8. Εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο

Εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Ε.Κ.,  σταδιακώς, αρχής γενομένης από το 2013. Για μια ακόμη φορά επισημαίνεται, ότι η νομοθετική μας παρέμβαση δεν θα θίξει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα έως το 2013.

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • 16 Απριλίου 2010, 15:27 | Νικ.Δελ.

    ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ 13/04 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ? ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις»
    Άρθρο 17 Ρυθμίσεις ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    «Η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται να προσκομίσει την ΑΠΔ με ψηφιακό-μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η ΑΠΔ που υποβάλλεται με τον τρόπο αυτό, παραλαμβάνεται από το αρμόδιο υποκατάστημα, μόνο αν ο εργοδότης συνυποβάλλει το αναλυτικό-καθολικό ισοζύγιο κινούμενων λογαριασμών του προηγούμενου μήνα, καθώς και την ανάλυση πελατών του ίδιου μήνα. Επιπλέον, ο εργοδότης καλείται να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας με διάρκεια ισχύος ενός έτους από την έκδοση της, ισόποση με το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών ΑΠΔ, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.»

    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ Α.Π.Δ … ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ & ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΦΟΥ Η Α.Π.Δ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ, ΜΕ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
    ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘70 ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΥΝΗΓΟΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΣΗΜΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΙΚΑ, ΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ.

  • 16 Απριλίου 2010, 06:00 | Ξένια

    ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ 1

    1. Μητέρα 3 παιδιών δημοσίου ή ειδικών ταμείων με ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ,με
    πληρωμένες τις εισφορές από κρατικό φορέα,
    παίρνει σύνταξη με 20 χρόνια εργασίας.

    Αν συνυπολογίσουμε τις ενδεχόμενες «επαπειλούμενες» εγκυμοσύνες 3 παιδιών, μειωμένα ωράρια, εξαμηνιαίες άδειες λοχείας ,ασθένειες και ειδικές άδειες (με αποδοχές 100% του μισθού της παρακαλώ), ζήτημα αν δούλεψε πραγματικά 10 χρόνια.
    Θα παίρνει σύνταξη -ζωή νάχει- άλλα 40,50 χρόνια.
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ !!!!!!

    2. Μητέρα 3 παιδιών στον ΟΑΕΕ (συνήθως σε μικροεπιχείρηση)
    ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ η και ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, με πληρωμένες εισφορές από την τσέπη της ,παίρνει σύνταξη σε 35,37 χρόνια.

    Συνθήκες; Εργαζόμενη έγκυος με την κοιλιά στο στόμα,7 μέρες μετά την γέννα μη χαθεί η πελατεία από τον ανταγωνισμό,και να μην ξέρει τι
    της ξημερώνει.
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ;;;;;

    ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ 2

    ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ;;;;

    Τα ίδια προφανώς με όλα τα παραπάνω, ισχύουν και για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν σε μητέρες με ανήλικα παιδιά,πολύτεκνες κλπ.

  • 16 Απριλίου 2010, 00:21 | Kostas

    Απο τα λίγα που ξέρω Είναι κοινοτική οδηγία να εξισωθούν τα όρια ηλικίας. Μπορεί κάποιος με την υποτιθέμενα ανεπηρεάστη κρίση του να βλέπει άδικο ή παρωχημένο να ισχύει στην Ελλάδα κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες. Αντί όμως να σπεύδουμε να βλέπουμε ως υστέρηση κάτι που το έχουν κάνει οι ‘πρωτοπόροι’ ευρωπαίοι, ας αναλογιστούμε αν στο όνομα της ‘ισότητας των δύο φύλων’ ή άλλων ‘ισοτήτων’ εδραιώνονται αδικίες.
    Σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιου όχι άσημου συγγραφέα: «Οι νόμοι, στην μεγαλόπρεπη ισότητα τους, απαγορεύουν τον ύπνο κάτω από γέφυρες, την ζητιανιά στους δρόμους, το κλέψιμο, τόσο στους φτωχούς όσο και στους πλούσιους». Η ‘ισότητα’ λοιπόν δεν είναι πάντα δίκαιη.
    Η γυναίκα που φαίνεται να έχει βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με το παρελθόν, έχει πάψει άραγε να ασχολείται κατα κανόνα περισσότερο από τον άντρα με τα παιδιά στο σπίτι και με τα οικιακά; Σίγουρα λιγότερο απ` ότι παλιά, αλλά έχει εξαλειφθεί η επιπλέον αυτή απασχόληση της; Δεν παίρνει κατα κανόνα μικρότερους μισθούς; Δεν την αποφεύγουν για πολλά πόστα του ιδιωτικού τομέα αν είναι σε ηλικία να τεκνοποιήσει, λόγω του ‘κινδυνου’ για τον εργοδότη να ‘την πληρώνει για να κάθεται’ ως έγγυο; Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει κάποιου είδους επανόρθωση από το κράτος για τέτοιες δυσεξάλειπτες διαφορές; Ή μήπως με το να εξισώσουμε τα όρια ηλικίας θα κάνουμε τους άντρες να το δουν αλλιώς και να μην τις αδικούν;

    Ενδεχομένως σε άλλες χώρες να έχουν μειωθεί αυτά τα φαινόμενα (αν και ίσως ακόμη και στις ‘πρότυπες’ σκανδιναυικές να μην έχουν εξαλειφθεί τελείως). Οπότε ακόμη και αν εκεί ίσως να έχει κάποιο νόημα να υπάρχουν ίσα όρια, γιατί θα έπρεπε να επιβληθούν και εδώ όπου οι συνθήκες δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο ώστε να μην χρειάζεται η επανόρθωση από την πολιτεία;
    και τέλος θα προσθέσω αυτό που συνήθως δεν λέει κανένας γιατί θεωρείται μάλλον αυτονόητα αφελές στις συνθήκες που διανύουμε-αν και αυτό ειναι από τα πιο επικίνδυνα, να μας οδηγούν σε τετοια θέση ώστε να θεωρούμε αυτονόητα σωστό το χειρότερο-, αν πρέπει οπωσδήποτε να εξισωθούν τα όρια, γιατί να μην εξισωθούν στα μισά του διαστήματος μεταξύ του οριου των αντρών και του ορίου των γυναικών, π.χ. στα 62.5 με 63 και πρέπει οπωσδήποτε να πάνε των γυναικών εκεί που ειναι των αντρών; Μήπως γιατί απλά έτσι με άλλοθι την «ισότητα» ειναι πιο εύκολο να πάρουν περισσότερα έσοδα τα χρεωκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία σε πρώτο επίπεδο και στο βαθύτερο γιατί συμφέρει κάποιους; Ασφαλώς δεν ειναι ο μόνος τρόπος να βρουν χρήματα τα ταμεία το να δουλεύουν οι ανθρωποι όλο και περισσότερο, ούτε ειναι δίκαιο να τιμωρούνται οι πολλοί για πράξεις ή παραλείψεις των πολιτικών.

    Και ασφαλώς αυτά τα οποία κάνουν οι ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να τα θεωρούμε αυτομάτως σωστά και δίκαια, καθώς και αυτοι αποδομούν λίγο λίγο το κοινωνικό τους κράτος υπό το φόβητρο του διεθνούς ανταγωνισμού, ενώ οι αμερικάνοι έχουν χάψει τόση προπαγάνδα που αντιδρούσαν οι μισοί στο να αποκτήσουν ένα δικαίωμα ΑΚΟΜΗ (για πόσο δεν ξέρω) αυτονόητο για μας

  • 15 Απριλίου 2010, 20:32 | Χρυσσα Σαμιου

    ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΤΕΚΝΩΝ—ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του θέματος της συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων -μητέρων βαριά ανάπηρων παιδιών. με κάποια ειδική ρύθμιση .
    Ο Ν.3518/06 καθώς και ο προγενέστερος του Ν.3232/04 προβλέπουν για τις εργαζόμενες μητέρες ανάπηρων τέκνων, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, δικαίωμα συνταξιοδότησης κατόπιν 25 ετούς υπηρεσίας ή 7.500 ημερών εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
    Αντίθετα στο Δημόσιο ίσχυε μέχρι σήμερα για τις μητέρες ανάπηρων παιδιών ό,τι και για τις μητέρες ανήλικων τέκνων, δηλαδή μειωμένη σύνταξη στα 50 χρόνια και ύστερα από 20 ή 25 έτη ασφάλισης.
    Αυτό το μέτρο ήταν ήδη εκτός πραγματικότητας και τελείως άδικο, αν αναλογιστεί κανείς, πόση θλίψη και κόπο έχει η ανατροφή ενός ανάπηρου παιδιού και πόση χαρά, περηφάνεια, αμοιβαιότητα και ελπίδα έχει το μεγάλωμα των υγιών παιδιών.
    Έχω ένα γιο 11 χρονών με 100% κινητική αναπηρία και βαριά νοητική στέρηση, εξαιτίας ιατρικού λάθους και σας βεβαιώνω, ότι θα προτιμούσα να έχω μεγαλώσει 10 ανήλικα (απ’αυτά που εννοεί ο προηγούμενος νόμος) παιδιά χωρίς καμιά επιπλέον παροχή.
    Αλλά όταν έχω να κοιμηθώ 11 χρόνια πόσο αποτελεσματική και επαρκής υπάλληλος μπορώ να είμαι?
    Όταν φέρω αυτό το μόνιμο ψυχικό άχθος και νιώθω σχεδόν καταθλιπτική, πόσο ευχάριστη και συνεργάσιμη μπορώ να είμαι στο χώρο εργασίας μου και κυρίως σε σχέση με τους πολίτες που πρέπει να εξυπηρετήσω?
    Όταν σε αρκετά συχνά διαστήματα το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο-άλλοτε λόγω επιληπτικών επεισοδίων, άλλοτε λόγω δυσλειτουργίας της βαλβίδας, που έχει τοποθετηθεί στον εγκέφαλό του και άλλοτε λόγω ορθοπαιδικών προβλημάτων, πώς είναι δυνατό εγώ να βρίσκομαι το πρωί στην υπηρεσία μου και να εκτελώ τα καθήκοντά μου , μια και δε μου ταιριάζει να ζητάω χάρη ή ευνοϊκή μεταχείριση από οποιονδήποτε προϊστάμενο και να εξαρτώμαι έτσι από την ανάλογη φιλευσπλαγχνία, τον οίκτο του ή και την αναλγησία του.

    Θα ήταν χρήσιμο ο νομοθέτης να έμπαινε για 24 ώρες σε σπίτι, όπου υπάρχει ανάπηρο παιδί, πριν διαμορφώσει τη διάταξη, που αφορά στις μητέρες τους, για να μην αναφερθούμε στη νομοθεσία της Ελβετίας, της Σουηδίας ή και άλλων χωρών, που προβλέπουν δικαίωμα σύνταξης στη μητέρα αμέσως μετά τη γέννηση ανάπηρου παιδιού,
    Λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον την παντελή έλλειψη από την Ελλάδα κρατικών χώρων, όπου θα μπορούσε το παιδί να φιλοξενηθεί για λίγες ώρες στη διάρκεια της μέρας ( και δεν εννοώ τα ιδρύματα, που εγκαταλείπονται αυτά τα παιδιά )
    θεωρώ αναγκαίο, ρεαλιστικό και δίκαιο να διαχωριστεί η περίπτωση μητέρων ανηλίκων τέκνων από αυτές των αναπήρων τέκνων ,
    γιατί έτσι είναι σαν να εξομοιώνεται η Καλή Τύχη με την Ατυχία, η Ευτυχία με τη Δυστυχία.
    Τελειώνοντας θα ήθελα λοιπόν να προτείνω να ισχύσει τουλάχιστον και στο Δημόσιο ό,τι και στα υπόλοιπα Ταμεία, να αντιμετωπιστούν δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι -μητέρες ανάπηρων τέκνων, όπως και ο υπόλοιπος μισός πληθυσμός μητέρων ανίκανων τέκνων,
    να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας ή έστω στα 50 τους χρόνια, αλλά με πλήρη σύνταξη,
    μια και τα χρήματα στις οικογένειες αυτές είναι ένας σημαντικός παράγοντας αντιμετώπισης των διαφόρων αναγκών, που ούτως ή άλλως υφίστανται ή συνεχώς προκύπτουν.

    Σαμίου Χρυσηίς

  • 15 Απριλίου 2010, 20:53 | Χρυσσα Σαμιου

    ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΤΕΚΝΩΝ—ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του θέματος της συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων -μητέρων βαριά ανάπηρων παιδιών. με κάποια ειδική ρύθμιση .
    Ο Ν.3518/06 καθώς και ο προγενέστερος του Ν.3232/04 προβλέπουν για τις εργαζόμενες μητέρες ανάπηρων τέκνων, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, δικαίωμα συνταξιοδότησης κατόπιν 25 ετούς υπηρεσίας ή 7.500 ημερών εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
    Αντίθετα στο Δημόσιο ίσχυε μέχρι σήμερα για τις μητέρες ανάπηρων παιδιών ό,τι και για τις μητέρες ανήλικων τέκνων, δηλαδή μειωμένη σύνταξη στα 50 χρόνια και ύστερα από 20 ή 25 έτη ασφάλισης.
    Αυτό το μέτρο ήταν ήδη εκτός πραγματικότητας και τελείως άδικο, αν αναλογιστεί κανείς, πόση θλίψη και κόπο έχει η ανατροφή ενός ανάπηρου παιδιού και πόση χαρά, περηφάνεια, αμοιβαιότητα και ελπίδα έχει το μεγάλωμα των υγιών παιδιών.
    Έχω ένα γιο 11 χρονών με 100% κινητική αναπηρία και βαριά νοητική στέρηση, εξαιτίας ιατρικού λάθους και σας βεβαιώνω, ότι θα προτιμούσα να έχω μεγαλώσει 10 ανήλικα (απ’αυτά που εννοεί ο προηγούμενος νόμος) παιδιά χωρίς καμιά επιπλέον παροχή.
    Αλλά όταν έχω να κοιμηθώ 11 χρόνια πόσο αποτελεσματική και επαρκής υπάλληλος μπορώ να είμαι?
    Όταν φέρω αυτό το μόνιμο ψυχικό άχθος και νιώθω σχεδόν καταθλιπτική, πόσο ευχάριστη και συνεργάσιμη μπορώ να είμαι στο χώρο εργασίας μου και κυρίως σε σχέση με τους πολίτες που πρέπει να εξυπηρετήσω?
    Όταν σε αρκετά συχνά διαστήματα το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο-άλλοτε λόγω επιληπτικών επεισοδίων, άλλοτε λόγω δυσλειτουργίας της βαλβίδας, που έχει τοποθετηθεί στον εγκέφαλό του και άλλοτε λόγω ορθοπαιδικών προβλημάτων, πώς είναι δυνατό εγώ να βρίσκομαι το πρωί στην υπηρεσία μου και να εκτελώ τα καθήκοντά μου , μια και δε μου ταιριάζει να ζητάω χάρη ή ευνοϊκή μεταχείριση από οποιονδήποτε προϊστάμενο και να εξαρτώμαι έτσι από την ανάλογη φιλευσπλαγχνία, τον οίκτο του ή και την αναλγησία του.

    Θα ήταν χρήσιμο ο νομοθέτης να έμπαινε για 24 ώρες σε σπίτι, όπου υπάρχει ανάπηρο παιδί, πριν διαμορφώσει τη διάταξη, που αφορά στις μητέρες τους, για να μην αναφερθούμε στη νομοθεσία της Ελβετίας, της Σουηδίας ή και άλλων χωρών, που προβλέπουν δικαίωμα σύνταξης στη μητέρα αμέσως μετά τη γέννηση ανάπηρου παιδιού,
    Λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον την παντελή έλλειψη από την Ελλάδα κρατικών χώρων, όπου θα μπορούσε το παιδί να φιλοξενηθεί για λίγες ώρες στη διάρκεια της μέρας ( και δεν εννοώ τα ιδρύματα, που εγκαταλείπονται αυτά τα παιδιά )
    θεωρώ αναγκαίο, ρεαλιστικό και δίκαιο να διαχωριστεί η περίπτωση

  • 15 Απριλίου 2010, 09:34 | Ε.Χ

    ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΕΧΩΝ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΗΡΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΑΝΔΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 3 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 20/35 ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ; ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 20ΕΤΙΑΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ PRIMIOUM ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ), ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ 2ΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΗΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!!!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

  • 15 Απριλίου 2010, 08:00 | Αθηνά

    Ναι στην εξίσωση ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιβάλλεται όμως διαφοροποίηση για τη μητέρα γυναίκα και ιδιαιτέρως την ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ μητέρα, η οπία έχει εργαστεί πάρα πολύ στη ζωή της, ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, και επομένως είναι αδύνατο να προσφέρει επιπλέον στα 60 της και τα 65 της.
    Με τη γέννηση και το μεγάλωμα των παιδιών της έχει προσφέρει τα μέγιστα και στην οικογένειά της και στο κράτος που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα.Πρέπει η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ να ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ συμπληρώνοντας 20 χρόνια εργασίας και επιπλέον να της αναγνωρίζονται πλασματικά χρόνια για κάθε παιδί που γεννάει. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ΛΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΓΊΝΕΤΑΙ.Από τη μια συνταξιοδοτούνται οι άγαμοι ένστολοι στα 45 τους και περιμένουμε από την πολύτεκνη μάνα να δουλέψει στα 65 της. Αυτό είναι τιμωρία και αδικία.
    Κανονικά πρέπει να υιοθετηθεί η θέση της ΑΣΠΕ (Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος), διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης, αν δε λαμβάνονται καθόλου υπόψην οι όποιες προτάσεις γίνονται.
    Η απογραφή πληθυσμού το 2011, θα αναδείξει το μέγεθος του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος που προσπαθείτε να κουκουλώσετε με τις ελληνοποιήσεις των αλλοδαπών.

  • 14 Απριλίου 2010, 17:55 | ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΙΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΟΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  • 14 Απριλίου 2010, 15:50 | maria 0

    Τ

  • 14 Απριλίου 2010, 14:03 | Ιατρού Δέσποινα

    Άλλος ένας νόμος χωρίς ισονομία. Άλλος ένας νόμος που διαχωρίζει την μητρότητα σε δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σε άλλους κλάδους και φορείς.
    2013 για το δημόσιο
    2013 για άλλους κλάδους και φορείς
    2011 για ιδιωτικό τομέα (εγκ. 18/12.2.10)

    Διατηρείται τον 3655 και το άρθρο 144 ενώ θα τον καταργούσατε ή θα τον βλέπατε συνολικά.
    Κ.Υπουργέ δώστε στα ώριμα και όχι θεμελειωμένα δικαιώματα την δυνατότητα στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Τιμωρείται μια γενιά που δουλεύει από 20 χρονών στον ιδιωτικό τομέα
    και σπούδαζε ταυτόχρονα -επειδή δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη-
    Μητέρα με 30 χρόνια δουλειας 49 ετών το 2010, με ανήλικο πόσα χρόνια ακόμη; Σταδιακή κατάργηση με το νόμο Πετραλιά δεν υπάρχει και το ξέρετε. Γιατί δεν διορθώνεται την αδικία;
    Εγκυμοσύνη, τοκετός, μεγάλωμα παιδιών δεν διαχωρίζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε δύο και τριών ειδών μητρότητες. Πληρώνω 30 χρόνια Ι.Κ.Α., είμαι
    49 χρονών, γιατί με τιμωρείται; Επειδή δουλεύω από 19 χρονών; Θα μου τα δώσετε πίσω σε μορφή σύνταξης για τα επόμενα 30 χρόνια εάν και εφ’όσον ζώ;
    Εφ’όσον είναι αναγκαίο να κοπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κάντε το τουλάχιστον για όλους και όλες με το ίδιο έτος βάσης.
    Στα πεντέμιση χρόνια Ν.Δ. ακούγαμε μεταρυθμίσεις και τρέμαμε. Τώρα λέγονται διαρθρωτικές αλλαγές.

  • 14 Απριλίου 2010, 13:39 | ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΚΟΥΣΤΟ…
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  • 14 Απριλίου 2010, 10:52 | ΓΙΑΝΝΗΣ Χ

    8. Εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο

    Αν υπάρχει ένα θέμα που θα έπρεπε να γίνει αυτόματα, είναι η εξίσωση των ορίων συντ/σης ανδρών-γυναικών.
    • Πρόκειται για πάνω από τους μισούς εργαζόμενους που πληρώνουν ένσημα για σημαντικά λιγότερο χρόνο και εισπράττουν συντάξεις για πολλ/σιο χρόνο (δεδομένου εκτός των άλλων ότι ζουν σημαντικά περισσότερο από τους άνδρες), οπότε γονατίζουν τα ταμεία.
    • Υπάρχει πράγματι ένα θέμα ότι η γυναίκα αναλαμβάνει δυσανάλογα περισσότερα βάρη στο σπίτι , αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την γενικότερη κουλτούρα και παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας , δεδομένα που πρέπει επιτέλους να αλλάξουν , να υπάρξει ισοκαταμερισμός των βαρών – εφόσον βεβαίως εργάζεται και η γυναίκα -. Σημαντικό ρόλο θα πρέπει να παίξει σ’αυτό και η εκπαίδευση.
    • Όσον αφορά την περίοδο που υπάρχουν μικρά παιδιά , θα μπορούσε να δοθούν μεγαλύτερα διαστήματα στο γονέα που αναλαμβάνει την φροντίδα των παιδιών , χωρίς εργασία , με πλήρεις αποδοχές. Αυτές οι εξτρά αποδοχές –συμπεριλαμβανομένων των ενσήμων-, θα πρέπει να πληρώνονται από την πολιτεία –από τον προυπολογισμό του κράτους και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία – και να υπάρξει επί πλέον φορολόγηση όλων μας για να βρεθούν αυτοί οι πόροι.

  • 14 Απριλίου 2010, 10:16 | LEONIDAS

    ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ……. ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΕ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.

    «Η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται να προσκομίσει την ΑΠΔ με ψηφιακό-μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η ΑΠΔ που υποβάλλεται με τον τρόπο αυτό, παραλαμβάνεται από το αρμόδιο υποκατάστημα, μόνο αν ο εργοδότης συνυποβάλλει το αναλυτικό-καθολικό ισοζύγιο κινούμενων λογαριασμών του προηγούμενου μήνα, καθώς και την ανάλυση πελατών του ίδιου μήνα. Επιπλέον, ο εργοδότης καλείται να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας με διάρκεια ισχύος ενός έτους από την έκδοση της, ισόποση με το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών ΑΠΔ, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.»

    ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΝΑ 35% ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ Α.Π.Δ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ….ΚΑΙ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ KAI ΣΤΑ ΥΠΟΚ/ΤΑ…ΑΦΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΑΦΟΥ Η ΑΠΔ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ, ΜΕ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’70 ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

  • 14 Απριλίου 2010, 06:13 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΗΝΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΔΘΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ?????????????ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • 13 Απριλίου 2010, 21:40 | ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

    Αν και πιστεύω ότι σχόλια και προτάσεις σε προαποφασισμένες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού είναι μάλλον άνευ αντικειμένου, ωστόσο (επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) καταθέτω κάποιες ενστάσεις – προτάσεις:
    1. Να θεωρείται ως χρόνος υπολογισμού της ηλικίας του ασφαλισμένου η ημερομηνία γέννησης και όχι η 31η Δεκεμβρίου. (Πώς νομιμοποείται το Κράτος να θεωρεί ότι ο πολίτης συμπληρώνει το 18ο έτος την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ή να στρατευθεί και να ισχύουν άλλα, όταν πρόκειται για τη συνταξιοδότηση;)
    2. Αν οι Δ.Υ. μπορούν να υποβάλουν παραίτηση οποτεδήποτε, γιατί οι Εκπαιδευτικοί να αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία Δ.Υ. και να έχουν μόνο 40 ημέρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, για να υποβάλουν παραίτηση; Η ΟΛΜΕ έχει υποβάλει σχετική πρόταση καθώς και τρόπο αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων δημιουργούσε στη λειτουργία των Σχολείων η αλλαγή του μέτρου.
    3. Με δεδομένη τη μακρά περίοδο αδιοριστίας των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας, γιατί δε δίνεται το δικαίωμα εξαγοράς των ετών φοίτησης, ώστε να υπολογισθούν ως συντάξιμα τα έτη σπουδών;
    Κ. Καλαφάτης, φιλόλογος

  • Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ερευνητών του ΚΕΠΕ,εξ αιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας η σχέση εργαζομένου προς συνταξιούχο όλο και θα φθίνει με αποτέλεσμα περί το 2050 να αντιστοιχεί 1 προς 1 και 500.000 εργαζόμενοι θα είναι λιγότεροι.Τότε το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά.
    Όταν το 2009,σύμφωνα με World Population Ageing 2009 του ΟΗΕ η Ελλάδα είναι από τις πιό γερασμένες χώρες παγκοσμίως, 7η θέση με 24% άνω των 60 ετών πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα για το ασφαλιστικό χωρίς παράλληλα αντίστοιχα μέτρα για το δημογραφικό;
    Καμιά συζήτηση δεν γίνεται για τη δημογραφική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, κρίση που είναι η ρίζα του ασφαλιστικού προβλήματος, δεδομένου ότι η κρίση αυτή επηρεάζει τόσο τις δαπάνες για συντάξεις και περίθαλψη όσο και τα έσοδα από εισφορές των ασφαλιστικών Ταμείων.
    Ποιά είναι τα δημογραφικά δεδομένα που έχει υπόψη του το Υπουργείο και δεν το γνωρίζουμε εμείς;Πού στηρίζεται και ισχυρίζεται ο κος Υπουργός ότι θα είναι βιώσιμο έως το 2030 με τα μέτρα που προτείνουν;
    Αντί να εκπονηθεί ένα σοβαρό σχέδιο παράλληλα με το ασφαλιστικό και ένα για το δημογραφικό πρόβλημα έχουν ΄΄πέσει΄΄ στην αύξηση των ορίων ηλικίας της εργαζόμενης μητέρας.
    Θυμάται ο κος Υφυπουργός,τι υποστήριζε πρίν το καλοκαίρι πόσο λίγο θα συμβάλει η αύξηση των ορίων ηλικίας για την εργαζόμενη μητέρα με τρία τέκνα και άνω;
    Δεν διαφωνούμε να μπεί μια τάξη στην ασυδοσία και ασυνέπεια εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων και εργοδοτών.Πρέπει πρώτα ή παράλληλα να βελτιωθούν, αυξηθούν, δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές που να υποστηρίζουν την οικογένεια.Στις χώρες τις Σκανδιναβίας,που επικαλούνται μέλη της Κυβέρνησης με απασχόληση της γυναίκας περί το 70% ο δείκτης είναι 1,75 ενώ εδώ ούτε 40% η απασχόληση ο δείκτης της Ελληνίδας είναι 1.
    Προτείνουμε η αύξηση των ορίων ηλικίας να είναι συνάρτηση της υποδομής σε βρεφονηπιακούς,παιδικούς σταθμούς και άλλες υποδομές-παροχές υποστήριξης της οικογένειας(σήμερα καλύπτεται μόλις το 10% των παιδιών).Όταν το ποσοστό γίνει 20% να προστίθεται ένα έτος επιπλέον,30% άλλο 1 έτος και ούτω καθ΄εξής.Μέχρι τότε μητέρα με 3 τέκνα και άνω με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο,στα 25 χρόνια να κατοχυρώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
    Κύριε Υπουργέ αν δεν λάβετε παράλληλα άμεσα και σοβαρά μέτρα για το δημογραφικό πρόβλημα το κάλλιστο σύστημα να εφαρμόσετε πάλι δεν θα έχει αποτέλεσμα, ΄΄μην τρέφεται αυταπάτες θα έχουμε κάνει όλοι μας μια τρύπα στο νερό΄΄.
    Με εκτίμηση

  • 13 Απριλίου 2010, 18:19 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Να βγαίνουν στην σύνταξη οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο και παραδόξως δεν γίνεται στον δημόσιο τομέα της πατρίδας μας (τόσο κουράζονται εκεί!!)

  • 13 Απριλίου 2010, 06:59 | Ιφιγένεια

    Είμαιεργαζόμενη, μητέρα ανηλίκου. Συμφωνώ ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση των μητέρων είναι ένα μέτρο που πρέπει σταδιακά να καταργηθεί. Αν θίξετε βέβαια ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσετε κύμα φυγής από το Δημόσιο και εκείνων που δεν έχουν πρόθεση να φύγουν άμεσα. Ομως νομίζω ότι θα πρέπει τα εργασιακά θέματα που έχουν σχέση με την «ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ» να τα αντιμετωπίσετε σφαιρικά σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία.
    Ευέλικτο ωρράριο εργασίας. Το Δημόσιο πιάνει δουλιά στις 7.30 και το σχολείο ανοίγει στην 8.00. Το ολοήμερο σχολείο λειτουργεί, όταν λειτουργεί υποτυποωδώς και δεν είναι και όλα τα παιδιά που αντέχουν να βρίσκοντια στο σχολείο τόσες ώρες, πουλάχιστον με τις σημερινές συνθήκες.Το να βρείς γυναίκες να κρατάν παιδιά στο σπίτι, είναι και αυτό και κάτι σαν λαχείο και ακριβό σε αναλογία με το μισθό του Δημοσίου. Το να μπορεί να διαμορφώνει μιά μητέρα ένα ωράριο εργασίας, με ταυτόχρονη μείωση του μισθού της, η διευκόλυνση των άνευ αποδοχών αδειών που θα μετράν όμως στα συντάξιμα χρόνια θα δώσει στην μητέρα χρόνο για το παιδί της τότε που τον χρειάζεται, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο

  • 12 Απριλίου 2010, 19:46 | ΜΑΡΓΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Κατ’αρχάς να δηλώσω την απορία μου για το καινούριο φρούτο που λέγεται ηλεκτρονική διαβούλευση.Κι αυτό γιατί,βλέποντας το τι έγινε στην αντίστοιχη του φορολογικόυ νομοσχεδίου, όπου ο καθένας έγραφε ότι του κατέβαινε κατακρίνοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδες.Προς τι η ηλεκτρονική διαβούλευση όταν έχετε να εφαρμόσετε σαν μια απλή Νομαρχία της Ε.Ε τις επιταγές της;Τέλος πάντων.
    Είμαι πολύτεκνη μητέρα 5 ανήλικων παιδιών, εκπαιδευτικός.Διορίσθηκα το 1991,έτη υπηρεσίας 19.Είμαι 45 ετών.Αν δουλέψω μέχρι τα 60 θα έχω συμπληρώσει 19+15=34 χρόνια εργασίας!!!Μπορώ εγώ να προσφέρω μέχρι τα 60 μου στην τάξη σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία του καθημερινού άγχους, κυρίως λόγω της σημερινής πραγματικότητας των μαθητών;Άντε και να τα καταφέρω.Δεν μπορείτε όμως να καταλάβετε γιατί το βλέπετε καθαρά με το ψυχρό το πολιτικό μάτι την κούραση όλων των πολυτέκνων (μητέρων και πατέρων),οι οποίοι δεν εργάζονται μόνο στον τόπο εργασίας τους αλλά συνεχίζουν ακόμα πιο δύσκολα και σκληρά στο σπίτι έχοντας να ασχοληθούν και με την επιμέλεια των πολλών παιδιών τους.Έπρεπε η πολύτεκνη μητέρα να ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ συμπληρώνοντας 25 χρόνια εργασίας έχοντας τουλάχιστον 1 παιδί ανήλικο.Με τον κατήφορο που έχει πάρει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και για το οποίο οι πολύτεκνοι συνεισφέρουν τα πάντα, εσείς περί άλλων τυρβάζετε και πάτε να το λύσετε με……την νομιμοποίηση των μεταναστών.Τους οποίους τώρα τους <> αλλά στη δύσκολη στιγμή θα πετάξουν για την πατρίδα τους.ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.Περισσότεροι εργαζόμενοι περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές.Όλα τα άλλα είναι λύσεις λίγων χρόνων.Επιτρέπετε να συνταξιοδοτείται ο στρατιωτικός στα σημερινά 42 (απόφοιτος ΣΤΥΑ και άγαμος!!) και η πολύτεκνη μητέρα να την στέλνετε στα 60 ή 65;Καθαρή τιμωρία και αδικία.
    Κανονικά έπρεπε να υιοθετήσετε την θέση της ΑΣΠΕ (Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος) για συνταξιοδότηση των γυναικών όταν αποκτούν το 4ο παιδί,λαμβάνοντας και μισθό (π.χ 800€).Να κάθονται στο σπίτι και να ασχολούνται με την επιμέλεια των παιδιών τους χωρίς να έχουν την δυνατότητα να τα στείλουν σε παιδικούς σταθμούς.Έτσι θα ανοίξουν και περισσότερες θέσεις εργασίας.Αλλά όλοι εσείς που υιοθετείτε και λαμβάνετε μέτρα έχετε 1 ή το πολύ 2 παιδιά, τα οποία δεν ζουν ή έζησαν σε δύσκολες συνθήκες και δεν μπορείτε να μας καταλάβετε.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ο Θεός να σας φωτίζει να παίρνετε σωστές αποφάσεις.Αλλά για να Σας φωτίσει πρέπει κι εσείς να Τον πλησιάσετε λίγο.Ευχαριστώ.

  • 11 Απριλίου 2010, 16:12 | ΦΩΤΗΣ

    Το πρόβλημα του ασφαλιστικού ξεκινά απο τη δεκαετία του 50 όπου εδιναν τα χρηματα των ταμείων για την τις οικονομίας και πήγεναν για βίλες κλπ.Συνεχίστηκε με τη χούντα που έδινε τα λεφτά σε όσους έκαναν εξαγωγές και τις τράπεζες στη συνέχεια όπου δάνειζαν τα ταμεία με 20-25% και είχαν τις καταθέσεις τους με 0%.Αν προσθέσεις και τη κακοδιαχείρηση που έγινε πολλές φορές και τη τελευταία λεηλάτηση με τα δομημένα καθώς και την υψηλή εισφοροδιαφυγή καταλαβαίνη κανείς γιατι σήμερα είμαστε σε αυτό το σημείο. Για άλλη μια φορά εντελώς ΑΔΙΚΑ ο λογαριασμός πάει σε λάθος διεύθυνση ,με αυξήσεις ορίων,μειώσεις συντάξεων και οτιδήποτε ειναι στον εύκολο στόχο.
    Ποτέ κανένας δε πλήρωσε για τα κλεμμένα οχι μόνο να πάει μέσα αλλά να ΕΛΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ. Για αυτά δεν ακούμε τίποτα.
    Τόσα χρόνια μόνο μέτρα κατά των εργαζομένων όπως και τώρα. Γιατί δε λύθηκε το πρόβλημα???.Και τώρα μία απο τα ίδια. Πάλι εμεις που δουλεύοθμε και πληρώνουμε επι τόσα χρόνια και όταν έλθει η στιγμή να πάρουμε σύνταξη όλα είναι δύσκολα ενω άλλοι έχουν εξασφαλίση και τα δισέγκονά τους. Η λύση είναι να πληρώσουν όσοι νόμιμα η παράνομα έκλεβαν τα λεφτά μας, όσοι εισφοροδιαφεύγουν και να καταργηθούν κάποιες αδικίες η υπερβολές που υπάρχουν. Μαζί με πολιτικές για τη μείωση της υπογενητικότητας θα μπορέσουμε να φτάσουμε και οικονομικά εκεί που θέρλουμε το ασφαλιστικό σύστημα.
    Με νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα βγάλουμε τίποτα οπως δεν βγείκε και τόσα χρόνια.
    Με εκτίμηση
    ΦΩΤΗΣ

  • 11 Απριλίου 2010, 15:47 | ΦΑΝΗΣ Κ.- ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ

    Όσον αφορά το Ασφαλιστικό των Δ.Υ έχω να επισημάνω τα εξήs:
    α)Θεωρείτε οτι 35 έτη υπηρεσίας είναι λίγα; Τότε γιατί θα αυξήσετε τα
    όρια ηλικίας των Δ.Υ (απο 35 και 58 στα 35 και 60 ή παραπάνω)
    β)Γιατί εξαιρούνται οι ένστολοι Δ.Υ; Και αυτοί αμείβονται απο τον
    Δημόσιο Κορβανά όπως και οι υπόλοιποι. Δεν είναι εξοργιστικό να
    παίρνουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 48 ετών (συνήθως 2200 Ευρώ) εφάπαξ
    πάνω απο 100000 Ευρώ και να τουσ αναγνωρίζονται 5 πλασματικά έτη
    εργασίας συν τις σπουδές στις Στρ. σχολές ως συντάξιμα;
    Είναι ευνομούμενο κράτος αυτό, οταν αυξάνει τα όρια ηλικίας σε
    υπαλλήλους με 35 πραγματικά έτη ηλικίας (στα 60 ή και παραπάνω)
    και ταυτόχρονα δεν αγγίζει τουσ 45 ρηδες ένστολους ςυνταξιούχους;
    γ)Μπορείτε να μου πείτε γιατί εξαιρέθηκαν απο τις περικοπές επιδομάτων
    οι ένστολοι και μάλιστα με πονηρό τρόπο (τροπολογία σε άσχετο Ν/Σ);
    δ)Μπορείτε να μου πέιτε γιατί το κράτος δεν επιστρέφει στα επικουρικά
    Ταμεία τα καταληστευθέντα αποθεματικά;
    Θα ήμουν αφελής άν περίμενα απαντήσεις στα παραπάνω;

  • 10 Απριλίου 2010, 14:10 | μαρια

    Θέλετε να ανεβάσετε τα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο . Ποιός ειναι υπεύθυνος για την απώλεια των ασφαλιστικών εισφορών. Εγώ μοίραζα συντάξεις στους παλλινοστούντες , στους πολιτικούς πρόσφυγες , στους δήθεν ανάπηρους , ποιός ζημίωσε το ΙΚΑ ;Ωραία, πρέπει να γίνει μου λέτε ,μήπως πριν γίνει έπρεπε να βρείτε εναν τρόπο για την αποφυγή της ανασφάλιστης εργασίας, ή εργασίας με χαμηλές εισφορές; Μήπως η εισφοροδιαφυγή , να διώκεται με αυστηρούς, νόμους , μήπως ο εργαζόμενος να ήταν υπεύθυνος , με την κατάθεση ο ίδιος των ασφαλιστικών εισφορών, μα δεν μπορεί κάποιος τρόπος θα υπάρχει . Απλα χρησιμοποιείτε τον ευλοτερο και τον πιο άδικο. Ισως έτσι αυξηθει και η υπογεννετηκότητα , αφου οι νέοι δουλειές δεν θα έχουν , με την έλλειψη της αναπτυξης.

  • 10 Απριλίου 2010, 12:48 | Μάριος

    Πιστεύω ότι οι γυναίκες που πιστεύουν ότι πρέπει να εργάζονται λιγότερο παρασύρονται από τους εππαγγελματίες συνδικαλιστές της λούφας. Η γυναίκα δεν χρειάζεται καμία διαφορετική μεταχείρηση από τον άνδρα παρά μόνο ως μάνα. Επομένως να πληρώνεται είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα από το κράτος το 70% του μισθού της και πλήρεις τις εισφορές κατά το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης και ως τη συμπλήρωση 1,5 έτους του τέκνου της με παράλληλη διασφάλιση της θέσης εργασίας της.

  • 10 Απριλίου 2010, 10:46 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    YΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΕΣ;ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ!

  • 10 Απριλίου 2010, 07:27 | Λαμπρινή

    Τ ασφαλιστικό σύστημα ΜΟΝΟΝ όταν διέπεται από την αρχή της αναλογικότητας- χωρίς καμμία εξαίρεση- θα είναι ΔΙΚΑΙΟ και θα ικανοποιήσει το δημόσιο αίσθημα.

  • 10 Απριλίου 2010, 06:28 | Λαμπρινή

    Να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ο εργαζόμενος για 30 και 40 χρόνια και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται στα 4 ή 8 χρόνια και μάλιστα με συντάξεις των 4000 ευρώ και άνω, είναι ανήθικο και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

  • 10 Απριλίου 2010, 06:20 | ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Με βάση την αρχή της ισότητας πιστεύω οτί η εν λόγω εξίσωση ήταν αναμενόμενη εδώ και πολλά χρόνια και επιβεβλημένη.
    Η υπάρχουσα κατάσταση έβαζε τις γυναίκες να δουλεύουν λίγοτερα χρόνια από τους άντρες αλλά δεν προσέφερε τίποτα στις οικογένειές τους, δηλαδή την χρονική περίοδο κατά την οποία τα παιδιά της οικογένειας χρειάζονταν την μητέρα τους ( μέχρι την έξοδο από την νηπιακή ηλικία) δεν την είχαν διαθέσιμη.
    Πιστεύω λοιπόν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή είναι μεν αναγκαία για να διασφαλιστεί η ισότητα και η ισονομία αλλά θα έπρεπε ίσως σε αντιστάθμισμα, μιας και πάσχουμε από υπογεννητικότητα να παραχθεί μεγαλύτερη άδεια ανατροφής τέκνου στις γυναίκες – οικογένειες που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, πιθανόν της τάξης των 18 μηνών.

  • 9 Απριλίου 2010, 21:37 | Νίκος Κανάκης

    Οι συνταξοδοτήσεις μεσήλικων ανδρων και γυναικών ειναι ελληνική εφεύρεση, που θα την πληρώσουν τα παιδιά μας για τα οποία δήθεν συνταξιοδοτούνται πρόωρα οι γυναίκες, ακόμα και άν δεν έχουν οι ίδιες παιδια.
    Μηπως αντι να μιλάτε για κατωχύρωση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης, είναι προτιμότερο να θεσπισθεί ότι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν αλλα μέχρι να φθασουν στο αντιστοιχο όριο ηλικίας των ανδρών θα παίρνουν το 50% της συνταξης;

  • 9 Απριλίου 2010, 17:07 | Κοτσιλίδης Κώστας

    Στο πλαίσιο της ισονομίας αλλά και της περιβόητης κοινωνικής δικαιοσύνης είναι επιβεβλημένη η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών γυναικών όχι μόνο στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό,όπου αυτη δεν ισχύει, με ειδική μέριμνα εξαίρεσης πολύτεκνων μητέρων με ανήλικα παιδιά. Και φυσικά όταν λέμε εξίσωση ορίων ηλικίας στα ανωτέρω πλαίσια εννοείται και η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ των εργαζομένων του δημόσιου τομέα με τα όρια ηλικίας όλων των υπόλοιπων ασφαλισμένων. Όρια ρεαλιστικά και ανθρώπινα τα οποία σε συνδοιασμό με την αλλαγή του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος θα οδηγήσουν όλους τους Έλληνες να απολαμβάνουν αντίστοιχα του τι πρόσφεραν και σε κάποιους γιατί όχι και να ξεκουραστούν επιτέλους στα γεράματά τους.

  • 9 Απριλίου 2010, 13:34 | ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΥ Ι

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ,
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΤΟ 1961 ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1980.
    ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ,ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 29.5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΕΡΓΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
    ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ 45 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ .ΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ 57 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.(ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ.
    Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ . ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ …..
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΠΥΠΟΥΡΓΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ

  • 9 Απριλίου 2010, 07:45 | ΔΗΜΟΤΗΣ

    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !!!! ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!! ΤΙ ΖΗΤΑΩ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.
    Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ 21 ΕΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 25
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ 25 ΣΤΑ 30 ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ???????
    Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΜΑΧIMUM ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΊΣΤΗΚΑΝ 30 Η 35 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 35 Η 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ( ?? )ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ 21 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

  • 8 Απριλίου 2010, 18:14 | ΕΛΕΝΗ

    Ο Κ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ.ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ.Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΡΗΣΗ ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΡΦΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 8 Απριλίου 2010, 14:36 | ΑΝΤΙΓΟΝΗ

    Κατα Ματθαιον:»Ουκ εστιν ωδε ηγερθη γαρ, καθως ειπε»(με διαχρονικα επικαιρο το ασφαλιστικο).Για την εγερση της Ελλαδας ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ με ισαριθμη εθελοντικη κλιμακωση συνταξιοδοτησης ηλικιωμενων!!!(Για να γινει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!)
    ……………………………………………………………
    (ΕΝΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ που συμφερει στην Πολιτεια και τους Πολιτες):
    -Ενα μεσο εργαζομενο ελληνικο ανδρογυνο με 2 παιδια εστω οτι συγκεντρωνει το μηνα 3000-4000e.To εισοδημα αυτο εξανεμιζεται για τα παγια,αναγκες αμφιβολων και εσαει αναπαραγομενων σπουδων των παιδιων,στα βασικα (τροφη,στεγη,ενδυμασια),στα»σκουπιδια επικοινωνιας και διακινησης»,στην επιδοτηση της αλκοολουχου νυχτας και
    κυρια στην επιδοτηση της βιουμενης με αυξητικες τασεις ΑΝΕΡΓΙΑΣ των ΝΕΩΝ.Το αποτελεσμα»ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ».Πορεια συνθλιπτικη για μια Χωρα και την Κοινωνια της με αυτονοητα συμπτωματα και χωρις μελλον!
    -Ας διαμοιραζαμε το παραπανω εισοδημα στα 2.Δυο νεα ατομα
    στην παραγωγη!
    1.Οι ΝΕΟΙ θα χειραφετουνταν και θα αποδεσμευαν δυναμεις απογειωσης της Χωρας πολλαπλασιαστικα(παραγωγικοτητα,
    δημογραφικο,καινοτομια κλπ)
    2.Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Συνταξιουχοι με αυτο το εισοδημα θα βιωνανε πιο ποιοτικα ,θα βλεπανε εγγονακια και θα τους περισσευε και κατιτις για το ελληνικο δωρακι.
    3.Η ΧΩΡΑ θα εμπαινε στο τραινο της εξυγιανσης,σε οργασμικες ραγες με λοκομοτιβα τους ΝΕΟΥΣ της,εχωντας στο πλαι της ΣΟΦΟΥΣ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΕΣ!

  • 8 Απριλίου 2010, 13:33 | ΑΝΝΑ ΚΙΤΣΙΟΥ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ.ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ.ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 10500 ΕΝΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 56 ΕΤΩΝ ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΠΙΣΩ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑ ΣΥΝΤΞ/ΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟ 2013? ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ 1982? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΠΡΕΝΤΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

  • 8 Απριλίου 2010, 09:38 | ΜΕΡΣΙΝΑ ΝΙΚΑ

    Εργαζομαι απο 20 ετων. Ποσα χρονια πρέπει τελικά να εργαζομαι για να παρω συνταξη 45??? Μετα απο 45 ετη θα παρω συνταξη € 1600 απο το ΙΚΑ ενω υπαρχουν θυγατερες στρατιωτικών που δεν εργασθηκαν ποτε και παίρνουν την συνταξη του αποβιωσαντος πατερα!!
    Αληθεια γιατι αυξανετε τα οριο ηλικίας αντι να θεσετε ανωτερο πλαφόν?? Οι Ελληνες εργαζομενοι πολίτες διαχωριζονται σε » παιδιά» και «αποπαίδια»??
    Εξηγειστε μου παρακαλω γιατι ο συνταξιουχος «ανδρας» της ΔΕΗ με 30 ετη εργασιας πρέπει να εχει συνταξη € 3.000 καθαρά?? Πληρωνουν περισσοτερες εισφορες απο το ΙΚΑ???Ποιος ασφαλιστικός φορεας ειναι τοσο υγιης που παρεχει τετοιου υψους συνταξεις??
    Συνταξιούχος κυρια της ΕΤΕ 37 ετη εργασιας € 4.600 μικτά σύνταξη!!!Η συνταξη λογω ενοποίησης των ταμειων παριπιπτοντως παρέχεται από το ΙΚΑ.!!!!
    Τα ανωτερω δυστυχως ειναι πραγματικες περιπτώσεις.
    Θα προτεινα πριν την αυξηση και την εξισωση των οριων ηλικίας να εξετασετε αυτες τις κραυγαλέες πειπτωσεις ανισοτητων στις συνταξεις και τις παροχες γενικότερα, γιατι οσο παραμενουν αυτα τα ποσα τα μετραειναι ασπιρινες και κοροιδία προς μια μεγαλη μεριδα εργαζομενων !!

  • 8 Απριλίου 2010, 07:06 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠ0
    ΤΟ 1979 ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΗ ΤΟ 2/03/ 1961 ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΗΛΙΚΙΟΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 23/07/2010 ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ?>?ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΧΗΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ???????ΓΙΑΤ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΤΕΡΕΣ???ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ????????ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΚΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

  • 8 Απριλίου 2010, 05:48 | ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

    Αυτό το γενικόλογο κείμενο φυσικά δε μπορεί να αποτελεί νομοσχέδιο για διαβούλευση. Η διαβούλευση προϋποθέτει πλήρη γνώση των επιμέρους άρθρων και των συγκεκριμένων ρυθμίσεων που περιλαμβάνει ένα σχέδιο νόμου.
    Το κείμενο που έχει δημοσιευθεί για διαβούλευση ούτε καν έκθεση ιδεών δεν αποτελεί.
    Η συμμετοχή στη διαδικασία αποφάσεων ενισχύει τη νομιμοποίησή τους, συνήθως.
    Όταν όμως εξακριβώνεται ότι η διαβούλευση τίθεται σαν τέτοιο μέσο νομιμοποίησης της εξουσίας, αρχίζει να χάνει και αυτή την αξία της.
    Αυτή την αίσθηση έχω γενικότερα , πέραν του συγκεκριμένου σχεδίου προς διαβούλευση.
    Λυπάμαι… Μακάρι να μην έχω δίκιο.
    Κάτι τέτοιο όταν συμβαίνει , δημιουργεί την αίσθηση της πλάνης και μας γεμίζει απαισιοδοξία, εκεί που αρχικά είχαμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας , ότι επιτέλους θα γίνει η τομή και η ρήξη με τα κατεστημένα και κυρίως με το κατεστημένο που λαμβάνει τις αποφάσεις στην ΕΕ , αποφάσεις που έχουν συμβάλει κατά πολύ στην οικονομική κάθοδο κυρίως στις χώρες του νότου.

  • 7 Απριλίου 2010, 21:13 | Αθηνά Μ.

    Η όποια εξίσωση να γίνει άμεσα και όχι από το 2013,με βάση την 35ετία
    και όχι με την ηλικία,(Δηλαδή αν κάποια άρχισε να δουλεύει στα 21 να δουλεύει μέχρι τα 65 ?????????? δηλαδή 44 έτη??? γιατί να την τιμωρήσετε τόσο άσχημα,όταν άλλοι παίρνουν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται??
    Να καταργήσετε πρώτα τις συντάξεις που παίρνουν από το Δημόσιο οι άγαμες θυγατέρες αποβιωσάντων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων (υπάρχουν περιπτώσεις που γέννησαν παιδιά και δεν παντρεύτηκαν για να μην χάσουν την καλή σύνταξη του μπαμπά)

  • 7 Απριλίου 2010, 18:16 | Κατερινα Κ.

    Μια προταση που θα βοηθουσε τις γυναικες στο Δημοσιο αλλα και θα επεφερε αμεσα χρηματα στο κρατος ειναι η αναγνωριση της αδειας ανευ αποδοχων για προσωπικους λογους, με εξαγορα, σαν συνταξιμα χρονια. Κατι τετοιο ισχυε παλιοτερα αλλα καταργηθηκε εδω και καποια χρονια και τωρα, ο χρονος της αδειας ανευ αποδοχων, αναγνωριζεται σαν συνταξιμος μονο οταν προκειται για ανατροφη τεκνου.Αδικια δεν ειναι;Εγω αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω την αδεια αυτη, δυο φορες, μια για λογους υγειας της μητερας μου και μια ακομη για σοβαρους προσωπικους μου λογους (μεταβαση στο εξωτερικο).Γιατι να μην μπορω να εξαγορασω αυτα τα ετη;Θα μπορουσε να υπαρξει μια προβλεψη μεχρι το 2013, οσοι θελουν (και να ειστε σιγουροι πως ειναι αρκετοι αυτοί οι συναδελφοι)να μπορουν να τα εξαγορασουν.Χρηματα δεν θελει να συγκεντρωσει το κρατος και μαλιστα αμεσα;

    Ευχαριστω
    Κατερινα Κ. Νηπιαγωγος

  • 7 Απριλίου 2010, 17:14 | ΜΑΡΙΑ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ
    ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΦΘΕΙ. ΕΙΜΑΙ 51 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΑΠΟ ΤΟ 1978. ΤΥΓΧΑΝΩ ΕΓΓΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ. (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ
    ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ
    ΗΛΗΚΙΑΚΗ ΗΛΗΚΙΑ( 51 ΕΤΟΣ ή 52 ΕΤΟΣ) ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 55 ΕΤΟΣ ΟΠΟΥ
    ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ .ΔΗΛΑΔΗ ΩΡΙΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
    ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟ
    ΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗ
    ΣΟΥΝ. ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΤΟ 2010 Η 2011 ΜΕ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η
    33 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΗΛΗΚΙΑ ΟΜΩΣ 51 Η 52 Η 53 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΔΙΟΔΟΤΗΘΩ?
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΗΣΕΩΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
    ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΩ ΜΕ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
    ΚΑΙ ΗΛΙΚΑ 51,52, Η 53 ΕΤΩΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

  • 7 Απριλίου 2010, 16:37 | ΣΠΥΡΟΣ Α

    Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει δοθεί στις μητέρες με 3 παιδιά που με το ισχύον σύστημα βγαίνουν στην σύνταξη σε 20 χρόνια , ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας( δημόσιο). Μία καλή σκέψη είναι ,αντί να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των γυναικών,για να ισχύει η αρχή της ισότητας που πρεσβέυει η ευρωπαική ένωση, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότητησης των αντρών με 3 παιδιά, στα 20 χρόνια και 50 ετών.

  • 7 Απριλίου 2010, 13:08 | τιμος

    Ισως να πρεπει να σκεφτουμαι οτι απο τη μια οι κυβερνησεις μας εμφανιζουν τους αλλοδαπους ως γιατρικο της υπογεννητικοτητας και απο την αλλη επιθυμουν η γυναικα να δουλευει μεχρι τα 65 ή τα 67 της!Ελεος!σαφως πρεπει να ειναι χαμηλοτερα τα ορια συνταξιοδοτησης μια μητερας και να μην ξεπερναει σε καμια περιπτωση τα 60(το πολυ)μονο εθελουσιως για οποιες επιθυμουν!Μια γυναικα,δηλαδη οι συζηγοι μας,οι μητερες των παιδιων μας,εαν ειναι για παραδειγμα «κατηγοριας» δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης,και εργαζεται π.χ σε ενα super market,απο τα 22 της,παντρευεται 25-26,και αποφασιζει να κανει ενα παιδι στα 27 αυτο σημαινει οτι μεχρι 30 πρεπει να αφιερωθει σ’αυτό!9 μηνες εγκυμοσυνη,εναμιση μηνα περιοδος λοχειας,και σιγουρα ενα χρονο για τα πρωτα βηματα του παιδιου(θηλασμος,προστασια)!Εαν ξεκινησει στα 30 της παλι,τοτε εχει χασει 3 χρονια,αρα συν 3 χρονια!εαν γνωριζει οτι κανοντας αλλο ενα ή αλλα δύο θα βγει στη συνταξη περιπου 62 ετων,τοτε θα παραμεινει με ενα παιδι..και θα βρισκετε πατημα να μας λετε για τους αλλοδαπους!ενω εαν γνωριζει οτι και δεν θα χασει την δουλεια της αρα αυτα τα 2 ή 3 χρονια θα φαινονται ως συνταξιμα,αλλα οτι θα βγει και νωριτερα στην συνταξη περιπου 58-60 τοτε θα εχει καποιον «αέρα»να κανει παιδια!Οποια λοιπον συμπληρωνει 45 ετων με ανηλικο να δικαιουται συνταξη πληρη στα 57-58.Τωρα οσες αποφασισουν να κανουν παιδια πιο μικρες για παραδειγμα μεχρι 28 να εχουν κανει 2 ή 3 παιδια,να μπορουν να βγουν με πληρη το πολυ μεχρι 59-60,γνωριζοντας οτι θα μετρησουν τα χρονια των γεννησεων!Αυτο να ισχυει και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο τομεα!Οπως και να το κανουμε οι γυναικες δημοσιοι υπαλληλοι πρεπει να «χρησιμοποιηθουν»ως αρμα της αυξησης των γεννησεων και οχι ως παραδειγμα προς αποφυγην!Και να μην ξεχασετε τους χηρους πατερες!να ισχυουν τα ιδια!

    Με εκτιμηση, Τιμολέων Κ.