ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ – ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – Άρθρο 15 – Πλήρωση θέσεων

Ο προγραμματισμός για την πλήρωση κενών θέσεων υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4622/2019 (Α’ 133), σε ετήσια βάση. Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποβάλλει πρόταση μέχρι την 30η Ιουνίου κάθε έτους, μετά από γνώμη των Προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας.

  • 18 Ιουλίου 2022, 00:56 | Lean

    Πρόταση –
    Να προβλεφθεί στο νομοσχέδιο ότι :

    Οι θέσεις του επιστημονικού πολιτικού προσωπικού ( Νομικών ) της δικαστικής αστυνομίας , οι οποίοι θα έχουν αρμοδιότητα- έργο την εκτέλεση των προανακρίσεων – ανακρίσεων – προκαταρτικές και την υποστήριξη στο έργο του εισαγγελέα , να καλυφθούν κατά προτεραιότητα και κατ εξαίρεση από
    αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι πτυχιούχοι νομικης .

    Με αυτό τον τρόπο το συγκεκριμένο τμήμα θα καλυφθεί άμεσα χωρίς έξοδα για το κράτος , από έμπειρο προσωπικό , το οποίο θα διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση ως νομικοί αλλά και την τεράστια εμπειρία ως γενικοί ανακριτικοί υπάλληλοι . Το συγκεκριμένο τμήμα θα λειτουργήσει άμεσα και αξιόπιστα με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικο . Χωρίς κόστος για το κράτος .

    Ευχαριστώ !

  • 15 Ιουλίου 2022, 11:03 | Βένιος

    Η στελέχωση πρέπει να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και μέσω μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες και για το πολιτικό και για το αστυνομικό προσωπικό.

    Επίσης γιατί επιλέχθηκε το παρωχημένο μοντέλο «στρατιωτικού τύπου» και όχι αυτό σύγχρονων αντίστοιχων υπηρεσιών δηλαδή:
    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
    3 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ, ΔΙΟΚΗΤΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ)

    και στελέχωση των τριών Διευθύνσεων με έμπειρους επαγγελματίες μέσω προσλήψεων ΑΣΕΠ και μετατάξεων. Το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να προέρχεται από τις Σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών της Αστυνομίας όπου ένα μέρος των αποφοίτων θα τοποθετούνται μετά το τέλος των σπουδών τους στη Δικαστική Αστυνομία.