Άρθρο 8 – Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων

1. Δεν διορίζονται υπάλληλοι της Δικαστικής Αστυνομίας όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
2. Ειδικότερα, δεν διορίζονται υπάλληλοι του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας όσοι έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης και δεν έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

3. Δεν διορίζονται υπάλληλοι του Αστυνομικού Τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

  • 15 Ιουλίου 2022, 11:44 | Βένιος

    Στους άνδρες υποψήφιους του αστυνομικού Τομέα πρέπει να είναι υποχρεωτική η προϋπηρεσία σε θητεία είτε ως ΔΕΑ, είτε στις Ειδικές Δυνάμεις.
    Ειδικά στην κατηγορία ΔΕ η θητεία στις ειδικές δυνάμεις θα φιλτράρει πολλούς που θέλουν διορισμό για λάθος λόγους.

  • 15 Ιουλίου 2022, 10:48 | Λ.Β,

    Το σημείο 3 για το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να περιλαμβάνει και τις γυναίκες υποψήφιες. Δηλαδή εφόσον κάποια θέλει να αιτηθεί την πρόσληψη της στο αστυνομικό προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας να έχει υπηρετήσει θητεία στο Στρατό όπως και οι άνδρες. Όποια θέλει κάτι άλλο ας κάνει αίτηση για το πολιτικό προσωπικό της Υπηρεσίας.

    Το θέμα της στρατιωτικής θητείας για άνδρες και γυναίκες εξίσου είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για το αξιόμαχο του αστυνομικού σκέλους διότι αποκλείει όσες περιπτώσεις πάνε για «βόλεμα», ενώ αντιθέτως εάν όλοι και όλες έχουν υπηρετήσει θητεία τότε αυτονόητα οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν εμπράκτως ότι έχουν ως νούμερο 1 παράμετρο το καθήκον να υπηρετήσουν τον πολίτη και τη χώρα.