Άρθρο 40: Εποπτεία – Έλεγχος ΝΕΡΙΤ−Α.Ε.

1. Ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και την τήρηση των προγραμματικών υποχρεώσεων γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο δημοσιεύει ετησίως σχετική έκθεση. Η ΝΕΡΙΤ Α-Ε διαθέτει το σύνολο των δεδομένων ροής όλων των προγραμμάτων της μέσα από διαδικτυακές υπηρεσίες ως ανοικτά και, όπου είναι δυνατόν διασυνδεδεμένα, δεδομένα σύμφωνα με διεθνή ανοικτά πρότυπα,
2. Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανατίθεται ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με την από 27.10.2009 ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
3. Ως προς τις λοιπές της αρμοδιότητες, η ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. εποπτεύεται από τον Υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

  • 4 Δεκεμβρίου 2013, 12:06 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Γιατί η ΝΕΡΙΤ πρέπει να εποπτεύεται από τον εκάστοτε υπουργό για θέματα δημόσιας Ρ/Τ; Γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια «καρέκλα» στο υπουργικό συμβούλιο;
    Προτείνεται: η απαλοιφή της 3ης παραγράφου του παρόντος άρθρου και η κατάργηση του υπουργού δημόσιας Ρ/Τ (ένα κοπρόσκυλο λιγότερο στο ήδη υπερμεγέθες υπουργικό συμβούλιο των 40 καρεκλών – την στιγμή που η Ελβετία – πρότυπο κρατικής οργάνωσης – έχει 7 υπουργούς! Οι περικοπές στο κράτος να γίνουν εκεί που πρέπει και όχι στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία).