    MELSOTI

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:32 | γιωργος

    γεια σας.εγω πιστευω πως πρεπει να αρθει το μονοπωλειο του οπαπ.ετσι θα υπαρξουν πολλα οφελη για το κρατος και γιατον παιχτη .καθε εταιρια θα ανοιξει το δικο της μαγαζι και ετσι θα μπορει να πεξει ο καθενας οπου θελει κια θα πληρωνει φορο κανονικα.θα υπαρξουν και νεες θεσεις εργασιας.ετσι με αυτο τον τροπο τα χρηματα θα μενουν στην ελλαδα.

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:56 | ΖΕΥΓΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΟΙ Χώροι Διεξαγωγής Τυχερών και Τεχνικών Παιχνιδιών
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΙ

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ
    ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

    Η’ ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!!

    ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΟΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.
    ΑΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.
    ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ?

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:42 | dimitris

    Όλοι θέλουμε μόνο τον ΟΠΑΠ για πάροχο γιατί μας συμφέρει αλλά εάν επιμένουν στο ίντερνετ που όλοι ξέρουμε το κακό που θα κάνει στην κοινωνία και στα παιδιά μας με τη δημιουργία 5εκ Καζίνο, τότε να φορολογούνται οπωσδήποτε επί του τζίρου με 10%!

    Όχι στα ανταλλακτήρια που παίζουν οι εταιρίες και οι παράγοντες και στήνουν τα παιχνίδια.

    Αυστηρότατες κυρώσεις στους παραβάτες με εξαντλητικά πρόστιμα άνω των 50000 ευρώ και κλείσιμο των καταστημάτων.

    Όχι στα παράνομα ιντερνετ καφέ που γίνονται πρακτορεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών με φυσικό τρόπο.

    Μόνο στα πρακτορεία θα έχουμε τήρηση των κανόνων για την προστασία των ανηλίκων.

    Ελάχιστες αποστάσεις τα 500μ από υπάρχοντα σημεία πώλησης (πρακτορεία).

    Όχι παραπάνω μηχανάκια ανά 1000 κατοίκους από τη Σουηδία και το Βέλγιο.

    Μόνο συνδεδεμένα online με κεντρικό σύστημα για έλεγχο των τζίρων.

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Υπαρχει δικτυο 5000 σημειων πωλησης δισπαρτο σε ολη την επικρατεια,
    ΕΓΓΥΜΕΝΟ ,ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, απολυτα συνεπες στις
    υποχρεωσεις του, απαρτιζομενο απο συνεπεστατους επαγγελματιες εδω
    και δεκαετιες.Ειναι το δικτυο των πρακτορειων της ΟΠΑΠ.,
    Μονο σ¨αυτα υπαρχει εγγυηση για τον Ελληνα πολιτη.Οπουδηποτε αλλου
    δοθουν η ιστορια θα επαναληφθει.Και η ιστορια εχει καραγραψει οικο-
    γενειακα δραματα με οικονομικες καταστροφες,ακομα και αυτοκτονιες.
    Σε καθε αντιθετη περιπτωση,η φορολογια να μη πεφτει κατω απο το 15%
    των εισπραξεων.

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:47 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΞΑΓΩΓΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

    -ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    -ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΩΣΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΑΤΑΝΕΜΕΙΜΕΝΟ
    (ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ)
    -ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18
    (ΤΗΡΗΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ)

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΠΑΠ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΗΠΕΔΑ,ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
    ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?
    ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΤΟ ΓΙΒΛΑΤΑΡ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΔΙΩΧΕΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΝΧΩΡΙΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:36 | παπας κωστας

    Λογω της κοινωνικης διαστασης του θεματος οι χωροι πρεπει να ειναι αμιγείς χώροι με υποχρεωτική σήμανση ,απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους και όχι μικτής χρήσης(π.χ καφετέρειες-ιντερνετ καφε)
    ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε ανηλίκους όπως δυστυχώς γίνεται στα κάθε είδους ιντερνετ καφέ. Να υπαρχει αυστηρο ωράριο λειτουργείας οπως και στα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ με άνοιγμα και κλείσιμο των μηχανημάτων απο κεντρικό σύστημα ώστε να αποφύγουμε εικόνες απο το παρελθόν με εθισμένα άτομα να παίζουν σε καφετέρειες-καφενεία κ.α. μέχρι το πρωί.

  • 27 Αυγούστου 2010, 12:50 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ.

    Επειδή στο τζόγο υπάρχει ο κίνδυνος του εθισμού πρέπει να υπάρχουν
    αυστηρά πλαίσια λειτουργείας στους χώρους διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.
    Α)Αμιγείς χώροι με υποχρεωτική σήμανση απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους και όχι μικτής χρήσης(π.χ καφετέρειες-ιντερνετ καφε)
    ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε ανηλίκους όπως δυστυχώς γίνεται στα κάθε είδους ιντερνετ καφέ.
    Β)Ενιαίο ωράριο λειτουργείας(και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ)με άνοιγμα και κλείσιμο των μηχανημάτων απο κεντρικό σύστημα ώστε να αποφύγουμε εικόνες απο το παρελθόν με εθισμένα άτομα να παίζουν σε καφετέρειες-καφενεία κ.α. μέχρι το πρωί.Επίσης η λειτουργεία των χώρων αυτών
    χωρίς ωράριο εγκυμωνεί και τον κίνδυνο εγκληματικών πράξεων,ειδικά
    τις νυχτερινές ώρες.
    Γ)Περιορισμό σε ότι αφορά το χρόνο συμμετοχής και το μέγιστο ποσό ημερησίως.
    Δ)Συμμετοχή μόνο μέσω ατομικής κάρτας διότι η ύπαρξη μετρητών στα εν λόγω καταστήματα θα τα στοχοποιήσει για εγκληματικές πράξεις.

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:18 | ΓΙΑΝΝΗΣ Γ

    Για να υπαρχει ελεχγος και να μην γινετε ενα μπαχαλο σε καθε καφενειο της γειτονιας το ποιο σωστο ειναι τα νεα παιχνιδια να τα παρει ο ΟΠΑΠ που διαχειρισεται χρονια τυχερα παιχνιδια με επιτυχια ,ασφαλεια και σωστο ελεγχο.

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:40 | geo

    O χωρος διεξαγωγης των τυχερων παιχνιδιων πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ τα πρακτορεια του ΟΠΑΠ.
    Εχουν αρτια διασπορα,καλυπτουν ολη την χωρα και επιπλεον ειναι οι μονοι χωροι οπου μπορουμε να πετυχουμε τον πολυδιαφημιζομενο κοινωνικο ελεγχο.
    Επιπλεον διασφαλιζεται κατ αυτον τον τροπο η ακριβης λειτουργια αυτων,και οχι και καποιων αλλων δραστηριοτητων που γνωρισαμε στο παρελθον.

  • 27 Αυγούστου 2010, 08:45 | Νίκος Μ.

    Πιστέυω οτι αν θα μπούνε κουλοχέριδες θα πρέπει να ειναι όλοι σε ένα δύκτιο , για να μπορούνε να ελέγχονται,(ποσοστά , φόροι , όριο παίχτη) .
    Η έκδοση κάρτας παίχτη θα ήταν μια καλή λύση για να υπάρχει προστασία ορίου , ώστε να μην μπορεί ένας παίχτης να πέζει ανεξέλεγκτα λευτά.( ανάλογα το εισόδειμα ή καπος ετσι) δηλαδη να παρέχεται κάπια προστασία στον εθισμένο παίκτη.
    Το διαδικτιακό στοίχημα δεν μπορεί να ειναι με καλούς όρους γιατι σίγουρα το κράτος θα κοιτάξει να διασφαλίσει τον οπαπ (κακός)
    σίγουρα θα τους αναγκάσει να μην μπορούνε να δώσουνε οι εταιρίες πολύ καλύτερα ποσοστά απο τον οπαπ.
    Τέλος το πόκερ έπρεπε να είχε επιτραπεί εδω και πολλά χρόνια και είναι πολύ καλή κίνηση με πολλά οφέλει πιστεύω.(Μια καλή λειτουργεία αιθουσών απο τα καζίνο θα φέρει και πολούς ξένους παίχτες)

  • 27 Αυγούστου 2010, 08:04 | sakis

    Τα προποτζίδικα και τα φρουταδικα να φύγουν εκτός πόλεων , να έχουν κόκκινο φωτάκι και αστυνομικό έλεγχο . Να επιτρέπετε η είσοδος σε όσους είναι ενήλικοι , έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα καθώς και έγκριση συζύγου.

  • Έτσι όπως τα περιγράφεται, όπου και να πάει ένας οικογενειάρχης θα βρίσκει εμπρός του μηχανάκια. Στις καφετέριες, στα εστιατόρια, στους σταθμούς αναμονής, στα πλοία, ΠΑΝΤΟΥ!!!
    Μα είμαστε σοβαροί.
    Εννοείται ότι στα ψυχαγωγικά θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες για να αποτρέπονται περιθώρια ειδικών «βελτιώσεων» και «τροποποιήσεων».
    Για τον μέγιστο αριθμό προτείνω 1 ψυχαγωγικό ανά 2000 κατοίκους. Μακρία όμως από πλοία και χώρους επιβίβασης κοινού.

  • 27 Αυγούστου 2010, 01:04 | ANGELO K

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ?ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ?ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ?ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ!ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:59 | σωτηροπουλος γιαννης

    Η άδεια για τα τεχνικά παιχνίδια να είναι ελεύθερη Χωρίς περιορισμούς Κανείς καταστηματάρχης παίζοντας packman η virtual striker δεν χρειάζεται να μπει στην διαδικασία επέκτασης της αδείας του.Η άδεια είναι προϊόν συναλλαγής με διάφορους φορείς όπως πρέπει να γνωρίζεται καλά Βέβαια εάν θέλει να βάλει και περιορισμένου κέρδους στο μαγαζί τότε και μονό τότε να χρειάζεται άδεια Ο αριθμός να μην είναι πάνω απο3 σε όλα τα καταστήματα Θα αποφευχθούν πολλές διαμάχες Ο χώρος να είναι ξεχωριστός από εκείνον των τεχνικών και να μην είναι εύκολα προσβασιμως από ανηλικους.Αυτο εξασφαλίζει εν μέρει και μέγιστο αριθμό μηχανημάτων στον κάθε δήμο
    Ελεύθερα τα τεχνικά άλλωστε και τα κέρδη τους είναι ανάξια λόγου απλώς συμπληρώνουν την εισπραξη.Με αυστηρά μέτρα παράβολα ,άδεια,το μόνο που θα χάση είναι το κράτος γιατί ελάχιστοι θα μπουν στην διαδικασία της άδειας Θα χαθούν έτσι τα χρήματα του φόρου εισοδήματος Μια φορολόγηση κατ εκτίμηση θα είναι η πιο δίκαιη
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • 26 Αυγούστου 2010, 23:19 | Γραβανης Κωστας

    Το καλυτερο συστυμα το εχουν στην Γερμανια Τα παιγνιδια ειναι Μηχανικα και οχι ηλεκτρονικα, ετσι δεν μπορουν οι ιδιοκτητες να τα ρυθμισουν στο ποσο θα χανει ο παικτης .Ειναι μικρο το στιχημα 0,30 λεπτα και το ποσοστο κερδους εναι περιπου 65% επι των παιγμενων ανα μηχανημα!
    Καθε μηχανιμα εχει ενσωματομενη φορολογικη Κασσα (ΤΑΙΝΙΑ)και καΘε 3 Μηνες παραδιδετε ελενχος Ζ !
    Τα μαγαζια ειναι ειδικα και ελενχομεναμεσα στης πολεις ,Και διδονται αδειες εκτος πολεων ουτος ωστε παικτες που θελουν παιγνιδη να μην πανε
    στα Καζινα στο Εξωτερικο!
    Σε καθε Μαγαζι ειπαρχει χωρος για ψυχαγωγικα και ξεχωριστος χωρος για τα τοιχερα.

  • 26 Αυγούστου 2010, 22:16 | ΤΥΡΟΓΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΑΠΟ  ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ .
    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ?

    ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (23% ΦΠΑ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ.
    ΤΟ 2000 ΕΙΧΑΝΕ ΒΑΛΕΙ 1000 ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ 90% ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ .Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΗΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΧ … 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ .ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΧ PLAYSTATION H ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET ΔΩΡΕΑΝ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ .
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΟΙΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ .ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:32 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

    Με την απαγορευση εμειναν επαγγελματιες του κλαδου χωρις δουλεια και ισως θα πρεπει να γινει τιμια κατανομη των αδειων με φορους ανα κομματι και αντιστοιχια τετραγωνικων.Η τεχνολογια για ελεγχο υπαρχει οπουδηποτε  υπαρχουν αυτα.Σιγουρα πρεπει να βοηθηθει η εγχωρια αγορα εταιρειες χρονια στον κλαδο.

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:42 | NIKOS PAPADOPOULOS

    Oi monoi xwroi pou mporoun na einai elnxomena einai ta praktoreia opap wste na min odigithoume stin palaioteri katastasi poy kathe kafeneio akoma super market eixe froytakia fisika omws oxi anexelekta 1 termatiko ana xilious katoikous analogia kai fisika auto na ginei stadiaka wste na min ginoun lathos xeirismoi

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:19 | παπαθανασιου ευσταθιος

    Να υπόκεινται στους ίδιους όρους.Να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους.

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:32 | Χρηστος Δ

       Ηταν η μεγαλυτερη αδικια σε βαρος της συγκεκριμενης ομαδας επαγγελματιων.Θα πρεπει προτεραιοτητα να δωθει στους χωρους οι οποιοι ειχαν αδεια τεχνικων παιχνιδιων οταν ψηφιστηκε η πιο αστεια απαγορευση σε ολη την ευρωπη.Οι συγκεκριμενοι επαγγελματιες αδικηθηκαν και θα πρεπει να ειναι οι πρωτοι που θα λαβουν τις νεες αδειες.
      Φυσικα και τα καταστηματα πρεπει να ειναι μικτης χρησης οπως συμβαινει σε ολη την ευρωπη και βεβαια οπως συμβαινει και στα καζινο.Ο χρηστης των συγκεκριμενων μηχανηματων θα πρεπει να εχει ολες τις ανεσεις και οχι να μπαινει σε ενα χωρο που εχει μονο μηχανηματα.Ετσι και αλλιως δυσκολα θα μπορουσε μια επιχειρηση να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις τις βασιζομενη μονο στα εσοδα απο αυτα τα παιχνιδια.Ειδικα στις μερες μας που το ιντερνετ κυριαρχει, η ανταποκριση του κοσμου στα ψυχαγωγικα κ τα περιορισμενου οφελους παιχνιδια θα ειναι μικρη και οι επαγγελματιες σιγουρα θα χρειαστουν και αλλες πηγες εσοδων στα καταστηματα τους.
      Οσον αφορα τις αναλογιες στο χωρο και τον αριθμο των μηχανηματων δε καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να υπαρχει περιορισμος και σε τι θα εξυπηρετουσε ενας τετοιος περιορισμος.

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:51 | giorgos giannopoylos

    na yparxoyn eidikoi xoroi gia ta tyxera paignia kai analogos ta tetragonika na yparxoyn ta paignia