Άρθρο 34: Επιτροπή Δεοντολογίας

1. Με απόφαση του ΕΣ συγκροτείται Επιτροπή Δεοντολογίας. Η Επιτροπή είναι τριμελής και απαρτίζεται από το Μεσολαβητή της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. και δύο (2) μέλη, τα οποία επιλέγονται από κατάλογο τεσσάρων (4) υποψηφίων που καταρτίζει ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, από πρόσωπα με σπουδές και επαγγελματική πείρα στο πεδίο της νομικής επιστήμης, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της επικοινωνιολογίας και της παιδαγωγικής. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Μεσολαβητής.
2. Έργο της Επιτροπής είναι:
α. Η διατύπωση γνώμης, ύστερα από ερώτημα του Διευθύνοντος Συμβούλου, σε θέματα δεοντολογίας για όλο το φάσμα των εκπομπών και προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε.
β. Η εξέταση κάθε ζητήματος δεοντολογίας, που υποβάλλει στην Επιτροπή λόγω σπουδαιότητας ο Μεσολαβητής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος και κάθε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.
γ. Η κατάταξη προγραμμάτων σε κατηγορίες προς το σκοπό της προστασίας των ανηλίκων.
δ. Η κατάρτιση οδηγών και προτύπων δημοσιογραφικής και συντακτικής δεοντολογίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για το περιεχόμενο των εκπομπών και κάθε είδους περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε.
3. Η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις.
4. Συστάσεις, γνώμες και αποφάσεις της Επιτροπής σε θέματα δεοντολογίας συνεκτιμώνται για τη λήψη των αποφάσεων σχεδιασμού του Προγράμματος και διενέργειας των εκπομπών από τα αρμόδια όργανα της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε.

  • 4 Δεκεμβρίου 2013, 12:18 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Απαραίτητη προσθήκη:
    Αρθρο 34 παρ 2:…
    ε) Η υποστήριξη του Μεσολαβητή σε περιπτώσεις έγκλησης της ΝΕΡΙΤ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για θέματα περιεχομένου.»

    34παρ3 (σχόλιο):
    α) Γιατί πρέπει να υπάρχει υπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας Ρ/Τ; β) Γιατί πρέπει να υπογράφεται ΥΑ για τον ορισμό αμοιβής αντί αυτή να προσδιορίζεται αυτόματα βάσει μισθολογίου Δημοσίου;