ΜΕΡΟΣ Β΄ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (άρθρα 13-36)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Άρθρο 13

Σκοπός

Σκοπός του παρόντος Μέρους είναι α) ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), σύμφωνα με τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου το Ε.Α.Π. της χώρας να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χώρο και στις προκλήσεις που θέτουν η ραγδαία επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος και η ψηφιακή εποχή, β) η διεύρυνση του σκοπού του Ε.Α.Π. ώστε να περιλαμβάνει και την παροχή παιδαγωγικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης, γ) η ενίσχυση της συγκροτημένης και συστηματικής πιστοποίησης των διαδικασιών, του περιεχομένου και των δομών που δραστηριοποιούνται στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα και δ) η μετάκληση Ελλήνων επιστημόνων από την αλλοδαπή.

 

Άρθρο 14

Αντικείμενο

Αντικείμενο του παρόντος είναι α) η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων του Ε.Α.Π., β) η ενδυνάμωση της διαφάνειας και της εξωστρέφειας, γ) η εναρμόνιση με το νέο πλαίσιο του ν. 4957/2022 (Α΄141) για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) με την κοινωνία, με ταυτόχρονο σεβασμό της ιδιαιτερότητας του Ε.Α.Π. σε σχέση με τα λοιπά Α.Ε.Ι. της χώρας, δ) η απλούστευση και συστηματοποίηση των διαδικασιών, ε) η θεσμοθέτηση της δυνατότητας της δια ζώσης διδασκαλίας, στ) η πλήρωση για πρώτη φορά ακαδημαϊκών θέσεων από Έλληνες Καθηγητές της αλλοδαπής και ζ) η σύσταση εταιρείας αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας, ερευνητικού κέντρου και κέντρου ανάπτυξης πιστοποίησης και αξιολόγησης.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

Άρθρο 15

Διακριτικός τίτλος – Έδρα – Υπηρεσιακές Μονάδες

  1. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), το οποίο ιδρύθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 2083/1992 (Α΄ 159), παρέχει ανώτατη εκπαίδευση ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.), κατά την έννοια του άρθρου 3 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141), διέπεται από τον ν. 4957/2022 σε θέματα που δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα και φέρει τον διεθνή διακριτικό τίτλο «Hellenic Open University (H.O.U.)».
  2. Έδρα του Ε.Α.Π. ορίζεται η Πάτρα. Σε πόλεις της Επικράτειας λειτουργούν υπηρεσιακές μονάδες του Ε.Α.Π., οι οποίες εξυπηρετούν λειτουργικές και εξεταστικές ανάγκες (προσωρινά εξεταστικά κέντρα).

 

Άρθρο 16

Αποστολή – Σκοπός

  1. Αποστολή του Ε.Α.Π. είναι:

α) η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης,

β) η παροχή σύντομων προγραμμάτων σπουδών, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας,

γ) η παροχή παιδαγωγικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης.

  1. Στους σκοπούς του Ε.Α.Π. εντάσσονται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.
  2. Για την υλοποίηση της αποστολής του το Ε.Α.Π. οργανώνει προγράμματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, προγράμματα διά βίου μάθησης και προγράμματα επιμόρφωσης και παιδαγωγικής επάρκειας. Τα προγράμματα σπουδών αναπτύσσονται με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Δύναται να υλοποιείται και δια ζώσης διδασκαλία, σύμφωνα με το άρθρο 17. Δύναται να λειτουργούν προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΣΧΟΛΕΣ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Άρθρο 17

Ακαδημαϊκή διάρθρωση – διαδικασία ένταξης προγραμμάτων σπουδών

  1. Ως βασική ακαδημαϊκή μονάδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ορίζεται η Σχολή.

Το Ε.Α.Π. αποτελείται από τις εξής Σχολές, που έχουν έδρα την Πάτρα:

α) Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

β) Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών,

γ) Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας,

δ) Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού.

Οι Σχολές της παρούσας είναι μονοτμηματικές.

  1. Οι Σχολές παρέχουν Προγράμματα Σπουδών. Τα Προγράμματα Σπουδών διαρθρώνονται σε ετήσιες ή εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες.

 

Άρθρο 18

Ακαδημαϊκές και λειτουργικές μονάδες σχολών

  1. Επιμέρους ακαδημαϊκές και λειτουργικές Μονάδες, οι οποίες εντάσσονται στις Σχολές του Ε.Α.Π. είναι:

α) η Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.),

β) η Εργαστηριακή Θεματική Ενότητα (Ε.Θ.Ε.) και

γ) οι Ενότητες Πρακτικής Άσκησης (Ε.Π.Α.), κάθε μία από τις οποίες καλύπτει ένα (1) διακεκριμένο γνωστικό αντικείμενο σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

  1. Κάθε Θεματική Ενότητα έχει διάρκεια ένα (1) ακαδημαϊκό έτος ή ένα (1) ακαδημαϊκό εξάμηνο και αντιστοιχεί στον ορισμένο, από τον κανονισμό του προγράμματος σπουδών, αριθμό Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).
  2. Κάθε Εργαστηριακή Θεματική Ενότητα περιλαμβάνει αριθμό εργαστηριακών ασκήσεων, επιπλέον του θεωρητικού περιεχομένου σπουδών που δύναται να περιλαμβάνει. Η διάρκεια της Εργαστηριακής Θεματικής Ενότητας εκτείνεται σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και αντιστοιχεί στον ορισμένο, από τον κανονισμό του προγράμματος σπουδών, αριθμό Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

 

Άρθρο 19

Διδασκαλία στις Θεματικές Ενότητες και Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες – Ομάδα Διδακτικού Προσωπικού

Η διδασκαλία της Θεματικής Ενότητας και της Εργαστηριακής Θεματικής Ενότητας γίνεται από την αντίστοιχη Ομάδα Διδακτικού Προσωπικού (Ο.Δ.Π.) η οποία αποτελείται από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ε.Α.Π. και από μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ε.Α.Π., ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος. Την ευθύνη της λειτουργίας της Ο.Δ.Π. έχει Συντονιστής, ο οποίος είναι μέλος της.

 

Άρθρο 20

Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών – Συγκρότηση- Αρμοδιότητα – Σύνθεση

  1. Οι συντονιστές των Ομάδων Διδακτικού Προσωπικού (Ο.Δ.Π.) των Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) και των Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων (Ε.Θ.Ε.), που συμμετέχουν σε ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, συγκροτούν την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.), η οποία είναι αρμόδια για τον συντονισμό της ακαδημαϊκής οργάνωσης και λειτουργίας του προγράμματος.
  2. Στην Ε.Π.Σ. προεδρεύει ο Διευθυντής του οικείου προγράμματος σπουδών. Σε περίπτωση νέων προγραμμάτων σπουδών και έως την ανάπτυξη του συνόλου των Θ.Ε. και των Ε.Θ.Ε. που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων αυτών, ο συντονισμός της ακαδημαϊκής οργάνωσης και λειτουργίας τους ασκείται από ακαδημαϊκές επιτροπές, οι οποίες συγκροτούνται με απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από γνώμη της οικείας Κοσμητείας. Η θητεία των επιτροπών αυτών ορίζεται σε τέσσερα (4) έτη για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και σε δύο (2) έτη για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και λήγει αυτοδικαίως με τη συγκρότηση της οικείας Ε.Π.Σ. Μέλη των ακαδημαϊκών επιτροπών ορίζονται οι συντονιστές των Ο.Δ.Π. των λειτουργούντων στο οικείο πρόγραμμα σπουδών Θ.Ε. και Ε.Θ.Ε., καθώς και άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του Ιδρύματος ή άλλων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ερευνητές ή Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι κατέχουν θέση καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας σε ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής, ή επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι θεραπεύουν συναφές γνωστικό αντικείμενο με το οικείο πρόγραμμα σπουδών. Η γνώμη της Κοσμητείας για τη συγκρότηση της επιτροπής θεωρείται ότι δόθηκε και η απόφαση της Συγκλήτου λαμβάνεται νομίμως μετά από την άπρακτη παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την περιέλευση του ερωτήματος σε αυτήν.

 

Άρθρο 21

Θεσμικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση και την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών

Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Σχολών γίνεται σύμφωνα με τον ν. 4957/2022 (Α΄ 141). Τα προγράμματα αυτά θεωρούνται πιστοποιημένα έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Ε.Θ.Α.Α.Ε.) σύμφωνα με τον ως άνω νόμο.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Άρθρο 22

Τίτλοι – διαδικασία εγγραφής – αριθμός θέσεων και εισαγωγή φοιτητών

  1. α) Το Ε.Α.Π. απονέμει :

αα) Πτυχία πρώτου κύκλου σπουδών.

αβ) Μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης.

αγ) Διδακτορικά διπλώματα.

β) Παράλληλα χορηγεί:

βα) Πιστοποιητικά παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας και Εργαστηριακής Θεματικής Ενότητας.

ββ) Πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης.

βγ) Πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης.

  1. Η εγγραφή των φοιτητών σε Προγράμματα Σπουδών που παρέχει το Ε.Α.Π. γίνεται χωρίς εξετάσεις, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων προς το Ε.Α.Π., εντός των προθεσμιών που ορίζει η Σύγκλητος για κάθε ακαδημαϊκό έτος. Η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψήφιων φοιτητών στα προγράμματα σπουδών αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π..
  2. Η εγγραφή των προπτυχιακών φοιτητών προϋποθέτει την κατοχή τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής.

 

Άρθρο 23

Υλικοτεχνικές δαπάνες φοιτητών

Οι φοιτητές επιβαρύνονται με την απόκτηση του εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού, καθώς και του υλικού αξιολόγησης και συμμετέχουν στις δαπάνες επικοινωνίας, που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Άρθρο 24

Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις

  1. Στη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου, ύστερα από απόφαση της Κοσμητείας, οργανώνονται Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (Ο.Σ.Σ.) δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.
  2. Η διδασκαλία του θεωρητικού περιεχομένου των Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων ακολουθεί τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ή χωρίς τη διεξαγωγή Ο.Σ.Σ..

 

Άρθρο 25

Αξιολόγηση φοιτητών

  1. Η διαδικασία αξιολόγησης των φοιτητών σε κάθε Θεματική Ενότητα (Θ.Ε.) καθορίζεται ύστερα από κοινή απόφαση της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών και της Κοσμητείας. Σε περίπτωση διαφωνίας των ανωτέρω οργάνων, το ζήτημα επιλύεται με απόφαση της Συγκλήτου.
  2. Οι εξετάσεις κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου έχουν διάρκεια δύο (2) εβδομάδων και περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ε.Α.Π.. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μετά το τέλος της διδασκαλίας μιας Θ.Ε. και επαναλαμβάνονται για μία ακόμη φορά. Η Σύγκλητος καθορίζει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των εξετάσεων. Οι εξετάσεις αυτές διεξάγονται με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εξέτασης ή δια ζώσης στην έδρα του Ε.Α.Π., καθώς και στις πόλεις όπου λειτουργούν υπηρεσιακές μονάδες του Ε.Α.Π.
  3. Οι φοιτητές που περάτωσαν τη φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου θεματικών ενοτήτων, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε μια επιπλέον εξεταστική περίοδο.
  4. Για την απόκτηση πτυχίου από τους φοιτητές του Ε.Α.Π. απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση των σπουδών του Προγράμματος Θ.Ε.. Για την απόκτηση πτυχίου στα Προγράμματα Σπουδών, που περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες Ε.Θ.Ε., απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση όλων των Ε.Θ.Ε.. Μία πτυχιακή εργασία, που εκπονείται στη γνωστική περιοχή της Θ.Ε., αντικαθιστά συγκεκριμένο αριθμό Θ.Ε. επιλογής των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.

 

Άρθρο 26

Φοιτητές Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – Κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος άλλου ιδρύματος

  1. Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Ε.Α.Π. οι οποίοι έχουν αποκτήσει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να κατοχυρώνουν μαθήματα ή εργαστήρια του ιδρύματος προέλευσης ως μέρη Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) ή ως κύκλους Εργαστηριακής Θεματικής Ενότητας (Ε.Θ.Ε.), αντίστοιχα.
  2. Είναι δυνατή η αναστολή των σπουδών μετά την επιτυχή παρακολούθηση μιας (1) ή περισσότερων Θ.Ε. ή Ε.Θ.Ε., για χρονικό διάστημα, που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τρία (3) έτη. Φοιτητής που επανεγγράφεται σε Πρόγραμμα Σπουδών έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης και κατοχύρωσης Θ.Ε. τις οποίες έχει ήδη παρακολουθήσει επιτυχώς. Μετά την ολοκλήρωση των υπολοίπων Θ.Ε. του ίδιου Προγράμματος Σπουδών και της διπλωματικής εργασίας, αποφοιτά από το Πρόγραμμα Σπουδών χωρίς άλλους περιορισμούς.
  3. Φοιτητής που παρακολούθησε επιτυχώς μία (1) ή περισσότερες μεμονωμένες Θ.Ε., προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών δύναται να συνεχίσει τις σπουδές του, ώστε να αποκτήσει πτυχίο ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης αντίστοιχα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός σπουδών του προγράμματος.

 

Άρθρο 27

Απόκτηση μεταπτυχιακού – διδακτορικού τίτλου ή διπλώματος

  1. Για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτούνται πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς αντικειμένου, επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση των προβλεπόμενων από τον κανονισμό σπουδών Θεματικών Ενοτήτων ή Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων ή Ενοτήτων Πρακτικής Άσκησης, όπου προβλέπονται, ή και εκπόνηση επιστημονικής εργασίας. Η Σύγκλητος, με την προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων και μετά από γνώμη της αντίστοιχης Σχολής, εξειδικεύει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιοτήτων ανά πρόγραμμα σπουδών..
  2. Για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος απαιτούνται η κατοχή συγγενούς μεταπτυχιακού τίτλου και η συγγραφή διδακτορικής διατριβής. Η διαδικασία υποβολής της πρότασης επί διδακτορία, επίβλεψης της ερευνητικής εργασίας, ελέγχου και έγκρισης της διδακτορικής διατριβής καθορίζονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί Α.Ε.Ι.. και εξειδικεύονται με τον κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών του Ε.Α.Π., ο οποίος συντάσσεται από τη Σύγκλητο. Οι θέσεις των υποψηφίων διδακτόρων ανά Σχολή προκηρύσσονται όλες από κοινού τον μήνα Μάιο εκάστου έτους και γνωστοποιούνται μέσω της ανάρτησης της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π.. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Σύγκλητος μπορεί να αποφασίσει την προκήρυξη των θέσεων και σε άλλο χρονικό διάστημα.

 

Άρθρο 28

Πιστοποιητικό προπτυχιακής και μεταπτυχιακής επιμόρφωσης

  1. Πιστοποιητικό προπτυχιακής επιμόρφωσης μπορεί να απονέμεται στους πτυχιούχους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο Ε.Α.Π., για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, που ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου και πάντως μικρότερης εκείνης που απαιτείται για την απόκτηση πτυχίου.
  2. Πιστοποιητικό μεταπτυχιακής επιμόρφωσης μπορεί να απονέμεται σε πτυχιούχους ή διπλωματούχους ανώτατης εκπαίδευσης, που έχουν εισαχθεί στο Ε.Α.Π. για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, που ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου και πάντως μικρότερης εκείνης που απαιτείται για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης.
  3. Πιστοποιητικά παρακολούθησης Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) και Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων (Ε.Θ.Ε.) παρέχονται σε φοιτητές του Ε.Α.Π. ύστερα από αίτησή τους και με την προϋπόθεση επιτυχούς εξέτασης σε μία (1) ή περισσότερες Θ.Ε. και Ε.Θ.Ε.. Για την απονομή του πιστοποιητικού παρακολούθησης ο φοιτητής δηλώνει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά.
  4. Πιστοποιητικά παρακολούθησης σύντομου προγράμματος σπουδών παρέχονται σε φοιτητές ύστερα από την επιτυχή παρακολούθηση με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning), αυτόνομων θεματικών ενοτήτων ή επιμόρφωσης, συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας.
  5. Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας παρέχεται όταν πρόκειται για πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης και πιστοποιητικό επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης όταν πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Άρθρο 29

Ακαδημαϊκό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

  1. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελείται από:

α) το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.),

β) το Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.), και

γ) το Επιστημονικό Προσωπικό (Ε.Π.).

  1. Έργο των μελών του Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. είναι η δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία, η επιστημονική έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος Σπουδών, η συμμετοχή σε ακαδημαϊκές επιτροπές νέων Προγραμμάτων Σπουδών, η συμμετοχή στις τριμελείς επιτροπές αξιολόγησης των μελών Σ.Ε.Π., η ανάπτυξη εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού, καθώς και υλικού αξιολόγησης, η συμμετοχή σε επιτροπές διαγωνισμών και η συμμετοχή στις επιτροπές, τη σύσταση των οποίων αποφασίζει η Σύγκλητος.
  2. Τα μέλη Δ.Ε.Π. αποτελούνται από Καθηγητές, Αναπληρωτές Καθηγητές, Επίκουρους Καθηγητές, Επίκουρους Καθηγητές επί θητεία και υπηρετούντες Λέκτορες. Το καθεστώς, τα προσόντα τους και οι προϋποθέσεις για την εκλογή τους στην αντίστοιχη βαθμίδα διέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις περί των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι..
  3. Οι θέσεις Δ.Ε.Π. προκηρύσσονται στο γνωστικό τους αντικείμενο ύστερα από γνώμη της οικείας Κοσμητείας, με απόφαση της Συγκλήτου του Ε.Α.Π. η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι θέσεις των καθηγητών είναι ενιαίες, ανήκουν στο Ίδρυμα και κατανέμονται και ανακατανέμονται στις Σχολές, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Σχολών αυτών, με απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από εισήγηση του Πρύτανη. Τα εκλεκτορικά σώματα συγκροτούνται με απόφαση της Συγκλήτου ύστερα από γνώμη της οικείας Κοσμητείας.
  4. Τα μέλη Δ.Ε.Π., που συγκεντρώνουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια υπηρεσίας σε αυτοδύναμο Τμήμα Α.Ε.Ι., έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στο Ε.Α.Π. στην ίδια θέση της βαθμίδας την οποία κατέχουν και στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρούσας. Για τη μετακίνηση προς το Ε.Α.Π. απαιτούνται με την εξής χρονική σειρά τα εξής δικαιολογητικά:

(α) αίτηση του ενδιαφερομένου μέλους Δ.Ε.Π. προς το ίδρυμα προέλευσης,

(β) απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος προέλευσης, που εγκρίνει τη μετακίνηση,

(γ) αίτηση του ενδιαφερόμενου μέλους Δ.Ε.Π. προς το Ε.Α.Π. και

(δ) απόφαση της Συγκλήτου του Ε.Α.Π., που αποδέχεται τη μετακίνηση, ύστερα από γνώμη της Κοσμητείας της Σχολής, στην οποία αιτείται την ένταξή του το ενδιαφερόμενο μέλος Δ.Ε.Π..

 

Άρθρο 30

Μετάκληση Ελλήνων επιστημόνων από την αλλοδαπή – «Brain Gain»

Θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Ε.Α.Π. μπορούν να πληρούνται με μετάκληση: α) από Έλληνες επιστήμονες πανεπιστημιακών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που έχουν αντίστοιχα προσόντα της βαθμίδας του Καθηγητή ή του Αναπληρωτή Καθηγητή με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 143 του ν. 4957/2022 (Α΄141) ή β) από Έλληνες που κατέχουν τακτική θέση μόνιμου μέλους Δ.Ε.Π. σε ίδρυμα της αλλοδαπής τουλάχιστον πέντε (5) έτη στην αντίστοιχη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή. Για την εφαρμογή της περ. β) δεν λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του άρθρου 143 του ν. 4957/2022 της αντίστοιχης βαθμίδας του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή.

 

Άρθρο 31

Εργασιακές σχέσεις και έργο διδακτικού – εκπαιδευτικού προσωπικού με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

  1. Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
  2. Τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) είναι είτε μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή Ερευνητές, ή διδάκτορες και προσλαμβάνονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου ή συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου ή ενός (1) ακαδημαϊκού έτους, αναλόγως με την έκταση της Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) για την κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών.
  3. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών συγκεκριμένων Θ.Ε., το Ε.Α.Π. μπορεί να προσλάβει ως Σ.Ε.Π. κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης για γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, για τα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κατά τους κανόνες της τέχνης ή επιστήμης. Στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου, προϋπόθεση για την εκλογή του ενδιαφερομένου αποτελεί το αναγνωρισμένο έργο με βραβεύσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, η συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και γενικώς η εθνική και διεθνής αναγνώριση του έργου του. Η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Ε.Α.Π.. Με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης, ύστερα από γνώμη της Συγκλήτου, συγκροτείται ανά Θ.Ε. τριμελής επιτροπή με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, που αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. και άλλων ελληνικών Α.Ε.Ι. με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο ή, αν δεν υπάρχουν, με συναφές γνωστικό αντικείμενο με το αντικείμενο της αντίστοιχης Θ.Ε. ή της Εργαστηριακής Θεματικής Ενότητας (Ε.Θ.Ε.).
  4. Με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης, ύστερα από γνώμη της Συγκλήτου, συγκροτείται ανά Θ.Ε. τριμελής επιτροπή με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, που αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. και άλλων ελληνικών Α.Ε.Ι. με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο ή, αν δεν υπάρχουν, με συναφές γνωστικό αντικείμενο με το αντικείμενο της αντίστοιχης Θ.Ε. ή της Ε.Θ.Ε.. Κάθε μέλος Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. δύναται να συμμετέχει σε μια μόνο επιτροπή ανά Θ.Ε., ανάλογα με τη συνάφεια του γνωστικού του αντικειμένου. Τα εξωτερικά μέλη των τριμελών επιτροπών αξιολόγησης αμείβονται για τη συμμετοχή τους. Η Επιτροπή εισηγείται στη Σύγκλητο πίνακα αξιολογικής κατάταξης επιλεγέντων μελών Σ.Ε.Π., ο οποίος ισχύει για τρία (3) έτη. Η ανάθεση έργου του απαιτούμενου αριθμού μελών Σ.Ε.Π. κάθε Θ.Ε. και Ε.Θ.Ε. για κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο ή έτος γίνεται με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης, ύστερα από γνώμη της Συγκλήτου.
  5. Κάθε ακαδημαϊκό έτος, τα επιλεγέντα στους πίνακες μέλη Σ.Ε.Π. υποβάλλουν δήλωση ότι επιθυμούν να είναι μέλη Σ.Ε.Π. για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και μέχρι τη συμπλήρωση τριετίας από την προκήρυξη. Η αμοιβή των μελών Σ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Ε.Α.Π. και καταβάλλεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Ε.Α.Π.. Ως έδρα των μελών Σ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. θεωρείται ο τόπος της μόνιμης κατοικίας τους.
  6. Τα μέλη Επιστημονικού Προσωπικού του Ε.Α.Π. είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή καλλιτέχνες ή επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους με εξειδικευμένες γνώσεις ή σχετική εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει το Ε.Α.Π., οι ακαδημαϊκές του μονάδες ή το ερευνητικό του κέντρο και προσλαμβάνονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου ή συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών (3) ετών, οι οποίες δύνανται να ανανεώνονται, για την κάλυψη συγκεκριμένων επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών αναγκών του Ε.Α.Π.. Η πρόσληψη του Επιστημονικού Προσωπικού πραγματοποιείται ύστερα από προκήρυξη που εκδίδεται με απόφαση της Συμβουλίου Διοίκησης, βάσει κριτηρίων αξιολόγησης και μετά από προηγούμενη γνώμη της Συγκλήτου και βαρύνει τον Ε.Λ.Κ.Ε του Ε.Α.Π.. Κατά τον καθορισμό των ως άνω κριτηρίων αξιολόγησης το Συμβούλιο Διοίκησης και η Σύγκλητος λαμβάνουν υπόψη τους την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Α.Π., καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του ακαδημαϊκού προσωπικού και αξιοποίησης του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας.
  7. Στο Ίδρυμα προσλαμβάνονται σύμφωνα με τα άρθρα 162 έως 165 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141), μέλη των κατηγοριών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού. Οι θέσεις των παραπάνω κατηγοριών είναι ενιαίες, ανήκουν στο Ε.Α.Π. και κατανέμονται στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δομές με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Α.Π..

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄

ΠΟΡΟΙ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ

 

Άρθρο 32

Πόροι – Διαχείριση

Οι πόροι του Ε.Α.Π., εκτός από αυτούς που αναφέρονται στην παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), προέρχονται από τη συμμετοχή των φοιτητών στις δαπάνες που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας η οποία αποτελεί αποκλειστικά πόρο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Ε.Α.Π..

 

Άρθρο 33

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

  1. Συστήνεται και λειτουργεί Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Ε.Α.Π.. για τη διοικητική υποστήριξη, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Ε.Α.Π.. Ενδεικτικά, εντάσσονται οι δαπάνες για:

α) την πληρωμή όσων απασχολούνται στο Ε.Α.Π. με σύμβαση έργου ή σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,

β) τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και την αναμόρφωση των υφιστάμενων,

γ) την προμήθεια και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και άλλου σχετικού έντυπου υλικού από τον εκδοτικό οίκο του Ε.Α.Π. ή τρίτους,

δ) τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ε.Α.Π.,

ε) τη διοργάνωση συνεδρίων, πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, καθώς και την προβολή του Ε.Α.Π.,

στ) τη χρηματοδότηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Α.Π.,

ζ) την προμήθεια εξοπλισμού και των λογισμικών συστημάτων του Ε.Α.Π., και

η) τη λειτουργία και ανάπτυξη των δομών και των υπηρεσιών του Ε.Α.Π.

  1. Η διαχείριση ποσοστού έως τριάντα τοις εκατό (30%) επί του ύψους της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών για την ανάθεση έργων για τη διοικητική υποστήριξη του Ε.Α.Π., την ανάπτυξη των Προγραμμάτων Σπουδών, την εφαρμογή των συστημάτων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας, την εφαρμογή του ιδιαίτερου συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και για κάθε άλλη απαραίτητη ενέργεια για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της λειτουργίας του Ε.Α.Π. πραγματοποιείται από τον Ε.Λ.Κ.Ε..

 

Άρθρο 34

Ίδρυση Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 

  1. Στο Ε.Α.Π. συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου» με σκοπό την αξιοποίηση και διαχείριση της περιουσίας του Ε.Α.Π. σύμφωνα με το άρθρο 266 του ν. 4957/2022 (Α’ 141).
  2. Η Εταιρεία λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στο καταστατικό που εγκρίνεται, σύμφωνα με το άρθρο 260 του ν. 4957/2022 .
  3. Η εποπτεία και ο έλεγχος της Εταιρείας ανήκουν στο Ε.Α.Π. και ασκούνται από το Συμβούλιο Διοίκησης, το οποίο ενεργεί ως Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.
  4. Από την Εταιρεία ασκείται η εκδοτική δραστηριότητα του Ε.Α.Π..

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Άρθρο 35

Νομική υπηρεσία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Στο Ε.Α.Π. λειτουργεί νομική υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο νομικός σύμβουλος του Ε.Α.Π.. Ο νομικός σύμβουλος έχει την ευθύνη της νομικής εξυπηρέτησης του Ε.Α.Π. στις δικαστικές ή εξώδικες υποθέσεις και της νομικής καθοδήγησης των αρχών και υπηρεσιών του με γνωμοδοτήσεις ή συμβουλές. Παρίσταται ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή αρχής και έχει από τη θέση του και χωρίς άλλο αποδεικτικό στοιχείο την από τον νόμο απαιτούμενη πληρεξουσιότητα για παράσταση ενώπιον όλων των δικαστηρίων κατά την εκδίκαση κάθε φύσης υποθέσεων του Ε.Α.Π.. Οι αποδοχές του νομικού συμβούλου ορίζονται σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α΄ 208).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’

  ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

Άρθρο 36

Κέντρο Ανάπτυξης Πιστοποίησης και Αξιολόγησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

  1. Συστήνεται Πανεπιστημιακό Κέντρο Ανάπτυξης Πιστοποίησης και Αξιολόγησης (Κ.Α.Π.Α). ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ε.Α.Π., στο οποίο εντάσσονται τα υφιστάμενα κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος:

α) Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας,

β) Μονάδα Εσωτερικής αξιολόγησης και

γ) Κέντρο πιστοποίησης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

  1. Σκοπός του Κέντρου είναι:

α) Η συγκροτημένη και συστηματική πιστοποίηση διαδικασιών, περιεχομένου και δομών που δραστηριοποιούνται στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα,

β) η υποστήριξη προτάσεων – σχεδίων για την ανανέωση και προσαρμογή της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ε.Α.Π. στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε να είναι ανταγωνιστικό, λειτουργικό και ευέλικτο,

γ) η παρακολούθηση της υλοποίησης του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και του ετήσιου λειτουργικού προγραμματισμού και η σύνταξη αναφορών προς τη Διοίκηση και τα συλλογικά όργανα σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά στους συμφωνημένους στόχους,

δ) η παραγωγή προτύπων εκπαιδευτικού υλικού, η οποία περιλαμβάνει τη συγγραφή, καθώς και την επιλογή, μετάφραση και προσαρμογή ψηφιακών κειμένων, κυρίως διαμορφωμένων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, την παραγωγή λογισμικού για υπολογιστές και πολυμέσα, λογισμικού και ηλεκτρονικού υλικού, καθώς και οποιουδήποτε άλλου μέσου μετάδοσης πληροφοριών,

ε) η παραγωγή στατιστικών δεδομένων από πρωτογενή στοιχεία που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Α.Π. αναφορικά με τους φοιτητές και τις σπουδές τους,

εα) η παραγωγή στατιστικών δεδομένων από πρωτογενή στοιχεία που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Α.Π., αναφορικά με τους φοιτητές του Ε.Α.Π.,

εβ) η παραγωγή στατιστικών – συγκριτικών δεδομένων για το εκπαιδευτικό υλικό από στοιχεία που της προμηθεύει το αντίστοιχο εργαστήριο,

εγ) η καταγραφή, ανάλυση και σύγκριση δεδομένων από αντίστοιχα Πανεπιστήμια του εξωτερικού,

εδ) η διερεύνηση της αγοράς εργασίας με έμφαση στην απασχόληση των αποφοίτων του Ε.Α.Π.,

εε) η αξιολόγηση με ποιοτικές και ποσοτικές προσεγγίσεις του εκπαιδευτικού υλικού και των εκπαιδευτικών μεθόδων που χρησιμοποιεί το Ε.Α.Π.,

εστ) η συσχέτιση των παραπάνω στοιχείων και η υποβολή προτάσεων, σε συνεργασία με τους Συντονιστές των Ο.Δ.Π., προς την Κοσμητεία ή τη Σύγκλητο του Ε.Α.Π. για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το Ε.Α.Π., και

στ) η συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς που ασχολούνται με τη χάραξη και την υλοποίηση πολιτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  1. Ειδικότερα, το Κέντρο όσον αφορά στην πιστοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αναλαμβάνει τη διερεύνηση, συστηματοποίηση και υλοποίηση τρόπων πιστοποίησης:

α) του εκπαιδευτικού υλικού που αναπτύσσεται εντός του Ε.Α.Π. και άλλων φορέων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα εκτός των λοιπών Α.Ε.Ι. της χώρας,

β) των μεθοδολογιών ανάπτυξής του,

γ) των Προγραμμάτων Σπουδών γενικότερα που προσφέρονται διάχυτα και εξ αποστάσεως, και

δ) των δεξιοτήτων των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα, όπως διδάσκοντες, σχεδιαστές υλικού και προγραμμάτων και τεχνικοί.

  1. Στο Κέντρο αναπτύσσονται δράσεις αξιολόγησης και ειδικότερα:

α) Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών διαδικασιών, δηλαδή των διδασκόντων, του εκπαιδευτικού υλικού, της οργάνωσης θεματικών ενοτήτων, διοικητικών υπηρεσιών και υποδομών, από φοιτητές,

β) η τεχνική υποστήριξη και διαχείριση ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αναβάθμιση και παραμετροποίηση ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η υποστήριξη λειτουργίας και χρηστών, η παραγωγή αναλυτικών αναφορών αξιολόγησης διδασκαλίας για ΘΕ (Συντονιστές) και για Διδάσκοντες, η τήρηση μητρώου αξιολόγησης διδασκόντων και η χορήγηση βεβαιώσεων, καθώς και η παραγωγή εξειδικευμένων αναφορών αξιολόγησης,

γ) η αξιολόγηση των Συντονιστών και των Διευθυντών των Προγραμμάτων Σπουδών,

δ) η αξιολόγηση του παραγόμενου από το Ίδρυμα εκπαιδευτικού υλικού (εκδόσεις του Ε.Α.Π.) και του διανεμόμενου στους φοιτητές εκπαιδευτικού υλικού από τους φοιτητές και τους διδάσκοντες του Ε.Α.Π.,

ε) ο σχεδιασμός και η διενέργεια ανεξάρτητων αξιολογήσεων κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων άλλων δομών ή φυσικών προσώπων,

στ) η σύνταξη εκθέσεων με στατιστικά δεδομένα από πρωτογενή στοιχεία που παρέχονται από διοικητικές υπηρεσίες και τις Σχολές του Ε.Α.Π. και ιδίως από τις:

στα) εκθέσεις επιδόσεων φοιτητών,

στβ) εκθέσεις εξέλιξης σπουδών φοιτητών,

στγ) εκθέσεις αποτελεσμάτων εξετάσεων,

στδ) εκθέσεις στοιχείων διδακτικού έργου, και

στε) εκθέσεις γενικών στοιχείων φοιτητών.

  1. α) Όργανα διοίκησης του Κέντρου είναι:

αα) ο Διευθυντής, και

αβ) η Επιστημονική Επιτροπή (Ε.Ε.).

Τα όργανα διοίκησης έχουν τριετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης.

  1. α) Ο Διευθυντής επιλέγεται από το Συμβούλιο Διοίκησης ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από μέλη Δ.Ε.Π., ερευνητές ή επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι συνδυάζουν ακαδημαϊκή ή επιστημονική εμπειρία με διοίκηση σχετικών δομών. Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων γίνεται από τη Σύγκλητο τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την επιλογή του Διευθυντή.

β) Ο Διευθυντής έχει τις εξής αρμοδιότητες:

βα) Συντονίζει το ερευνητικό έργο του Κέντρου και προεδρεύει της Επιστημονικής Επιτροπής,

ββ) καταρτίζει, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής, και υποβάλλει το ετήσιο πρόγραμμα λειτουργίας και δραστηριοτήτων στο Συμβούλιο Διοίκησης και στη Σύγκλητο, έκθεση πεπραγμένων καθώς και προϋπολογισμό και απολογισμό του Κέντρου,

βγ) εισηγείται στο Συμβούλιο Διοίκησης τον ετήσιο προγραμματισμό λειτουργίας του Κέντρου και τον εσωτερικό προϋπολογισμό του,

βδ) εισηγείται στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Α.Π., ύστερα από γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής, την αγορά εξοπλισμού και άλλης υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τη στελέχωση του Κέντρου,

βε) μεριμνά για την τήρηση του προγράμματος λειτουργίας και προΐσταται του προσωπικού του Κέντρου,

βστ) εκπροσωπεί το Κέντρο και γενικά έχει την ευθύνη της εφαρμογής του Κανονισμού για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του, και

βζ) ενημερώνει το Συμβούλιο Διοίκησης, τη Σύγκλητο και τις Κοσμητείες σχετικά με τα πορίσματα της αξιολόγησης.

  1. α) Η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από το Διευθυντή του Κέντρου και πέντε (5) μέλη Δ.Ε.Π. που προέρχονται από τις Σχολές του Ε.Α.Π.. Κάθε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής εκλέγεται από τους Καθηγητές της Σχολής του Ε.Α.Π. από την οποία προέρχεται.

β) Η Επιστημονική Επιτροπή επικουρεί τον Διευθυντή στα διοικητικά του καθήκοντα και ειδικότερα:

βα) Εκφράζει γνώμη για τον ετήσιο προγραμματισμό λειτουργίας του Κέντρου και για την κατάρτιση του εσωτερικού προϋπολογισμού του,

ββ) παρακολουθεί την πρόοδο εκτέλεσης των επιμέρους δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της εκτέλεσης του προγραμματισμού του, και

βγ) μεριμνά για τη διαχείριση της περιουσίας και των εσόδων του Κέντρου.

  1. Πόροι του Κέντρου είναι:

α) χρηματοδοτήσεις από ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών οργανισμών και του Ελληνικού Δημοσίου,

β) δωρεές, κληρονομίες, κληροδοσίες, χορηγίες από τρίτους, καθώς και κάθε είδους παροχές ημεδαπών ή αλλοδαπών, φυσικών ή νομικών προσώπων,

γ) έσοδα από την παροχή υπηρεσιών, την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση ή την αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων για λογαριασμό τρίτων,

δ) έσοδα από την πιστοποίηση άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα,

ε) ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, πόροι του Ε.Λ.Κ.Ε. και πρόσοδοι από περιουσιακά στοιχεία του Ε.Α.Π. για την ανάπτυξη του Κέντρου.

 

 

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 18:34 | Kyr papad

    ΣύνδεσμοςΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠ«Άρθρο 31Εργασιακές σχέσεις και έργο διδακτικού – εκπαιδευτικού προσωπικού με το Ελληνικό Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΤα μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
    Τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) είναι είτε μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή Ερευνητές, ή διδάκτορες και προσλαμβάνονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου ή συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου ή ενός (1) ακαδημαϊκού έτους, αναλόγως με την έκταση της Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) για την κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών.»ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠ ΣΤΟ ΕΑΠ
    υπάρχει η άδικη διάταξη του άρθρου 173 του Ν.4957/2022.Σύμφωνα με το άρθρο 173 του ν.4957/2022, αποκλείονται,παραδοξως από διδασκαλία σε ΑΕΙ υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού́ δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου τομέα.Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται επιστήμονες δημόσιοι υπάλληλοι και από την απόκτησης εμπειρίας για τη διεκδίκηση μιας θέσης ΔΕΠ.Eπιβάλλεται η κατάργηση της παρ. 9 του άρθρου 173 του ν. 4957/2022 (Α 141) ούτως ώστε να μπορούν να διδάσκουν στα ΑΕΙ και υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού́ δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου τομέα.Ειναι οξυμωρο να τους επιτρεπεται να δισασκουν σε ξενα πανεπιστημια, κολλέγια, ιεκ και φορεις ενηλικων και οχι ως εντεταλμενοι διδασκοντες που για δεκαετιες μπορουσαν (βλ.408 παλιο θεσμο).Είναι επίσης οξύμωρο να μπορούν να διδασκουν στο ΕΑΠ και όχι στα άλλα Πανεπιστήμια.Εξαλλου το παραπανω εχει στηλιτευσει ως περιεργο και μη νομιμο κ ο Συνηγορος του Πολίτη, ενω το Υπουργειο Παιδειας συνεχως αναβαλει την καταθεση τροπολογιας για καταργηση της αδικιας αυτης.ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΚΑΙ ΔΩ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΩΣ ΣΕΠ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ παρ. 9 του άρθρου 173 του ν. 4957/2022 (Α 141) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΩΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΙ

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 17:51 | Λάμπρος Τσίκνας

    Το Πανεπιστημιακό Κέντρο Ανάπτυξης Πιστοποίησης και Αξιολόγησης περιλαμβάνει ένα εύρος δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις υφιστάμενες δομές που ονομάζονται στο Άρθρο 36.

    Σε ότι αφορά το ΕΕΥΕΜ, προτείνω μεταξύ των παραγράφων 4 και 5 να προστεθεί ακόμα μία που να προσθέτει τα παρακάτω:

    5. Στο Κέντρο υλοποιούνται δράσεις που σχετίζονται με το εκπαιδευτικό υλικό και τις εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και συγκεκριμένα με:
    α) τη δημιουργία (ανάπτυξη, παραγωγή, έκδοση), πρόσβαση και χρήση (ανάκτηση και διαμοίραση) και τη διατήρηση (αποθήκευση και αρχειοθέτηση, προσαρμογή σε περίπτωση τεχνολογικών αλλαγών) εκπαιδευτικού περιεχομένου και υλικού (ψηφιακού και έντυπου) είτε συμβατικού είτε υλοποιημένου με τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ,
    β) την ανάπτυξη και εξέλιξη μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών θεωριών, αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων που εξασφαλίζουν την αποδοτικότερη εφαρμογή του,
    γ) τη μελέτη και εφαρμογή εκπαιδευτικού σχεδιασμού (instructional design) σε προγράμματα σπουδών, σύντομα προγράμματα, προγράμματα επιμόρφωσης, σε Μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα κ.α.,
    δ) την αξιολόγηση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών, τη μελέτη και έρευνα εκπαιδευτικών προδιαγραφών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την έρευνα και μελέτη προτύπων και μοντέλων εκπαιδευτικού σχεδιασμού, μεθοδολογιών και γενικών σχεδίων μάθησης, την έρευνα διαδικασιών μετατροπής των αρχών της μάθησης και της διδασκαλίας σε καθορισμένα σχέδια για εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες, πηγές πληροφορίας και αξιολόγησης,
    ε) τη συγγραφή προδιαγραφών εκπαιδευτικού υλικού, περιεχομένου και οδηγών καλών πρακτικών, τη δημιουργία επιμορφωτικού υλικού και την επιμόρφωση των συντελεστών ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού και τη δημιουργία Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (ΑΕΠ, OER),
    στ) την αξιοποίηση και παραγωγή τεχνολογικών λύσεων λογισμικού και εφαρμογών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση και τη διαχείριση δεδομένων,
    ζ) την παροχή πιστοποίησης της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού με βάση διεθνώς αποδεκτά πρότυπα, να διερευνά υφιστάμενα και νέα πρότυπα και να αξιολογεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού υλικού και λογισμικού που είναι κατάλληλο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων.

    Λάμπρος Τσίκνας
    Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 17:18 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΣΑΙΟΣ

    Είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί διάταξη, ώστε το μόνιμο/Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό του ΕΑΠ που μισθοδοτείται από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να υπαχθεί στο ΕΣΚ.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 17:08 | Έλενα Εξαρχου

    Στην παράγραφο 4 του άρθρου 261 του ν. 4957/22 θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ότι «το εκάστοτε πανεπιστημιακό ίδρυμα δύναται να ιδρύσει εταιρίες παροχής υπηρεσιών με σκοπό αφενός την πρόσληψη φοιτητών που χρειάζονται να εργαστούν για την εξοικονόμηση των απαραίτητων χρηματικών ποσών με σκοπό την ολοκλήρωση των σπουδών τους και αφετέρου την καλύτερη λειτουργία των φοιτητικών χώρων με την προσωπική επίβλεψη από τους ίδιους τους φοιτητές, ακόμη και με τη συμμετοχή τους στην επ’ αμοιβή φύλαξη των πανεπιστημιακών τμημάτων χώρων στους οποίους κινούνται» Αυτό το θεωρώ απαραίτητο να γίνει διότι απ’ ότι προέκυψε από το σύγχρονο παρελθόν η έλλειψη φύλαξης (όπως για παράδειγμα είναι οι εστίες, οι χώροι εργασίας και εργαστηρίων κλπ χώροι) με την πρόσληψη προσωπικού που να έχει ταυτόχρονα με την εξοικονόμηση του μισθού τους από την εργασία τους ως κίνητρο και το προσωπικό ενδιαφέρον για την διατήρηση του καλού εργασιακού τους περιβάλλοντος και των συνθηκών εργασίας τους, η παροχή υπηρεσιών θα είναι καλύτερη ειδικά όταν αυτή θα εστιάζεται στη φύλαξη και την καθαριότητα των χώρων / περιουσίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προσφέροντας ασφάλεια στην φοιτητική κοινότητα, αποτρέποντας την εκδήλωση συμπεριφορών με τις οποίες επιδιώκεται η καταστροφή των χώρων αυτών με την εκδήλωση βίαιων επεισοδίων .

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 16:49 | Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΑΣΕΔΙΠ)

    Εκφράζουμε ρητά την πλήρη αντίθεση μας επί όλου του νομοσχεδίου διότι έχει ως κύριο σκοπό της μετατροπή του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ πτυχίων παράλληλα με την ίδρυση ιδιωτικών κατ’ ευφημισμό «Πανεπιστημίων» με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις του μέρους Δ’ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (άρθρα 127-155), διότι δεν είναι σύμφωνο με το σύνταγμα (άρθρο 16). Επίσης όποια εφαρμογή αυτών των διατάξεων δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της νεολαίας μας. Αντίθετα:
    ● Για την πρόσβαση στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα απαιτείται κάθε οικογένεια φοιτητή να ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για δίδακτρα, ακόμη και μέσω δανεισμού, που θα υποθηκεύει το μέλλον τόσο αυτών όσο και τον οικογενειών τους! Στις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία αυτή η πολιτική οδήγησε σε υπερχρέωση με τραγικά αδιέξοδα.
    ● Οι φοιτητές/τριες για να σπουδάζουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στον κανόνα για υψηλά δίδακτρα, απαγορευτικά για τον μέσο εργαζόμενο που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στους χαμηλούς μισθούς, τα δάνεια και την ακρίβεια! Πρέπει η αναγνωρισμένη λαϊκή ανάγκη για δωρεάν σπουδές να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα, ας μην λησμονούνται οι φόροι που ήδη εισπράττονται. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το σκοπό αυτό, αρκεί να στηριχθεί η φοιτητική μέριμνα και να μην θεσπίζονται δίδακτρα.
    ● Νομοθετεί την ελπίδα ότι “φημισμένα” διεθνή πανεπιστήμια δήθεν θα ιδρύσουν ποιοτικά παραρτήματα στην μικρή ελληνική αγορά και στο μέλλον όλοι θα μένουμε Αθήνα ή έστω Θεσσαλονίκη, αδιαφορώντας για την ελληνική περιφέρεια και απαξιώνοντας περισσότερο τα περιφερειακά πανεπιστήμια!
    ● «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα δημόσια πανεπιστήμια», Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στην περίπτωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά ούτε και στην περίπτωση των ιδιωτικών νοσοκομείων.
    ● Ο αριθμός των νέων που φεύγουν εκτός Ελλάδας για σπουδές δεν θα μειωθεί, γιατί η πλειοψηφία των νέων φεύγει από τη χώρα μας κυρίως για μεταπτυχιακές σπουδές και με βασική αιτία την ελπίδα απασχόλησης στο εξωτερικό και τις καλύτερες αμοιβές!
    ● Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αν και λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μειοψηφία σε σχέση με τα κρατικά, ενώ ευρωπαϊκές χώρες πρότυπα όπως η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο έχουν τα δημόσια πανεπιστήμια σαν βάση της δημοκρατίας τους, προσφέροντας σταθερά την τριτοβάθμια εκπαίδευση δωρεάν.
    ● Δεν θα προσφέρουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, καθώς έχουμε παραδείγματα στην Ευρώπη σε χώρες παρόμοιων συνθηκών με τη δική μας. Η αποτυχία ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Πορτογαλία και το ασήμαντο κομμάτι του κλάδου που αντιπροσωπεύουν σε Γαλλία, Γερμανία, ακόμη και Μεγάλη Βρετανία!
    ● Δεν θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και δεν θα αναβαθμίσουν τα πτυχία, καθώς η εμπειρία δείχνει ότι προάγοντας το κέρδος η ποιότητα υποβαθμίζεται, καταλήγοντας τελικά σε αμφιβόλου ποιότητας πτυχία και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα!
    Ως πανεπιστημιακοί λειτουργοί, ως ακαδημαϊκοί και προπαντός ως δάσκαλοι των φοιτητών μας έχουμε υποχρέωση να δίνουμε το παράδειγμα, να στηρίζουμε και να διεκδικούμε ένα σύστημα λειτουργίας με βάση τις Συνταγματικές επιταγές για δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. Τα ολοένα και λιγότερα υποστηρικτικά μέσα των Πανεπιστημίων, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε έμψυχο υλικό, καταρρακώνουν και υποβαθμίζουν την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των ιδρυμάτων και συστηματικά στρώνουν το δρόμο για την εμπορευματοποίηση του αγαθού της εκπαίδευσης. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο διαχρονικά μαστίζεται από ασφυκτική υποχρηματοδότηση και έντονη υποστελέχωση, που έχουν επιδεινωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαπενταετία, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία των πανεπιστημίων. Υποβαθμίζεται η αξία των πανεπιστημιακών πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων λόγω περίσσειας πτυχιούχων και κατακερματισμού πτυχίων, τη στιγμή που ήδη υπάρχει υψηλή ανεργία, ευρεία ετεροαπασχόληση και πολλές σχολές χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
    Το νέο νομοσχέδιο που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται να θέσει «κανόνες παιχνιδιού» στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας με άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα αλλά και περιέχοντας διατάξεις που μετά βεβαιότητας φέρνουν αλλαγές και στα δημόσια πανεπιστήμια προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους σε αντίθεση με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το «Δικαίωμα εκπαίδευσης» (άρθρο 14, παράγραφος 3) προβλέπεται ρητά ότι «Η ελευθερία ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών και γίνονται σεβαστά σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες που διέπουν την άσκησή τους», δηλαδή, στην ελληνική περίπτωση, σύμφωνα με τις ειδικές ρυθμίσεις του Άρθρου 16 του Συντάγματος.
    Τέλος καταδικάζουμε το στενό χρονικό διάστημα της διαβούλευσης το οποίο δεν επιτρέπει τον ανοικτό και παραγωγικό διάλογο, όπως αυτός επιβάλλεται από τις καλές πρακτικές νομοθέτησης αλλά και τις Ακαδημαϊκές και επιστημονικές αξίες. Επιπλέον ο σύντομος χρόνος δεν είναι σύμφωνος με την κείμενη νομοθεσία περί διαβουλεύσεων (με το άρθρο 61 του ν. 4622/2019, ΦΕΚ Α΄ 133), αλλά και των καλών πρακτικών της ανοικτής διακυβέρνησης.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 15:18 | Υπάλληλος ΕΑΠ

    Μια διάταξη ότι το μόνιμο / Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό του Ε.Α.Π. που μισθοδοτείται από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. υπάγεται στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ), δίνει τέλος σε αυτό το θέμα, χωρίς να εγκυμονούν δυσάρεστες εξελίξεις.
    Κύριε Υπουργέ πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμίσετε το συγκεκριμένο θέμα. Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση για τη λύση του προβλήματος.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 14:20 | Υπάλληλος ΕΑΠ

    Το νομοσχέδιο επιγράφεται ως «Εκσυγχρονισμός» και «Αναβάθμιση» του Ε.Α.Π. Πώς είναι δυνατόν να επικαλούμαστε Εκσυγχρονισμό και Αναβάθμιση όταν οι Δημόσιοι Διοικητικοί Υπάλληλοι παραμένουν με αναχρονιστικές και υποβαθμισμένες δημοσιοϋπαλληλικές συνθήκες στο Ε.Α.Π. Αυτές οι συνθήκες είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΕ ΝΠΔΔ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, απαντώνται μόνο στο Ε.Α.Π., αφού οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στοιχειωδώς στο πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο εκτός των άλλων θεωρείται ως βασικό δικαίωμά τους. Ελπίζουμε ως εκ τούτου κύριε Υπουργέ ότι με την ευαισθησία που Σας διακρίνει και σε θέματα δημοσιοϋπαλληλικών κανονιστικών διαδικασιών, η συμβολή Σας στην επίλυση της ως άνω προφανούς αδικίας θα είναι καταλυτική.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 13:04 | ΥΠΑΛ.

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δημόσιος υπάλληλος (μόνιμος / ΙΔΑΧ) χωρίς νομικό καθεστώς!! Πώς έχει επιτραπεί αυτό μέχρι σήμερα; Είναι αναγκαία η άμεση νομοθετική ρύθμιση!!!
    Κύριε Υπουργέ παρακαλούμε να επιληφθείτε αυτού του θέματος και να δώσετε τέλος σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει χωρίς λόγο.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 12:29 | Δημ. Υπάλληλος

    Το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ!! Δηλαδή, αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι (Μόνιμοι / Ι.Δ.Α.Χ.) του ΕΑΠ δεν μπορούν να μετακινηθούν με τις παλιές διατάξεις του ν. 3528/2007 αφού αυτές καταργήθηκαν με τον ν.4440/2016, και συγχρόνως δεν έχουν υπαχθεί στο ΕΣΚ (ν.4440/2016). Ποιος μπορεί να τους απαντήσει ποιο είναι το νομοθετικό καθεστώς για αυτούς; Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση γιατί υπάρχει ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ.
    ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ!!

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 11:48 | Α.Κ. ΥΠΑΛ. Ε.Α.Π.

    Πέρα από τον οργανισμό, υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι έχουν διεκδικήσει και έχουν δικαιωθεί σε θέματα άνισης /μη δίκαιης μεταχείρισης για ζημία στο πρόσωπό τους. Θα ήταν κρίμα να υπάρξει τέτοια εξέλιξη στο Ε.Α.Π., όταν αυτό μπορεί να αποφευχθεί με μια ρύθμιση, ώστε το μόνιμο / Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό του Ε.Α.Π. να έχει ίση μεταχείριση σε σχέση με τους υπαλλήλους των άλλων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 11:31 | Βαγγέλης Ζωγράφος

    Επί του άρθρου 34 του σχεδίου νόμου:
    Εισάγεται με την παρ. 2 διαφοροποίηση σε σχέση με τις Εταιρείες Αξιοποίησης των άλλων Πανεπιστημίων.
    Ειδικότερα: Σύμφωνα με το άρθρο 260 παρ. 1 του ν. 4957/2022:»1. Σε κάθε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) δύναται να συστήνεται και να λειτουργεί ανώνυμη εταιρεία που έχει ως στόχο την αξιοποίηση και διαχείριση της περιουσίας του Α.Ε.Ι. Μοναδικός μέτοχος της Εταιρείας είναι το οικείο Α.Ε.Ι. Το μετοχικό κεφάλαιο καθορίζεται με το καταστατικό της Εταιρείας και καλύπτεται αποκλειστικά από το Α.Ε.Ι. Οι μετοχές της εταιρείας είναι κοινές, ονομαστικές και αμεταβίβαστες και ενσωματώνονται σε έναν (1) αναπαλλοτρίωτο μετοχικό τίτλο. Οι εταιρείες του παρόντος εποπτεύονται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων».
    Στο σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα η ΕΑΔΠ του ΕΑΠ να έχει διαφορετική μορφή από αυτή της Α.Ε. Προφανώς όλες οι ΕΑΔΠ των ΑΕΙ πρέπει να έχουν την ίδια μορφή.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 11:22 | Βαγγέλης Ζωγράφος

    α) Επί του άρθρου 22 του σχεδίου νόμου:
    Στην ισχύουσα διάταξη του άρθρου 5 παρ. 5 του ν. 2552/1997 αναφέρεται: «α) Εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά Πρόγραμμα Σπουδών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχόμενων θέσεων, για την επιλογή των υποψηφίων ισχύουν τα ακόλουθα: αα) Προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση. ββ) Αν απομένουν θέσεις μετά την τήρηση της προηγούμενης σειράς προτίμησης, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιλέγονται με νέα διαδικασία κλήρωσης.»
    Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η αναφορά ότι προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει σχετική πρόβλεψη καθώς το ΕΑΠ διαφέρει από τα λοιπά ΑΕΙ και απευθύνεται πρωτίστως σε πολίτες είτε για συμπλήρωση των γνώσεων τους είτε για επαγγελματικό αναπροσανατολισμό της ζωής τους (βλ.και ΔΕφΠατρ 705/2010).

    β) Επί του άρθρου 23 του σχεδίου νόμου:
    Ορθώς δεν γίνεται αναφορά σε δίδακτρα αλλά σε επιβάρυνση για την απόκτηση υλικού και λοιπές δαπάνες. Βλ. και ισχύουσα διάταξη του άρθρου 1 παρ. 3 εδ. τελευταίο του ν. 2552/1997 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο έβδομο παρ.1 του ν. 4405/2016, όπου γίνεται λόγος για οικονομική συμμετοχή των φοιτητών και όχι διδάκτρων.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 11:18 | ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    Με αυτή τη στρέβλωση είναι αναμενόμενο να μην καλύπτονται, ούτε ποτέ να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του πανεπιστημίου, αφού κανένας δημόσιος υπάλληλος (μόνιμος / ΙΔΑΧ) δεν θα θέλει να έρθει στο Ε.Α.Π. όταν γνωρίζει ότι πλέον δεν θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην κινητικότητα, όπως έχουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι αναγκαία αυτή η ρύθμιση για τη διοικητική ανάπτυξη του Ε.Α.Π.

  • 18 Φεβρουαρίου 2024, 11:09 | Κυριακή Παπαδοπούλου

    ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠ

    «Άρθρο 31

    Εργασιακές σχέσεις και έργο διδακτικού – εκπαιδευτικού προσωπικού με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
    Τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) είναι είτε μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή Ερευνητές, ή διδάκτορες και προσλαμβάνονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου ή συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου ή ενός (1) ακαδημαϊκού έτους, αναλόγως με την έκταση της Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) για την κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών.»

    ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠ ΣΤΟ ΕΑΠ
    υπάρχει η άδικη διάταξη του άρθρου 173 του Ν.4957/2022.

    Σύμφωνα με το άρθρο 173 του ν.4957/2022, αποκλείονται,παραδοξως από διδασκαλία σε ΑΕΙ υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού́ δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου τομέα.Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται επιστήμονες δημόσιοι υπάλληλοι και από την απόκτησης εμπειρίας για τη διεκδίκηση μιας θέσης ΔΕΠ.Eπιβάλλεται η κατάργηση της παρ. 9 του άρθρου 173 του ν. 4957/2022 (Α 141) ούτως ώστε να μπορούν να διδάσκουν στα ΑΕΙ και υπάλληλοι με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού́ δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου τομέα.

    Ειναι οξυμωρο να τους επιτρεπεται να δισασκουν σε ξενα πανεπιστημια, κολλέγια, ιεκ και φορεις ενηλικων και οχι ως εντεταλμενοι διδασκοντες που για δεκαετιες μπορουσαν (βλ.408 παλιο θεσμο).

    Είναι επίσης οξύμωρο να μπορούν να διδασκουν στο ΕΑΠ και όχι στα άλλα Πανεπιστήμια.

    Εξαλλου το παραπανω εχει στηλιτευσει ως περιεργο και μη νομιμο κ ο Συνηγορος του Πολίτη, ενω το Υπουργειο Παιδειας συνεχως αναβαλει την καταθεση τροπολογιας για καταργηση της αδικιας αυτης.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΚΑΙ ΔΩ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΩΣ ΣΕΠ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ παρ. 9 του άρθρου 173 του ν. 4957/2022 (Α 141) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΩΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΙ!