Άρθρο 22: Διεύθυνση Εκμετάλλευσης

Τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους:
1. Εμπορικό Τμήμα

Το τμήμα έχει σαν σκοπό την προώθηση με κάθε δυνατό τρόπο στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά των πάσης φύσεως προϊόντων της εταιρείας. Συντάσσει και διανέμει ημερήσια δελτία μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων και ελέγχει εάν τα μηνύματα μεταδόθηκαν κανονικά. Κοστολογεί, και εκδίδει εντολές για την είσπραξη της αξίας των διαφημιστικών μηνυμάτων για κάθε μέσο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Διενεργεί έρευνες αγοράς και διαθέτει, διαχειρίζεται και πωλεί διαφήμιση σε όλα τα μέσα της εταιρείας. Έχει την ευθύνη για την κοστολόγηση και τον συντονισμό των πάσης φύσεως χορηγιών. Εισηγείται και διενεργεί μελέτες σχετικά με τις εμπορικές και χορηγικές δραστηριότητες της εταιρείας (Εισηγήσεις ενιαίας διαφημιστικής πολιτικής, Συμφωνίες με άλλα ΜΜΕ). Είναι υπεύθυνο για κάθε μορφή πώλησης και για κάθε είδος ραδιοτηλεοπτικού ή άλλου περιεχομένου που παράγεται ή διανέμεται από την ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

2. Τμήμα Δημιουργικού
Το τμήμα σχεδιάζει, παράγει, συντονίζει και ελέγχει ποιοτικά το σύνολο του υλικού προβολής και παρουσίασης προγράμματος αλλά και των εταιρικών δράσεων σε όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ Α.Ε (πχ. τρέιλερ, μηνύματα και σήματα πάσης φύσεως, υλικό για εκθέσεις και εκτυπώσεις). Είναι υπεύθυνο για την παραγωγή γραφικών πάσης φύσεως. Υποστηρίζει με δημιουργική επεξεργασία κινούμενων και στατικών εικόνων, ήχου και κειμένων όλες τις δράσεις της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. σε συνεργασία με την μονάδα Εταιρικής Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων.

3. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.