Άρθρο 7 Ορισμοί (Άρθρο 3 της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ)

Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου νοούνται ως:

α) «προϊόν συνδεόμενο με τον τομέα της άμυνας»:, κάθε προϊόν που αναγράφεται στην εκδιδόμενη, κατ’ εξουσιοδότηση τη περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του ν. 2158/1995,απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

β) «μεταφορά»: κάθε μεταβίβαση ή μετακίνηση προϊόντος συνδεόμενου με τον τομέα της άμυνας από έναν προμηθευτή σε παραλήπτη άλλου κράτους μέλους.

γ) «προμηθευτής»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που είναι εγκατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι κατά νόμο υπεύθυνο για μία μεταφορά.

δ) «παραλήπτης»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που είναι εγκατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι κατά νόμο υπεύθυνο για την παραλαβή μιας μεταφοράς.

ε) «άδεια μεταφοράς»: η έγκριση που χορηγείται από την αρμόδια εθνική αρχή σε προμηθευτές, με σκοπό να μεταφέρουν προϊόντα συνδεόμενα με τον τομέα της άμυνας σε παραλήπτη άλλου κράτους μέλους.

στ) «άδεια εξαγωγής»: η χορήγηση έγκρισης για την προμήθεια προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της άμυνας σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

ζ) «διαμετακόμιση»: η μεταφορά προϊόντος συνδεόμενου με τον τομέα της άμυνας μέσω ενός η περισσοτέρων κρατών μελών διαφορετικών από το κράτος μέλος καταγωγής και από το κράτος μέλος παραλήπτη.

  • 22 Ιουλίου 2011, 14:39 | Δημοσθένης Χαριλάου

    Υποθέτω ότι όπως και στο προηγούμενο άρθρο, έτσι και στο παρόν, στην παράγραφο α) αναφέρεται στο ν. 2168/1993…