Άρθρο 35 Δυνατότητα αναστολής των αρχαιρεσιών επαγγελματικών συλλόγων που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας

 

Ο Υπουργός Υγείας δύναται, με αιτιολογημένη απόφασή του, η οποία εκδίδεται μετά από πρόταση του οικείου επαγγελματικού συλλόγου, ο οποίος έχει συσταθεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και εποπτεύεται από αυτόν, να αναστείλει, για σπουδαίο λόγο και για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του επαγγελματικού συλλόγου. Για την υποβολή της πρότασης του πρώτου εδαφίου απαιτείται απόφαση του ανώτατου οργάνου διοίκησης του επαγγελματικού συλλόγου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του. Μέχρι τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, παρατείνεται η θητεία των ήδη υπηρετούντων οργάνων διοίκησης.

  • 3 Νοεμβρίου 2022, 10:24 | Σάρα

    Παίρνω θέση δίπλα στις μαίες..κέντρα φυσικού τοκετού φιλικά προς τη μητέρα και το βρέφος,από μαίες για να γεννούν οι γυναίκες με σεβασμό.