ΜΕΡΟΣ ΙΕ’ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ Άρθρο 56 Έναρξη ισχύος

 

1. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επί μέρους διατάξεις του.
2. Ειδικά:
α) η ισχύς του άρθρου 15 άρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης της παρ. 4 του άρθρου 52,
β) η ισχύς του άρθρου 16 άρχεται την 1η.1.2024,
γ) η ισχύς της παρ. 1 του άρθρου 44 άρχεται την 9η.3.2019, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4600/2019 (Α’ 43) και
δ) η ισχύς του άρθρου 45 άρχεται την 9η.3.2019, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4600/2019.

  • 20 Οκτωβρίου 2022, 16:41 | ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΣ

    Στο εξωτερικο οι ιατροι περνουν φακελακια μαυρα; Εχουν πιο σωστές συνθηκες εργασιας και μισθους με συγκεκριμενο αυστηρο πλαισιο ιδιωτικης δραστηριοτητας ΑΝ τους δεχτουν τα ιδιωτικα κεντρα.
    1. Οι επιμελητές των δημοσίων νοσοκομείων μπορούν να εξετάζουν και να προγραμματίζουν χειρουργεία σε ασθενείς της επιλογής τους παρακάμπτοντας το επίσημο σύστημα των ραντεβού του νοσοκομείου (πχ είναι κλεισμένα 10 ραντεβού επίσημα και μπορούν να εξετάσουν άλλους 10 δικούς τους βαφτίζοντάς τους «έκτακτα ή εμβόλιμα» ραντεβού).
    2. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του νοσοκομείου για διαγνωστικές εξετάσεις ή πράξεις για όποιον θέλουν χωρίς να έχει κλεισμένο ραντεβού από το κεντρικό σύστημα του νοσοκομείου.
    3. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την τήρηση του ωραρίου και καμία ουσιαστική κύρωση και αξιολόγηση (ακόμα και επιμελητές που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από εφημερίες σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους δεν είχαν καμία ουσιαστική κύρωση και ποτέ κανένας δεν έχει χάσει τη μονιμότητά του για κανένα λόγο)
    4. Η πλειοψηφία των διορισμών επιμελητών σε αστικά κέντρα γίνεται χωρίς ανοιχτή προκύρηξη θέσης αλλά αυτόματα σε «προσωποπαγείς θέσεις» (πχ στην Αθήνα στην Οφθαλμολογία έχουν διοριστεί την τελευταία 10ετία 30 επιμελητές σε προσωποπαγή θέση και μόλις 6 μετά από ανοιχτή προκύρηξη).
    5. Το να μπαίνουν και οι ιδιώτες στο ΕΣΥ είναι αδύνατο γιατί όποιος έχει δουλέψει στο ΕΣΥ ξέρει ότι οι μόνιμοι επιμελητές δεν πρόκειται να αφήσουν χώρο για ιδιώτες και το μόνο που θα επιτρέψουν θα είναι να κάνουν οι ιδιώτες εφημερίες και επείγοντα όσο εκείνοι εξυπηρετούν την πελατεία τους.
    Μήπως η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ πρέπει να ξεκινήσει λύνοντας τα παραπάνω που στο εξωτερικό θεωρούνται αδιανόητα και στη συνέχεια να αντιγράψουμε τα μοντέλα του εξωτερικού που επιθυμεί η κυβέρνηση;