Άρθρο 9 – Αριθμός και Κατανομή των αδειών

Για τον αριθμό και την κατανομή των αδειών εξετάζονται οι παρακάτω εναλλακτικές δυνατότητες:
α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
β) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό, με μεταβατικό στάδιο για 2-3 χρόνια. Στόχος είναι και πάλι η κατανομή των αδειών μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επειδή ωστόσο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα νόμιμα η σχετική αγορά, το Δημόσιο αναθέτει απ’ ευθείας τη μικρότερη από τις προς προκήρυξη άδειες, στο κρατικό μονοπώλιο (ΟΠΑΠ) με προκαθορισμένο κόστος. Όταν γίνει ο διαγωνισμός για όλες τις άδειες, ο προσωρινός κάτοχος άδειας μπορεί να συμμετέχει και να διεκδικήσει μεγαλύτερη άδεια. Σε περίπτωση που το κόστος των αδειών υπερβεί αυτό που έχει καταβάλει ο επιλεγμένος κάτοχος της άδειας καταβάλλει τη διαφορά.
γ) Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός αδειών με καθορισμένο κόστος. Οι άδειες προκηρύσσονται σε «πακέτα» όπου καθένα από αυτά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό τερματικών και παρέχονται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση υπερκάλυψης της προσφοράς οι άδειες μοιράζονται αναλογικά.
δ) Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

Ερωτήσεις:

  • Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;
  • Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;
  • 30 Αυγούστου 2010, 07:37 | ΠΑΙΖΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Α ΛΟΙΠΟΝ
    ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ. ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ 5,6 ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.

  • 30 Αυγούστου 2010, 02:25 | nikos.Κ

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΕΜΗΣΕΙ ΟΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΟΓΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΤΟ Δ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

  • 29 Αυγούστου 2010, 23:28 | TSELIOY MALAMATH

    Kurioi kalispera sas…Onomazomai TSELIOY MALAMATH sas grafw apo tin Germania.Edw kai 10 xronia exw magazia me ta legomena «froutakia».Na sas grapsw tin apopsi mou gia to thema,,
    Endiaferomai kai psaxnw gia mia nomimi adeia enos magaziou me froutakia stin Ellada edw kai ena xrono sxedon!!! Efoson eimaste EOK polla polla xronia simainei oti , egw pou ergazomai edw mporw na parw tin epixeirisi mou kai na tin egkatastisw stin ELLADA kai na xekinisw na douleuw!!!!!!! To sustima edw einai to exis ,kai nomizw oti einai arketa efikto na ginei kai stin Ellada kai na mporesei polus aplos kosmos na «faei pswmi».
    Briskw magazi to enoikiazw kai pigainw stin nomarxia i sto armodio ypourgeio kai bgazw adeia gia froutakia,plirwnw ena sxetiko poso adeiodotisis pou kathorizetai apo tin armodia arxi kai xekinaw!!!!!!Gia kathe 15tetragwnika antoistixei ena «automato-froutaki»,exeis ena magazi 100tetragenika pairneis adeia gia 6 automata .Plirwneis mia fora sto kratos…Meta pas se mia firma kai enoikiazeis ta automata pros 250e to mina ,apo auta to kratos pairnei kathe mina 19% apo kathe automato ,70% kerdizei o paixtis kai 30% o magazatoras…….kai alla polla ,alla na min sas kourazw allo uparxoun luseis gia ton kathe aplo politi kai na bgalei xrimata kai autoi pou paizoun na min xanoun polla kai oxi pairnwntas monopolio o opap ta panta … gia sas!!!

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:05 | MANOLISK55

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, καλό θα ήταν να δείτε στο άμεσο παρελθόν τα αποτελέσματα από τα ανεξέλεκτα,παράνομα φρουτάκια ,στα Γιαννιτσά στην Πάτρα ,στην καλαμάτα,και σε άλλες πόλεις ,με αυτοκτονίες πολίτών !!! Αντίθετα από τα ελεγχόμενα φορολογημένα παιγνίδια του ΟΠΑΠ ,από το 1958 δεν έχει ακουστεί τίποτα ….

  • 29 Αυγούστου 2010, 11:30 | nikos

    ΤΟ Δ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΣΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ……..

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΖΙΝΟ
    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

  • 29 Αυγούστου 2010, 10:51 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Ο ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ

  • 29 Αυγούστου 2010, 01:24 | Tsilimpourdopoulos

    ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ?
    … ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10.000€ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ http://www.oshpe.gr/ProductFiles/1.PDF

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 18:43 | ΞΕΝΟΦΩΝ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ…..
    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΓΙΣΤΟ 5 ΑΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ…..

  • 28 Αυγούστου 2010, 17:57 | mixalis d

    Η περίπτωση Δ είναι αυτή που γνωρίζουν όλοι ότι είναι οι καλύτερη.
    Ακόμη και οι επικριτές της ΟΠΑΠ το γνωρίζουν.
    Ο αριθμός να είναι κοντά στις 15000 για να μην υπάρχει ένα καζίνο σε κάθε γειτονιά.
    Φίλε melsoti
    εχεις άγνοια από θέματα ΟΠΑΠ γιατί θεωρείς κλειστό επάγγελμα τους πράκτορες.Ισως να ρωτούσες πρώτα.Απλά υπάρχει μία εταιρεία που δεν θέλει να ανοίξει άλλα σημεία πώλησης.Αν το θεωρείς γι αυτό το λόγο κλειστό επάγγελμα είναι δικαίωμα σου.
    Βγάζετε όλο το μισος προς την ΟΠΑΠ που εδώ και 50 χρόνια πληρώνει φόρους (όπως και οι πράκτορες της που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε 1 ευρώ),που προσφέρει ένα σωρό πράγματα στην χώρα μας με την κοινωνική πολιτική(δωρέες πανάκριβων μηχανημάτων σε νοσοκομεία Παίδων κλπ) ,που προστατεύει τα παιδιά μας από τον εθισμό στον τζόγο και άλλα πολλά.
    Μιλάνε όλοι αυτοί που θέλουν ασυδοσία,θέλουν να εχουν τηλεκοντρόλ στα χέρια τους και να κοροιδεύουν τις Αρχές,θέλουν να μην φορολογούνται,είναι αδιάφοροι αν πηγαίνουν τα παιδιά μας στο περίπτερο και αγοράζουν paysafe και παίζουν σε εταιρείες που αν κερδισουν δεν μπορουν να κάνουν ανάληψη επιδή είναι ανήλικοι(ενώ όταν τους τα παίρνουν δεν είναι ανήλικοι.
    Φτάνει η υποκρισία

  • 28 Αυγούστου 2010, 16:27 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Θέλουμε εγγυημένα ελεγχόμενα τυχερά παιχνίδια η να έχουμε βιτρίνα τα εγγυημένα καί σε «κρυφούς χώρους» στο ίδιο κατάστημα να βασιλεύει η παρανομία καί το «μαύρο» χρήμα?
    Θέλουμε εγγυημένα κρατικά έσοδα ή τα τερματικά τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους νά γίνουν ο «κράχτης» παράνομων καί καταστροφικών -για τούς πολίτες- τερματικών σε παράπλευρους χώρους?
    Μόνο τα πρακτορεία ΟΠΑΠ καί τα ελεγχόμενα παιχνίδια μέσω τού μηχανογραφικού τού ΟΠΑΠ (μόνο στα πρακτορεία) μπορούν να δώσουν τις εγγυήσεις.
    Εγγυήσεις πού είναι απαραίτητες γιά την σωστή,ασφαλή καί αξιόπιστη διεξαγωγή παιχνιδιών,όχι μόνο στό κράτος,αλλά καί στην ίδια την κοινωνία.
    Τερματικά τυχερών παιχνιδιών μόνο στόν ΟΠΑΠ καί μόνο στα πρακτορεία.

  • 28 Αυγούστου 2010, 15:53 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ .
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΕΚΤΕΡΙΔΙΔΕΣ
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΑ ΠΑΛΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΑ .

  • 28 Αυγούστου 2010, 13:08 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΜΟΝΟ Ο ΟΠΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΞΣΕΙ ΝΑ ΓΕΜΗΣΕΙ ΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.
    ΟΙ ΑΔΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ.

  • 28 Αυγούστου 2010, 12:27 | Κωστας

    Επειδη πολλοι πρακτορες του ΟΠΑΠ εδω περα προσπαθουν να μας πεισουν οτι μονο αυτοι μπορουν να εγγυηθουν τη σωστη λειτουργια τωv τυχερων παιχνιδιων και να τηρησουν τους νομους θελω να αναφερω τα εξης:

    Την Πεμπτη 26-08 κατα την διαρκεια των αγωνων ΑΡΗ και ΠΑΟΚ δηλ. μεταξυ 20:00 – 01:00 που βρισκομουν σε κεντρικο πρακτορειο στη Θεσσαλονικη για να παρακολουθησω τους αγωνες παρευρισκοταν στο χωρο του καταστηματος περιπου 50 ατομα οι μισοι εκ των οποιων ηταν ανιληκοι και επαιζαν στοιχημα, και στο χωρο υπηρχε αυτοματος πωλητης καφε, αναψυκτικων και ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ (ουισκι, βοτκα κ.τ.λ. σε συσκευασια μινιατουρας).

    Στον χωρο επισης υπηρχαν και ηλεκτρονικοι υπολογιστες για την προσβαση των πελατων στο διαδικτυο με χρεωση 2 ευρω ανα ωρα και ο πρακτορας κερνουσε ουισκι τους καλους πελατες που αφηνουν τα χοντρα λεφτα γεμιζοντας τα ποτηρια τους απο τη μπουκαλα με ουισκι που εκρυβε κατω απο τον παγκο του.

    Κυριοι εχετε μετατρεψει τα πρακτορεια σας σε παρανομα ιντερνετ καφε – καφετεριες, ανηλικοι μαθητες παιζουν στοιχημα στα πρακτορεια σας και τολματε να εμφανιζεστε ως εγγυητες της νομιμοτητας?

  • 28 Αυγούστου 2010, 12:06 | Μοσχιδης Μιχαλης

    Το ‘Δ’ ειναι το πιο ενδεδειγμενο σεναριο, εξαλλου ειναι και κατωχυρωμενο απο το ευρωπαικο δεδικασμενο.

    mikemike

  • 28 Αυγούστου 2010, 11:31 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ότι έχει σχέση με τον τζόγο πρέπει σίγουρα να παραμείνει όπως είναι δηλαδή στα καζίνο και στον οπαπ εκεί που υπάρχει και ο έλεγχος φυσικά.εκεί που δεν φοροδιαφεύγει κανένας για να πιάσει και τόπο το νομοσχέδιο

  • 28 Αυγούστου 2010, 10:36 | melsoti

    μια και οι πρακτορες του ΟΠΑΠ τα θελουν ολα μηπως να επαιρναν αδεια οσοι θελουν χωρις κανενα περιορισμο γιατι αυτοι να ειναι κλειστο επαγγελμα
    melsoti

  • 28 Αυγούστου 2010, 00:38 | Dimitris Oikonomou

    Σύμφωνο απόλυτα στην άμεση τοποθέτηση από τους καταστηματάρχες χωρίς την μεσολάβηση τρίτων και να λειτουργεί με απόδειξη – φορολογικό μηχανισμό.

    Είναι πολύ λογικό απορώ και εγώ που δεν προτείνετε από τους αρμόδιους!

  • 28 Αυγούστου 2010, 00:39 | Κωστας

    Η κυβερνηση κατεβαζοντας αυτο το νομοσχεδιο αποδεικνυει οτι δεν ενδιαφερεται καθολου για ολους αυτους τους ανθρωπους που εχασαν πριν απο οκτω χρονια τις δουλειες τους με ενα παρανομο, φωτογραφικο και αντισυνταγματικο νομοσχεδιο.

    Το μονο που την ενδιαφερει ειναι να δημιουργησει ολιγοπωλια τυπου Ιντραλοτ κατι που επιχειρηθηκε και στο παρεθλον χωρις επιτυχια και ειναι λυπηρο να συμβαινει απο μια σοσιαλιστικη κυβερνηση

    Οι μονοι που μπορουν με αυτες τις προυποθεσεις να αγορασουν αδειες και να τοποθετησουν μηχανηματα ειναι στην ουσια ολοι εκεινοι που τοσα χρονια διατηρουσαν παρανομα αλυσιδες τετοιων καταστηματων και τωρα λαμβανουν θεσεις σε διοικητικα συμβουλια σωματειων και ειναι εκεινοι που συνδιαλεγονται με την κυβερνηση αυτη τη στιγμη.

    Εαν πραγματικα η κυβερνηση ηθελε να ρυθμισει αυτη την αναρχια που επικρατει στον χωρο (παρανομα φρουτακια, διαπλοκη αστυνομικων κ.τ.λ) και ταυτοχρονα να εναρμονιστει με το κοινοτικο δικαιο βαζοντας πολλα εκατομμυρια ευρω στα ταμεια της, θα μπορουσε να επιτρεψει την τοποθετηση στα καταστηματα μονο χαμηλου κερδους μηχανηματων (AWP) απευθειας απο τους καταστηματαρχες χωρις τη μεσολαβηση τριτων μονο με την εγκριση αρμοδιας επιτροπης για την πιστοποιηση και τον ελεγχο των μηχανων αυτων.

    Για τα μηχανηματα αυτα ο ιδιοκτητης θα καταβαλει ετησιο τελος π.χ. 500 ευρω για καθε ενα και 10% μηνιαια εισφορα επι των καθαρων εσοδων του καθε μηχανηματος.

    Επισης καθε μηχανημα θα πρεπει να εχει εγγυημενη επιστροφη 75-80% και να λειτουργει με αποδειξη – φορολογικο μηχανισμο (ωστε να ειναι ευκολο να ελεγθει in και out) οπως γινεται και στο εξωτερικο.

    Δεν θα πρεπει να υπαρχει επιπλεον χρεωση για αδειες λειτουργιας τετοιων καταστηματων και θα πρεπει να επιτρεπεται η τοποθετηση αυτων των μηχανηματων μονο σε αμιγη καταστηματα, στα οποια ομως να επιτρεπεται η πωληση αλκοολ και φαγητου απο την στιγμη που ειναι χωροι στους οποιους δεν εχουν προσβαση οι ανηλικοι.

    Εαν ολα αυτα δεν συμβουν θα συνεχισει να υπαρχει ο παρανομος τζογος, η διαπλοκη με τις υπηρεσιες ελεγχων και ολα αυτα που συνοδευουν αυτη την αναρχη κατασταση.

  • 27 Αυγούστου 2010, 20:13 | ΤΑΚΗΣ

    Από ότι καταλαβαίνω, μόνο η ΟΠΑΠ μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο και την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος.

  • 27 Αυγούστου 2010, 19:16 | geomix

    ΜΟΝΟ ΟΠΑΠ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HELLAS VEGAS

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:40 | mixalis

    Πολύ φασαρία γίνεται για πράγματα που όλοι ξέρουμε.Ακόμη και αυτοί που φωνάζουν αγωνιωδώς για να υπάρχει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση γνωριζουν ότι:
    1)Μόνο ο ΟΠΑΠ εγγυάται τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου
    2)Μόνο ο ΟΠΑΠ εγγυάται τα κέρδη των παικτών.
    3)Μόνο ο ΟΠΑΠ εγγυάται τον έλεγχο των μηχανημάτων on-line
    4)Μόνο ο ΟΠΑΠ εγγυάται την μη είσοδο ανηλίκων
    5)Μόνο Ο ΟΠΑΠ έχει γεωγραφικά κατανεμημένο και έμπειρο δίκτυο.
    Αρα άλλη λύση από την Δ δεν υπάρχει αλλά και τα μηχανάκια να είναι λίγα.Προτεινω 15000-20000 το μέγιστο.
    Διευκρίνίζω ότι επαγγελματικά ουδεμία σχέση έχω με τον ΟΠΑΠ αλλά δεν μπορώ να διαβάζω κάποιους να επιζητούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις για να πλουτίσουν ανεξέλεγκτα.

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:29 | Antonis

    Πολύ καλή ακούγεται αυτή η πρόταση με το φορολογικό μηχανισμό που προτείνετε από τον Βαγγέλη Αθανασίου. Από όσο γνωρίζω λειτουργεί πολλά χρόνια άρα είναι δοκιμασμένο και υπάρχει όλοι η κρατική υποδομή να το στηρίξει.

    Μου φαίνεται περίεργο πώς σε μια διαβούλευση του υπουργείου οικονομικών δεν αναφέρεται καν αυτή η λύση που ανήκει σε αυτό το υπουργείο.

    Η μόνη λύση που βλέπω (άσχετα αν παρουσιάζονται περισσότερες) είναι άδειες on-line video lotto δηλαδή φωτογραφία για συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:08 | aristeidis

    ΤΟ Δ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ
    ΤΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΠΟΚΕΣ ΤΑ ΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΟΠΑΠ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:59 | sakis

    «****Μόνο οι Πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε. μπορούν να προσφέρουν την ψυχαγωγεία που θέλουν οι πελάτες τους, χωρίς εθισμό και χωρίς οικογενειακές καταστροφές, όπως έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούν τα Πρακτορεία τους.****»

    ψυχαγωγεία – χωρίς εθισμό – χωρίς οικογενειακές καταστροφές –
    TI EINAI AYTA ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΓΕΝΙΑ ΤΖΟΓΑΔΟΡΩΝ

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:47 | michalis

    Η έρευνα επιβεβαιώνει της Κοινής Γνώμης περί της ανάγκης δημιουργίας και άμεσης εφαρμογής ενός πλαισίου λειτουργίας και ελέγχου της υφιστάμενης κατάστασης, ιδίως από τον παράνομο τζόγο στο Internet και τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών.
    Αναδεικνύει, επίσης, την δικαιολογημένη ανησυχία της Κοινής Γνώμης για την ανάπτυξη των μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στη χώρας μας, καθώς και την απαίτηση επιβολής κανόνων, στα πρότυπα που ήδη ακολούθησαν πολλά από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη (και όχι μόνο), στην κατεύθυνση των οποίων ωθεί η Ε.Ε. και επικυρώνει με διαδοχικές αποφάσεις του το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
    Νομιζω οτι μονο ο οπαπ θα μπορουσε να ανταποκριθει.Σενάριο παραχώρησης το Δ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:52 | X.Tσομπανιδης

    Πληρης απελευθερωση των αδειων μαζι με τον νομο για τα κλειστα επαγγελματα

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:14 | sakis pantoulis

    Το πολύ μέχρι 10000, και ΜΟΝΟΝ αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:00 | Βαγγέλης Αθανασίου

    Θέλει το Κράτος να δώσει άδειες για 35.000 «φρουτάκια» γνωρίζοντας ότι όταν είχαν επιτραπεί τα «φρουτάκια» ήταν περίπου 120.000 (με ειδικό σήμα της εφορίας καταβάλλοντας το ανάλογο τέλος).

    Μάλλον θέλουν να δώσουν την «δουλειά» καθαρή στους ολίγους και πάλι. Με αυτόν τον τρόπο εκ του ασφαλούς η μόνη εταιρεία που κερδίζει είναι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ η οποία θα πουλήσει την πλατφόρμα της στον ΟΠΑΠ.

    Επίσης θέλει να βάλει το τζόγο στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, τα οποία έχουν συγκεκριμένο οράριο λειτουργίας (λειτουργούν μέχρι τις 8μ.μ.) βάζοντας όριο και στον παίκτη.

    Σας ενημερώνουμε κύριοι του Υπουργείου ότι ο τζόγος παίζεται όλες τις ώρες της ημέρας και συνήθως έως τις πρώτες πρωινές ώρες, μήπως θα απαγορεύσει και το κάπνισμα?

    Με μεγάλη αποτυχία θα στεφθεί το εγχείρημα της Κυβέρνησης μιας και είναι στημένο για να θριαμβεύσει ο Παράνομος Τζόγος…, η προστασία στα μαγαζιά κλπ… τριτοκοσμικές συνθήκες δηλαδή.

    Τους πληρώνουμε στα υπουργεία για να προστατεύουν τα μεγάλα συμφέροντα, να τα χρηματοδοτούν εκ του ασφαλούς, να τους δίνουν δουλειές με ορίζοντα 10ετίας. Το ερώτημα είναι ποιός θα επενδύσει στην Ελλάδα? Ποιά σοβαρή εταιρεία θα επενδύσει σε μια δουλειά που είναι καταδικασμένη σε αποτυχία από την αρχή? Ποιός θα αστυνομεύσει τον παράνομο τζόγο? Η αστυνομία ? είμαστε με τα καλά μας…

    Μια είναι η λύση κύριοι του κράτους, αν θέλετε την υιοθετείται και βγάζει χρήματα το κράτος εφ όρου ζωής.

    Αφήστε ελεύθερα τα φρουτάκια, κάντε μια ειδική επιτροπή η οποία θα δίνει ειδική άδεια καταλληλότητας για κάθε φρουτάκι με τέλος 3.000Ε. Δηλαδή έσοδα για το δημόσιο άμεσα 3.000 Χ 120.000 = 360.000.000Ε

    Βάλτε ειδικό φορολογικό μηχανισμό σε κάθε φρουτάκι, ο οποίος μάλιστα να στέλνει δεδομένα στο υπουργείο οικονομικών (on line) και φορολογήστε με 10% τα χρήματα που μπαίνουν στο φρουτάκι όχι τα 4.5% από τα κέρδη, δηλαδή έσοδα 4 δις Ε Χ 10% = 400 εκ Ε με ασφάλεια κάθε χρόνο.

    Νομίζεται ότι θα βρεθούν πολλοί έξυπνοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα πάρουν άδεια πληρώνοντας 25 ή 10 ή 15 εκ. Ε για μια δουλειά ή οποία «μπάζει» από όλες τις πάντες…

    Κύριοι του Κράτους Αφήστε τις αλχημείες και μία φορά δουλέψτε για την Ελλάδα της αξίζει…

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:17 | σωτηροπουλος γιαννης

    Ορίστε τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος και τον τρόπο λειτουργίας του Να μην τοποθετηθούν περισσότερα από δυο σε κάθε μαγαζί και ορίστε μέγιστο αριθμό πανελλαδικά Εσείς έπρεπε να είχατε προτείνει τον αριθμό και εμείς να περνάμε θέση σε αυτόν .Είναι φυσικό ότι ο καθένας θα γράφει σύμφωνα με το προσωπικό του συμφέρον Τίποτα εκτός ΟΠΑΠ οι πράκτορες τίποτα σε όλους τα καζίνο και χωρίς περιορισμούς όσοι από εμάς είναι στο επάγγελμα Χωρίς πρόταση αριθμού χάσαμε την Μπάλλα Φαντασθείτε το σενάριο σε μια πόλη με 50000 κατοίκους πόσα μηχανήματα θα μπουν ποιος θα τα πάρει και ποιος θα τα δώσει Διαπλοκή έρχομαι .Εάν βάλλουμε και εφάπαξ τέλος άνω των 500 ευρώ τα μηχανήματα θα τα πάρουν όσοι έχουν μαύρο χρήμα μια και μετά από 9 χρόνια απαγόρευσης κανείς του κλάδου δεν έχει χρήματα .Όσοι τύποι μηχανημάτων πάρουν άδεια από την επιτροπή να μπουν στην αγορά που αφού δεν θα υπάρξει κίνδυνος πολλαπλών τοποθετήσεων λόγο του κλειστού αριθμού η αγορά είναι αυτή που θα αποφασίσει πιο παιχνίδι θέλει η όχι Στην περίπτωση που κάποιο παιχνίδι πάρει κάποια άδεια μεταγενέστερα και με δεδομένο τον κλειστό αριθμό για να τοθετηθη πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη αντικατάσταση Στο τέλος κάθε χρόνου θα γίνεται και μια ποσοστιαία αύξηση μηχανημάτων εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο για να μην ύπαρξη κλειστό επάγγελμα Τα περιορισμένου κέρδους μηχανήματα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά τερματικά Εάν θέλετε να πρωτοτυπήσετε πάλι η να ξεπληρώσετε δεν ξέρω τι άλλο είναι άλλη υπόθεση καταλάβετε τι είναι περιορισμένου κέρδους και πως παίζει Είστε έκτος των ευρωπαϊκών στάνταρ Προσοχή μην υιοθετήσετε την παραχώρηση για 2-3 χρόνια στον ΟΠΑΠ την διανομή των παιχνιδιών Αθέμιτος ανταγωνισμός σας λέει τίποτα αυτό Εάν προσπαθήσετε να ξεφύγετε ετσι από τις ενστάσεις όσων δεν πάρουν άδεια δώστε σε όσα πληρούν τις προϋποθέσεις χωρίς δεσμεύσεις και φωτογραφικού τύπου διατάξεις που πιστεύω ότι σεις δεν έχετε για την προς συγκρότηση επιτροπή φοβάμαι το αντίθετο
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:32 | ΣΕΦΕΡΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Όποια μηχανήματα (σε είδος και αριθμό) μοιράσει το Ελληνικό Κράτος για την αποφυγή των προστίμων από την Ε.Ε.νομίζω ότι ο μόνος φορέας που μπορεί να διεχειριστή καλλίτερα ειναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. Και εξηγούμε 1ον
    Η ΟΠΑΠ ειναι ο μοναδικός φορέας που έχει 5.000 Πρακτορεία διανεμημένα
    με πληθυσμιακά κριτήρια σε όλη την χώρα, αυτά νομίζω ότι φτάνουν, για να μην γίνει η χώρα ένα απέραντο «καζίνο»
    2ον
    Όλοι οι Πράκτορες έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την καλλίτερη λειτουργεία του συστήματος, είναι δοκιμασμένοι για την μη συμμετοχή στα παιχνίδια ατόμων κάτω των 18 ετών, έχουν υπογράψει σύμβαση για την πιστή τήρηση αυτού του όρου, με ποινή αφαίρεσης της Αδείας των. και
    3ον
    Μόνο οι Πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε. μπορούν να προσφέρουν την ψυχαγωγεία που θέλουν οι πελάτες τους, χωρίς εθισμό και χωρίς οικογενειακές καταστροφές, όπως έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούν τα Πρακτορεία τους.

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:46 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Προτεινω ενα (1) τερματικο ανα 10000 κατοικους.
    Αδειδοτηση μονο σε οποιον μπορει να ελεγχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την πληρη
    διαφανεια στη διεξαγωγη των παιχνιδιων .Δεν βλεπω ποιος αλλος
    διαθετει (η μπορει να διαθεσει) κεντρικο συστημα για τετοιου ειδους
    εγεγχο,εκτος απο την ΟΠΑΠ.Αμεσος κατ επεκταση ελεγχος(μεσω ΟΠΑΠ)
    απο το Υπ.Οικονομικων. Μοναδικος και μονιμος λοιπον παροχος ηΟΠΑΠ
    και τα εγγυημενα πρακτορεια της.

  • 27 Αυγούστου 2010, 13:10 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ.

    Το σενάριο Δ ίσως είναι το σωστότερο αρκεί να μην γεμίσει η κάθε γειτονιά με μηχανάκια(φρουτάκια η όπως αλλιώς λέγονται).
    Ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους
    στη χώρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο ανα χίλιους κατοίκους.
    Αν καζινοποιηθεί η γειτονιά θα έχουμε τεράστιο κοινωνικό κόστος.

  • 27 Αυγούστου 2010, 13:32 | MANOLISK55

    Το πολύ μέχρι 20.000, και ΜΟΝΟΝ αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ , Δοκιμαστικά για ορισμένο χρονικό διάστημα ,ΓΙΑ 2 σημαντικούς λόγους:Να δοθεί ο χρόνος ώστε να βγούν αποτελέσματα,όσον αφορά την δύναμη της αγοράς,και ο άλλος λόγος είναι ότι αποδεδειγμένα έχει έτοιμο το δίκτυο ,και την πείρα .

  • 27 Αυγούστου 2010, 12:37 | Νικος

    Οσων το έπίθετο αρχιζει απο Μπ και τελειωνει σε ολας, οσων το επιθετο αρχιζει απο Κο και τελειωνει σε αλης θα παιρνουν αδειες οι υπολοιποι θα διαδουλευονται κανονικα και με το νομο

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:14 | Sifis

    Όλοι εσείς που κατηγορείτε τον ΟΠΑΠ ότι «τα παίρνει», έχετε μάλλον την αμυδρή εντύπωση ότι θα έρθουν κάποιοι εθνοσωτήρες ως αντικαταστάτες του ΟΠΑΠ και θα ανοίξουν φιλανθρωπικά ιδρύματα προς όφελος του κάθε Έλληνα πολίτη. Πόσο βαθιά νυχτωμένοι είστε, κρίμα. Μόνο ο ΟΠΑΠ έχει τη δύναμη, τη γνώση και την εμπειρία της ελληνικής πραγματικότητας. Δε λέω ότι είναι άγιος. Λέω όμως ότι υπό τη σκέπη του μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Επιλέγω το Δ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:27 | Στράτος Ευσταθίου

    Κύριοι,
    Όταν ο τζόγος φορολογείται είναι «Νόμιμος» όταν δεν φορολογείται
    Παράνομος…
    Ο τζόγος δεν είναι Ψωχαγωγία…αλλά αρρώστια…(για κάποιους, πάρα πολλοί καταστράφησαν)
    Μακάρι να μην υπήρχε!!!
    Αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος συγχαίει την Ελπίδα με τον Τζόγο!!!
    Λύση, είναι μόνο η ΠΑΙΔΕΙΑ…
    Όπου άνοιξε Καζίνο, η περιοχή καταστράφηκε!!!
    Κάποτε είχαμε μόνο στην Πάρνηθα και ζητούσαν φορολογική δήλωση για να μπεις!!! Δεν υπάρχει απαγόρευση, λόγω κοντινής κατοικίας
    (200 χιλιότερα πρέπει να το Όριο…)
    Με αφορμή τα Φρουτάκια, πρέπει να αντιμετωπίσετε τον Τζόγο στο σύνολό του… Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο…Γιατί τα συμφαίροντα πολλά και αντικρούμενα…
    Τα μέτρα που πρέπει να πάρετε είναι:
    α) Καμμιά διαφήμιση που αφορά Τζόγο. Ούτε ο ΟΠΑΠ!!!
    β) Ενημέρωση του κόσμου, με στοιχεία ότι: Κανείς δεν βγήκε Κερδισμένος από τον ΤΖΟΓΟ. Όποια μορφή και εάν έχει…
    Ακόμη και τα λαχεία, που είναι η υποιότερη μορφή Τζόγου…είναι Τζόγος. Είναι θέμα νοοτροπίας… Τα αγαθά κόποις κτώνται…
    Άρα, ενημερωτικά φυλλάδια σε όλα τα Καζίνο και όλα τα μαγαζιά -Φρουτάκια… Δημιουργία ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΑΙΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΖΟΓΟ, SITE, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΚΛΠ
    γ) Είσοδος άνω των 23 ετών.
    δ) Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, λόγω Ε.Ε.
    ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ!!! Να λειτουργήση ο ΝΟΜΟΣ της αγοράς…
    Δηλαδή: Όποιος θέλει ανήγει «Φρουτάκια» αλλά να λειτουργεί
    όπως όλες οι επιχειρήσεις. Έσοδα – Έξοδα.
    Οι μηχανές να είναι συνδεδεμένες οn line ή να έχουνε μετρητή.
    Το 10% των χρημάτων που μπαίνουν στο μηχάνημα, πηγαίνουν για ΦΟΡΟ
    και από 5% έως 15% να είναι το κέρδος του επιχειρηματία…
    Αυτός το καθορίζει…για να λειτουργεί και ο ανταγωνισμός…
    ε) Εάν μπει ωράριο, να μπει και στα Καζίνα…
    ζ) Αυστηροί έλεγχοι, βαριά πρόστημα που θα πληρώνονται ΑΜΕΣΑ, κλείσιμο σε περιπτώσης υποτροπής.
    Καμμιά ανασφάλιστη εργασία!!! Στα περισσότερα Φρουτάκια, ελάχιστοι είναι ασφαλισμένοι…
    Κυβερώντες!!!
    ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ…
    Το ΘΕΜΑ το γνωρίζετε πολύ καλά… Οι πιέσεις και τα κουκιά…σας φαίρνουν σε δύσκολη θέση…Χώρια που ψάχνετε ΕΣΟΔΑ…
    Τελικά, πιστεύω ότι θα πάρετε την χειρότερη ΑΠΟΦΑΣΗ…
    Και ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ… Από 1/9 λέτε, ΤΕΡΜΑ το Κάπνισμα σε δημόσιους χώρους!!! Τζόγος χωρίς τσιγάρο; Είστε ΣΟΒΑΡΟΙ;
    Και μια και απευθύνομαι σε «Σοσιαλιστική κυβέρνηση» ξαναδιαβάστε την διακύρηξή σας της 3 Σεπτέβρη… Σοσιαλιασμός σημαίνει:
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΟΧΙ το άτομο…
    Ευχαριστώ,

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:17 | ΗΛΙΑΣ

    Δηλαδή θα δώσετε τις ‘αδειες στον ΟΠΑΠ ο οποίος βεβαίως έχει ήδη 5700 πρακτορεία για «καποιο» διάστημα και εκείνος θα μπορεί να δώσει άδεια σε 3 εταιρίες. 2 δηλαδή γιατι την τρίτη την ξέρουμε ήδη. Μονοπώλιο και εδώ. Νομίζω ότι σπέρνετε ανέμους κα ιθα θερίσετε θύελες. Δήλαδή ότι έχει να κάνει με τζόγο σ αυτή τη χώρα θα πρέπει να περνάει από τον ΟΠΑΠ?

    κάντε ένα διαγωνισμό ο οποίος θα είναι διεθνής αφού στην ελλάδα δεν υπάρχει εταιρία με ΝΟΜΙΜΑ παιχνίδια παρά μόνο η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, δώστε τρεις άδειες κα ιας πηγαίνει μετά ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να βάλει τέτοια μηχανάκια σε αυτές τις τρείς εταιρίες -οι οποίες θα υποχρεωθούν να έχουν έδρα στην Ελλάδα για ν ανοίξει και καμιά θέση εργασίας- να παίρνει τα μηχανάκια που θέλει και να πληρώνει τα ανάλογα δικαιώματα.

    Καθαρές δουλειές. ο ΟΠΑΠ ήδη διαχειρίζεται απίστευτα ποσά. Αν δώσετε κι αυτά εκεί θα δώσετε μια ακόμη αφορμή για ρεμούλα.

  • 1. Να δωθεί η δυνατότητα απευθείας εξαγοράς των αδειών από τις ήδη υπάρχουσες νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών (Καζίνο, ΟΠΑΠ) .Οι άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης να μην υπερβαίνουν τον αριθμό των αδειών των Καζίνο(δηλαδή 9 αίθουσες συνολικά σε όλη την χώρα) και να μην δίδονται άδειες σε πόλεις που λειτουργούν Καζίνο.
    2. Ο αριθμός των τυχερών παιχνιδιών που θα λειτουργούν σε όλη την χώρα δεν θα υπερβαίνει τα 5000, δηλαδή όσα λειτουργούν σήμερα και στα καζίνο.
    3. Να μην δωθεί ούτε μια άδεια στον ΟΠΑΠ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 02:36 | Kostas Geralis

    Όσο αφορά την ερώτηση α είναι λογική και πιστεύω ότι έως 100000 μηχανήματα σε όλη την χώρα θα ήταν εντάξει
    Η δεύτερη ερώτηση είναι μια ΑΠΑΤΗ !!!
    Κύριε πρωθυπουργέ… κύριε Γεώργιε Παπανδρεου βλέπεις τη λένε η συνεργάτες σου!!! Αυτοί που θέλουν να βγάλουν τους νόμους τις κυβέρνηση σου!
    Όλες οι λύσεις που δίνουν στην διαβούλευση είναι η ιδια με άλλα λόγια…. Είναι συνεργάτες σου ακόμη αυτοί? Τη τους θέλεις? Να σε καταστρέψουν!!! Για δες τη λένε και πάρτους το κεφάλι (Πρέπει να μάθεις όμως και για ποιον δουλέβουν!!!) σιγουρα οχι για το κράτος!!!

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:18 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    25000 με διαδικασία παραχώρησης την α)

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:46 | σωτηροπουλος γιαννης

    Εντάξει καταλάβαμε ότι οι υπάλληλοι των 500,000 εύρω ετησίως τόσα δεν παίρνει ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ?προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι Άδειες με διάρκεια πλειοδοτικό διαγωνισμό κλπ Νέα ζύμες βλέπω Όχι στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ οπού μπαίνουν όλοι και ποτέ δεν γίνεται έλεγχος σε άλλα καταστήματα και ποτέ πάνω από δυο Τώρα πως θα γίνει αυτό είναι το ζητούμενο ο ΟΠΑΠ έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι μια και του παραχωρούνται όλα τα δικαιώματα (προσωρινά) με το φόβο των προσφυγών Αλλιώς το παιχνίδι το χάσατε μικρό καζίνο σε κάθε γειτονιά και ξεχαστετα όλα τα άλλα τεχνικά και περιορισμένου κέρδους Στάχτη στα μάτια
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • 26 Αυγούστου 2010, 22:59 | nikos kriti

    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΖΟΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ …. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ  ΔΩΣΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Κ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ …..ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩ ΣΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ SERVERS ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ Κ ΟΧΙ ΕΔΩ……                             ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ  Κ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ  ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ….         ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  • 26 Αυγούστου 2010, 22:28 | Sofia Tsirou

    Σύμφωνο απόλυτα με τον «Δημήτρης Έλληνας» αυτά που λέει είναι αλήθειες μάλλον πρέπει να γνωρίζει πολλά εκ των έσω… πρωτινο όλοι μας που αντίθετο στην «λαμογια» που μας παρουσιάζουν εδώ στην διαβούλευση να υπερασπιστούμε αυτά που λέει ο «Δημήτρης Έλληνας» ψηφίζοντας του το σχόλιο του ώστε να διαβαστεί από τους «ανώτερους» και να καταλάβουν ότι οι σημερινοί έλληνες δεν μασάμε κουτόχορτο όπως ίσως τους έχουν πει οι δάσκαλο τους!!!!
    Εμπρός παιδιά πάρτε δράση να τους δήξουμε ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι λογικά άνθρωποι ακόμη !!!!!!!!!!!!!
    Πηγαίνετε στο άρθρο του «Δημήτρης Έλληνας» και ψηφίστε υπέρ του αν συμφωνείτε !!!!!!
    Η Αλήθεια πρέπει να λάμψη τώρα!!!!!
    Λαμογιά πολωτική τελοςςςςςςς…
    «Δημήτρης Έλληνας»  Είμαστε μαζί σου…

    Υ.Γ.
    Τριαντάφυλλουλε εσύ έκλισες το θέμα πριν χρόνια σε προκαλούμε πάρε θέση….. τώρα θα δούμε με ποιους πραγματικά ισε ?

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:25 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

    Οχι στον ΟΠΑΠ κυριοι..διευθυνταδες με παχυλους μισθους και κανενας ελεγχος.

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:06 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡ

    Ο ΟΠΑΠ το μονο που καταφερε τοσα χρονια ειναι να εκολαπτει υπαλληλους που μοιραζανε δελτια κινο και στοιχηματος για φορολογικες ελαφρυνσεις. Καλα θα κανει η Πολιτεια να αδειοδοτηει τον καθενα βαζοντας τιμη για καθε αδεια. Ο ΟΠΑΠ το μονο που θα κανει ειναι να χαρισει αδειες σε Κοκκαλοβαρδινομελισσανιδες. Ολοι να εχουν ιση μεταχειριση. Ας βαλουν αδειες για 50 τερματικα, 100 τερματικα, 1000 τερματικα κα παει λεγοντας και ας κανουν μια αποτιμηση της καθε αδειας σε αξια. Ο ΟΠΑΠ να φυγει απο την μεση. Αρκετα με τους ηψηλομισθους προεδρους του. Ενα δεν εχω καταλαβει μονο. Πως δικαιολογουν τοσα χρηματα ενω δεν εχουν ανταγωνισμο? Ας αδεοδοτησουν και αλλοδαπες εταιρειες να ερθουν να εγκατασταθουν στην Ελλαδα να δουμε ποσες προεδρικες καθαριστριες θα γεμιζε ο τοπος.

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:59 | Δημήτρης

    Οι άδειες θα πρέπει να είναι ελάχιστες και σε ελεγχόμενους χόρους μόνο για τυχερά παιχνίδια (καζίνο ίσως και πρακτορεία ΟΠΑΠ και άλλων εταιριών) που θα απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος για κάτω των 18 ή και 21 ετών.
    Επίσης να νομοθετηθεί η εθελούσια απαγόρευση ώστε πολίτες που γνωρίζουν ότι είναι επιρεπείς στον εθισμό να μπορούν να γράφωνται σε λιστες και να τους απαγορεύεται η είσοδος σε αυτούς τους χόρους. Επίσεις αυτοί οι χώροι πρέπει να παρέχουν ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες για το κίνδυνο του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια (όπως και στα τσιγάρα που υποχρεώνωνται να γράφουν τους κινδύνους)
    Επειδή γενικά δεν είμαι υπερ τον απαγορεύσεων θα έλεγα ότι πρέπει να αλλάξει ο υπάρχων νόμος αλλά με μεγάλη προσοχή και με πολύ μικρούς αριθμούς αδειών.
    Η εμπειρία από την Αγγλία και άλλες χώρες είναι εμφανής ότι τα τυχερά παιχνίδια καταστρέφουν οικογένειες και κοινωνίες.
    Σας παρακαλούμε να σκεφτείτε τα παιδιά σας και τα παιδιά μας…

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:57 | NIKOS PAPADOPOULOS

    o megistos arithmos termatikwn stin ellada prepei na einai 20.000
    ΤΟ Δ    Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:45 | Δημήτρης Έλληνας

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτείνετε αυτούς τους τρόπους μόνο. Όλοι οι παραπάνω τρόποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: να πάρουν τις άδειες οι ημέτεροι σας  η μόνο ο Κόκκαλης σαν επίσημος προμηθευτής του ΟΠΑΠ.
    Επιτέλους τίποτα δεν άλλαξε σε αυτή την χώρα;
    Ακόμη για τους δημόσιους εργολάβους θεσμοθετείτε!

    Ωραία λοιπόν. Ας πάρει μια άδεια ο ΟΠΑΠ (και τα λεφτά ο Κόκκαλης), μια η CEΝΤRIC (Βαρδινογιάννης) η μήπως και μια ο Κοπελούζος και ακόμα μια ο Κοντομινάς (WilliamHills) και μια ο Techlink Entertainment Canada (Ντόρα & ΣΙΑ) και μοιράσατε την πίτα και τις προεκλογικές μυστικές συμφωνίες σας.

    Γιατί δεν κάνετε κάτι απλό; Αφήστε απροσδιόριστο αριθμό παρόχον και ζητήστε τα μηχανήματα να πληρούν αυστηρές φορολογικές προδιαγραφές ασφαλείας και πάρτε ένα ποσοστό σαν φόρο π.χ. 10 % από όλα τα χρήματα που μπαίνουν στο κάθε μηχάνημα.

    Έτσι πολύ απλά το κράτος θα έχει σίγουρα 400 εκατομμύρια (εφόσον λέτε ότι 4 δις είναι ο παράνομος τζόγος) στα σίγουρα συν θα μπορούσατε να βάλετε και ένα τέλος ανά μηχάνημα π.χ. 1000 € άρα τα έσοδα του κράτος θα ήταν πολύ σημαντικά και σίγουρα.

    Επιπλέων δεν θα λυμαίνονταν το χώρο οι υμέτεροι σας κομματική σας χρηματοδότες και εκβιαστές σας.

    Έτσι πολύς κόσμος θα απασχολούνταν σε αυτό το χώρο με ανθρώπινες αμοιβές χωρίς να ζουν με τα ψυχούλα που θα τους δίνουν (τα αφεντικά σας) Κόκκαλης & ΣΙΑ.
    Τεχνικές λύσεις υπάρχουν. Γιατί όμως δεν τις αναφέρετε στην δημόσια διαβούλευση?
    Δεν τις γνωρίζετε?  Δεν νομίζω!
    Η έτσι σας διατάξανε!!!!
    Υ.Σ. Ελπίζω να το αφήσετε να δημοσιευτεί και να μην το λογοκρίνετε!
    Δημήτρης, ένας Έλληνας που αγαπά την Ελλάδα

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:38 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    10000 ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ.ΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:21 | παπαθανασιου ευσταθιος

    20,000 τερματικά.Σενάριο παραχώρησης το Δ.