Άρθρο 14: Διεύθυνση Ραδιοφωνίας

Τη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους.
1. Τμήμα Ενημερωτικών Εκπομπών & Ειδήσεων
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η σύνθεση, η ροή, η προμήθεια, η εκπομπή και ο ποιοτικός έλεγχος όλων των Δελτίων Ειδήσεων (σύντομων και αναλυτικών), των ραδιοφωνικών αθλητικών προγραμμάτων – γεγονότων και των ραδιοφωνικών ενημερωτικών εκπομπών και η κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας μέσω έκτακτων ενημερωτικών αφιερωμάτων.
2. Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η σύνθεση, η ροή, η προμήθεια, η εκπομπή και ο ποιοτικός έλεγχος όλων των ειδών ραδιοφωνικών προγραμμάτων σε κάθε μέσο διάθεσης. της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ, οι διεθνείς συνεργασίες και η προώθηση της ραδιοφωνικής παραγωγής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3. Τμήμα Διεθνούς Προγράμματος
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι ο σχεδιασμός ελληνικού και ξενόγλωσσου ραδιοφωνικού προγράμματος σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ειδήσεων, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και των ναυτικών με ραδιοφωνικά προγράμματα, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των πολιτών άλλων χωρών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με ραδιοφωνικά προγράμματα.
4. Τμήμα Σύνθεσης, Ροής & Ποιοτικού Ελέγχου
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η σύνθεση, ο ολικός ποιοτικός έλεγχος και η διαχείριση της ροής των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
5. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.