ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – Άρθρο 20 – Προκήρυξη του διαγωνισμού

1. Στην προκήρυξη ορίζονται: α) ο αριθμός των προς πλήρωση οργανικών θέσεων για την Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή ανά περιφερειακή υπηρεσία, β) ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανά τομέα, γ) ο τόπος και ο χρόνος έναρξης του διαγωνισμού, δ) η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης, καθώς και ε) κατάλογος των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται με την αίτηση συμμετοχής.

Οι προκηρύξεις εγκρίνονται από την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κατά την έννοια του άρθρου 45 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).

2. Με αποφάσεις της επιτροπής της περ. Α) της παρ. 1 του άρθρου 22, καθορίζονται το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός επιτηρητών καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν απέχει λιγότερο από τέσσερις (4) μήνες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

4. Οι αποφάσεις των επιτροπών του άρθρου 22 αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δημοσιοποιούνται και με οποιονδήποτε άλλον πρόσφορο τρόπο.