Άρθρο 4. Σχέδιο Διευθέτησης Οφειλών

1. Για την έναρξη της διαδικασίας απαλλαγής από τα χρέη ο οφειλέτης καταθέτει αίτηση στον γραμματέα του κατά τόπον αρμόδιου, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο Ειρηνοδικείου. Με την αίτηση ή εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της ο οφειλέτης προσκομίζει:

α) Βεβαίωση Συνηγόρου του Καταναλωτή, Ένωσης Καταναλωτών, δικηγόρου ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα που συντρέχει τους καταναλωτές σε ζητήματα υπερχρέωσης, από την οποία να προκύπτει η πραγματοποίηση της προσπάθειας εξωδικαστικού συμβιβασμού του άρθρου 2 και η αποτυχία αυτής και στην οποία να εκτίθεται το σχέδιο συμβιβασμού καθώς και οι λόγοι της αποτυχίας του. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εγκρίνονται οι αρμόδιοι για την παραπάνω δραστηριότητα φορείς.

β) Κατάσταση της υπάρχουσας περιουσίας και των εισοδημάτων του οφειλέτη από την εργασία του, κατάσταση των πιστωτών, με τα πλήρη στοιχεία και τις διευθύνσεις τους και των απαιτήσεών τους, κατά κεφάλαιο και τόκους και υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη για την ακρίβεια των παραπάνω στοιχείων. Σε περίπτωση που δεν περιληφθεί στην παραπάνω κατάσταση πιστωτής και αυτός δεν ενημερωθεί, η απαίτησή του δεν επηρεάζεται από την πορεία της παρούσας διαδικασίας. Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται εντός οκτώ εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση σε αυτά αίτησης του οφειλέτη να παραδώσουν αναλυτική κατάσταση των οφειλών του σύμφωνα με τα παραπάνω.

γ) Σχέδιο διευθέτησης οφειλών, σύμφωνο με τα συμφέροντα των πιστωτών, την περιουσία, τα έσοδα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη.

2. Σε περίπτωση μη υποβολής των απαιτούμενων στοιχείων, το δικαστήριο διατάσσει την υποβολή τους εντός ενός μηνός, μετά την άπρακτη πάροδο του οποίου η αίτηση θεωρείται ανακληθείσα.

3. Η διαδικασία εξέτασης της αιτήσεως ρύθμισης ή απαλλαγής από τα χρέη σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος νόμου αναστέλλεται μέχρι την έκδοση απόφασης από το δικαστήριο για την επιβεβαίωση του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών. Η απόφαση αυτή εκδίδεται το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες από την υποβολή της αίτησης, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει, μετά από ακρόαση του οφειλέτη ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, οπότε διατάσσει τη συνέχιση της διαδικασίας, μη εφαρμοζομένων στην περίπτωση αυτή των επόμενων παραγράφων του παρόντος άρθρου.

4. Ο οφειλέτης κοινοποιεί αντίγραφα της αίτησης, της κατάστασης της υπάρχουσας περιουσίας και των εισοδημάτων του οφειλέτη και του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών στους πιστωτές, με την πρόσκληση του δικαστηρίου να λάβουν θέση εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός για το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης των οφειλών. Εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του οφειλέτη οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου 194 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο αρμόδιος Ειρηνοδίκης μπορεί να αναθέσει την κοινοποίηση των παραπάνω εγγράφων στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από την κοινοποίηση της αίτησης αναστέλλονται αυτοδικαίως όλα τα ατομικά καταδιωκτικά μέτρα των πιστωτών κατά του οφειλέτη προς ικανοποίηση ή εκπλήρωση των απαιτήσεών τους. Οι πιστωτές μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν ή να προτείνουν τροποποιήσεις του σχεδίου. Με την πάροδο απράκτου της προθεσμίας αυτής, τεκμαίρεται ότι ο πιστωτής συμφωνεί με το σχέδιο ρύθμισης των οφειλών. Στην πρόσκληση γίνεται μνεία για τη συνέπεια αυτή.

5. Μετά την πάροδο της μηνιαίας προθεσμίας αξιολόγησης της προηγούμενης παραγράφου, ο οφειλέτης μπορεί, εντός αποκλειστικής προθεσμίας που τάσσει το δικαστήριο, να επιφέρει μεταβολές στο αρχικό σχέδιο, προκειμένου να επιτευχθεί ομοφωνία όλων των πιστωτών. Οι πιστωτές ενημερώνονται για τις παραπάνω μεταβολές και καλούνται να λάβουν θέση επί του σχεδίου, όπως πλέον διαμορφώνεται. Η παράγραφος 4 εφαρμόζεται αναλόγως.

6. Αν κανένας πιστωτής δεν προβάλει αντιρρήσεις στο σχέδιο ρύθμισης ή αν συγκατατεθούν όλοι σε αυτό, θεωρείται ότι ο συμβιβασμός έχει γίνει αποδεκτός. Το δικαστήριο επιβεβαιώνει το παραπάνω με απόφαση του, οπότε η αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη θεωρείται ανακληθείσα.

7. Σε περίπτωση μη ένταξης στο σχέδιο διευθέτησης των οφειλών απαίτησης πιστωτή στον οποίο κοινοποιήθηκε το σχέδιο, η απαίτηση θεωρείται αποσβεσθείσα αν ο πιστωτής δεν αναγγείλει και αυτή την απαίτηση εντός της προθεσμίας της παραγράφου 4.

8. Αν συγκατατίθενται στο σχέδιο περισσότεροι από τους μισούς πιστωτές, με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ήμισυ του συνολικού ποσού των απαιτήσεων, το πτωχευτικό δικαστήριο, μετά από αίτηση του οφειλέτη ή κάποιου από τους πιστωτές, υποκαθιστά τη συγκατάθεση πιστωτή που αντιτίθεται στο συμβιβασμό, αφού προηγηθεί ακρόαση αυτού, στην οποία εκθέτει τους λόγους για τους οποίους αρνείται να συγκατατεθεί. Στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι επήλθε ο συμβιβασμός και η αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη θεωρείται ομοίως ανακληθείσα.

9. Η υποκατάσταση της συγκατάθεσης του πιστωτή δεν μπορεί να γίνει όταν:

α) η απαίτηση του πιστωτή που αντιτίθεται δεν ικανοποιείται στο βαθμό που ικανοποιούνται οι λοιπές απαιτήσεις ή

β) σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου, ο πιστωτής που αντιτίθεται είναι βέβαιο ότι θα περιέλθει σε δυσμενέστερη οικονομικά θέση από αυτή στην οποία θα περιερχόταν σε περίπτωση έναρξης της διαδικασίας απαλλαγής από τα χρέη.

10. Την απόφαση υποκατάστασης μπορούν να προσβάλουν ο οφειλέτης και ο πιστωτής του οποίου η συγκατάθεση υποκαθίσταται.

11. Οι πιστωτές δεν έχουν απαίτηση κατά του οφειλέτη για τα έξοδα και δαπάνες που υποβάλλονται με βάση το σχέδιο συμβιβασμού.

12. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύναται να εκδίδονται υποδείγματα των απαιτούμενων πιστοποιητικών, καταλόγων και σχεδίων διευθέτησης των οφειλών με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας και τη διευκόλυνση της αξιοποίησής της.

  • 30 Οκτωβρίου 2009, 09:48 | Λιβέρη Βασιλική

    Καλή η αρχική προσπάθεια για την προστασία των δανειοληπτών, έχω την αίσθηση όμως ότι το όλο νομοσχέδειο θα προκαλέσει ατέλειωτα άλυτα γραφειοκρατικά προβλήματα με την εμπλοκή τόσων διαφορετικών φορέων.
    Σοβαρό πρόβλημα όμως θα δημιουργήσει η εκπροσώπηση των δανειοληπτών στο Ειρηνοδικείο απο ιδιώτη δικηγόρο που η παρέμβαση τους στο θέμα από πλευράς αμοιβών δεν θα είναι ότι καλύτερο άν σκεφθεί κανείς ότι για μια απλή συμβουλή η χρέωση τους αρχίζει απο 800 ευρώ (χωρίς κουβέντα για έκδοση νόμιμου παραστατικού).Η αποψή μου είναι ότι η αμοιβή του κάθε φορέα που θα μετέχει στην διαδικασία θα πρέπει να είναι αυστηρά προσδιορίσμένη και να ελέγχεται με την έκδοση νόμιμου παραστατικού.Διαφορετικά θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος και ανεξέλεκτος πλουτισμός στήν συγκεκριμένη κατηγορία του μέχρι σήμερα κλειστού επαγγέλματος αλλά και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που θα εμπλακούν στην διαδικασία.
    Μία πρόταση είναι ότι για την πραγματική προστασία τόσο των δανειοληπτών όσο και της πάταξης του φαινομένου της φοροδιαφυγής ,να δημιουργηθεί ένας κατάλογος απο ειδικούς διορισμένους δικηγόρους που θα μπορούν να εκπροσωπούν τους δανειολήπτες είτε με ελάχιστη αμοιβή με έκδοση αποδεικτικού παραβόλου, είτε σε πλήρη αδυναμία κάλυψης και της ελάχιστης αμοιβής(αποδεικνύεται) παροχή δωρεάν υπηρεσιών με κάλυψη του ποσού απο ειδικά δημιουργημένο ταμείο κοινωνικής ασφάλειας(κωδ.προυπολογισμού)που θα αφορά τέτοιες ή και άλλες περιπτώσεις.

  • 30 Οκτωβρίου 2009, 07:06 | ΣΙΑΚΑΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.
    ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 19-06-2009 ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕ 4%.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ?

  • 30 Οκτωβρίου 2009, 01:19 | Γιώργος

    Έχει μπει σε οριστική καθυστέρηση ένα δάνειο που έχω σε τραπεζικό οργανισμό. Μέσα σε εννέα μήνες το ποσό από 15500 έχει φθάσει σχεδόν 20000. Πήγα ο ίδιος στο τμήμα καθυστερήσεων ζητώντας να διευθετήσω το θέμα πληρώνοντας μετρητά (εκποιήθηκε δυστυχώς κάποιο οικογενειακό ακίνητο για να ανασάνουμε) και ζητώντας κάποια έκπτωση του συνολικού ποσού. Μου απάντησαν ότι δεν γίνεται ούτε πάγωμα ούτε έκπτωση στο κεφάλαιο (κεφάλαιο ονομάζουν φυσικά και τις 20000 που προέρχονται από πανωτόκια) και μόνο που δεν με πέταξαν έξω με τις κλωτσιές που πήγα εθελοντικά να κάνω εξόφληση…
    Τι προβλέπεται να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις?

  • 30 Οκτωβρίου 2009, 00:43 | Νίκος

    Πριν πολλά χρόνια στην Ινδία, η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο που απαγόρευε τις κατασχέσεις σπιτιών από τράπεζες σε όσους χρωστούν χρήματα. Ο λαός ενθουσιάστηκε με το νέο μέτρο, για πρώτη φορά αισθάνθηκε ότι η πολιτεία ήταν με το μέρος των αδυνάτων και όχι των ισχυρών.

    Λίγα χρόνια αργότερα, τα επιτόκια στην Ινδία έφτασαν στα ύψη, καμία τράπεζα δεν ήθελε να δανείσει λεφτά σε κανέναν. Τότε μόνο ο κόσμος κατάλαβε ότι πολλές φορές, τα μέτρα που ακούγονται καλά δεν είναι πάντοτε καλά τελικά. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 23:16 | ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΙΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΡΑΧ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΗΜΙΤΗ, (ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΤΕ), ΝΑ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ. ΑΝ ΕΓΩ ΑΝΤΕΞΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΕΡΝΑΓΑΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΓΑΤΕ «ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ?» ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ? Η ΤΡΑΠΕΖΑ? ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΓΑΤΕ ΤΑ ΤΖΙΠΟΕΙΔΗ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ? ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΑΣ? ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩΝΤΕΣ ΠΡΩΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΔΗΚΗΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΕΦΗΥΡΑΝ (ΒΛΕΠΕ STAGE & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ).ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΕΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ Ή΄ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ. ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ, ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟ (ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 23:35 | ΚΡ, Διδάκτωρ Οικονομολόγος

    Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλά έρχεται σε αντίφαση με τις αρχές τις αγοράς. Οι τράπεζες έδωσαν δάνεια με ορισμένο επιτόκιο υπολογίζοντας τους κινδύνους και την πιθανότητα ο δανειολήπτης να πτωχεύσει. Τώρα ξαφνικά λέμε στις τράπεζες ότι οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν, ενώ το καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως και με βάση το οποίο οι τράπεζες έθεσαν τις τιμές τους έπαψε να ισχύει. Αυτό είναι παράδοξο και δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης στην αγορά ότι οι σημερινές διατάξεις θα ισχύουν και στο μέλλον – με αποτέλεσμα ο δανεισμός να γίνεται ακριβότερος. Οι τράπεζες, γνωρίζοντας τις νέες διατάξεις θα ζητούν ακόμα υψηλότερα επιτόκια στο μέλλον.

    Αναγνωρίζω ότι οι όροι των τραπεζών είναι καταχρηστικοί και άδικοι, άλλα για αυτό ευθύνεται η μη εφαρμογή του νόμου και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στον τραπεζικό τομέα. Αν το κράτος ήθελε να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενείς, θα μπορούσε να τους βοηθήσει απευθείας και όχι τιμωρώντας τις τράπεζες. (Θα πείτε ίσως ότι οι τράπεζες πήραν κρατική βοήθεια – κακώς κατά την γνώμη μου – αλλά αυτή η βοήθεια δεν ήταν υπό όρους που ήταν εκ των προτέρων γνωστοί για να την αποδεχθούν ή όχι)

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 22:02 | ΑΝΝΑ

    ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ Η΄ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ… ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ- ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ «ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ».
    ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ…
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΕΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ.
    ΔΥΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ: ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    ΕΙΤΕ, ΜΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ: ΠΑΓΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΜΕΣΑ. ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΘΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 22:49 | Νικος

    Οι οφειλές συνήθως ειναι σε παραάνω απο μία Τράπεζα. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα οι οφειλέτες θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις οφειλές τους σε μία τράπεζα, κατα προτίμηση κρατική(Εθνική, ΑΤΕ ακόμα και το Παρακαταθηκών και Δανείων), για να μπορέσει ο οφειλέτης να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά τις οφειλές του(οι δικές μου οφειλές είναι σε 4 τράπεζες (κάρτες και καταναλωτικά δάνεια).
    Αν δοθει η δυνατότητα συγκέντρωσης των οφειλών απο τις διάφορες Τράπεζες σε μια και τότε σίγουρα το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών θα εξελιχθεί σε μια νεα ‘Σεισάχθεια’.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 22:06 | Γιωργος

    Πολλη σωστη κινηση δια να βοηθησουν τους οθειλετες προςσ τησ τραπεζες.
    Πες οτι κανεις διακανονισμο, τα εξοδα που θα προκυπσουν, ποιος θα τα ανλαβει με 5500 ευρω δηλωση και με πρωτη κατοικια με υποθηκη ?
    Αντε εσυ να τωρα να βγαλεισ το φιδι απο την τρηπα.
    Ευχαριστω για τον χρονο σας

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 22:45 | ΖΩΡΖΟΥ ΦΕΜΗ

    Παρ. 1α:Προϋπόθεση εφαρμογής του νόμου φαίνεται ότι είναι να δημιουργηθούν φορείς, όπως ο αναφερόμενος Συνήγορος του Καταναλωτή. Σκόπιμο θα ήταν για λόγους ταχύτητας να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από τους υφιστάμενους σχετικούς φορείς. Επίσης, θα πρέπει να καθορισθεί η προβλεπόμενη αμοιβή για τη συνδρομή των φορέων αυτών στους οφειλέτες, η οποία θα πρέπει να είναι συμβολική έως μηδενική. Άλλως,η προσφυγή των οφειλετών σε δικηγόρους θα είναι επαχθής και μάλιστα για άτομα που, κατά τεκμήριο, έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

    Παρ.1β: Σκοπός του νόμου θα πρέπει να είναι να συνδράμει τους έχοντες πραγματική αδυναμία και όχι τους κατ΄έξιν κακοπληρωτές και ασυνεπείς. Επίσης, δε θα πρέπει να ενθαρρύνει τη λήψη δανείων από ανθρώπουε που δενέχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν, με τη σκέψη ότι αυτά κάποια στιγμή θα χαρισθούν. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρός στο να αποδεικνύεται η αδυναμία οφειλής και να μην αρκείται σε μια απλή υπεύθυνη δήλωση, αλλά στην προσκόμιση όσο το δυνατόν πειστικότερων αποδεικτικών (μισθοδοσίες, βεβαίωση υποθηκοφυλακείων, τραπεζών για μη ύπαρξη κατεθέσεων κτλ).

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 21:46 | ΜΑΚΗΣ

    ΗΜΟΥΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΙΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 38.000Ε ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 12 ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΔΕΙΝΑ 4.000Ε ΜΗΝΙΑΙΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΑΙΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΤΑΙΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΩΣΕΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΡΑΦΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΩΣΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΡΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΛΗΞΕΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΗΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΗΞΕΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000Ε ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΩ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ 10.000Ε ΚΑΙ 12.000Ε ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΟΥ ΑΓΑΘΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ 200.000Ε ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΣΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 140.000Ε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΕΙΚΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 32.000Ε ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΩΣ 1974 ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 21:51 | Βαρβερη Ελευθερια

    Αν δεν εχεις αλλη περιουσια παρα μονο ενα σπιτι που και αυτο το χρωστας στην τραπεζα και το πληρωνεις με το αιμα της καρδιας σου ,απο ενα μισθο των680 ero ,πως θα βρεις χρηματα να πληρωσεις δικηγορους και αλλες δοσεις.Το σπιτι αυτο εινε ο κοπος μιας ζωης που θελεις να σου μεινει για τα γεραματα σου.Η πρωτη κατοικια εινε δικαιωμα και οχι πολιτελεια.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 20:56 | Dimitris Grigoriou

    Πολύ καλά το μέτρο αυτό αλλά αν δεν μειωθούν τα επιτόκια των πιστωτικών και των καταναλωτικών δανείων και δεν μπουν κανόνες ,η αισχροκαίρδιας στος τράπεζες οποιαδήποτε οικονομική πολιτική θα είναι αποτυχημένη!Η λήψη μέτρων για το 7% των Ελήνων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και η καταφυγή στα δικαστήρια δεν είναι μέτρα ανάπτηξης της ελληνικής οικονομίας…

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 19:28 | elena

    η διαδικασία θυμίζει πολύ το άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα..ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, επείδή εδώ αναφερόμαστε σε φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι θα πρέπει να δαπανήσουν μία περιουσία σε δικηγόρους για όλο αυτό το δικαστικό αγώνα, καθώς οι Τράπεζες θα κάνουν παρεμβάσεις κλπ, ίσως θα ήταν καλύτερα να απλοποιηθεί και να λαμβάνει απόφαση το Δικαστήριο και μόνο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά συνέλευση πιστωτών. Και επειδή οι Τράπεζες είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν, ας τους γίνει μία υπενθύμιση ότι είναι ιδρύματα των οποίων ο τυπικός σκοπός είναι η ανάπτυξη της αγοράς.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 19:47 | Γιωργος

    ΜΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ EURIBOR ΣΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΚΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΕΣ ΕΠΑΥΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΧΡΕΩΛΥΣΙΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΚΑΙΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    ΥΓ. ΤΑ BONUS ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΥΨΟΣ ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 19:53 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ [ΚΑΙ Η ΑΛΛΕΣ]ΣΤΙΣ 25ΝΟΕΜΡΙΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ 1 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ.ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΟΕΙΘΕΙΑ.ΠΡΟΧΟΡΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 19:05 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΟΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ.ΠΙΕΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 18:27 | ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ. ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΡΙΣΕΥΟΥΝ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΕΩΡΩ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΤΑΞΗΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΑΥΝ……ΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 17:31 | Γιάννης

    Στο νομοσχέδιο αυτό δεν διάβασα να έχει γίνει κάποια πρόβλεψη ή να δίνεται η ευκαιρία σε πολίτες που θέλουν να συγκεντρώσουν τις οφειλές τους μόνο σε μία τράπεζα πληρώνοντας μόνο μία δόση.
    Και τι εννοώ: κάποιος μπορεί να πληρώνει 2 δάνεια και 3 κάρτες.Σύμφωνα με τα προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών που έχουν οι τράπεζες δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης των οφειλών σε μία τράπεζα με μία δόση.Αν όμως σε παρελθόντα χρόνο δεν είχε ενημερωθεί ο λογαριασμός άμεσα και την ημερομηνία που έπρεπε και παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία χρεωστούμενη οφειλή, φαίνεται ο οφειλέτης στον Τειρεσία και είσαι χαρακτηρισμένος ως κακοπληρωτής με αποτέλεσμα η τράπεζα να μην τον εξυπηρετεί. Και αναρωτιέμαι αφενός αυτά τα προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών γιατί υπάρχουν και αφετέρου αφού ήδη πληρώνει κάποιος για τις οφειλές του 700 / μήνα και έχει και τη διάθεση να τα εξοφλήσει είναι δυνατόν να μην πληρώνει τα 350?
    Σε αυτή την περίπτωση τί γίνεται όταν θέλεις και δεν σου δίνεται η δυνατότητα? Γιατί όταν παίρνεις 1200 ευρώ και πρέπει να δίνεις τα 700 συν το ενοίκιο σου τι να σου μείνει να φας? και όταν αυτα τα χρήματα τα δανείστηκες για να σπουδάσεις και να ζήσεις??
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 16:46 | Μαρκουλάκης Εμμ.

    Πολλή γραφειοκρατικό ρε αδερφέ. Αυτό το νομοσχέδιο το έχει φτιάξει σίγουρα δικηγόρος. Κάντε το ποιο απλό στην διαδικασία του για να μην ταλαιπωρείται και άλλο ο ο ήδη ταλαιπωρημένος αυτός κόσμος.

    φιλικά,

    Μανώλης

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 15:25 | Κωσταρας Κωνσταντινος

    Πρόταση μου είναι να δύναται ο δανειολήπτης να ζητήσει από τις τράπεζες να παγώσουν τα χρέη μέχρι και 24 μήνες το ανώτερο με συμφωνία να αποπληρωθούν οι καθυστερούμενες δόσεις με ένα συμβατικό τόκο όλες μαζί.
    (Για αυτούς που διαθέτουν ένα εισόδημα και ακίνητη περιουσία)
    Αυτό κατα τη γνώμη μου θα δώσει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη ή να εκποιήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία και να αποπληρώσει χωρίς οι τράπεζες να τα εκποιήσουν σε ευτελιστική τιμή και επίσης να του δωθεί το χρονικό διαστημα να βρεί τα χρήματα να αποπληρώσει.
    Αυτό έχει και μια δεύτερη παράμετρο,θα δώσει ανάσα στην αγορά από τη πίεση των χρεών που δέχονται τα νοικοκηριά.
    Επίσης θα ηθελα να ρωτήσω τι θα γίνει με τις πλασματικές χρεώσεις των τραπεζών
    ( καταχρηστικές από το νόμο ) που αυτές με τεχνιτό τρόπο φούσκωσαν τους λογαριασμούς στις τράπεζες τους οποίους καλούμαστε να πληρώσουμε.
    π.χ έξοδα αναληψης μετρητών-προμίθειες-μη συμβατά επιτόκια καρτών.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 14:54 | Panagiotis Michalos

    Διαβασα με προσοχη αλους συμπασχοντες και ειναι γεγονος οτι εχει πιασει φοβια τον κοσμακι παιρνοντας τηλεφωνημαta απο εκροσωπους τραπεζων με αποκρυφο αριθμο

    Γιατι αποκρυφος αριθμος; και ως ποτε θα ανεχθουμε αυτην την τρομοκρατια των εξωτερικων συνεργατων των τραπεζων;

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 14:37 | Panagiotis Michalos

    Καλο απογευμα και κουραγιο σε ολους και τους αρμοδιους και τους ταλαιπωρημενους δανειοληπτες

    Ειναι γνωστο σε ολους οτι οι τραπεζες χρεωνουν τοκο απο τους μαγαλυτερους απο ολα τα κρατη της ευρωπαικεης ενωσης

    Μονο δυο απλες κινησεις εαν εκαναν θα λυνοταν το προβλημα για ολους αυτοματα

    1. Να παγωσουν τα δανεια (χωρις τοκους φυσικα) για λιγους μηνες για να παρουμε ανασα και να δουμε που βρισκομαστε

    2. Να υποχρεωθουν οι πραπεζες να εφαρμοσουν σε καθε συμβαση απο την εναρξη της τον τρεχοντα τοκο που ισχυει σε Ευρωπαικα κρατη, Ετσι θα αναπροσαρμωσουν το χρεος καθε δανειοληπτη και η απαιτουμενη μηνιαια δοση πληρωμης

    Παναγιωτης

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 13:22 | Δημήτρης Ευγενίδης

    Κατα τη γνώμη μου, στην παράγραφο 8, το ποσοστό συγκατάθεσης των πιστωτών (50%) και απαιτήσεων (50%), πρέπει να μειωθεί στο 40%, για να είναι δυνατόν να επιτευχθεί (ανάλογο με αυτό των ειδικών εκκαθερίσεων).
    Επίσης, πρέπει να διαγραφεί η προυπόθεση του εδαφίου α΄ της παραγράφου 9 του άρθρου, ως αυτονόητη προυπόθεση της αντίρρησης του πιστωτή που υποκαθίσταται.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 13:45 | ΠΑΓΑΝΟΥ ΚΑΤΙΑ

    Αρχικά (και το λιγότερο) θα πρέπει να σας ευχαριστήσουμε θερμά ως έλληνες πολίτες, που είστε εκεί και είστε αποφασισμένοι να αγωνιστείτε τίμια και σκληρά για να βελτιώσετε το μέλλον αυτού του τόπου και των πολιτών του !
    Κατά την άποψή μου το νομοσχέδιο είναι πολύ σωστά επεξεργασμένο, και καλά θα ήταν με την ευκαιρία που μας δίνετε, να γίνουν σωστοί σχολιασμοί από πλευράς των ομοιοπαθών συμπολιτών μου, ώστε να σας βοηθήσουμε, για να μας βοηθήσετε ! Αν ο καθένας μπαίνει και καταγράφει το προσωπικό του πρόβλημα και ερωτήσεις ή απορίες για την ατομική του περίπτωση ή την περιπέτεια των συγγενών του, όχι μόνο δεν θα βοηθήσουμε, αλλά εύχομαι να μην μετανοιώσετε την ώρα και την στιγμή που το βγάλατε σε δημόσια διαβούλευση !
    Ζητώ συγνώμη αν στεναχωρώ κάποιους συμπολίτες μου με την τοποθέτησή μου, αλλά με πικραίνει και με θυμώνει η διαπίστωση ότι εμείς οι έλληνες πολίτες, φροντίζουμε να μην καταλαβαίνουμε και τι μας λένε και τι μας ζητουν να κάνουμε, γεγονός βέβαια που είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξουμε και ό,τι τραβήξαμε τα τελευταία (σχεδόν) 6 χρόνια. Μοιάζει να απαιτούμε, μιας που βρέθηκαν κάποιοι με ειλικρινείς προθέσεις να προσπαθήσουν να μας βγάλουν απ’ τα αδιέξοδα, να «πιάσουν» του καθενός μας το πρόβλημα χωριστά και θα μας το λύσουν ως εκ θαύματος, χωρίς εμείς ν’ ασχοληθούμε !
    Προσωπικά έχω και προβλήματα και άποψη, θα μελετήσω όμως προσεκτικά και θα επανέλθω, εφόσον θεωρήσω ότι θα έχω κάτι χρήσιμο να προσφέρω. Προς το παρόν ο πρώτος σοβαρός προβληματισμός μου είναι, κατά πόσο οι τράπεζες (με τους απαράδεκτους μηχανισμούς, τις αδιαφανείς και αποκλειστικά προφορικές διαδικασίες συνδιαλλαγής, με οποιον οφειλέτη ενδιαφέρθηκε να βελτιώσει τους όρους εξόφλησης οφειλής που δεν μπορούσε να αποπληρώσει) θα συνεργασθούν με διαφάνεια με τους οφειλέτες που θα προσπαθήσουν να συνδιαλλαγούν μαζί τους, στα πλαίσια εξωδικαστικού συμβιβασμού, με άμεση γραπτή απάντηση-πρόταση στον κάθε οφειλέτη, ώστε εκείνος να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όλες τις υποχρεώσεις του και στα ψιλά τους γράμματα και να αποφασίσει σωστά αν θα επιλέξει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή θα είναι αναγκασμένος να προσφύγει στα ειρηνοδικεία, που επίσης φοβάμαι ότι θα μπλοκάρουν άμεσα και απίστευτα, με τη βοήθεια βεβαίως και διαφόρων δικηγόρων που ίσως πιστέψουν ότι θα βρουν ακόμη μια καλή ευκαιρία εύκολης εκμετάλλευσης καταστάσεων !

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 13:16 | Panagiotis Michalos

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

    Χαιρετισμους σε ολους τους συμπασχοντας απο το κυνηγι των τραπεζων μεσω των εξωτερικων τους συνεργατων που συνηθως μιλουν και φερονται χυδαια. Ακομη και ισως χειροτερα απο ολους συμπεριφερεται η μεγαλη Εθνικη τραπεζα μεσω των σνεργατων της.

    Ειναι γεγονος οτι οι τραπεζες προσεφεραν μαζικα καρτες και δανεια αν και ηξεραν καθε στιγμη οτι ο δανειοληπτης δεν εχει αρκετα και αντιστοιχα εισοδηματα΄
    Φυσικα φταιμε και οι δανειοληπτες που δεν καναμε καλη χρηση των δανειων και των καρτων

    Τωρα που ολοι οι Ελληνες ειμαστε χρεωμενοι αλλα και ολοκληρη η ΕΛΛΔΑ χρεωμενη σε ξενους πιστωτες, πρεπει να αρχισουμε ολοι απο τη αρχη

    Ηδη οι τραπεζες εχουν παρει παρα πολλους τοκους απο τους καταναλωτες με αποδειξη τα υπερκεδη των τραπεζων

    Ετσι που ειναι η κατασταση των δανειοληπτων και το αγχος που ζουμε ολοι, πρεπει οι τραπεζες μονες τους να προχωρησουν σε προταση ρυθμισης

    Εμεις οι δανειοληπτες δεν εχουμε τον χρονο ουτε χρημα ουτε τις γνωσεις να τρεχουμε σε δικηγορους και σε ειρηνοδικεια. Το μονο που κανουμε ειναι να τρεχουμε για το καθημερινο μεροκαματο για να κρατηθουμε ζωντανοι. Εαν δεν αντεξουμε και πεθανουμε ετσι και αλλιως οι τραπεζες θα τα χασουν ολα

    Καλημερα και καλη δυναμη σε ολους
    Η ελπιδα να κρατηθουμε ζωντανοι πεθαινει τελευταια΄και τετοια ελπιδα μας εδωσε η παρουσα κυβερνηση

    Παναγιωτης

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 13:44 | Πιπέρης Χρήστος

    Είναι σημαντικό να υπάρχει μία διάταξη ώστε να ρυθμίζονται τα δικαστικά έξοδα για κάποιον που θα θέλει να ρυθμίσει τα χρέη του. Εάν είναι να πηρώσει 1000 ευρώ και ίσως περισσότερα σε δικηγόρους, δεν ξέρω εάν έχει νόημα ή έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.
    θα μπορεί να ορίζει το κράτος δικηγόρο, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου για να εκπροσωποί τους πολίτες που θα κάνουν χρήση του Νομοσχεδίου

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 12:18 | ΜΑΡΙΑ

    Τη στιγμή που ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών που ξεπερνούν τα εκάστοτε ισχύοντα δικαιοπρακτικά είναι παράνομα (με την απόφαση του 1219/2001) ΓΙΑΤΙ οι τραπεζες εξακολουθούν να παρανομούν? Που είναι η Προστασία του Πολίτη? Γιατί θα πρέπει εγω ο ιδιώτης να εμπλακώ σε δικαστικό αγώνα με την τράπεζα για να δικαιωθώ?

    Και βέβαια η ανακοίνωση που ακούσαμε από την κα Κατσέλη( κατόπιν ευγενούς προτροπής των τραπεζιτών) για πλαφόν των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών ίσο με τον μέσο όρο των επιτοκίων που ισχύουν σε ορισμένες χώρες συν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, μόνο τις τράπεζες οφελούν και νομιμοποιούν. Γιατί πάλι στο 15-16% θα πληρώνουμε εμείς.

    Για τα μάτια του κόσμου λοιπόν το πλαφόν των επιτοκίων? Για τη νομινοποιηση των απατεώνων πάλι? Ποιος έχει τελικά τα κότσια να τα βάλει με αυτούς που μας οδηγούν σε κρίσεις. Εχουμε πληρώσει τα μαλιοκέφαλά μας σε κάρτες και δάνεια παράνομα. και βέβαια δεν μπορούμε να τρέχουμε στους δικηγόρους κάθε φορά που η κάθε τράπεζα παρανομεί με το έτσι θέλω.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!!

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 12:20 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΒΡΩΝΙΔΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    Αρθρο 4 παρ. 10: Σχετικά με την προσβολή της απόφασης υποκατάστασης: Που απαυθύνεται, που εκδικάζεται και εντός ποιας προθεσμίας πρέπει να υποβληθεί;

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 12:38 | φανη

    Τι κανουμε οταν δεν εχουμε ασφαλεια, συνταξη, μεροκαματο… και χρωσταμε;
    Δυστυχως εδω και δυο χρονια η ζωη μας ανατραπηκε.
    Το κρατος δεν φροντησε ποτε να υποστηριξει την ΜΑΝΑ που αφιερωνει τη ζωη της στο μεγαλωμα των παιδιων της και την καθιστα ομηρο του συζυγου. Δεν εχει ουτε μισθο για οτι προσφερει ουτε ασφαλεια,ουτε συνταξημα χρονια.(ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Τ Ι Π Ο Τ Α). Εγω προσωπικα ειμαι σε τρομερο αδιεξοδο αυτη την στιγμη διοτι δεν εχω να πληρωσω ουτε το νοικι του σπιτιου μου ουτε τα φαρμακα μου ουτε το φαγητο μου.
    Τα παιδια μου δεν εχουν δουλεια ειναι με καρτα ανεργιας και εγω στο κρεββατι απο ατυχημα που δεν μου επιτρεπει ουτε να κινηθω..
    Πως θ αποπληρωσω το δανειο των 17000 ευρω..μεχρι τωρα εδω και τρια χρονια μπορουσα να το πληρωνω κουτσα στραβα, τωρα ομως τα πραγματα εχουν αλλαξει δραματικα και δεν μπορω να πληρωνω 420 ευρω δοση το μηνα αλλα τρια χρονια. γιατι απλα δεν εχω ουτε 10 ευρω τη ημερα…τι κανω τωρα; πειτε μου…

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 12:18 | Χρυσα

    Η Βεβαίωση Συνηγόρου του Καταναλωτή, Ένωσης Καταναλωτών, δικηγόρου ή άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα και το Σχέδιο διευθέτησης οφειλών πρεπει να έχουν ημερομηνια πριν την ψηφιση του Νομοσχεδίου;
    Αν ναι δεν θα πρεπει να ενημερωθουν με καποιο τροπο οι ενδιαφερομενοι για να ακολουθησουν τις απαραιτητες διαδικασιες;

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:21 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

    Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΑΙΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:01 | ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    Τα δάνεια που πουλησε η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε μια Γερμανική εταιρεία με 30% και με ποσά υπεχρεωμένα, δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα στους οφειλέτες, δεδομένου ότι η εισπρακτική εταιρεία στην Ελλάδα δεν δεχεται κανένα συμβιβασμό. Πρέπει να το συμπεριλάβετε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές θέμα στο νομοσχέδιο, γιαυτές τις άθλιες εταιρείες. Γι’ αυτούς τους νεκροθάφτες.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:30 | Χριστινα

    Ειμαι 34χρ κ δεν εχω καμμια βοηθεια απο κανεναν δικο μου ανθρωπο,ξεκινησα απο ενα στεγαστικο δανειο,πολλες καρτες κ πολλα καταναλωτικα,αυτη τη στιγμη χρωσταω 200.000ευρω κ δε βλεπω να μπορω να κανω τιποτα για να βγω απ την κατασταση αυτη.εχω ενα γραφειο που δκεφτομαι να το κλεισω,για να γλιτωσω τα εξοδα κ φτανω πολλες φορες σε σημειο να κανω κ δυο δουλειες για να βγαλω τα απαραιτητα για να ζησω κ αναρωτιεμαι υπαρχει λογος να πρεπει να συνεχισω να ζω ετσι η απλα να δωσω ενα τελος στη ζωη μου,στην αρχη οταν ακουγα για ανθρωπους που αυτοκτονουσαν λογω χρεων,ελεγα,μα γιατι,τωρα καταλαβαινω πολυ καλα τι μπορει να κανει ο ανθρωπος,προκειμενου να ησυχασει.Δε ζηταω να μη δεν πληρωσω τα χρεη μου,ζηταω απλα μια βοηθεια να τα ρυθμισω,γιατι πνιγομαι.ευχαριστω..

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:58 | Κων/νος Παναγόπουλος

    Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου είναι ασύμφορη για τον πολίτη.
    Πρώτα απ’ όλα επιβαρύνετε τον υπερχρεωμένο πολίτη σε έξοδα για τον δικηγόρο, που θα βάλει για να συντάξει και καταθέσει την σχετική αίτηση στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο. Δηλαδή ο οφειλέτης είναι ήδη σε πολύ άσχημη οικονομική θέση και επιπλέον πρέπει να πληρώσει και ΔΙΚΗΓΟΡΟ και το λέω εγώ που είμαι δικηγόρος.
    Δεύτερο θα υπάρξει οπωσδήποτε καθυστέρηση για οιοδήποτε θετικό για τον οφειλέτη αποτέλεσμα, αφού η δικαστική διαδικασία συνήθως καθυστερεί.
    Τρίτο ζητάτε ως προυπόθεση στον οφειλέτη, προκειμένου να προσφύγει στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, βεβαίωση από τον Συνήγορο του πολίτη ή καταναλωτή. Με αυτή την προυπόθεση κάνετε την όλη διαδικασία ακόμα πιο πολύπλοκη. ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Κατά τη γνώμη μου εάν θέλετε να πάρετε λαοφιλείς αποφάσεις, καλέστε τους τραπεζίτες σε διάλογο και πείτε τους να διαγράψουν τις οφειλές των νοικοκυριών κατά 90% και εσείς ως αντάλλαγμα δεν θα τους φορολογήσετε για το ύψος των διαγεγραμμένω χρεών, αφού αυτά θα δηλωθούν στην Εφορία ως ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και δεν πρόκειται να θεωρηθούν ως φορολογητέο εισόδημα για τις τράπεζες. Όλες οι υπόλοιπες μεσοβέζικες λύσεις είναι ταλαιπωρία για τον κόσμο και δεν δίνουν ανάσα οξυγόνου στην οικονομία.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:02 | ΤΑΜΠΑΚΗΣ Π

    Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ .ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΧΟΡΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:58 | ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

    θα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις εταιρείες που έχουν αγοράσει απο τις τράπεζες τις απαιτήσεις με ένα μικρό ποσοστό και πιέζουν υπερβολικά τους χρεώστες .Τα ποσά που ζητάνε έιανι τελείως ανεξέλεκτα και επικαλούνται τον νόμο Σημίτη 3156/2003 για την μεταβίβαση του χρέους .Η Εμπορική πούλησε τα χρέη σε μια γερμανική εταιρεία για 30%.Τα ποσά που έχουν αγοράσει είναι φουσκεμένα απο τόκους -ανατοκισμούς-τόκους καθυστερήσεων και άλλων ανεξέλεκτων εξόδων.Θα πρέπει να κυρηχθούν παράνομες αυτές οι εταιρείες καθώς δεν υπογράξαμε κάτι σχετικό στην σύμβαση του δανείου και την οφειλή την έχουμε με την τράπεζα όχι με την ιδιωτική εταιρεία.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:49 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

    Η κατάσταση της παραγράφου 1β)του άρθρου 4 πρέπει να εμπλουτιστεί
    α.με έγγραφα των δανειστών για το υπόλοιπο της οφειλής, επί των οποίων ο οφειλέτης θα υπογράφει για την αποδοχή του υπολοίπου
    β.με Ε9 των ετών που έπονται από την χορήγηση του δανείου ή πιστοποιητικά υποθηκοφυλακείων ή ΚΑΕΚ, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 11:04 | τζήμας θέμης

    Εάν προβλεφθεί η διαδικασία επιτροπής δικηγόρων σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό τα πράγματα απλοποιούνται αρκετά. Σε περίπτωση μη επίτευξης συμβιβασμού η αρμόδια επιτροπή κατόπιν αίτησης του οφειλέτη διαβιβάζει τον πλήρη φάκελό του με δική της ευθύνη στη γραμματεία του αρμοδίου κατά τόπο ειρηνοδικείου. Τάσσεται προθεσμία, πχ. έως 15 ημέρες πριν την ορισθείσα δικάσιμο προκειμένου ο οφειλέτης να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, έχοντας μάλιστα τη βοήθεια της επιτροπής εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να τα συλλέξει. Εάν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη λαμβάνει αναβολή και μέχρι πάλι 15 ημέρες πριν την επόμενη εξ αναβολής δικάσιμο- η οποίαδεν μπορεί να οριστεί πάνω από πχ. 2 μήνες αργότερα – οφείλει να τα προσκομίσει.
    Η αναστολή όλων των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων των πιστωτών πρέπει να λαμβάνει χώρα από την υποβολή της αίτησης του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
    Η αποδοχή ή μη του σχεδίου συμβιβασμού από πλευράς πιστωτών γίνεται με την προφορική διαδικασία ενώπιον του ειρηνοδικείου. Σε περίπτωση μη αποδοχής, ο οφειλέτης με την κατάθεση των προτάσεών του μπορεί εντός 5 ημέρων- να προβλεφθεί μια τέτοια προθεσμία για την κατάθεση των προτάσεών του- να προτείνει νέο σχέδιο συμβιβασμού. Οι πιστωτές με προσθήκη- αντίκρουση μπορούν εντός 5 ημερών από την κατάθεση των προτάσεων του οφειλέτη να συμφωνήσουν ή όχι. Ο ειρηνοδίκης θα μπορεί είτε να αποφανθεί βάσει αυτών, είτε και να τους καλέσει σε προφορική διαδικασία άμεσα, ενώπιόν του.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:11 | ελενη

    Συγγωμη που σας κουρασα με τις ερωτησεις
    Η εξαδερφη μου εχει μπλεξει με καρτες καιδανεια της ταξεως 150000 ευρω της στελνουν εξωδικα κλπ τηλεφωνα ειναι συνταξιουχος στο ονομα της δεν εχει τιποτα ομως εκανε το λαθος να βαλει εγγυητη τον συζυγο της ο οποιος εχει πρωτη κατοικια στο ονομα του και καποιο αλλο περιουσιακο τι κινδυνους εχει το πληρωνει βεβαια το δανειο που ειναι εγγυητης ο συζυγος

    ευχαριστω

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:31 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    επειδη οι τράπεζες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους σε βάρος των δανειοληπτών με αποτέλεσμα σήμερα που μιλάμε και όχι εντός εξαμήνου που προβλέπεται στο άρθρο να βγουν διαταγές πληρωμής κλπ με αποτέλεσμα όλη η νέα διαδικασία να γίνει δώρο -άδωρο να προβλεφθεί ότι με την παρουσίαση των δανειοληπτών στα αρμόδια τμήματα των Τραπεζών για την έναρξη της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού να διακόπτεται η διαδικασία των τραπεζών σε βάρος των δανειοπηπτών μέχρι να την έκδοση της απόφασης των τραπεζών για το αν δέχονται την ΄να γίνει εξωδικαστική επίλυση.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:17 | ελενη

    Αλλο τωρα παρακαλω πολυ το παιδι μου ετων 31 με τον μελλοντα γαμπρο μου 35 θα παρουν στεγαστικο απο οεεκ και ενα των 50000 απο τραπεζα ερωτημα εάν ω μοι γενοιτο επειδη ειναι ιδιωτικοι υπαλληλοι και οι δυο συμβει καποια ανεργια καλυπτονται η εμπλεκονται?
    Ευχαριστω

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:09 | ΗΛΙΑΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Ξεκίνησα 1 Δάνειο στεγαστικό από τον ΟΕΚ 92.000,00€ και με 2 δάνεια και 1 πιστωτική κάρτα γύρω στις 30.000€, ύστερα για να ανοίξω μια ατομική επιχείρηση χρεώθηκα άλλες 30.000€ περίπου, όμως λόγω της όχι και τόσο μεγάλης επιτυχίας της επιχήρησης αδύνατουσα να αποπληρώσω τα χρέη μου και άρχισα να τραβάω μετρητά από τις πιστωτικές για να πληρώνω τις δόσεις και ταυτόχρονα προσπαθούσα να πετύχω μια μεταφορά υπολοίπων να μαζέψω όλα τα χρεη σε μια τράπεζα ώστε να έχω μια μικρότερη δόση για να μπορω να ανταπεξέλθω, λόγω λοιπόν και της άριστης εικόνας που είχα σαν δανειολήπτης διότι ποτέ δεν είχα καθυστερήσει ούτε ημέρα μια δόση εδώ και 10 χρόνια άρχισα τις αιτήσεις σε διάφορες τράπεζες και απ΄όλες έπαιρνα την απάντηση πως ειμαι υπερχρεωμένος. Έτσι ύστερα από καμιά δεκαριά απορίψεις από διάφορες τράπεζες απευθύνθηκα σε κάποιους <> εντός των τραπεζών οι οποίοι και με πληροφόρησαν ότι <> θα μου ενέκριναν τη μεταφορά των υπολοίπων μου αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ μου να κάνω τις αιτησείς γιατί τώρα πια μετά από τις αιτήσεις που εχω κάνει θεωρούμαι ύποπτος γιάτι έκανα λέει πολλές και εχει δωθεί σήμα στον Τειρεσία, έτσι δεν μπορεί κανείς ούτε δάνειο να μου δώσει ούτε μεταφορά να μου κάνει ούτε τίποτα και ας μηνέχω καθυστερήσει ποτέ μου ούτε μια δόση. Εν το μεταξύ το χρέος μου φορτώνοντας τις πιστωτικές έχει φτάσει τις 90.000€ χώρις το στεγαστικό του ΟΕΚ, οι μηνιαίες δόσεις αγγίζουν τις 2.500,00€ και ο μισθός μου τα 1.350,00€ κι έχω και δύο παιδια και την σύζυγο άνεργη, οι κάρτες εξαντλήθηκαν κι εγω μαζί τους οπότε εδω και ενα μήνα αδυνατώ να πληρώσω οτιδήποτε, και φυσικά δεν έχω προλάβει να απευθυνθώ σε καμμία επιτροπή. Εγώ λοιπόν τι δεν ΕΝΤΑΧΘΏ ΣΤΗ ΡΎΘΜΙΣΗ;

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:00 | ελενη

    Ερωτημα οταν δεν υπαρχει περιουσιακο στοιχειο και η κοπελα (δεν προκειται για μενα ) μενει με ενοικιο εχει χρεος 150.000 ευρω τι πρεπει να κανει με διακανονισμο? πως μπορει να δινει λιγοτερα για να επιβιωσει με μισθο 1000 ευρω και ενοικιο??? εχει και θεμα υγειας σοβαρο μηπως γινεται να παραταθει καθε καρτα η δανειοκαι να μειωθουν οι δοσεις?

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 10:11 | ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΟΤΣΙΛΙΔΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.ΚΑΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ.ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΣ Η ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ.ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΛΘΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΧΕΙ
    ΠΛΗΡΩΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ.ΠΛΗΡΩΝΩΜΑΣΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΚΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.ΕΛΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ…ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 09:08 | ΑΝΝΕΤΑ ΣΤΑΓΙΑΝΝΗ

    Το νομοσχέδιο είναι καταρχάς πολύ θετικό με την άποψη ότι διαφαίνεται μια αχτίδα φωτός για τους ανθρώπους που είναι στο έλεος των τραπεζών.
    Πρέπει να διασαφηνηστούν αρκετά πράγματα όπως:
    Τι σχέδιο διακανονισμού να καταθέσει ένας οφειλέτης στη τράπεζα ,αφού για να φθάσει να τον κυνηγάει η τράπεζα σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
    Αν ένας δανειολήπτης προτείνει στην τράπεζα να ρευστοποιήσει ένα ακίνητο που διαθέτει ο δανειολήπτης -εκτός από την πρώτη κατοικία,που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη- θα το κάνει στην πραγματική αξία του ακινήτου?
    Σε περίπτωση που ο οφειλέτης προτείνει στην τράπεζα να πληρώσει το 10% της οφειλής του χωρίς να προσφύγει στο ειρηνοδικείο και η τράπεζα δεν το δεχθεί τι γίνεται?
    Αν το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη είναι πολύ μικρό απέναντι στο ύψος των μηνιαίων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες και υπάρχουν παιδιά που σπουδάζουν,ή είναι ανήλικα πως θα γίνεται διακανονισμός?
    Η όλη διαδικασία φαίνεται ότι θα είναι χρονοβόρα και ίσως πολυέξοδη.Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος πιο σύντομος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να φθάνει ο δανειολήπτης στον τελικό διακανονισμό?

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 08:53 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Όταν το εισόδημα μου φτάνει ίσα για τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις (παντρεμένος με ένα παιδί) τι ρύθμιση να ζητήσω από τις τράπεζες όπου οφείλω?
    Όταν συνολικά σε 4 τράπεζες έχουν κάνει απαιτητό το ποσό των 30.000 ευρώ και το καθαρό εισόδημά μου τα τελευταία 2 έτη είναι 10.000 € και τώρα ξεκινώ να εργάζομαι με σύμβαση έργου σαν Ελ. Επαγγελματίας σε μία εταιρία, με μηνιαίο καθαρό εισόδημα 1.600 €, πείτε μου, τι μου περισσεύει ώστε να πάω σε κάθε τράπεζα χωριστά και να ζητήσω διακανονισμό?
    Πόσα να προτείνω δίνω? 40 € στη κάθε μία? Και σε πόσα χρόνια θα εξοφλήσω?
    Ούτε για τους τόκους δεν φτάνουν. Πώς λοιπόν θα είναι ρεαλιστική η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την εκάστοτε τράπεζα? Γιατί μη μου πείτε ότι η τράπεζα θα κοιτάξει συνολικά τι οφείλω, σε συνεργασία με τις άλλες τράπεζες, θα προσπαθήσει να αρπάξει όσο πιο πολλά μπορεί.

    Απλουστεύστε τις διαδικασίες και ορίστε κριτήρια με βάση το εισόδημα την οικογενειακή κατάσταση κ.τ.λ. για γρηγορότερη ρύθμιση.

    Υ.Γ. Έχω αλλάξει 4 κινητά για να μη με παίρνουν τηλέφωνο οι εισπρακτικές, μία φίλη έπαθε εγκεφαλικό από το άγχος για τα χρέη και τα έξοδα στα 39! Παντρεμένη με δύο ανήλικα παιδία. Προστατέψτε τον κόσμο, δε λέω, κακώς τόσα δάνεια αλλά αν τα χρειάζεσαι τι να κάνεις? Απλά ελπίζεις ότι κάτι καλύτερο θα έρθει.

  • 29 Οκτωβρίου 2009, 07:53 | ΚΩΣΤΑΣ

    Εγω δεν θελω να πω τι εγινε η τι θα επρεπε να γινει.Μονο θελω μια απαντηση .Γιατι δοθηκαν τα 28δις στις τραπεζες αφου με αυτα τα χρηματα θα ξεχρεωνοταν ολοι οι δανειοληπτες ?

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 23:31 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Σχετικά με τις 15 ημέρες που αναγράφονται δέν νομίζω να υπάρχει προβλημα.
    Που ειναι η δυσκολία να έχει καποιος συγκεντρωσει απο ημερες πριν την αιτηση ολα τα διακιολογητικα με την ανεση του και με την συνεργασια των αρμοδίων φορεων . Μόλισ συγκεντρωσει οτι χρειάζεται κανει και την αίτηση!

  • 28 Οκτωβρίου 2009, 23:15 | Παναγιώτης

    Μην προσπαθείτε να προσχεδιάσετε τις διαδικασίες, αυτοσχεδιάζοντας και πολυνομώντας.
    Ορίστε ανεξάρτητη αρχή να συγκεντρώσει τις αιτήσεις των πολιτών και αυτή με τους διαμεσολαβητές της ας δει τι μπορεί και πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση και επανένταξη του πολίτη.
    Κάθε περίπτωση οφειλέτη-πιστωτή είναι διαφορετική. Ας δούμε πρώτα με τι έχουμε να κάνουμε και ίσως κάποια προβλήματα λύνονται πολύ πιο απλά από το να μπεί κανείς σε ένα διάτρητο διαδικαστικό πλαίσιο.